Read the Official Description

om ISS

ISS är en internationell forskarskola av politiskt inriktade kritisk samhällsvetenskap. Det sammanför studenter och lärare från det globala syd och nord i en europeisk miljö. Grundades 1952 som det internationella institutet för sociala studier av nederländska universitet och Nederländerna undervisningsministeriet det gör forskning, undervisning och offentlig service inom utvecklingsstudier och internationellt samarbete. Vi finns i Haag, känd som "världens lagliga huvudstad".

ISS / EUR

Den 1 juli 2009 blev ISS University Institute of Erasmus University Rotterdam (EUR). Denna unika struktur, där ISS behåller sitt uppdrag, plats och relativa självständighet samtidigt dra nytta av de resurser som finns tillgängliga från en internationellt erkänd universitet, kom till stånd efter en noggrann förhandlingsprocess. Som universitetsinstitutet är ISS kunna utveckla innovativ forskning i samarbete med andra EUR fakulteter och har större tillgång till holländska och internationell forskningsfinansiering. Studenter examen från ISS får examina som bär namnen på både ISS och euro. ISS kommer att finnas kvar i Haag om alla anställda och studenter kommer att ha tillgång till EUR anläggningar och resurser.

Forskning

Forskning på ISS fokuserar på utvecklingsstudier. Denna tvär ämnesområde syftar till att förstå fenomenen utveckling, utveckling och förändring, med särskild hänvisning till låginkomstländer. Fattigdom, globalisering, genus och ojämlikhet är nyckelord i de flesta av våra program.

undervisning

Vi erbjuder ett fyraårigt forskarutbildningen och en ackrediterad 15,5 månader MA i utvecklingsstudier med olika inriktningar för deltagare från över 50 länder. Dessutom erbjuder vi magisterexamen program och korta kurser. Grader, inklusive PhD, är internationellt erkända och nederländsk lagstiftning. Våra mer än 11.000 alumn fungerar på alla nivåer, företag och det civila samhället i Afrika, Asien och Latinamerika.

Accreditation

ISS magisterexamen i utvecklingsstudier är allmänt erkänt, ackrediterad av Nederländerna flamländska accredication organisation NVAO och ger behörighet för tillträde till forskarutbildning i Nederländerna och andra länder runt om i världen.

Public service

Vår personal kommer från många länder och är en källa till kunskap och har bred erfarenhet av internationell utveckling. Vi stimulera den offentliga debatten om aktuella frågor, som är viktiga för utbyte av kunskap och för att öka allmänhetens medvetenhet. ISS arrangerar en mängd olika evenemang, från stora konferenser till små rundabordssamtal för utvalda grupper. Personalen är också engagerad i institutionell kapacitetsutveckling, uppdragsforskning och rådgivning för internationella organ och nationella regeringar.

ISS i ett nötskal

International Institute of Social Studies (ISS) i Haag är en del av Erasmus University Rotterdam (EUR).

Det är en Institutet för politiskt inriktade kritisk samhällsvetenskap, som grundades 1952 och har möjlighet att dra nytta av sextio års erfarenhet.

ISS är en mycket skiftande internationella samfundet forskare och studenter från syd och nord, som sammanför människor, idéer och insikter i en tvärvetenskaplig miljö som vårdar, främjar och främjar kritiskt tänkande och bedriver innovativ forskning i grundläggande sociala problem.

Nyckel till ISS filosofi och praktik är en önskan att bidra till att uppnå social rättvisa och rättvisa på global nivå. De starka partnerskap med organisationer och individer i utvecklingsländer utgör ett nätverk där medskapande av kunskap och en integrerad strategi för forskning och undervisning kan blomstra och förbli samhälls relevant.

ISS aktier expertis med en bredare publik genom att tillhandahålla hög nivå politisk rådgivning, fungerar som en plattform för debatt och utbyte av idéer och delta i rådgivning.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

Institute Of Social Studies - Erasmus University Rotterdam

The Master of Arts i utvecklingsstudier har en gedigen akademisk och professionellt relevant utbildning i teori och metoder för utvecklingsstudier. Den är utformad för de ... [+]

The Master of Arts i utvecklingsstudier har en gedigen akademisk och professionellt relevant utbildning i teori och metoder för utvecklingsstudier. Den är utformad för dem som vill starta eller fortsätta sin yrkeskarriär inom utvecklingsområdet. I masterprogrammet du lära dig om de senaste teorier och debatter. Du kommer också att lära sig att tillämpa denna kunskap till praktiska frågor för utveckling och social förändring.

Kritiskt tänkande

MA studenter uppmuntras att utveckla en kritisk förståelse av viktiga debatter, teorier och strategiska insatser och färdigheter för att analysera frågor och för att utforma och utvärdera insatser som syftar till att ta itu med dessa frågor. En viktig del av denna process är att utveckla färdigheter i forskningsmetodik, som kommer att tillämpas i en uppsats ställdes som ett krav för magisterexamen.... [-]

Nederländerna The Hague
September 2019
Heltid
15 - 16 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska