Macau University of Science and Technology (MUST)

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Inledning Founded in 2000, Macau University of Science and Technology (MUST) har vuxit stadigt snabb med kraft. Som den största tvärvetenskapliga universitetet i Macau, måste rankas som den yngsta bland de 100 bästa universiteten i över sundet region1. Antagande av politik enligt lika stor vikt vid undervisning och forskning, skapa spetskompetens, så att odla talang inom olika områden, uppmuntrar måste dess personal för att genomföra spetsforskning till nya höjder och internationell excellens. MÅSTE ligger på en yta på 210.000 kvadratmeter ligger i Taipa, Macau, de vackra omgivningarna och bekväm transport gör det till en idealisk plats för studenter att bedriva akademisk utbildning och bedriva forskning.

Mission och Vision

Upprätthålla motto "engagemang för praktiska studier, och förbättring av kunskap, förmåga och kvalitet", MÅSTE vidhäftar sitt uppdrag "för att främja kulturellt utbyte, vårda intellektuell tillväxt, främja ekonomisk utveckling, och ytterligare samhälls framsteg". För att uppfylla behoven i Macao samhälle och den snabba utvecklingen i Kina, erbjuder måste många och olika utbildningsprogram kvalitet genom att utnyttja och införliva i sitt arbete, erfarenheterna av världsklass högre utbildningsanstalter, som syftar till att odla talanger som inte bara mästare grundläggande teorier och är mycket konkurrenskraftiga i praktiken, men också är innovativa, tvåspråkig, utbildade och etiskt, och kan anpassas till de behov som globaliseringen av vetenskap och teknik och ekonomi. Samtidigt stöder måste dess akademiker i ledande tvärvetenskaplig och banbrytande forskning, strävar efter att hoppa måste att ansluta sig till familjen av kända universitet i Asien-Stillahavsområdet.

Fakulteter och program

MÅSTE har godkänts av Macao SAR regeringen att utfärda akademiska examina på forskar, master- och bachelornivå; att tillgodose olika intressen från olika människor, erbjuder MÅSTE ungefär tio program som genomförs i huvudsak på engelska, med några på kinesiska, portugisiska eller spanska. Förutom lokala studenter lockar måste studenterna från Kina, Hong Kong, Taiwan och andra delar av världen. För närvarande finns det över tio tusen studenter vid universitetet, varav ca 2000 doktorander och 7500 grund students2. Fakulteterna / avdelningar på MÅSTE omfatta School of Business, fakulteten för Hospitality och Tourism Management, fakulteten för humaniora och konst, Juridiska fakulteten, fakulteten för informationsteknologi, fakulteten kinesisk medicin, Hälsouniversitetet, University International College och Institutionen General Education, som täcker ett brett spektrum av områden som samhällsvetenskap, naturvetenskap, juridik, förvaltning, företag, medicin, farmaci, konst, kommunikation och språk. Måste också äger School of fortsatta studier, som tillhandahåller utbildningsmöjligheter för studenter som arbetar.

För närvarande våra studenter utför utomordentligt när det gäller att ta anställning och söker fortsatta studier; många akademiker har vunnit stipendier från världsliga kända universitet för att hjälpa dem vidare studier; många fler studenter få anställning i statliga eller välkända företag i Kina, Hong Kong och Macau.

Lärare och akademisk och forskning utveckling

En nyckel till utveckling av utmärkt utbildning och kvalitet talang är att ha kunniga, professionella och erfarna internationella personal. MUST har flera hundra stol professorer, professorer, gästprofessorer, docenter och biträdande professorer; majoriteten av personalen har fått doktorsexamen och har en gång arbetat eller studerat i världsliga kända institutioner och universitet. Utöver sina egna lärare, har MUST bjudit in en grupp erkända specialister och experter för att undervisa sina studenter och doktorander; dessa professorer inkluderar akademiker av Chinese Academy of Sciences, akademiker kinesiska Academy of Engineering, akademiker av Academia Sinica i Taiwan, akademiker of American Medical Academy, starkt citerad forskare och andra ledande forskare. Dessa enastående forskare undervisar studenter och övervaka doktorander, förmedla nyaste kunskap och sprida senaste forskningsproblem rön utsätta eleverna till internationella visioner och flera kulturer.

Den akademiska friheten har alltid varit strävan efter detta universitet. MÅSTE stödjer lärare och forskare att utveckla olika forskningsprojekt, uppmuntra dem att samarbeta och producera ny kunskap, ny teknik och nya produkter för att främja diversifierad akademiska utveckling och att tillhandahålla tjänster för Macaos utveckling och nationell utveckling. MUST särskilt lägger tonvikten på utveckling av egenskaper och fördelaktiga forskningsområden, exempelvis kvalitet forskning inom kinesisk medicin, dataanalys av Chang'e satellit och rymdvetenskap, förvaltning av mänskliga resurser och spel Tourism Management, Macao kulturella och sociala forskning, skiljeförfarande och tvist upplösning forskning, jämförande studier av tvär regionala lagar i över sundet regionen Macau mediestudier, och så vidare. MUST uppmuntrar lärare att publicera högkvalitativa forskningsresultat. Under de senaste åren har våra forskningspublikationer vid Q1 zonen internationella SCI / SSCI akademiska tidskrifter fördubblats, och antalet ansökningar om nationella och internationella patent är upprepade gånger ökar.

Efter över ett decennium utveckling, universitetet äger nu ett antal framstående institut och forskningscentra, inklusive institutionen för hållbar utveckling, Space Science Institute, Institutet för social och Cultutral Research, staten Key Laboratory of Quality Research i kinesisk medicin, Macao Institute of Systems Engineering, Macao Institute of Translational Medicine, Macao Research Center for International Standard kinesiska läkemedel, forskningscentret om skilje & alternativ tvistlösning, och Macau Media Research Center. I 2014/2015, universitetet nyinstallerade Macau Academy för miljöstudier, Macau Research Center för Finans Innovation Research, och Macao Academy of Cinematic Arts. Dessa institut och laboratorier inte bara ge praktiska utbildningsmöjligheter för framstående forskning talanger, men också göra stora insatser för studier på en hållbar utveckling av Macaos samhälle.

Under 2013/2014 läsåret måste etablerade Macao Institute of Systems Engineering, Macao Institute of Translational Medicine, Research Center for International Standard av kinesisk medicin, Research Center om skilje & tvistelösning och Macau Media Studies Centre. Dessa institut och centra har både undervisning och forskning funktioner och ger en forskningsplattform för Macao fortsatta utveckling i framtiden.

Campus Liv och faciliteter

När det gäller undervisningslokaler, äger får inte bara en vacker campus, men också har flera moderna undervisningsbyggnader, väletablerade laboratorier och rika samlingar i biblioteket. MUST förespråkar en tolerant, harmonisk, professionell och omtänksam campus ethos att odla elevernas med allsidig utveckling av deras karaktär. MUST ställer in Mentor system för att hjälpa freshmen att klara problem i sina nya studier och liv. Genom att hålla många former av studerande samhällets verksamhet, uppmuntrar måste studenterna att aktivt delta i fritidsaktiviteter för att utveckla sina organisationsförmåga, förbättra deras sociala och kognitiva förmågor, och bredda sina kunskaper spann. MÅSTE erbjuder en mångfald av faciliteter för studenter att engagera sig i olika typer av färgglada fritidsaktiviteter, till exempel inrättandet av ett studentcentrum med flera piano rum, repetitionslokaler och multifunktionella rum som är öppen för studenter att använda gratis året runt. Art Troupe erbjuder studenter med en scen för att visa sin konstnärliga talang; Det har också blivit ett måste varumärket i konst och kultur. Centrum för entreprenörskap och karriärplanering hjälper studenterna identifiera sina personliga styrkor och expertis för att gräva sin egen potential, skapa en hälsosam, upprätt kärnvärdet systemet när det gäller karriärutveckling, och förbättra sin konkurrenskraft samt planering och förberedelse för att komma in på arbetsmarknaden . Studerandeavdelningen anordnar besök, resor och samhällsaktiviteter för studenter och även uppmuntrar eleverna att aktivt delta i olika professionella tävlingar lokalt och utomlands. Baserat på elevernas intressen, studiebyrån koordinerar många typer av utbildningar och ger dem vägledning och rådgivning vid behov.

Det finns närbutiker, bankcentrum, studentrestaurang, undervisning restaurang, kaffehörna, datorbutiker, fysisk utveckling center, ett OS-standard friidrott stadion och gym, inomhus stadion och tennisbanor anläggningar, som ger bekvämligheter för studenter att utöva och uppfylla alla sina levande behov. Universitetssjukhuset som ligger på campus ger 24-timmars stödtjänster och hanterar nödsituationer för studenter och personal. Sjukhuset har avancerad utrustning, och dessutom till en lokal professionell medicinsk lag, det har också ett specialistteam består med experter från nationella, utländska, Hongkong och andra platser. Dessutom är MUST utrustad med 24-timmars bevakning patrull i campus och sovsal för att skydda ordnad campusmiljön.

Den 5: e elev campus sovsal byggnaden har tagits i bruk, vilket ger bättre förutsättningar för lärare och elever i arbete, studier och levande; den nya läran blocket är också nu under uppbyggnad. Den nya undervisningsblocket har flera undervisnings kök, många klassrum och kontor; sådana hårdvara anläggningar kommer att hjälpa MÅSTE ytterligare förbättra campusmiljö.

Akademiskt utbyte och internationellt samarbete

Internationalisering har varit en viktig drivkraft för MUST utveckling; Det är också en viktig riktning för MUST framtida utveckling. När det gäller studieförvaltningen, integrerar MUST upplevelsen av världskända universitet med specifika Macau-relaterade lokala, sociala och kulturella särdrag, och har etablerat sin egen förvaltningsprinciper och kultur, ledningsstruktur och ett system, administrativa mekanismer och förfaranden som passar bra med MUST mål av internationalisering. För närvarande måste har etablerat många typer av partnerskap för samarbete med cirka hundra institutioner i Europa, Amerika och Australien, Kina, Taiwan och Hong Kong, i form av utbildningsprogram, akademisk forskning, utbildning av personal, studentutbyten och andra områden. Det är också medlem av Association of Universities i Asien och Stillahavsområdet (AUAP) och International Association of Universities (IAU). MUST stöder eleverna att engagera sig i utländska utbytesprogram, och ger ett långvarigt, efter halva tiden, kortfristig finansiering för framstående studenter att studera utomlands. Den ger också stöd för studenter att bedriva ytterligare utländska studier eller utomlands anställning i många former, bland annat genom att rekommendera studenter till utländska forskarutbildning.

Framöver måste fortsätta att fästa lika avgörande betydelse för undervisning och forskning, locka talanger från alla områden, håll hårt i nyckeln "kvalitet" och "innovation", fullt utöva sin roll av att vara en icke-vinstdrivande privat universitet, förbättra dess utveckling av utmärkt utbildning och framstående forskning, tjäna samhället, och fullgöra sitt uppdrag och utbildningsändamål.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MSc:er » Se skolans Masterprogram » Se PhD:er » Se PhD » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

Master Of Science (informationsteknik)

Campusstudier Heltid 4 år November 2018 Macao

Detta program är utformat för studenter att fullfölja sina studier inom områdena informationsteknik och datavetenskap efter att ha fått sin första examen. Programmet lägger tonvikten på både teoretiska och tekniska aspekter. Eleverna kommer att förberedas för positioner för IT-relaterade FoU i företag, statliga organisationer eller akademiska institutioner och skolor. [+]

Master of Science (informationsteknik) Dator och informationssystem

Denna stora ger studenterna utbildning inom data- och informationssystem. Studenterna förväntas förvärva en fördjupad förståelse av datorarkitektur, principer för programvaruteknik, databassystem, och nät- och informationssäkerhet. Denna stora kommer befästa sin grund för att bedriva forskning i data- och informationssystem.

Communication Engineering

Denna stora ger studenterna utbildning inom kommunikationstekniken. Studenterna förväntas förvärva en fördjupad förståelse av moderna kommunikationssystem, särskilt mobila kommunikationssystem och design och analys av kommunikationssystem. Denna stora kommer befästa sin grund för att bedriva forskning inom kommunikationsteknik.... [-]


Magisterexamen

Kandidatexamen I International Tourism Management

Campusstudier Heltid 4 år November 2018 Macao

Spel och turistnäringen är den viktigaste ryggraden som ger ekonomiska stöd till Macau. Regeringen erkända Bachelor of International Tourism Management (BITM) skapades för att utbilda personal för spel- och turistnäringen. Bättre utbildade och högt kvalificerade yrkes kan skickligt tillhandahålla tjänster som följer internationella standarder och öka konkurrenskraften för hela branschen. Den BITM betonar både teori och praktik och fakulteten ger lokala och utländska praktik möjligheter till studenter (t.ex. Walt Disney World, USA) .För dessa skäl och mer, har kandidatprogrammet tjänat TedQual (turism utbildning av god kvalitet) intyg utfärdat av UNWTO. [+]

Spel och turistnäringen är den viktigaste ryggraden som ger ekonomiska stöd till Macau. Regeringen erkända Bachelor of International Tourism Management (BITM) skapades för att utbilda personal för spel- och turistnäringen. Bättre utbildade och högt kvalificerade yrkes kan skickligt tillhandahålla tjänster som följer internationella standarder och öka konkurrenskraften för hela branschen. Den BITM betonar både teori och praktik och fakulteten ger lokala och utländska praktik möjligheter till studenter (t.ex. Walt Disney World, USA) .För dessa skäl och mer, har kandidatprogrammet tjänat TedQual (turism utbildning av god kvalitet) intyg utfärdat av UNWTO.

Inför en tuff utmaning, eleverna är motiverade att odla sin konkurrenskraft, öka karriär och få utbildning färdigheter i fyra läsår. Genom att ta areal valbara ämnen som MICE förvaltning, Gaming Management, Hotel Management, Kultur Tourism Management, E-turism, servicekvalitet och Retail Management studenter ytterligare förfina sina färdigheter och få en extra fördel på arbetsplatsen.... [-]