University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communication

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Högskolan

Universitetet i Luxemburg grundades 2003 och är det enda offentliga universitetet i Storhertigdömet Luxemburg. Flerspråkig, internationell och forskningsinriktad, det är också en modern institution med personlig atmosfär.

Om oss

• Grundades 2003

• Flerspråkig, internationell, forskningsinriktad

• 850 professionella experter (forskare och forskare) stödjer 250 professorer, biträdande professorer och lärare i sin undervisning

• Nära europeiska institutioner och Luxemburgs finanscentrum

Välkommen till fakulteten för naturvetenskap, teknik och kommunikation (FSTC)

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och kommunikation (FSTC) bidrar med tvärvetenskaplig kompetens inom matematik, fysik, teknik, datavetenskap och biovetenskap. Genom sitt dubbla uppdrag av undervisning och forskning försöker FSTC skapa och sprida kunskap och utbilda nya generationer ansvariga medborgare för att bättre förstå, förklara och utveckla samhället och miljön vi lever i.

Studier vid FSTC

Över 1300 studenter är inskrivna i 5 kandidatexamen, 11 master, 2 yrkesutbildningar och i doktorandutbildning. Studenterna är mentorerade av ett team av 80 internationella och berömda professorer och högskolelärare. FSTC erbjuder utmärkt arbetsmiljö och möjligheter med flerspråkiga och småkurser, tidigt engagemang i forskningsprojekt och nära kontakter med institutioner och industrier.

Gör forskning på FSTC

FSTC består av 5 forskningsenheter och deltar i spetskompetens och innovation i samarbete med lokala och internationella partners. Mer än 270 professorer, postdocs, doktorander, vetenskaplig och teknisk personal bedriver tvärvetenskaplig forskning inom en dynamisk, gynnsam och flerspråkig miljö.

Platser

Luxemburg

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communicationi

Address
2, avenue de l'Université
L-4365 Esch-sur-Alzette

Luxemburg, Luxemburg District, Luxemburg
Telefon
+352 46 66 44 5000

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium