Piet Zwart Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

THE PIET BLACK INSTITUTE: MASTER STUDIES IN ART, DESIGN AND ART EDUCATION

Piet Zwart-institutet rymmer de internationella masterprogrammen på Willem de Kooning Academy på Hogeschool Rotterdam. Sedan 1999 har den varit inriktad på att främja studier och forskning inom konst, design och konstutbildning.

60469_KDH.jpg

Namnet efter den banbrytande holländska designern Piet Zwart, som arbetade experimentellt över media och kontext, erbjuder institutet en rik kombination av djup specialisering och tvärvetenskaplig utbyte inom en intim läromiljö.

Kurserna i Piet Zwart-institutet ligger i hjärtat av Rotterdams centrum vid Karel Doormanhof 45 och Blaak 10. Medan studenter och lärare kommer från hela världen, medför många kulturella influenser, finns det också starka förbindelser med staden, dess historia och ständigt föränderliga stadsmiljö.

Alla fyra masterkurser - Konst, interiörarkitektur: Forskning + Design, Mediedesign och Kommunikation, och Konstutbildning - har ett intresse för den komplexa sociala, kulturella och politiska grunden för varje disciplin.

Genom en unikt anpassad läroplan som kombinerar kollektivt lärande, individuella handledning, praktikbaserad forskning och teoretisk utredning, utbildar våra kurser proffs som har ett kritiskt reflekterande, innovativt, frågeformulär och fantasifulla förhållningssätt till sitt arbete. Våra studenter fortsätter att inte bara etablera sig inom sitt område utan också utmana och kreativt definiera perimetrarna i sitt yrke.

Som ett utbildningsprogram och kulturcentrum är begreppet "offentliggörande" kärnan i vår verksamhet. Utställningar, programplanering, konferenser och publikationer är ett sätt att expandera vår forskning utöver akademiens gränser, samtidigt som vi värderar det mycket nödvändiga spekulativa rymden för reflektion och kunskapsuppbyggnad som bara möjliggörs genom en akademisk ram som Piet Zwart-institutet.

Platser

Rotterdam

Address
Blaak 10 3011 TA
Rotterdam, Södra Holland, Nederländerna

Rotterdam

Address
Karel Doormanhof 45 3012 GC
Rotterdam, Södra Holland, Nederländerna

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium