Utrecht University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Utrecht University

Utrecht University grundades 1636, är ett uppskattat internationellt forskningsuniversitet, konsekvent placerat som nummer ett i Nederländerna, 14: e på kontinentala Europa och de världsomspännande topp 100 av internationella rankningar, och medlem av den berömda European League of Research Universities.

Innovativt och internationellt orienterat akademiskt samhälle

Genom att gå med i Utrecht University kommer du att bli en del av ett innovativt och internationellt inriktat akademiskt samhälle - som väckte inte mindre än 12 Nobelprisvinnare - som arbetar med banbrytande och mångvetenskaplig undervisning och forskning. Utrecht-forskare som har gett ett enastående bidrag till samhället inkluderar Nobelprisvinnaren Christiaan Eijkman, en av vitaminupptäckarna; neurofarmakolog David de Wied, som vann nationell och internationell heder för sin upptäckt att neuropeptider (små proteiner) styr hjärnaktivitet och beteende; och den senaste Nobelprisvinnaren Gerard 't Hooft, en framstående forskare inom området teoretisk fysik. De inkluderar också Johanna Westerdijk, den första kvinnliga professorn i Nederländerna.

Personlig och interaktiv undervisning

Vid Utrecht University kommer du att uppleva en modell av kvalitetsutbildning som står för personlig och interaktiv undervisning baserad på kritisk reflektion och debatt, flexibilitet och en valnivå för studenter samt permanent professionell utveckling för lärare.

Studenter och program

Utrecht University räknar över 30 000 studenter från 118 länder. Du kan välja mellan 10 engelskspråkiga kandidatexamen och nästan 100 engelskspråkiga masterstudier - det bredaste utbudet av engelskspråkiga forskarutbildningar i Nederländerna. Kandidatprogram är 3-åriga program som leder till en kandidatexamen (BA) eller kandidatexamen (BSc). Masterprogram vid Utrecht University är ett 1- eller 2-årigt program som leder till en vetenskaplig examen (MSc), Arts degree (MA) eller Laws degree (LLM). Ovanpå ett masterprogram kan du delta i Young Innovators-programmet: en selektiv 15 hp utbildningskurs på forskarnivå.

Professionellt område

Anslutningen till det professionella området är konsekvent inbäddat i läroplanerna för UU: s masterprogram. Ett karriärservicecenter stöder din övergång till den nederländska eller internationella forskarutbildningen.

Topp 5 lyckligaste platser att bo på

Engelska talas allmänt i Nederländerna. Utrecht är en vacker medeltida stad, centralt belägen i Nederländerna. Amsterdam och Schiphol flygplats ligger mindre än en halvtimme bort, och det finns enkla tågförbindelser i hela Europa. Det är med goda skäl att BBC Travel placerade Utrecht i de "bästa 5 lyckligaste platserna att leva".

Hur man ansöker?

Vår ansökningsprocess sker online. Besök vår webbplats för mer information om ansökningsprocessen.

Kontakta oss

Om du har några frågor om våra program, vänligen kontakta oss. Utrecht University Student Services, (måndag till fredag, 10:00 till 16:00)

Tel: +31 30 253 7000
E-post: study@uu.nl.
Besöksadress: UU för U, Studenttjänster, Heidelberglaan 6, de Uithof / Utrecht

Platser

Utrecht

Utrecht University

Address
Domplein,29
3512 JE Utrecht, Utrecht, Nederländerna
Telefon
+31 30 253 3550

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MA