Ecole de Gouvernance et d'Economie de Rabat

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Sedan 2014 har Högskolan för styre och ekonomi Rabat (EGE) blivit statsvetenskap skolan vid universitetet Mohammed VI Polytechnic. EMA bildades 2008 av en ideell stiftelse, Stiftelsen för undervisning Economics, politisk och social (FESEPS) i syfte att återinföra en utbildning på hög nivå i statsvetenskap och nationalekonomi i marockansk universitetsmiljö.

Den Mohammed VI Polytechnic University (UM6P) antog en decentraliserad modell. Dess huvudsakliga campus ligger i hjärtat av "Green City" av Benguérir. EMA är integrerad i pole Governance, ekonomiska och sociala vetenskaper UM6P, på universitetsområdet av Rabat, där två nya skolor kommer att dyka upp under 2014-15 återvände:

M2S (marockanska School of Sociology) en sektor hög nivå inom samhällsvetenskap MSE (marockansk Högskolan) tillägnad hög nivå utbildning i ekonomi

Antagningspolitiken bygger på meriter genom en tävling på tillgängliga skolbetyg. Denna politik antagning förblir uppmärksam på mångfalden bland studenterna i båda kohorterna deras geografiska ursprung och social.

Studenter från hela landet är utbildade för att komma tillsammans med internationella studenter utför terminer utbyte från universitet som har länkats ett partnerskap med vår institution.

Studien är organiserad i två kompletterande cykler:

Den första rundan (statsvetenskap, nationalekonomi, sociologi, antropologi, historia, främmande språk) Den andra omgången av fördjupning och professionalisering diplom byggd i samarbete med internationella universitet

Platser

Rabat

Address
Avenue Mohamed Ben Abdellah Regragui
10112 Rabat, Rabat-Salé-Kénitra, Marocko

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium