Read the Official Description

Den protestantiska teologiska University (PThU) är ett universitet för teologi baserad på en religiös syn på livet, som ligger i Amsterdam och Groningen. Den PThU syftar till djupgående och relevant teologisk utbildning och forskning när det gäller utvecklingen av tro, kyrka och kristendom i hela världen. Arbetet på universitetet är inspirerad av sin nära samarbete med kyrkan och en fascination för vad tron ​​gör med människor - uttryckligen inklusive personliga tro dess personal och studenter.

Engagerad typ av teologisk praxis

Den PThU står för engagerade akademiska teologiska praktiken med särskilt ansvar för den protestantiska traditionen. Den ledande ramen är kontorister och samhällsrelevans idag, djup kunskap och utarbetandet av källor och respekt för traditionen.

Utbildning för ministeriet för den protestantiska kyrkan i Nederländerna

Den protestantiska teologiska universitet har lång erfarenhet med utbildning för ministeriet. Den PThU erbjuder officiell utbildning för ministeriet, erkänd av den protestantiska kyrkan i Nederländerna, både församlingens och själavård ministrar. Det har även efter akademisk utbildning till ministrar och kontorsarbetare. För mer information om den protestantiska kyrkan i Nederländerna se http://www.pkn.nl.

Förhållande till den protestantiska kyrkan i Nederländerna

Det finns en ömsesidig förståelse mellan PThU och den protestantiska kyrkan i Nederländerna (PCN). Den PThU bygger på den kristna tron ​​i sitt arbete inom områdena utbildning och forskning. Delta i källorna och historien om den kristna tron, studiet av tro och bekännelse av kyrkan och sköter inlärda tro och kyrka praxis är allt gjort i solidaritet med de traditioner som har förenat i PCN. PCN engagerar sig med PThU genom att definiera kraven och målen för utbildningsprogram och i bildandet av dem som vill bli accepterad som pastorer i PCN. Administrativt är detta engagemang framgår av bankfullmäktige, som är laddat med överinseende av PThU styrelsen under överinseende av och ansvar inför kyrkomötet i PCN.

Engagemang för samhället

Den PThU vill vara ett universitet förbundit sig att samhället. Detta exemplifieras av konferenser, studie dagar och publikationer för en bred publik. Således PThU bidrar från en kristen tradition att den samhälleliga diskussionen om tro, kyrka och samhälle. Några av dessa aktiviteter initieras av PThU själv, några av andra.

Inrättades 2007

Den PThU har kommit till stånd efter en sammanslagning av de officiella utbildningar för ministeriet för de reformerta och lutherska traditioner. När PThU bildades, var en mono-fakultetsuniversitetsledningsstruktur valt. Medlemmarna i förvaltningsrådet utses av synoden av den protestantiska kyrkan i Nederländerna. Detta motiverar anslutningen av PThU med kyrkan.

Organisation

Direktionen Den protestantiska teologiska University (PThU) drivs av en direktion, som är ansvarig för att övervaka förberedelserna och genomförandet av universitetets utbildnings- och forskningspolitik. Dessutom tar styrelsen hand om dagliga uppgifter som ingår i hur universitetet. Direktionen utses av bankfullmäktige. Detta rådet innebär också att styrelsen står fast vid de skyldigheter som gäller för universitetet på grund av juridiska och kyrka regel i utövandet av sina uppgifter och befogenheter. Övervaknings rådet utses av kyrkomötet för den protestantiska kyrkan i Nederländerna. Direktionen bistås i sina uppgifter av verkställande direktören, chef för utbildning och rådgivande nämnden.

PThU International

Protestant teologi är internationellt per definition. Därför internationalisering, förstås som "processen att integrera en internationell, interkulturell och / eller global dimension i mål, funktioner och leverans av högre utbildning" är ett av de viktigaste prioriteringarna för universitetet.

Den internationella, engelsk lärde Master of Theology program i Groningen, med studenter från Europa, Asien, Afrika och Oceanien är ett tydligt exempel på detta försök att integrera en internationell och interkulturell dimension i utbildningen med hjälp av en verklig internationell klassrummet.

Men PThU syftar också till att underlätta verkliga internationella upplevelser för nederländska studenter i Groningen och Amsterdam genom program studentrörlighet och inbjudan av utländska gästföreläsare. Genom att utveckla sandwich doktorer och gemensamma doktorsprogram universitetet försöker också att främja internationaliseringen av sin forskarutbildning.

När det gäller forskning, internationalisering för PThU innebär ett aktivt deltagande i internationella nätverk och konferenser och publicering i internationella vetenskapliga tidskrifter. Närmare bestämt universitetet har byggt upp under de senaste åren ett starkt nätverk av internationellt erkända partnerinstitutioner i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika. Mer intensivt samarbete forskning är på plats med strategiska partners i Sydafrika, USA, Israel och flera europeiska länder.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

Protestant Theological University

Teologiska mästaren är ett engelska-undervisat intensivt magisterprogram, ackrediterat av den nederländska-flamländska ackrediteringsorganisationen. Det börjar i septembe ... [+]

Akademisk excellens och interkulturellt lärande

Teologiska mästaren är ett engelska-undervisat intensivt magisterprogram, ackrediterat av den nederländska-flamländska ackrediteringsorganisationen. Det börjar i september varje läsår och varar i ett år (60 hp). På grund av sin forskningsfokus och höga akademiska nivå är programmet unikt anpassat till en andra magisterexamen som förbereder sig för en undervisningsministerium och / eller doktorandstudier.

Programmet erbjuder en hermeneutisk och kontextuell tillvägagångssätt i alla teologiska deldiscipliner och flera möjligheter för interkulturellt möte och interaktion med studenter från hela världen. Som deltagare i programmet lär du dig om olika kulturella bakgrunder och teologiska sammanhang. Det är därför en verklig internationell och interkulturell upplevelse!... [-]

Nederländerna Amsterdam Groningen
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
P.O. Box 7161
1007 MC Amsterdam
The Netherlands

Amsterdam, North Holland, 1007 NL
Social Media
Location address
Oude Ebbingestraat 25
9712 HA Groningen
Postbus 11069
9700 CB Groningen

Groningen, Groningen, 9700 NL