MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

AACSB Accredited

Rotterdam är världens 8: e största hamn och, i särklass, den obestridde Europamästare, som globala maritima centrum, men också som en storskalig industrikomplex. Genom allmänt erkännande, är Nederländerna, porten till Europa, i spetsen för innovation inom transport och logistik.

Landets sjöfartspolitik erbjuder företag en av de mest attraktiva affärsmiljöer i Europa, framgångsrikt utmanar alla traditionella leveranscentra. Erasmus, Rotterdams eget universitet, är i centrum av allt detta, destillering landets kunskapsinfrastruktur i kandidatkursen inom Maritimt ekonomi och logistik (MEL); en eftergymnasial / post erfarenhet internationellt program som syftar till att omvandla lovande unga yrkesverksamma i morgondagens ledare i näringslivet och regeringen. Och redan för 466 av våra alumner detta har visat sig vara sant.

Programmet förbereder experter med moderna ekonomiska och förvaltningsverktyg för effektivt beslutsfattande, ge dem samtidigt med metoder; begrepp; och teorier för att göra det möjligt för dem att förstå och analysera, på ett holistiskt och tvärvetenskapligt sätt, komplexiteten i de globala kedjor sjöfarts leveransavtal. På detta sätt är MEL akademiker förväntas kunna agera och fatta beslut, med ledarstil och beslutsamhet under komplexa och osäkra förhållanden, i en global ekonomisk och social miljö.

Tyngdpunkten i våra kurser är på grundläggande industriella, ekonomiska och förvaltning begrepp och metoder för varaktig effekt, som kan användas för att förklara affärsmetoder, å ena sidan, och politiska beslutsprocesser på andra. För detta ändamål krävs en kombination av teori och praktik. De mer konceptuella frågor hanteras av universitetets personal medan praktiska aspekter diskuteras av våra partners, såsom Maersk Line; Rotterdams hamn, Europa containerterminaler (ECT); BIMCO; DVB Bank; TBA, Rabobank, Stolt Tankers, APMT etc.

Med studenter som kommer från hela världen; mer än 50 akademiska och yrkesmässiga personal från Erasmus fakulteterna of Economics and Business Administration; industripartners; gästprofessor; och ett omfattande företagsnätverk, det MEL programmet vid Erasmusuniversitetet i Rotterdam är en spjutspets i Nederländerna "sjöfartsklustret och en ambassadör för nationens ledande roll i sjöfarts- och hamnrelaterade logistikfrågor.

MEL är den enda kursen i sitt slag som kombinerar på ett holistiskt sätt, sjöfart, hamnar, terminalhantering, och maritima logistik i den akademiska miljön av två av Europas främsta skolor: Erasmus School of Economics och Rotterdam School of Management. Tillsammans med akademisk excellens, MEL strävar efter att uppnå en fin balans mellan teori och praktik. Detta säkerställs genom valet av våra partners och engagemang i vårt företagsnätverk. Genom gästföreläsningar, seminarier och företagsbesök är MEL studenter kontinuerligt konfronteras med föreställningar om "konventionella visdomen" och lära sig att placera dem i deras rätta och bredare ekonomiskt perspektiv.

Dessutom möjliggör vårt omfattande företagsnätverk MEL studenter att söka arbetstillfällen i de mest prestigefyllda "blue chip organisationer och i vissa fall, dra nytta av deras infrastruktur och informationssystem när du skriver sin avhandling.

Universitetets lång tradition i studier transport började med arbetet med sjöfart och varvsindustrin av vår avlidne kollega, professor Jan Tinbergen, Nobelpristagaren i ekonomi. Denna tradition fortsätter idag genom forskarutbildning inom transport och logistik vid Tinbergen Institute, Erasmus Research Institute of Management (ERIM), och transport, infrastruktur och logistik (TRAIL) Forskarskolor. Således, spjutspetsforskning, ofta externt finansierad, finner sin väg till klassrummet i en top-down sätt. Betoning på tillämpad forskning bygger på vår övertygelse att, trots vikten av att "forskning till förmån för forskningen", i en disciplin som används som transport och logistik värdet av forskningen framgår av samhällets vilja att garantera den.

Rotterdam är en ung dynamisk internationell stad, känd för sin kultur och internationellt kända arkitektur. År 2014 The New York Times placerade Rotterdam i topp 10 av de 52 platserna i världen att besöka. Eftersom den ekonomiska hjärtat av Nederländerna, den största hamnen i Europa, och en pulserande stad, är Rotterdam den idealiska platsen för att studera Maritime Economics och logistik.

Jag litar på att denna webbplats svarar på dina frågor om MEL, och jag ser fram emot att välkomna dig till Rotterdam och vårt universitet.

Prof.Dr. Bert de Groot MEL VD

Top 10 skäl att studera MEL

Rykte Erasmusuniversitetet i Rotterdam (EUR)

Genomgående rankad som en av de bästa universiteten i världen av The Wall Street Journal, Financial Times, Times Educational Supplement, etc. Euron är stolt över sina tre vinnare av Nobelpriset i ekonomi: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans (1975) och Sir Clive Granger (2003).

Fullt ackrediterad

Genom beslut av EUR styrelse, är MEL program som erbjuds gemensamt av Erasmus School of Economics och Rotterdam School of Management. Båda skolorna är gemensamt examensrätt organ. MEL har en dubbel ackreditering av NVAO (nederländska flamländska Ackreditering Organisation) och AACSB (Föreningen för Advance Collegiate Schools of Business). Detta innebär att MEL Degree kan officiellt certifierats av undervisningsministeriet i Nederländerna och det är därför en fullt erkänd examen i världen.

Corporate Network

MEL företagsnätverk består av mer än 50 "blue chip" multinationella företag och organisationer. Mest anmärkningsvärt bland dem är Rotterdams hamn, Maersk Line; APM Terminals; BIMCO; Stolt Tankers; Vopak; DVB Bank; och Hutchison Port Holdings (ECT). Företag som ansluter sig till företagsnätverk gör det genom att erkänna MEL roll i att utbilda bästa maritima proffs, bedriva forskning och vara en kunskap och kompetens center i sektorn. Corporate Network medlemmar ger inbördes råd om framtida MEL riktning, interagera med Mel studenter genom föreläsningar, sociala evenemang, och rekrytera bland MEL studenter.

Alumni gemenskapen

Vårt alumninätverk är en av våra mest värdefulla tillgångar; Vi följer yrkesmässiga prestationer av våra studenter med stolthet. Som en examen från MEL du kan ansluta sig till alumner samhället och få tillgång till MEL alumner nätområde. Ett antal MEL alumner tillbaka även till klassrummet och ge Alumni Lecture Series (ALS). MEL alumner som nu yrkesverksamma dela sina erfarenheter sedan examen med den nuvarande MEL klassen, och ge MEL klass med möjlighet att lära sig om hur MEL bidragit till att föra sin karriär.

Top Föreläsare

Mel föreläsare är en blandning av Erasmus University lärare och framgångsrika affärsmän och kvinnor. På så sätt säkerställer vi att Mel eleverna instrueras av både företagare och akademiker. Ett antal MEL föreläsare har nominerats för och fått utmärkelser.

Omfattande Curriculum

MEL lägger betydande vikt vid bland annat synpunkter, erfarenheter och industrins krav på design, innehåll och utveckling av MEL läroplanen. Intensivt samråd industrin har visat sig vara framgångsrik inte bara i att attrahera toppstudenter utan också få ett erkännande av MEL som den ledande MSc i branschen. MEL är det program som myntade termen sjöfarts logistik, det vill säga det holistiska, integrerad strategi för studiet av internationella transporter, hamnar, terminaler och globala logistik. Efter omfattande samråd industrin, har MEL sammanställt en läroplan 15 moduler som syftar - genom sin filosofi och mål individuella utbildnings - på att komponera en holistisk och tätt stickat, integrerad strategi för förståelse och analys av globala försörjningskedjor produktions transport- sjöfarts distribution, där hav transport och hamn- och terminalförvaltning spelar en central roll.

ERIM Research Institute

När det gäller forskning och utbildning, de flesta av MEL Resident fakulteten deltar i affärsprocesser, logistik och informationssystem (LIS) program inom ramen för Erasmus Research Institute of Management (ERIM). ERIM nyligen bedömts som en av de tre förvaltnings skolor i Europa och det är ackrediterat av Kungliga nederländska Academy of Arts and Sciences (KNAW).

MEL Forskning

I åratal har MEL forskning "definieras" inom sjöfarts ekonomi och logistik. De flesta av vår forskning har finansierats av externa organisationer som Europeiska kommissionen och Världsbanken. Konsultarbete har tagit MEL till de fyra hörn, från Korea till Brasilien och från Norge till Grekland. Den akademiska personal publicerar i ledande tidskrifter. Banbrytande forskning presenteras på akademiska konferenser.

Flera kandidat-, majors och praktiskt taget alla masterprogram i vårt universitet ges på engelska. Under de senaste åren EUR campus har blivit så internationell att gå runt dessa dagar, kommer du att finna det svårt att höra något annat språk men engelska. MEL klassrum har typiskt medborgare från mellan 15 till 20 olika länder.

Rotterdam

Rotterdam är en ung dynamisk internationell stad, känd för sin kultur och internationellt kända arkitektur. År 2014 The New York Times placerade Rotterdam i topp 10 av de 52 platserna i världen att besöka. Eftersom den ekonomiska hjärtat av Nederländerna, den största hamnen i Europa, och en pulserande stad, är Rotterdam den idealiska platsen för att studera Maritime Economics och logistik.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Holländska

Se MSc:er »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

MSc i maritim ekonomi och logistik (mel)

Campusstudier Heltid Deltid 12 - 24 månader October 2019 Nederländerna Rotterdam + 1 fler

Civilingenjör inom Maritimt ekonomi och logistik (MEL) syftar till att snabbt spåra lovande unga yrkesverksamma i morgondagens ledare i näringslivet och regeringen. Programmet förbereder experter med moderna ekonomiska och förvaltningsverktyg för effektivt beslutsfattande, ge dem samtidigt med metoder, begrepp och teorier för att göra det möjligt för dem att förstå och analysera, på ett holistiskt och tvärvetenskapligt sätt, komplexiteten i den globala maritima leverans kedjor. [+]

Programmet speglar Mels holistisk och integrerad strategi att ta itu med komplexa sammankopplingen av globala kedjor sjöfarts leveransavtal. Förutom Mel kurser, placerar programmet betydande tonvikt på metoder och analytisk kompetensutveckling. Även MEL avhandlingen spelar en stor roll i läroplanen.

Utmärkande kännetecken för programmet - Överbrygga teori till praktik - är Mel Events (social / kulturell integration); Företagsbesök (in situ erfarenhet); Professional Development Kurser (praktiska tillämpningar av teorin); och Distinguished Lecture Series.

Inlärningsmål

Den MSc i Maritime Ekonomi och logistik (MEL) syftar till att snabbt spåra lovande unga yrkesverksamma i morgondagens ledare i näringslivet och regeringen. Programmet förbereder experter med moderna ekonomiska och förvaltningsverktyg för effektivt beslutsfattande, ge dem samtidigt med metoder, begrepp och teorier för att göra det möjligt för dem att förstå och analysera, på ett holistiskt och tvärvetenskapligt sätt, komplexiteten i den globala maritima leverans kedjor. På detta sätt är MEL akademiker förväntas kunna agera och fatta beslut, med ledarstil och beslutsamhet under komplexa och osäkra förhållanden, i en global ekonomisk och social miljö.... [-]


Kontakt

Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam

Adress, rad 1 Erasmus University Rotterdam Center for Maritime Economics and Logistics Room H16-02 Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA
Rotterdam, South Holland, Nederländerna