Read the Official Description

om UUM

UUM

Universiti Utara Malaysia (UUM), som officiellt bildades den 16 februari 1984, är den sjätte malaysiska offentliga universitet. Det är det enda universitetet som inrättades för att enbart specialiserade på ledarskapsutbildning från början av starten.

Planeringen av byggandet av denna sjätte universitet inleddes i augusti 1983, då undervisningsministeriet Malaysia började ge form på allvar, till idén att inrätta detta universitet. Den 19 oktober 1983 gav regeringen sitt officiella godkännande för detta projekt i Kedah. På den tiden var det projekt som kallas "Sjätte University Project". Flera månader senare, den tillfälliga kontor sjätte universitetet, officiellt heter Universiti Utara Malaysia (UUM), invigdes den 15 februari 1984 Jitra.

Fyra månader efter det officiella öppnandet var UUM kontoret flyttade till sitt preliminära campus - den Darul Aman Campus - i Jitra, i juni 1984, då den första fasen av projektet hade avslutats. Flytten genomfördes för att kunna etablera den allra första omgången av studenter för läsåret som inleddes i början av juni 1984. Den Darul Aman Campus var på en 62-acre landområde i Bandar Darulaman. Det var 18 km norr om Alor Setar och 4,8 km från Jitra.

UUM

Under tiden hade planeringen av en permanent campus för universitetet redan börjat. Denna permanenta campus skulle byggas på en yta av 1,061 hektar i Sintok (i stadsdelen Kubang Pasu), ligger ca 48 km norr om Alor Setar och 10 km öster om Changlun, en liten stad längs nord-syd Highway, nära gränsen Malaysia-Thai.

Den permanenta UUM campus, kallad Sintok Campus, påbörjade sin verksamhet den 15 september 1990. Beläget i en tidigare tenn gruvområdet, är det grepp i en dal frodiga tropiska skogar, omfamnas av blå bergen, och vattnas av två floder som rinner längs mitten av campus. Floderna, Sungai Sintok och Sungai Badak, slutföra natursköna miljön, ger en myriad vyer över grönskande prakt.

UUM

Den MYR580 miljoner Sintok Campus invigdes den 17 februari 2004 av den kungliga förbundskansler Hans Kungliga Höghet Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah. De viktigaste byggnaderna i campus är Sultanah Bahiyah Library, kansliet, Sultan Badlishah moskén, Mu'adzam Shah Hall, Tan Sri Othman Hall, Sports Complex, Varsity Mall, Budi Siswa byggnaden, konventionen Complex, och de byggnader som inrymmer de olika avdelningarna i det akademiska högskolor.

Som ett campus ligger långt från vimlets yra, har UUM säkerställt att dess studenter inte vill ha för lämplig bostad. För närvarande har UUM 15 Student Residential Halls (SRH), som alla tillsammans, hus 20.000 studenter. De SRHs är uppkallade efter malaysiska företag, institutioner och organisationer i anseende, nämligen MAS, Tenaga Nasional, Tradewinds PETRONAS, EON, diverse, SIME Darby, BSN, TM, PROTON, Maybank, Yayasan ALBUKHARY, BANK Muamalat, BANK Rakyat, och SME BANK.

UUM

Bortsett från dessa, har UUM också bekvämt boende för besökare på University Inn och EDC-UUM Hotel. Medveten om välfärd och behovet av boende bland sin personal, har universitetet byggt cirka 600 bostäder av olika slag för en betydande del av arbetsstyrkan.

UUM har utvecklats till ett öppet campus där utomstående och turister får frihet att besöka och använda de olika bekvämligheter i den. Ett område som omfattar 107 hektar skog har utvecklats till olika anläggningar, både för att locka turister till den nordliga regionen och för att tillgodose fritidsbehov för medlemmarna i campus samhället. Bland dessa anläggningar är picknickområde, en golfbana med nio hål, en go-kart krets, en skytte och bågskytte, en ryttar plats, och många andra som snabbt ökar i popularitet bland turister och medlemmarna i campus samhället lika.

I januari 2008 genomfördes en omstrukturering av universitetet akademiska systemet genomförs med det uttryckliga syftet att förbereda en stark struktur som skulle möjliggöra en ökning av antalet doktorander och hissning UUM flaggan i den internationella akademiska arenan. Universitetet ser behovet av att vara global i praktiken och innehåll eftersom den kunskap som genererar och purveys överskrider och sträcker sig långt utanför landets gränser i Malaysia. I denna omstrukturering övning, var 13 fakulteter samman och strömmade in tre huvud Academic Högskolor, nämligen UUM COB (UUM College of Business), UUM CAS (UUM College of Arts and Sciences), och UUM COLGIS (UUM College of Law, regering och internationella Studier).

UUM

Detta steg är i linje med den tvingande artikuleras i uttalanden av både premiärministern och minister för högre utbildning som underströk behovet av att öka antalet doktorander i landet till 100.000 år 2010. Denna huvudstrategi är inbäddad i The National Higher Education strategisk plan 2007-2010.

Att UTSMYCKA namnet UUM i Annals of akademisk excellens som en Eminent Management University och som ett forskningsuniversitet i samhällsvetenskap, var en UUM Transformation Plan lanserades av rektor UUM, professor Dato 'Dr. Mohamed Mustafa Ishak, i samband med att han 2011 nyårs meddelande den 1 januari 2011 vid Mua'adzam Shah Hall.

Den UUM Transformation Plan, som är i huvudsak en plan för framtida sysselsättningar och strävanden UUM, är uppdelad i två faser. Phase One, som är från 2011 till 2015, är inriktad på entydigt placera UUM på den lokala akademiska kartan på ett systematiskt och planerat sätt. Under denna period kommer större vikt att läggas vid att säkerställa uppnåendet av målen i den första fasen, medan på samma gång, vara uppmärksam på kraven på den andra etappen av omvandling plan, som kommer att vara från 2016 till 2020.

Programs taught in:
Engelska
Malay

Skolan erbjuder också:

MSc

Universiti Utara Malaysia

Master of Science (Management) infördes för att producera akademiker som har djup kunskap om förvaltningen aspekt av ett företag och kan utföra relevanta uppgifter i dage ... [+]

Om programmet

Master of Science (Management) infördes för att producera akademiker som har djup kunskap om förvaltningen aspekt av ett företag och kan utföra relevanta uppgifter i dagens globala affärsmiljö. Målet är att producera utmärkta och professionella chefer som är kapabla att översätta teorin lärt sig under klasser i praktiken. Akademiker i detta program förväntas också bli kapabla ledare som kan identifiera och lösa problem och problem i samband med förvaltning och företag, nationellt eller internationellt.

Programmet syftar

Syftet med MSc. Management-programmet är att producera akademiker som besitter förvaltning kunskap och yrkesskicklighet, och förbereda dem för de utmaningar att hantera organisationen i den nuvarande globala affärsmiljön.... [-]

Malaysia Alor Setar Kuala Lumpur
January 2020
Heltid
Deltid
4 - 15 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universiti Utara Malaysia

Mästaren i islamisk finansiering och Banking programmet är utformat för att producehighly etiska och kunniga akademiker i islamisk finansiering och bank som kan bidra til ... [+]

Master i islamisk finansiering och Banking

Mästaren i islamisk finansiering och Banking programmet är utformat för att producehighly etiska och kunniga akademiker i islamisk finansiering och bank som kan bidra till industrin och samhället.

Master i islamisk finansiering och Banking läroplan

Programmet är en 42-kredit-timmars program, som består av 30-kredit-timmars kurser och 12-kredit-timmars forskning papper. Studenter är skyldiga att ta 8 grundläggande kurser och 2 valfria innan de får skriva sin avhandling. I vilken de förväntas visa sin förmåga att tillämpa de kunskaper som förvärvats samt att förbättra sitt skrivande och andra mjuka färdigheter.... [-]

Malaysia Alor Setar Kuala Lumpur
January 2020
Heltid
Deltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universiti Utara Malaysia

Syftet med detta program är att producera akademiker med avancerad kunskap, professionell och analyticalskills, och förbereda dem för de utmaningar att hantera organisati ... [+]

Master of Commercial Law

Syftet med detta program är att producera akademiker med avancerad kunskap, professionell och analyticalskills, och förbereda dem för de utmaningar att hantera organisationen i den nuvarande globala miljön.

Master of Commercial Law läroplan

Programmet är en 40-kredit-timmars program, som består av 32-kredit-timmars kurser och 8-kredit-timmars projekt papper. Studenter är skyldiga att ta 7 grundläggande kurser innan de får skriva sina projekt papper. I vilken de förväntas visa sin förmåga att tillämpa de kunskaper som förvärvats samt att förbättra sitt skrivande och andra mjuka färdigheter.

Fakulteten

Programmet kommer att undervisas av lärare och gästprofessorer i School of Law som är experter inom sitt område och som är stora undervisning och praktisk erfarenhet.... [-]

Malaysia Alor Setar Kuala Lumpur
January 2020
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universiti Utara Malaysia

Master of Science (beslut Science) Programmet är utformat för att främja kompetensutveckling av forskare, akademiker och andra som är involverade i beslutsfattandet. Besl ... [+]

Master of Science (beslut Science)

Master of Science (beslut Science) Programmet är utformat för att främja kompetensutveckling av forskare, akademiker och andra som är involverade i beslutsfattandet. Beslut Science yrkesverksamma är relevanta inom många områden såsom tillverkning, marknadsföring, bank, finans, logistik, sjukvård, transport, telekommunikation, skogsbruk, militär, energi bland andra.

Master of Science (informationsteknik) läroplan

Programmet är en 40-kredit-timmars program, som består av 20-kredit-timmars kurser och 20 kredit-timmars avhandling. Studenter är skyldiga att ta 6 grundläggande kurser innan de får skriva sin avhandling. I vilken de förväntas visa sin förmåga att tillämpa de kunskaper som förvärvats samt att förbättra sitt skrivande och andra mjuka färdigheter.... [-]

Malaysia Alor Setar Kuala Lumpur
January 2020
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universiti Utara Malaysia

Syftet med detta program är att producera akademiker med de avancerade kunskaper, principer och färdigheter i tid av teoretisk och praktisk grund för att utforma, genomfö ... [+]

Master of Science (informationsteknik)

Syftet med detta program är att producera akademiker med de avancerade kunskaper, principer och färdigheter i tid av teoretisk och praktisk grund för att utforma, genomföra och förvalta IT-lösningar och resurser samt erkänna teknikens inverkan på individer, organisationer och samhälle.

Master of Science (informationsteknik) läroplan

Programmet är en 42-kredit-timmars program, som består av 36-kredit-timmars kurser och 6-kredit-timmars projekt papper. Studenter är skyldiga att ta 6 grundläggande kurser och 2 valfria innan de får skriva sina projekt papper. I vilken de förväntas visa sin förmåga att tillämpa de kunskaper som förvärvats samt att förbättra sitt skrivande och andra mjuka färdigheter.... [-]

Malaysia Alor Setar Kuala Lumpur
January 2020
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Universiti Utara Malaysia

Syftet med detta program är att producera akademiker som inneha internationell affärsrelaterade kunskap, analytisk och yrkesskicklighet, och förbereda dem för de utmaning ... [+]

Master of Science (International Business)

Syftet med detta program är att producera akademiker som inneha internationell affärsrelaterade kunskap, analytisk och yrkesskicklighet, och förbereda dem för de utmaningar att hantera organisationen i den nuvarande globala affärsmiljön.

Master of Science (International Business) läroplan

Programmet är en 42-kredit-timmars program, som består av 30-kredit-timmars kurser och 12 timmar kredit forskning papper. Studenter är skyldiga att ta 8 grundläggande kurser och 2 valfria innan de får skriva sina projekt papper. I vilken de förväntas visa sin förmåga att tillämpa de kunskaper som förvärvats samt att förbättra sitt skrivande och andra mjuka färdigheter.... [-]

Malaysia Alor Setar Kuala Lumpur
January 2020
Heltid
Deltid
Campusstudier
Läs mer på svenska