The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) är det enda existerande tvååriga programmet inom kriminologi som fokuserar på gränsövergång, säkerhet och social rättvisa. Det gemensamma programmet erbjuds av fyra olika universitet i Europa.

IMARC behandlar viktiga frågor som spänner från effekterna av den ökade tillströmningen av invandrare i samband med kontroll av intern och yttre gränser, gränsöverskridande organiserad brottslighet, mänskliga rättigheter, stadsäkerhet och hot mot radikalisering och terrorism, rollen som cyberbrott, företagsbedrägerier och ökningen av hatbrott, rasism och främlingsfientlighet. Ett viktigt tema när det gäller att lösa dessa aktuella problem är frågan om hur man organiserar säkerheten och skyddar mänskliga rättigheter. IMARC tar upp behovet av kriminologisk expertis inom ramen för ett gemensamt europeiskt straffrättsligt område i kombination med utmaningar för kontroll av intern och yttre gränser och bredare internationell utveckling.

IMARC är ett heltidsprogram som förbereder eleverna att engagera sig i den nuvarande europeiska utvecklingen inom gränsövergång, säkerhet och social rättvisa. IMARC syftar till att öka studenternas förmåga att tillämpa ny kunskap och avancerade analytiska färdigheter på problem från ett internationellt och tvärvetenskapligt perspektiv. Programmet förenar lärande, forskning och praxis genom samarbete med redan etablerade partners, bland annat regeringar, icke-statliga organisationer, företagsaktörer och andra universitet, vilket bidrar till våra studerandes anställbarhet.

De universitet som är inblandade i programmet har alla en riklig, om än annan forsknings- och undervisningsexpertis inom kriminologi, med särskild hänsyn till gränsövergång, säkerhet och social rättvisa. Huvudsyftet med det strategiska partnerskapet är att samla denna expertis tillsammans och utveckla en balanserad och innovativ läroplan med ett antal gemensamma aktiviteter och kurser (främst inom global kriminologi, forskningsmetoder och överförbara färdigheter) och valfria kurser för att tillhandahålla möjlighet att följa olika spår. Dessutom kommer IMARC att inkludera innovativa interaktiva undervisningsmetoder, där styrkan från både ansikte till ansikte studentlärare kontakt, informellt lärande och sociala medier optimeras.

Universiteten i detta konsortium är:

  • Erasmus University Rotterdam, Erasmus School of Law, Kriminologiska avdelningen (samordnare) (Nederländerna)
  • Ghent Universitet, Kriminologiska institutionen, strafflag
  • University of Kent, Institutionen för socialpolitik, sociologi och social forskning (Storbritannien)

partners

IMARC-programmet är inbäddat i ett bredare nätverk av samarbetsorganisationer, som säkerställer kontakt med och tillgång till organisationer som är relevanta för programmet såväl som framtida anställning. På så sätt bidrar IMARC till att förbättra kvaliteten på högre utbildning inom kriminologi och förbereder dig för att engagera sig med aktuella frågor i politik och praktik.

Associerade universitet

Förutom de fyra universiteten kan du också besöka associerade universitet för att göra forskning för din magisterexamen:

  • University of Hamburg, Institute for Criminological Social Research (IKS) (Tyskland)
  • Eötvös Loránduniversitetet (ELTE), Budapest, Juridiska institutionen (Ungern)
  • Université Hassan 1er, Settat (Marocko)
  • Koç University (Istanbul), Sociology Department (Turkiet)

Organisationer inom området

IMARC har byggt ett stort nätverk med över 40 organisationer inom gränsövergång, säkerhet och social rättvisa. Bland dessa organisationer är internationella och nationella myndigheter, icke-statliga organisationer och kommersiella företag. Dessa organisationer samarbetar med IMARC genom att erbjuda praktikplatser och bistå med forskning och datainsamling för uppsatsforskning, ge insats till läroplanen och ge råd om förhållandet mellan utbildningsprogrammet och arbetsområdet.

Platser

Rotterdam

Address
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Rotterdam, Södra Holland, Nederländerna

Ghent

Address
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Ghent, flandern, Belgien

Canterbury

Address
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Canterbury, england, Storbritannien

Bologna

Address
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium