Radboud University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

På Radboud University i Nederländerna kan du få en högkvalitativ och internationellt ackrediterad magisterexamen. Ledande akademiker och utmärkta professorer erbjuder dig det du behöver i en stödjande och innovativ miljö.

Ett brett utbud av engelska lärda masterprogram
Vi erbjuder 14 engelska-lärda kandidatprogram och 35 engelska-lärda masterprogram med många inriktningar, vilket ger dig nödvändiga färdigheter och insikter i forskning och praktik inom ditt eget ämnesområde. Kandidatprogram tar tre år, medan det tar ett eller två år att ta masterprogrammen. Alla våra program är heltid och är öppna för både internationella och nederländska studenter.

Prestigefyllda universitet
När du bestämmer dig för att komma till Radboud University kommer du att studera vid det bästa traditionella universitetet i Nederländerna, med många av våra program erkända som topprogram eller som de bästa inom sitt område. Vi är hem för många internationellt hyllade forskningsinstitut och 2010 tilldelades Nobelpriset i fysik till en professor och doktorand vid Radboud University . Anmälan till en verkligt utmärkt institution kommer du garanteras att erbjudas en utbildning av hög kvalitet.

Om Radboud University
Radboud University grundades 1923 och ligger i Nijmegen, den äldsta staden i Nederländerna, och har sju fakulteter och räknar över 20 000 studenter. Vår personliga inställning till undervisning - med många möjligheter att arbeta nära professorer och medstudenter i små seminarier - säkerställer att universitetet inte bara blir en '' examensfabrik '' och rankar oss bland de 25 bästa i European Teaching Rankings (2019, Times Högre utbildning).

Nijmegen, en studentvänlig stad
Nijmegen är en sann universitetsstad. Det är hem för två universitet för tillämpad vetenskap och ett forskningsuniversitet ( Radboud ) och räknar cirka 165 000 invånare, varav 30 000 är studenter. Även om det är den äldsta staden i Nederländerna, med anor från romartiden, har Nijmegen en ung och livlig atmosfär med en mängd restauranger, barer och kaféer. Kulturcentret LUX - den största konstbiografen i Nederländerna - erbjuder också teater, musik och multimedia.

Studenter uppskattar de många möjligheter som staden erbjuder för avkoppling och underhållning. Nijmegen erbjuder många kulturella aktiviteter, från många museer, gallerier, teatrar, en konserthus och biografer till evenemang som International Four Days Marches med International Summer Festival, Limburg Medieval Festival, Samba and Salsa Festival, Rockin 'Park Festival och mycket mer. Framför allt är det en säker och vänlig plats att bo och studera.

Stöd med boende och visumansökan
Internationella studenter kan förvänta sig att få ett varmt välkomnande. Radboud University ger stöd för bostads- och visumansökningar för internationella studenter som ansöker före ansökningsfristen.

Undervisning och levnadskostnad
Levnadskostnaderna i Nijmegen är relativt låga jämfört med Amsterdam eller andra städer i Västeuropa. Räkna med att spendera minst 800 € per månad på levnadskostnader. Möblerat studentboende kostar mellan € 360 och € 450 inklusive gas, el och internet. Räkna med € 400 för mat, kläder, personlig vård och resor och 30 euro för din telefonräkning. Böcker och kopior kostar cirka 200 till 300 euro per termin.

Studieavgifterna beror på din nationalitet och det program du väljer: 2.168 € per år för EU / EES-studenter, mellan 12.500 € och 16.500 € per år för icke-EES-masterstudenter. Stipendier är tillgängliga för studenter från länder utanför EES.

Platser

Nijmegen

Address
Houtlaan 4
6525 XZ Nijmegen, Gelderland, Nederländerna

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium