Läs den officiella beskrivningen

Om Al Akhawayn

Inleddes 1995 av Hans Majestät King Hassan II och Kronprins Abdallah bin Abdel-Aziz i Saudiarabien omdefinierar Al Akhawayn University den klassiska amerikanska utbildningsupplevelsen på en arkitektoniskt fantastisk modern campus mitt i skönheten i Marockos mittatlasbergen.

Den har:

  • Ett unikt internationellt gemensamt kärnprogram för alla grundutbildade studenter, som utgör grunden för en väl avrundad global utbildning.
  • Rika akademiker, på engelska, uppmuntrar val och experiment, i alla skolor och studieprogram.
  • Ett bekvämt, säkert och spännande studentlivsliv på campus med hundratals universitetskunskapsaktiviteter, med över 96 procent av studenter som bor på campus med rumskamrater från hela Marocko och världens fyra hörn.
  • Ifrane frid och nöjen, ett centrum för utforskning av berg, strömmar, sjöar med mera, med många underhållningsalternativ och enkel tillgång till större städer som Rabat, Casablanca, Fez, Meknes och mycket mer.
Priscilla Du Preez / Unsplash

Varför AUI?

Al Akhawayn University i Ifrane (AUI) utbildar framtida medborgare-ledare i Marocko och världen genom en globalt orienterad engelskspråkig liberal arts läroplan baserad på det nordamerikanska systemet. Det akademiska samhället som består av studenter, lärare och personal arbetar tillsammans för att främja kompetens och identitet genom undervisning och lärande gynnsamt för utveckling av eget kapital och socialt ansvar. Hemmet till 2.135 studenter från hela världen, innehåller 75-hektar campus studentmöjligheter, inklusive 7 akademiska byggnader, ett bibliotek, 21 studenthem, 4 matsalar, affärer, sportcenter och forskningslaboratorier.

Det första icke-amerikanska NEASC-ackrediterade universitetet i Afrika

År 2017 ackrediterades AUI av New English Commission on Higher Education (NECHE, tidigare NEASC), en av de mest prestigefyllda ackrediterande institutionerna över hela världen. Ackreditering fungerar som ett sätt att globalt erkänna en institutions värde. I NECHE: s fall innebär deras svåra att tjäna upp godkännandestämpel höga krav på alla utbildningsnivåer, vilket ger universitetsexamensbeviset likvärdighet för de som utfärdats i USA. AUI: s ackreditering markerar avslutningen av en nioårig process under vilken vi strävar efter att öka kvaliteten på hela vår institution, från klassrummet till sovsalarna. Det markerar också vårt livslånga engagemang för självrealisering, förbättring och för att säkerställa att du får den bästa möjliga utbildningen som vår etablering kan erbjuda.

John Schnobrich / Unsplash

Dra nytta av en kvalitetsutbildning

Den amerikanska Liberal Arts-modellen finns för att erbjuda studenter både bredd och djup: det gör att du kan specialisera dig efter att du har anmält dig så att du kan utveckla dina lustar samtidigt som du arbetar med andra akademiska vägar. Därför införde vi "kärnkrav" i vår läroplan: att uppmuntra våra elever att bedriva ett flertal utbildningar. Medan vi driver våra elever för att bredda sina horisonter lägger vi tonvikten på att låta dem välja hur det flertalet definierar sig. Vårt engagemang för liberala konster närmar sig akademiet på ett praktiskt sätt: Vi tror att alla ämnen är inbördes samband och att de informerar varandra. Våra klassrum är hemma för en mångfald av sinnen som gör det möjligt för en enda klass att fyllas av företagsstudenter, ingenjörer och filosofer. När vi formar studenter så hoppas vi att de kommer att lära sig både från sina lärare och från varandra och skapa på vårt campus ett förenat nätverk av intellektualism.

överkomliga

AUI: s utbildning, avgifter och rum / styrelse prissätts för att vara konkurrenskraftig både på marockanska och internationella marknaden, särskilt för en högkvalitativ utbildning som är ackrediterad av USA.

OBS! Sökande av marockansk medborgarskap eller som har en marockansk förälder kvalificerar sig till den nationella undervisningen, eftersom AUI är ett marockanskt offentligt universitet.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

Al Akhawayn University (in Ifrane)

Master of Arts i internationella studier och diplomati (MAISD) ger kvalificerade studenter möjlighet att bli specialister inom diplomati och internationella frågor. Med h ... [+]

Handla om

Master of Arts i internationella studier och diplomati (MAISD) ger kvalificerade studenter möjlighet att bli specialister inom diplomati och internationella frågor. Med hjälp av det marockanska utrikes- och samarbetsministeriet ger programmet en stark teoretisk bakgrund och de analytiska färdigheter som är nödvändiga för att få en förståelse för internationella frågor och händelser. Programmet bygger på kunskaper från Al Akhawayn University fakulteten från olika discipliner, och av professionella från fältet.

Vem är programmet för?

MAISD-programmet är utformat för:

Akademiskt kvalificerade akademiker från AUI och andra marockanska institutioner som söker avancerad utbildning i internationella studier och diplomati.Professionals som är intresserade av att fortsätta sin utbildning.Internationella studenter som vill få kunskap specifikt i nordafrikanska studier.Programbeskrivning... [-]
Marocko Ifran
Augusti 2020
Engelska
Heltid
Deltid
2 - 4 terminer
Campusstudier
Internet
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Al Akhawayn University (in Ifrane)

Kandidatexamen i Nordafrikanska och Mellanösternstudierna (NAMES) erbjuder en intensiv studie av samhällsvetenskapliga och humanistiska kurser med fokus på Nordafrika och ... [+]

Handla om

Kandidatexamen i Nordafrikanska och Mellanösternstudierna (NAMES) erbjuder en intensiv studie av samhällsvetenskapliga och humanistiska kurser med fokus på Nordafrika och Mellanöstern kombinerat med en lika intensiv studie av Modern Standard Arabic. Kursen inkluderar också möjligheten för direktkontakt med fältets realiteter och med sociala aktörer och intressenter. Programmet drar nytta av skolans fakultetskompetens i regionen, liksom deras erfarenhet av att undervisa olika studenter. Programmet är avsett att tillgodose behoven hos studenter som vill bli specialister i denna region genom att lära sig om sin kultur, historia, ekonomi och politik. Studenter kommer från olika akademiska bakgrunder, inklusive internationella studier, internationella relationer, statskunskap, antropologi, ekonomi, sociologi, medelhavsstudier och Mellanösternstudier.... [-]

Marocko Ifran
Augusti 2020
Engelska
Heltid
Deltid
2 - 3 terminer
Campusstudier
Internet
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska

MSc

Al Akhawayn University (in Ifrane)

Civilingenjörsprogrammet i programvaruteknik (MSSE) är utformat för att ge studenten genom koncentrationsfördjupningar med solida, specialiserade färdigheter som behövs f ... [+]

Handla om

Civilingenjörsprogrammet i programvaruteknik (MSSE) är utformat för att ge studenten genom koncentrationsfördjupningar med solida, specialiserade färdigheter som behövs för att producera högkvalitativ programvara. Dessutom ger studenten tillräcklig bredd, genom utvalda avancerade valbara kurser, för att snabbt lära sig ny teknisk utveckling. Kraven i 30 SCH MSSE-programmet består av kurser och antingen ett MS-projekt (3 SCH) eller en MS-avhandling (6 SCH). Kurserna är indelade i fyra koncentrations kurser och balansen är valbara kurser.

Förutsättningarna för MSSE är motsvarande CSC 3324 och CSC 3325 (Software Engineering I och II) ELLER CSC 5302 (Programvaruteknik på avancerad nivå).... [-]

Marocko Ifran
Augusti 2020
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Al Akhawayn University (in Ifrane)

Master of Science i Sustainable Energy Management-programmet (MSSEM) fokuserar på förnybar energi produktion, transformation, distribution och förvaltning. Det är utforma ... [+]

Handla om

Master of Science i Sustainable Energy Management-programmet (MSSEM) fokuserar på förnybar energi produktion, transformation, distribution och förvaltning. Det är utformat för att ge studenterna en välbalanserad utbildning inom områdena förnybar energi vetenskap, teknik och ledning.

Kärnkurserna i detta program ger de färdigheter och sakkunskap som krävs för en övergripande förståelse av de senaste tekniska, institutionella och ekonomiska frågorna i samband med hållbarhetsplanering och utveckling av förnybar energi.

Detta professionella mästersprogram behandlar också ledarskapsskillnaden inom förnybar energi och närstående företag. Det ger eleverna ledarskap som gör att de kan övervaka komplexa sociala-tekniska system relaterade till energi och miljö.... [-]

Marocko Ifran
Augusti 2020
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Al Akhawayn University (in Ifrane)
Webbplats
Telefon
+212 (0)-535-862-000