IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om IHS

IHS grundades 1958 och är det internationella institutet för bostäder och stadsutveckling vid Erasmus University Rotterdam. I mer än 60 år har det varit vårt uppdrag att utveckla mänskliga och institutionella förmågor, att minska fattigdomen och förbättra livskvaliteten i städer. Vi erbjuder master-, doktorand- och kortkursprogram om olika urbana ämnen inklusive socio-rumslig dynamik i planering, klimatmotståndskraft, lokal ekonomisk innovation, bostäder ur mänskliga rättigheter och könsperspektiv, hållbarhet och gröna städer (infrastruktur, energi och vatten), mark lag och finans, och regenerativ förvaltning av naturresurser.

120113_commonstudentheaderErasmus.jpg

Lärningsmetoder

Våra undervisningsmetoder är förankrade i den unika IHS-metoden för korsbefruktning av utbildning, rådgivning och forskning. IHS-strategin är utformad för att ge studenter möjlighet att bilda flerdimensionella lösningar för att minska fattigdomen och förbättra livskvaliteten i städer. Vår akademiska personal är alltid involverad i internationella undervisnings- och utbildningsuppdrag och arbetar kontinuerligt med att utveckla innovativa stadslösningar. Vi är stolta över vår tvärvetenskapliga inställning till utbildning, genom vilken vi säkerställer verkliga urbana frågor och lösningar tas upp i vår läroplan.

120112_Renownedprofessors.jpg

handledare

IHS arbetar med globala ledare inom stadsutveckling, inklusive UN-Habitat, Cities Alliance och ICLEI. IHS samarbetar också med ledande holländska universitet i Nederländerna och runt om i världen för att ge en omfattande förståelse för stadsutveckling. Amsterdam, Groningen och TU-Delft är några av de universitet som håller gästföreläsningar om stadsmärke, stadsekonomi, logistik, transport, kulturarv är bara ett litet urval av de ytterligare akademiska resurserna som IHS erbjuder våra studenter varje år.

studenter

IHS-klassrummet består av proffs på medelnivå med rika och varierande erfarenheter från mer än 45 länder. Typiska bakgrunder inkluderar arkitektur, teknik, planering, ekonomi, samhällsvetenskap, miljövetenskap och bostäder.

IHS-kandidater har bidragit enormt till att uppfylla vårt uppdrag att minska fattigdomen och förbättra livskvaliteten i städer runt om i världen. De fortsätter att ta olika positioner inom privata, statliga och akademiska sektorer. Här är några exempel på positioner som tagits upp av våra akademiker:

● Projektledare cirkulär ekonomi på Philips

● Urban governance och policy specialist på FN-Habitat

● Arkitektkonsult vid Asian Development Bank

● Rumslig planeringsrådgivare på GIZ

● Seniorinspektör vid ministeriet för kommunala myndigheter och regional utveckling

● Direktör vid Centrum för miljömässigt hållbar transport och klimatförändring

● Full professor vid Pontificia Universidad Javeriana

120110_getadiplomafromatop100university.jpg

Stad

IHS ligger på Erasmus University campus, Woudestein , i den ikoniska staden Rotterdam. Vågig arkitekturstil, banbrytande stadsplanering och en berömd mångkulturell befolkning har drivit Rotterdam i framkant av innovation och odling i stadsvärlden. IHS är stolt över sin Rotterdam-historia och hjälper till att återuppbygga och återuppfinna staden efter förödelsen som orsakades av andra världskriget. Beläget mot en imponerande skyline är Rotterdam fylld med utmärkta lokala och internationella transportförbindelser, vilket gör det till en perfekt bas för att utforska allt som Nederländerna och resten av Europa har att erbjuda. Det finns väl anslutna transportsystem och säkra cykelvägar, vilket gör resan runt staden mycket trevlig. Det är en stad med mångfald med 175 olika nationaliteter som utgör de 600 000 invånarna i Rotterdam. Dessutom är det obligatoriskt att lära sig engelska i det nederländska utbildningssystemet, vilket innebär att praktiskt taget hela landet kan engelska! ”Make it happen” är en vision som stöder tillväxten av denna fantastiska stad, illustrerad av sammansmältningen mellan hamnen, staden Rotterdam och Erasmus University Rotterdam.

120109_Resized_Girlsoncampusfromtheback.jpg

antagning

Från och med 1 oktober varje år kan du börja ansöka till våra masterprogram. För att lära dig mer om antagningskraven, besök vår webbplats här .

Program undervisade i

engelsk

Platser

Rotterdam

Institute For Housing and Urban Development Studies, IHS, Erasmus University Rotterdam

Address
Burgemeester Oudlaan 50
Mandevile, 14th floor
3062 PA Rotterdam, Södra Holland, Nederländerna
Telefon
+ 31 10 408 9825