Read the Official Description

THE PIET BLACK INSTITUTE: MASTER STUDIES IN ART, DESIGN AND ART EDUCATION

Piet Zwart-institutet rymmer de internationella masterprogrammen på Willem de Kooning Academy på Hogeschool Rotterdam. Sedan 1999 har den varit inriktad på att främja studier och forskning inom konst, design och konstutbildning.

60469_KDH.jpg

Namnet efter den banbrytande holländska designern Piet Zwart, som arbetade experimentellt över media och kontext, erbjuder institutet en rik kombination av djup specialisering och tvärvetenskaplig utbyte inom en intim läromiljö.

Kurserna i Piet Zwart-institutet ligger i hjärtat av Rotterdams centrum vid Karel Doormanhof 45 och Blaak 10. Medan studenter och lärare kommer från hela världen, medför många kulturella influenser, finns det också starka förbindelser med staden, dess historia och ständigt föränderliga stadsmiljö.

Alla fyra masterkurser - Konst, interiörarkitektur: Forskning + Design, Mediedesign och Kommunikation, och Konstutbildning - har ett intresse för den komplexa sociala, kulturella och politiska grunden för varje disciplin.

Genom en unikt anpassad läroplan som kombinerar kollektivt lärande, individuella handledning, praktikbaserad forskning och teoretisk utredning, utbildar våra kurser proffs som har ett kritiskt reflekterande, innovativt, frågeformulär och fantasifulla förhållningssätt till sitt arbete. Våra studenter fortsätter att inte bara etablera sig inom sitt område utan också utmana och kreativt definiera perimetrarna i sitt yrke.

Som ett utbildningsprogram och kulturcentrum är begreppet "offentliggörande" kärnan i vår verksamhet. Utställningar, programplanering, konferenser och publikationer är ett sätt att expandera vår forskning utöver akademiens gränser, samtidigt som vi värderar det mycket nödvändiga spekulativa rymden för reflektion och kunskapsuppbyggnad som bara möjliggörs genom en akademisk ram som Piet Zwart-institutet.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Piet Zwart Institute

Master of Education in Arts-programmet kopplar explicit teori och praktik med fokus på samtida problem som spänner över olika metoder och diskurser (utbildning, pedagogik ... [+]

Master of Education in Arts-programmet kopplar explicit teori och praktik med fokus på samtida problem som spänner över olika metoder och diskurser (utbildning, pedagogik, politik, konst, design, kulturteori, digital didaktik, filosofi, museutbildning och "samhällskonst" ). Studenter uppmuntras att reflektera över sin ställning och undervisningsmetoder inom sociala, kulturella och politiska sammanhang och subventionerade en nära inblick i den senaste utvecklingen inom konstutbildning, samtida konst och design. Genom en intensiv studieprocess stärker de sin professionella och personliga position inom området. Även om det allmänna fokuset är tvärvetenskapligt, är programmet specialiserat på konst och designutbildning.... [-]

Nederländerna Rotterdam
September 2019
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska