Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Alla fakultetsmedlemmar är inblandade i både forskning och undervisning. Detta gör det möjligt för skolan att trivas. Erasmus School of Economics strävar efter att bli bäst inom sina discipliner (ekonomi, företagsekonomi och ekonometri) med fem grundutbildningsprogram och 18 examensprogram och syftar till att uppnå excellens både i forskning och undervisning. Detta kan mätas genom prestanda i rankningar.

Erasmus School of Economics har strategiskt ett tydligt fokus på ekonomi. Precis som för hundra år sedan, som skolan bildades 1913, är ekonomerna det knutande hjärtat av Erasmus University Rotterdam. De bästa Erasmus-akademikerna har gjort enastående bidrag till vetenskap, regering och företag.

Erasmus School of Economics är ett internationellt känt institut som bidrar till vetenskaplig kunskap om framtida ekonomiska frågor och syftar till att svara aktuellt relevanta frågor som berör regeringen och företagen. Skolans fokus ligger på skapandet, spridningen och tillämpningen av vetenskaplig kunskap, allt från ett ekonomiskt perspektiv. Erasmus School of Economics bygger på de senaste insikterna i disciplinen. Det samarbetar med internationella vetenskapliga partners, och den har lokala upplägg i affärsproblem som är relevanta för den unika positionen som Rotterdam stad har som nav för transport och industri.

Campus Faciliteter:

Navnet på Erasmus School of Economics är vår Woudestein campus, en bekväm 15-minuters cykeltur från Rotterdams centrum, inklusive den eleganta nya Rotterdam Centraal-tågstationen. Utanför klasstiden studerar studenterna i den lätta nya Polak-byggnaden eller på vårt toppmoderna universitetsbibliotek, ta en kaffe på Erasmus Food Plaza, eller delta på ett evenemang på teatern eller Café in de Smitse. Idrottscentret på campus erbjuder fitness, dans, spinning, squash och tennis bland många andra klasser. Kort sagt, nog att göra på campus som är livlig med studentlivet.

karriärer:

Många företag i Nederländerna och utomlands är intresserade av att rekrytera ekonomer med specifika men också med bred kunskap som de kan tillämpa i alla möjliga situationer i verkligheten. Den specifika kunskapen men bred tillämplighet av ekonomi är det som gör akademiker i ekonomin mycket populär i många företag och statliga sektorer.

Våra studenter fortsätter att driva ett brett utbud av karriärer. Våra ekonomiska och ekonometriska kandidater stöter inte på några problem med att hitta anställning. De flesta av de nyutexaminerade kan hitta jobb inom tre månader efter examen. Grunden för framtida arbete ligger i valet av ämnen som valts under din studie. Men oavsett vad du väljer, är Rotterdam ekonomer i stort sett anställningsbara. Inte bara arbetar de i specifika ekonomiska jobb, de hittar också arbete i mer allmänna lägen på akademiska nivåer. Flera exempel på positioner är börsanalytiker, investeringschef / analytiker, entreprenörer, finansiella rådgivare, marknadschefer, skatteinspektörer, försäljningschefer, policyansvariga, personalchefer, föreläsare, akademiker, politiker, managementkonsulter och vetenskapliga journalister. Även om den förutnämnda listan innehåller många positioner och sektorer, kan våra ekonomer hittas främst inom följande sektorer:

  1. bank
  2. bokföring, administrativa kontor, skatte rådgivare
  3. konsultation
  4. allmänförvaltning
  5. ekonomiska forsknings- / konsultföretag
  6. handel (särskilt grossistföretag) och multinationella företag
  7. företagande

antagning:

Från och med den 1 november varje år kan du börja ansöka om våra kandidatexamen och masterprogram. Nu kan vi föreställa er att du är nyfiken på att få reda på inmatningskrav och hur man ansöker.

Det beror självklart på din tidigare utbildning och andra faktorer. För att ta reda på mer, besök vår hemsida för kandidat och masterprogrammet behörighet.

Platser

Rotterdam

Erasmus School of Economics

Address
Erasmus School of Economics
P.O. Box 1738

3062PA Rotterdam, Södra Holland, Nederländerna
Telefon
+31 10 408 1380

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program