Utrecht University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Utrecht Universitet

Founded in 1636, är Universitetet i Utrecht en aktad internationellt forskningsuniversitet, konsekvent placerade i topp 15 i kontinentala Europa och den globala topp 100 internationella rankningar, och medlem av den berömda europeiska League of Research Universities.

En av våra internationella masterstudenter och en nyutexaminerad kommer att dela sina erfarenheter av att studera och leva i Utrecht och Nederländerna i allmänhet. För mer information och anmälan, gå till webbplatsen. Vi hoppas att se dig på nätet snart!

Innovativa och internationellt orienterade akademiska världen

Delta i Utrecht University som en masterstudent blir du en del av ett innovativt och internationellt orienterade akademiska världen - som förde fram inte mindre än 12 Nobelpristagare - bedriver avancerad och tvärvetenskaplig undervisning och forskning.

Utrecht forskare som har gjort ett enastående bidrag till samhället inkluderar Nobelpristagaren Christiaan Eijkman, en av upptäckarna av vitamin; neuropharmacologist David de Wied, som vann nationell och internationell uppmärksamhet för sin upptäckt att neuropeptider (små proteiner) kontroll hjärnans aktivitet och beteende; och den senaste nobelpristagaren Gerard 't Hooft, en framstående forskare inom teoretisk fysik. De inkluderar Johanna Westerdijk (nederländska endast), den första kvinnliga professorn i Nederländerna.

Personal och interaktiv undervisning

Vid universitetet i Utrecht kommer du att uppleva en modell av utbildning av hög kvalitet som står för personlig och interaktiv undervisning bygger på kritisk reflektion och debatt, flexibilitet och en nivå av val för studenter, samt permanenta kompetensutveckling för lärare.

Studenter och program

Utrecht University räknas över 30.000 studenter från 118 länder. Du kan välja mellan 143 forskarutbildning, 87 varav engelska undervisade, och 32 lärarutbildningar (både holländska och engelska undervisade) - det bredaste utbudet av engelskvisade forskarutbildning i Nederländerna.
En masterprogrammet vid universitetet i Utrecht är en 1- eller 2-årigt program som leder till en vetenskap examen (MSc), Arts examen (MA) eller kand (LLM). På toppen av en magisterprogrammet kan du delta i Young Innovators Program: en selektiv 15 hp hedrar kurs på forskarnivå.

Yrkesområde

Anslutningen med yrkesområdet konsekvent inbäddad i läroplanerna för UU masterprogram. En karriär Services center kommer att stödja din övergång till den holländska eller internationell forskar arbetsmarknaden.

Topp 5 lyckligaste platser att leva

Engelska är utbrett i Nederländerna. Utrecht är en vacker medeltida stad, centralt beläget i Nederländerna. Amsterdam och Schiphol Airpoft är mindre än en halvtimme bort, och det finns enkla tågförbindelser i hela Europa. Det är med goda skäl som BBC Travel placerade Utrecht i "topp 5 lyckligaste platser att ve" Ljusa sinnen, bättre framtid.

Hur ansöker man?

Vår ansökningsprocessen sker online. Besök gärna vår hemsida för mer information om ansökningsförfarandet.

kontakta oss

Om du har några frågor om våra magisterprogram, ska du komma i kontakt med oss.
Studentservice
Tel: +31 30 253 7000 (måndag till fredag ​​10-12 och 1-3 pm)
E-post: studentservices@uu.nl
Besöksadress: UU för U, Studentcentrum, Heidelberglaan 6, de Uithof (måndag till fredag, från 10:00 till 04:00)

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MA » Se MSc »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

LLM / Master I Juridik Och Ekonomi

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I masterprogrammet juridik och ekonomi, kommer du fokusera på de ekonomiska och juridiska aspekterna av marknadsregleringar (inom bank, energi, telekom, transport, hälsovård, etc.), private equity, hedgefonder, konkurrens och konkurrenspolitik, bolagsstyrning och sammanslagningar. [+]

i Masterprogrammet juridik och ekonomiDu kommer att fokusera på de ekonomiska och juridiska aspekterna av marknadsregleringen (inom bank, energi, telekom, transport, sjukvård, etc), private equity, hedgefonder, konkurrens och konkurrenspolitik, bolagsstyrning och fusioner. Du kommer att lära av ett tvärvetenskapligt team av jurister och ekonomer som förbättrar utmanande bana innehåll med både teori och verkliga kunskaper. Det ömsesidiga beroendet mellan ekonomi och juridik är den främsta fokus för programmet. Som en examen från detta program kommer du att vara unikt beredd att överbrygga det är en vanlig gap mellan dessa discipliner. Ökad efterfrågan på Tvär Experter Utrecht Universitys Master of Law och ekonomi bildades som ett svar på ökade krav från internationella arbetsgivare för tvärvetenskapliga experter på konkurrens, regulatoriska frågor och styrning. I programmet kommer du att undersöka juridiska och administrativa frågor samt de underliggande ekonomiska teorierna bakom sådana fall som: Europeiska kommissionens införande av en € 1470000000 böter på Philips för drift ett katodstrålerör kartell; UPS tillbakadragande från en € 5160000000 affär med TNT Express efter europeiska tillsynsmyndigheter flyttade till kvarteret förvärvet; Europeiska kommissionens undersökning av den föreslagna förvärv av holländska kabeloperatör Ziggo av USA-baserade Liberty Global; lämpligheten av koder itu Rheinland vs aktieägar ekonomierna inom chefslöner, bland annat; Nedläggningen och efterföljande räddningsaktionerna av internationella banker från regeringar försöker förhindra finansiella systemet kollapsar; och omlokalisering av finansiella huvudkontor, eller användning av internpriser, för att undvika att betala skatt, vilket nyligen avslöjades av företag som Google, Starbucks, och Rolling Stones. Real interaktion mellan två discipliner Om du har en Lag bakgrund... [-]

Magister I Affärsutveckling Och Entreprenörskap

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Den Master of Business Development och entreprenörskap ger analysverktyg och kompetens för nya affärsutveckling i etablerade och nya organisationer. Programmet ger både vetenskaplig kunskap och praktiska färdigheter som behövs för att identifiera och utnyttja nya möjligheter, samtidigt som man skapar nytt värde och välfärd för alla berörda parter. [+]

Varför ta en magisterexamen i företagsekonomi och entreprenörskap? Vår globaliserade, digitala ekonomin har skapat många nya möjligheter i näringslivet. Rutinuppgifter har automatiserats, vilket innebär att människans kreativitet och entreprenörsanda för att initiera framgångsrika nya idéer och utveckla helt nya marknader har blivit allt viktigare. I en sådan miljö, lära sig att skapa ett sammanhang där nya satsningar uppstår och blomstra är av yttersta vikt. Fånga värde från innovation, produkt- och tjänsteutveckling, och modern marknadsföringsteknik är viktiga möjligheter för framtiden vända unga professionella. Om du energi av möjligheterna för denna nya värld av affärer och vill bidra till framgång för företagande (eller intrapreneurial) ventures, Utrecht University Civilingenjör i Business Development och entreprenörskap ger dig praktiska färdigheter, nätverk och starka akademiska stiftelser du behöver. Den Master of Business Development och entreprenörskap ger analysverktyg och kompetens för nya affärsutveckling i etablerade och nya organisationer. Programmet ger både vetenskaplig kunskap och praktiska färdigheter som behövs för att identifiera och utnyttja nya möjligheter, samtidigt som man skapar nytt värde och välfärd för alla berörda parter. Fokus ligger på Venture Development, samt på entreprenörskap marknadsföring med hjälp av samskapande med kunder och designtänkande. Dessutom finns det en stark betoning på att få och hantera (företag) kapital. karriärmöjligheter Den Civilingenjör i Business Development och entreprenörskap tränar dig att bli en expert på att skapa en miljö där nya företag kan ta tag och blomstra. Denna kompetens är mycket eftertraktade i affärsutveckling funktioner (inklusive innovation, marknadsföring och ekonomi) i stora (multinationella) företag. Detsamma gäller i entreprenöriella team, nystartade... [-]

Magister I Artificiell Intelligens

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Artificiell Intelligens är en fartfylld och utmanande område som gör synliga inbrytningar vår vardag. Naturligt språk bearbetning av den typ som används i smartphones eller Google Translate har blivit vardagsmat. [+]

En snabbt föränderliga och utmanande område Artificiell intelligens är en fartfylld och utmanande område som gör synliga inbrytningar vår vardag. Naturligt språk bearbetning av den typ som används i smartphones eller Google Translate har blivit vardagsmat. Tecken i virtuella världar blir smartare, vilket leder till mer naturliga, intressanta och nyttiga erfarenheter i datorspel och simuleringar. I Kalifornien, är själv köra bilar med sensorer och GPS testade som självständigt kan driva dig till din destination. Forskning visar att vi kan stärka de mänskliga kognitiva funktioner genom att direkt koppla hjärnan till en dator. IBM: s Watson-system, vilket besegrade de bästa mänskliga spelarna i den populära amerikanska TV frågesport Jeopardy, visar att storskalig kunskapsbaserade system kan ha praktisk användning. Den Magisterexamen i Artificiell Intelligens erbjuder dig en integrerande och banbrytande förhållningssätt till fältet från synpunkter från informatik, Logic, Cognition, psykologi, filosofi och lingvistik. Eleverna kan välja mellan tre spår: Agenter Kognitiv behandling Resonemang Att välja från ett brett utbud av kurser kan du skräddarsy programmet till dina personliga intressen inom artificiell intelligens. Programmets mål Som en examen från Artificiell intelligens programmet, Kommer du att ha en gedigen förståelse för de logiska, filosofiska, och kognitiva grunden för AI forskning. Du kommer också att ha en god överblick över de viktigaste AI tekniker och en fördjupad förståelse för hur man tillämpar dessa tekniker i minst ett av de områden inom multiagentsystem, resonemang eller kognitiv behandling. Dessutom kommer du att ha kompetens att utföra AI forskning inom akademiska eller FoU-miljöer och för att identifiera hur... [-]

Magister I Datavetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I masterprogrammet datavetenskap, får du lära dig avancerade koncept, mjukvarukonstruktionsmetoder, problemlösning och analytiska färdigheter som krävs för att skapa informationsdrivna system och applikationer för vår mångkulturellt samhälle. [+]

Information-drivs i ett mångkulturellt samhälle Programvarusystem gör att vi kan göra saker som annars skulle vara svårt, tidskrävande, eller till och med omöjligt. I Masterprogrammet Datavetenskap, Kommer du att lära dig de avancerade koncept, programvara konstruktionsmetoder, problemlösning och analytiska färdigheter som krävs för att skapa informationsdrivna system och applikationer för vår mångkulturellt samhälle. Inom programmet kan du välja en av fyra spår: Programmeringsteknik Algoritm Design och analys Avancerad planering och beslutsfattande Algoritmisk dataanalys Programmet är forskningsinriktade. Du kommer att undersöka teorier och tekniker i datavetenskap och programvarudesign samt delta i forskningen för att avancera i fältet. Programmets mål För att framgångsrikt utforma program, måste du först beskriva och analysera relevanta domänen och dess egenskaper med hjälp språk, modellering, eller data. Du behöver sedan att utveckla lämpliga tekniker programvara och algoritmer för att härleda de resultat du vill uppnå. Slutligen behöver du ett enkelt och effektivt sätt att genomföra dessa komponenter och förvandla dem till en verklig applikation. Du lär dig att analysera och utveckla koncept, design metoder och tekniker som ligger bakom alla dessa steg. Exempel på program som du kan utforska inkluderar: optimal styrning av el från producenter till konsumenter process brytning av sjukhuspatient careflow data för att förbättra effektiviteten och kvaliteten i vården avancerad teknik för att utveckla korrekt och effektiv programvara [-]

Magister I Den Ekonomiska Förvaltningen

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Den magisterexamen i Financial Management är utformad för att ge dig den kunskap, förståelse och färdigheter som krävs för en yrkeskarriär inom internationell ekonomisk förvaltning. Du kommer att få specialiserad kunskap, som bygger på de principer för finansiering och ekonomi, som är mycket relevant i praktiken. [+]

Idag ekonomisk förvaltning verkar i en mycket komplex, sammankopplade och snabbrörliga internationella arenan. Organisatoriska mål måste integrera en mängd olika faktorer, såsom variationer på de globala marknaderna, långsiktiga strategier, företagens sociala ansvar och intressent värde; Samtidigt, önskas kortfristiga finansiella tillväxt och krävde. Är du intresserad av utmaningen att bli en del av en ny generation av finansiella proffs, som har kunskap, tänkesätt och färdigheter för att "framtidssäkra" den ekonomiska förvaltningen av stora, små och medelstora och nystartade företag? Då magisterexamen i Financial Management vid Utrecht University School of Economics (USE) ger dig en unik, tvärvetenskaplig och internationellt program där du lär dig att förstå inte bara ett företags ekonomi, men också hur man handskas med den ekonomiska, verkställande, rättsliga och redovisningsfrågor för att maximera företagets värde. Den msc ekonomisk förvaltning ger studenterna inte bara med den senaste ekonomiska och finansiella teori, men också den hårda finansiell kompetens och tvärvetenskaplig förståelse för att sätta teorin i praktiken i en alltmer komplex värld. Detta masterprogram fokuserar på alla viktiga aspekter av modern ekonomisk förvaltning, inklusive hur att anskaffa kapital (dvs. emission av aktier och obligationer), hur man skall fördela kapital (kapital budgetering, operativ budgetering), hur man ska hantera kortsiktiga resurser (hantering av rörelsekapitalet) , hur man handskas med utdelningspolicy, och hur man kan anpassa individuella motiv till organisatoriska mål (performance management, kompensationssystem). Dessutom får du lära dig hur effektivt att införa förändringar i finanspolitik ledarskap i organisationer. Viktigt är Utrecht University Civilingenjör i Financial Management inriktad mot en ny generation av finansiella... [-]

Magister I Den Ekonomiska Politiken

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Den Civilingenjör i den ekonomiska politiken kommer att ge dig de ljud teoretiska kunskaper och avancerade analytiska färdigheter som krävs för att arbeta i komplexet, utmanande och viktigt område för ekonomisk och allmän ordning. [+]

Vilka är de främsta uppgifterna för regeringen i ett marknadsbaserat samhälle. Hur hanterar vi de långsiktiga utmaningarna från ny teknik, demografiska förändringar och miljöförändringar? Är våra nuvarande pensions- och sjukvårdssystemen stark nog att klara av en åldrande befolkning? Vilken politik krävs för att uppnå miljömässig hållbarhet och vem som är ansvarig för att vidta åtgärder? Om du är starkt motiverad att bidra till rättvisa och effektiva beslut i den ekonomiska politiken, i den ekonomiska politiken vid Utrecht University School of Economics (USE) är Mästarens rätt val för dig. Den Civilingenjör i den ekonomiska politiken behandlar komplexa samhällsfrågor, med fokus på den roll som regeringens politik, som sträcker sig från anordnande av vård och tillhandahållande av socialförsäkringen till politik för hållbar tillväxt. I detta program kommer du lära dig att tillämpa modern nationalekonomi på frågor som rör reformen av arbetsmarknaden, ojämlikheten, framtiden för utbildning och hälsovård, energiomställning och hållbar ekonomisk tillväxt. Detta ettåriga MSc i den ekonomiska politiken kommer att förse dig med den kompetens, tänkesätt och tvärvetenskaplig kunskap som behövs för att ge välgrundade svar på de frågor som står inför dagens samhälle. Du kommer att ta kurser som kombinerar ekonomisk teori med socioekonomiska politiken i en liten grupp elever som representerar olika akademiska och kulturella bakgrunder. Denna mångfald bidrar till att skapa en lärande miljö som uppmuntrar intensiva diskussioner och interaktion. karriärmöjligheter Som en examen från denna masterprogrammet, kommer du att vara väl förberedd för en rad yrken inom både den offentliga och den privata sektorn. Våra alumner har... [-]

Magister I Experimentell Fysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Området experimentell fysik erbjuder unika vetenskapliga och tekniska utmaningar. Som student i masterprogrammet i experimentell fysik får du avancerad utbildning i de grundläggande vetenskapliga teorier som beskriver världen omkring oss. Du kommer att undersöka utformning och användning av avancerade instrument som krävs för att studera dessa teorier. [+]

Utforska Samverkan mellan grundforskning och tillämpad forskning Området experimentell fysik erbjuder unika vetenskapliga och tekniska utmaningar. Som student i Masterprogrammet i experimentell fysik du kommer att få avancerad utbildning i de grundläggande vetenskapliga teorier som beskriver världen omkring oss. Du kommer att undersöka utformning och användning av avancerade instrument som krävs för att studera dessa teorier. Vad du lär dig Du kommer att komma i kontakt med Forefront teknik i partikeldetektering, till exempel extremt hög kornighets Si-pixeldetektorer och högpresterande datorer, samt toppmoderna uppställningar för laserkylning och Bose-Einstein kondensation. Du får också lära dig att använda avancerade tekniker för dataanalys och datormodellering. Internationell forskning Programmet erbjuder kurser med en stark koppling till forskning som utförts av experimentella forskargrupper vid Institutionen för fysik och astronomi vid universitetet i Utrecht. Du kommer att få möjlighet att arbeta i nära samarbete med grupper som är specialiserade på de starka kärnvapenstyrkor, ultra kalla kvant materia, och ultrasnabb ljus-materia interaktion. Forskning för experimentell fysik utförs vid laborationer i Utrecht och vid den berömda CERN-laboratoriet i Genève. Du kommer också att få möjlighet att delta i (inter) nationella forskningsmöten. Programmets mål Programmet erbjuder utmärkt förberedelse för en karriär inom forskningslaboratorium i den högteknologiska industrin, eller som doktorand vid universitet och forskningsinstitut runt om i världen. [-]

Magister I Forskning Inom Den Offentliga Förvaltningen Och Organisatoriska Vetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Programmet erbjuder en fördjupad undersökning av samhällsproblem och kritiska utmaningar som organisationer möter i det offentliga rummet. Du kommer att undersöka dessa utmaningar, analysera hur offentliga organisationer hanterar varje utmaning, och börjar bilda teorier om vad som krävs för att göra politiken arbete. [+]

Denna utmanande tvååriga programmet fokuserar på viktiga frågor om Offentlig förvaltning och organisation teori. Programmet erbjuder en fördjupad undersökning av samhällsproblem och kritiska utmaningar som organisationer möter i det offentliga rummet. Du kommer att undersöka dessa utmaningar, analysera hur offentliga organisationer hanterar varje utmaning, och börjar bilda teorier om vad som krävs för att göra politiken arbete. Nya utmaningar för offentliga organisationer Nya utmaningar för offentliga myndigheter strömmar från långsiktiga trender såsom globaliseringen, föränderliga informations- och kommunikationsteknik, klimatförändringar, och samhälleliga fragmentering orsakad av migration, individualisering och kulturella pluralise. Solid forskning är nödvändig för att förstå och korrekt reagera på dessa sociala förändringar. Offentliga administratörer svara på dessa utmaningar i en mängd olika sätt: de inleder reformer för att göra den offentliga förvaltningen mindre byråkratiskt och mer ansvarig, de aktiverar och att medborgarna, de hjälper företag att bli mer konkurrenskraftiga samtidigt stärka den sociala ansvar, och de stöder initiativ från det civila samhället att tillhandahålla frivilliga samhällsservice. Du kommer att analysera hur sådana initiativ hjälpa regeringar klara av de utmaningar som modernitet. Dessa moderna utmaningar är inte längre ensam ansvarig för statliga institutioner. Privata, halvprivata och privatiserade organisationer blir alltmer delaktiga i vad som tidigare ansåg offentliga uppgifter. Politiskt beslutsfattande inte bara ske i de nationella politiska arenor, utan även på regional nivå och i olika internationella arenor, i horisontella nätverk av arbetsmarknadens parter, och på huvudkontoret i stora företag och samhällsinstitutioner. Din studie av det offentliga rummet och de kritiska frågorna i den domänen kommer därför att fokusera på offentliga... [-]

Magister I Fysisk Planering

Campusstudier Heltid Deltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Masterprogrammet Spatial Planning (tidigare känt som Planologie) tränar dig att lösa motstridiga intressen på stadsmark. Många intressenter har olika idéer om hur man kan använda mark - lära sig att balansera dem och hitta hållbara lösningar. [+]

Är detta program för dig? Den masterprogrammet Fysisk planering (Tidigare känt som Planologie) tränar dig att lösa motstridiga intressen på stadsmark. Många intressenter har olika idéer om hur man använder mark - lära sig att balansera dem och hitta hållbara lösningar. Som en planerare, du är också direkt involverade i att förbereda den allmänna ordningen för hållbara städer. Tillämpa lämpliga metoder och instrument som bidrar till en hållbar, smart, och inkluderande spatial politik. Lär dig att utveckla innovativa koncept och hantera komplexa styrprocesser för en hållbar användning av rumsliga resurser som mark och forma den urbana miljön i framtiden. Programmets mål Programmet i Utrecht förbereder dig att närma frågor som underlättar hållbar stadsutveckling (åter) utveckling, att finna svar på förändrade socio spatial krav (såsom demografiska eller klimatförändringar), som handlar om komplexa storstadsområden och fastighetsutveckling i svåra ekonomiska gånger, eller styrningen av miljöförändringar i ett osäkert klimat. Därför kommer du att utbildas i analysera rumsliga problem med dedikerade vetenskapliga metoder; tillämpa innovativa kunskaper och teorier för att komma fram till lämpliga lösningar; utvärdera och prioritera alternativa rumsliga alternativ utveckling; styrning och ledning av städerna. [-]

Magister I Geografiska Informationshantering Och Applikationer (Gima)

Online och Campus-kombinerat Heltid Deltid 2 - 4 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

GIMA är en blended learning magisterprogram, vilket innebär att det mesta är du studerar från den plats där du tror att du kan studera bästa (t.ex. i hemmet, eller ditt lokala bibliotek). Eleverna studerar heltid (2 år.) Eller deltid (4 år.). [+]

GIMA: erbjuder det bästa av fyra nederländska universitet Geografisk information överallt. Tänk på fysisk planering, riskhantering, navigationssystem, lokaliseringstjänster, rörelseanalys, förstärkt verklighet, ökad användning av kartor och frivilligt geografisk information. Det är därför Geografisk Information Management and Applications (GIMA) är en sådan relevant och fullständig Civilingenjörsprogrammet; det fokuserar på förvaltning och tillämpning av geografisk information ur ett vetenskapligt perspektiv. Dessutom finns det två aspekter som gör GIMA ett unikt program: den blended learning konceptet och samarbetet mellan fyra välrenommerade holländska universitet. GIMA är också ett internationellt program. Det är inte bara rikta holländska ungkarlar, men även utländska ungkarlar och yrkesverksamma med motsvarande pre-utbildning. Blended learning GIMA är en blended learning magisterprogram, vilket innebär att det mesta är du studerar från den plats där du tror att du kan studera bästa (t.ex. i hemmet, eller ditt lokala bibliotek). Eleverna studerar heltid (2 år.) Eller deltid (4 år.). För första halvan av programmet finns det bara fyra korta kontakttider per år, en vid varje partneruniversitet. Under dessa kontaktpunkter perioder (med en löptid på två veckor) du ska vara närvarande personligen men för resten av året kan du studera via vår elektroniska inlärningsmiljö från var du än är. Uppenbarligen gäller detsamma för den enskilde avhandlings forskningsprojekt och praktik, var och en av 6 (heltid) eller 12 (deltid) månaders längd i den sista halvan av programmet. Joint venture Den Masterprogrammet i GIMA är resultatet av ett unikt samarbete mellan fyra nederländska universitet, var och en med ett gott rykte inom sitt område och med sina... [-]

Magister I Havsforskning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Som en del av det tvååriga masterprogrammet i marina vetenskaper, får du lära dig hur marina system och processer fungerar naturligt - och hur de förändras genom mänsklig inblandning. Programmet erbjuder tvärvetenskaplig banbrytande informationen i detta snabbt växande område. [+]

Bidra till en hållbar användning av hav och havets resurser Hav och oceaner spelar en viktig roll i vår dag till dag liv, och över 65% av världens befolkning bor eller arbetar i kustområden. Avgörande för vår ekonomi och hälsa - liksom för klimatet, maten, och den biologiska mångfalden - haven har enorma samhälls betydelse. Men haven förändras snabbt som föroreningar och CO2 människoframkallade utsläpp leder till global uppvärmning och försurning av haven. Påverkan på organismer, hav kemi, och strömmar på korta till långa tidsskalor är osäkert, påverkar både affärs- och beslutsfattande. Som en del av din tvååriga masterprogrammet i marina vetenskaper, Kommer du att lära dig hur marina system och processer fungerar naturligt - och hur de förändras genom mänsklig inblandning. Programmet erbjuder tvärvetenskaplig banbrytande informationen i detta snabbt växande område. Blandad grupp av studenter Om du är en vetenskap student med en utbildningsbakgrund inom biologi, kemi, fysik, eller geovetenskap, erbjuder detta program du den perfekta förberedelsen för en karriär som marinforskare. Studenter med en kandidatexamen i ett annat naturvetenskapligt eller tekniskt disciplin och studenter från högskolor som vill bidra till en hållbar användning av havs- och ocean resurser uppmanas att tillämpa. tvärvetenskapligt angreppssätt En bred forskning förhållningssätt till detta snabbt växande område är nödvändigt att göra mänskligt ingripande mer hållbar, identifiera risker och förbättra framtida scenarier. I huvudsak alla aktuella frågor i marina vetenskaper är tvärvetenskaplig. Centrala frågor kommer du att undersöka under dina studier inkluderar: Hur den globala uppvärmningen och förändrade havsströmmar slag ekosystem fungerar? Hur gör... [-]

Magister I Kliniska Barn, Familj Och Utbildning Studier

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Här master ger dig möjlighet att utveckla dig själv till en akademisk professionell. Beväpnad med vetenskapliga insikter och kompetens, kommer du att ge råd, stöd, behandling och vägledning om problematiska uppfostran frågor. [+]

Bryta igenom, förebygga eller förbättra Problematiska barnuppfostran situationer Tycker du att det är fascinerande att undersöka hur miljön påverkar uppfostran och utveckling av barn och ungdomar? Vill du bidra till att uppnå en optimal uppväxt och utvecklingsklimat för barn och ungdomar? Barnuppfostran är inte alltid lätt. De Masterprogrammet i klinisk barn, familj och utbildningsområde betonar barnuppfostran behoven hos barn, ungdomar och föräldrar. Som en stödpedagog, kan du diagnostisera, behandla och förebygga uppfostran och utvecklingsproblem hemma och / eller i en institution. Dessutom kan du bidra till innovation av pedagogiska och sjukvårdssystem. Här masterprogrammet kommer att träna dig att bli en kompetent professionell så att du kan analysera och påverka problematiska uppfostran situationer och det gör att du kan bidra till innovation av pedagogiska och sjukvårdssystem. Arbetsspråket är engelska Detta program arbetsspråk är engelska, med möjlighet att slutföra enskilda komponenter i nederländska, såsom din avhandling, praktikrapport eller andra individuella uppgifter. Du kan också välja att följa programmet helt på engelska, tillsammans med de internationella studenter som tar vårt masterprogram. Specialist Vi erbjuder dig ett program med två inriktningar ("spår"). Orthopedagogical Care för barn, ungdom och föräldrar (direkt kundkontakt) Orthopedagogical Systems & Innovation (indirekt kundkontakt) Spåren kännetecknas av innehållet i din praktik, examensarbete och enskilda valfria. På detta sätt kan du skapa en unik profil. Förberedelser för arbetsmarknaden I programmet kommer du att lära dig att undersöka praktiska frågor från en orthopedagogical synvinkel. Detta gör att du kan hjälpa familjer och deras omgivande nätverk (skolor, grannskap lag, etc.). Masterprogrammet uppfyller kraven i... [-]

Magister I Klinisk Psykologi

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Hur kan psykiska problem som depression, ångest, posttraumatiskt stressyndrom och sörjande problem bäst studeras och behandlas? Hur kan vi förhindra att den inträffar, förbättra behandlingsresultat och förhindra återfall? Dessa och liknande typer av frågor du kommer att ta i masterprogrammet klinisk psykologi. [+]

Hur kan psykiska problem som depression, ångest, posttraumatiskt stressyndrom och sörjande problem bäst studeras och behandlas? Hur kan vi förhindra att den inträffar, förbättra behandlingsresultat och förhindra återfall? Dessa och liknande typer av frågor du kommer att ta upp i Masterprogrammet klinisk psykologi. Du kommer att förvärva och utveckla grundläggande kunskaper och färdigheter i evidensbaserade psykoterapier och bli bekant med forskningsmetoder inom området klinisk psykologi. Driven av forskning och klinisk erfarenhet Föreläsarna från denna masterprogrammet arbetar i klinisk praxis och / eller göra state-of-the-art teoretisk eller tillämpad forskning vid universitetet i Utrecht. Denna integration av vetenskap och praxis matar undervisa. Lära sig att arbeta i en fler / disciplin sätt Klinisk psykologi är alltid interagerar med andra discipliner på grund av det sammanhang i vilket uppstår beteende och hälsoproblem. Exempel är medicin, biologi, neurologi, farmakologi, nationalekonomi, sociologi och socialpsykologi. Detta kommer därför att bli en stor fokus. Vissa föreläsningar kommer också att undervisas av (gäst) föreläsare från olika ämnesbakgrund. Och slutligen, kommer du ofta arbetar i ett tvärvetenskapligt sammanhang under din praktik också. Internationell karaktär Clinical Psychology Masterprogrammet kommer huvudsakligen att ges på engelska. Det är dock möjligt att följa dina seminarier i nederländska. Vårt program innehåll och sammanhang har en stark internationell prägel och du kommer att ha gott om möjligheter för internationell inriktning (examensarbete, praktik, symposier). Den NIP's grundläggande certifikat i psykodiagnostik Den kliniska magisterexamen erbjuder holländska talande studenter möjlighet att förvärva NIP grundläggande certifikat i psykodiagnostik (BAPD). Du kan också ansöka om olika forskarutbildningen (sjukvård psykologi, på... [-]

Magister I Kulturantropologi: Hållbar Medborgarskap

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Denna magisterexamen program kommer att träna dig att arbeta som en akademisk professionell. Tillsammans med klassiska metoder och färdigheter, låter programmet dig att skaffa tillämpade och praktik-fokuserade färdigheter, så att du kan flexibelt växla mellan eller integrera vetenskaplig teori och antropologiska yrkesutövning. [+]

Utforska sambandet mellan medborgarskap, kulturell mångfald och social hållbarhet. Våldsamma protester mot 2014 fotbolls-VM i Brasilien, de upptar rörelser i Madrid och New York, och social oro och protester från Kairo till Kiev - har denna utveckling som hölls i världen i sitt grepp och tryckte regeringar att erkänna röster sina medborgare. Små östater under utveckling, såsom Aruba och Tuvalu, är föregångare i övergången till en hållbar ekonomi och social välfärd. I övergångs städer i Nederländerna och på andra håll, är aktiva medborgare omstrukturera sin egen livsmiljö och "medverkans samhället" att vara mer hållbar och social. Näringslivet har också upptäckt begreppet hållbar och socialt ansvarstagande företag. Hållbarhet handlar inte bara om miljö, klimat, eller ekonomi. Den sociala komponenten kräver också uppmärksamhet - och kräver aktivt engagerade medborgare i olika positioner. Deras roller spänner från sociala medborgare att spelare i det politiska beslutsfattandet, och från konsumenter till vårdare för hälsa och miljö. i Masterprogrammet i kulturantropologi: Hållbar MedborgarskapKommer du att studera denna utveckling och medborgarskapsinitiativ genom fokus på triangeln av människor, Planet, och vinst. Innovativ metodik Antropologer fokusera kontinuerligt på kulturell mångfald och skillnader baserade på etnicitet, klass, kön, ålder och hälsa. Detta masterprogram kommer att förse dig med de kunskaper och färdigheter för att utvärdera dessa aspekter av livet och deras inbördes. Under dina studier kommer du att lära dig traditionella antropologiska metoder och tekniker (fält, deltagande observation och kvalitativa intervjuer). Men du kommer även att arbeta med innovativa metoder inom området för berättande och digital etnografi samt Sensory Etno... [-]

Magister I Kulturantropologi: Sociokulturell Omvandling

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Denna tvååriga Master har en stark internationell inriktning, och det introducerar dig till det komplexa samspelet mellan kulturell mångfald och makt i Afrika, Asien, Latinamerika och Karibien. Du kommer att genomföra etnografiskt fältarbete i utlandet. [+]

Kulturell mångfald i en sammanlänkad värld Trots starka globaliseringskrafter, vet sociala och kulturella enformighet ökar inte. Kraft spänningar och våldsamma konflikter fortsätter att bestå och även utbrott. VARFÖR? För att besvara den frågan, behöver vi en antropologisk analys av sambandet mellan kulturell mångfald och makt inom processen för sociokulturell omvandling. Masterprogrammet i kulturantropologi: sociokulturella Transformation utrustar dig med de kunskaper och färdigheter för att göra denna analys. Internationell fältarbete Denna tvååriga Master har en stark internationell inriktning, och det introducerar dig till det komplexa samspelet mellan kulturell mångfald och makt i Afrika, Asien, Latinamerika och Karibien. Du kommer att genomföra etnografiskt fältarbete i utlandet. Tvärvetenskaplig karaktär Flera kurser erbjuder en tvärvetenskaplig miljö, där du kan utforska ämnen som har anknytning inte bara till antropologi, utan också till exempelvis politisk sociologi, social rättvisa och psykologi. Forsknings skolor Forskningsprogrammet är fast förankrat i lokala, nationella och internationella forskningssammanhang, visade genom externa professors utnämningar och nationellt och internationellt samarbete. Forskningsprogrammet Suveränitet och sociala Tvister deltar i universitetets forsknings fokusområde Kulturernas, medborgarskap och mänskliga rättigheter. Forskning och forskarutbildning är belägna i de KNAW-ackrediterade forskningsskol CERES. Kurser undervisas av personal med starka internationella rykte och anseende, såsom Dr Cristina Grasseni, Dr Kees Koonings, Prof. Ivan Komproe, Dr Hans de Kruijf, Dr Geert Mommersteeg, Dr Martijn Oosterbaan, Prof. Ton Robben och dr Gerdien Steenbeek. Bästa mästare Detta program var rankad som den bästa masterprogrammet av totalt tretton MA program i antropologi och utvecklingsstudier. Programmets mål Den Master i kulturantropologi: sociokulturella Transformation förbereder dig för en forskarkarriär,... [-]

Magister I Matematiska Vetenskaper

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I vårt Masterprogrammet i matematiska vetenskaper, kommer du att delta i kärnverksamheten i matematik och upptäcka nya mönster och relationer och lära sig att bygga modeller med prognosförmåga. [+]

Utforska Skärningspunkten mellan grundforskning och tillämpad forskning i vår Masterprogrammet i matematiska vetenskaperKommer du delta i kärnverksamheten i matematik samtidigt upptäcka nya mönster och samband och lära sig att konstruera modeller med prognosförmåga. Du kommer också att studera vetenskapen av strukturer inom de olika grenarna av de fysiska vetenskaperna. Vår fakultet för Matematiska vetenskaper erbjuder dig en mångsidig, internationaliserad lärmiljö i skärningspunkten mellan grundforskning och tillämpad forskning Du kan skräddarsy ditt program genom att välja ett av följande åtta spår: Algebraisk geometri och talteori APPLIED ANALYS Differentialgeometri och Topologi Matematikens historia Logik Sannolikhets, statistik och Stokastisk modellering Ren Analys vetenskapliga beräkningar Att välja ett spår gör att du kan driva din examen antingen genom en teoretisk eller mer tillämpad inriktning. Programmets mål Vår Master of Mathematical Sciences examen förbereder dig för en utmanande karriär inom akademisk forskning eller som professionell matematiker. [-]

Magister I Metodik Och Statistik För Beteende, Biomedicinska Och Samhällsvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Genom programmets banbrytande forskning inom metodik och statistik, kommer du få de kunskaper och färdigheter som behövs för att utföra grundforskning och tillämpad forskning på nivån för ett doktorandprojekt. [+]

State-of-the-art forskning inom metodik och statistik Det moderna samhället är mycket datadrivna. Allt övervakas och mätas, men det finns stora utmaningar för att hitta optimala sätt att designa forskning, analysera data, och extrahera den mest värdefulla informationen. Detta masterprogram kombinerar forskarkompetens av följande institutioner vid universitetet i Utrecht (UU) och universitetet i Twente (UT): Institutionen för Metoder och statistik (UU) Institutionen för biostatistik, University Medical Centre Utrecht (UU) Institutionen för forskningsmetodik, Mätmetoder och dataanalys (UT) Samarbetet mellan dessa avdelningar ger dig ett exceptionellt brett utbud av praktik möjligheter och avhandlingsämnen fokuserade på följande områden: Beteendevetenskap | Biomedicinsk vetenskap | samhällsvetenskap Kombinera teori och tillämpning Genom programmets banbrytande forskning inom metodik och statistik, kommer du få de kunskaper och färdigheter som behövs för att utföra grundforskning och tillämpad forskning på nivån för ett doktorandprojekt. Denna tvååriga masterprogrammet ger dig svar på frågor som: Vad är det bästa sättet att skapa en klinisk prövning för att testa nya medicinska behandlingar? Hur kan vi uppskatta antalet illegala invandrare i Nederländerna? Hur får vi giltiga svar i en enkät om som inkomst eller skattebedrägeri känsliga ämnen? Hur kan vi samla kunskap genom Bayesiansk uppdateringsteknik? Du kommer också att utveckla din förmåga att samråda med tillämpade forskare på ett brett spektrum av metodologiska och statistiska frågor. Under dina studier kommer du att välja en specialisering inom beteende, biomedicinska eller samhällsvetenskap, som du kommer att utforska på djupet genom valfria och (förberedelser för) ditt examensarbete. internationell inriktning Varje år får studenterna inbjudna att delta i organisationen... [-]

Magister I Migration, Etniska Relationer Och Mångkulturalism

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Programmet tar upp dessa frågor från antagandet att en systematisk förståelse av prekursorer och processer om migration och integration är avgörande för utvecklingen av lämpliga strategier och insatser i pluralistiska samhällen. [+]

Undersök invandrarnas integration och konsekvenserna av kulturell mångfald Varför människor flyttar? Hur gör invandrarna integrera och utveckla (nytt för dubbla) kulturella identiteter? Hur gör värdsamhällena svarar på invandrare? Varför och när behöver etniska och religiösa skillnader leder till konflikter och missförstånd? Vilka är orsakerna till fördomar och rasism och hur kan dessa negativa reaktioner minimeras? Ämnen av hög samhällelig betydelse I detta Masterprogrammet i Migration, etniska relationer och Multiculuralism du kommer att fokusera på frågor om hög samhällelig betydelse och politisk relevans, som relaterar till: internationell migration integration och kulturell identitet utvecklingen av etniska relationer hantering av kulturell mångfald Programmet tar upp dessa frågor från antagandet att en systematisk förståelse av prekursorer och processer om migration och integration är avgörande för utvecklingen av lämpliga strategier och insatser i pluralistiska samhällen. Interdisciplinary metodik Denna tvååriga masterprogrammet bidrar till interdiciplinary teoretisk och empirisk kunskap inom samhällsvetenskap. Du kommer att lära dig de viktigaste teorier och metoder som utvecklats i: sociala och kulturella psykologi sociologi statsvetenskap antropologi Forskning Du kommer att få omfattande utbildning i forskningsmetodik och examen väl förberedda för fortsatta forskarstudier inom universitetssamarbete Centrum för samhällsvetenskap teori och metodik (ICS) eller annat institut i Nederländerna eller utomlands. Dina studier kommer också att förbereda dig för en karriär inom forskning eller rådgivande positioner inom akademiska institutioner, politiska organisationer och frivilligorganisationer. Programmets instruktions personal deltar i forskargrupperna i departementen Tvärvetenskaplig Samhällsvetenskap (Prof. Verkuyten och Prof. Vollebergh), Sociologi (Prof. Buskens) och metoder och statistik (Prof. Van der Heijde). Programmets mål Genom dina studier, du... [-]

Magister I Miljöbiologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I detta program, kommer du att studera de grundläggande livsprocesser växter och mikrober. Den tvärvetenskapliga kursinnehåll ger dig också chansen att undersöka djurens beteende ur ett ekologiskt och evolutionärt perspektiv. [+]

Utforska livet från gener till ekosystem Växter, djur och mikrober spelar alla en viktig roll i en hållbar livet på jorden. Masterprogrammet i Environmental Biology ger dig möjlighet att utforska olika organisatoriska nivåer i livet - från gener, celler och organismer till populationer och hela ekosystem. I detta program, kommer du att studera de grundläggande livsprocesser växter och mikrober. Den tvärvetenskapliga kursinnehåll ger dig också chansen att undersöka djurens beteende ur ett ekologiskt och evolutionärt perspektiv. SPÅR inom Environmental Biology ledar-Kan du välja en specialiserad spår från följande: Växtbiologi Fungal Biology Ekologi och naturresurshushållning BioMarine Sciences & paleoekologi Beteendeekologi Skräddarsydd studieplan Alternativt kan du utveckla en individualiserad läroplan som passar dina unika intressen. Vi erbjuder dig stor flexibilitet i valet specifika delområden eller ämnen inom Environmental Biology. Utbildningsprogram De viktigaste beståndsdelarna i denna tvååriga masterprogrammet (120 EG) är praktiska forskarutbildning och avancerad teoretisk utbildning. Syftet med forskningsprojekten är att utbilda dig som en självständig forskare. Programmet kan endast följas på heltid. [-]

Magister I Naturvetenskaplig Utbildning Och Kommunikation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Vill du vidga dina vyer på vetenskap eller matematik, dela din kunskap med andra, och göra din vetenskap mer synlig för samhället i stort? Då masterprogrammet Science lärande och kommunikation kan vara det rätta valet. [+]

Dela din kunskap och synpunkter, gör naturvetenskap och matematik menings Vill du bredda din syn på naturvetenskap eller matematik, dela din kunskap med andra, och gör din forskning mer synlig för samhället i stort? Därefter Masterprogrammet Vetenskap lärande och kommunikation kan vara det rätta valet. Denna tvååriga programmet är din inkörsport till olika karriärer: lärare i biologi, kemi, fysik, matematik, datavetenskap eller astronomi; designer av utbildnings webbplatser eller vetenskap museiföremål; naturvetenskaplig utbildning forskare och utvecklare. Undervisning eller forskning Den Masterprogrammet Vetenskap lärande och kommunikation fokuserar på tre kärnområden studie: naturvetenskap och matematik; yrkespraktik inom naturvetenskap och matematik utbildning och kommunikation; forskning och utveckling inom naturvetenskap och matematik utbildning och kommunikation. Dessa komponenter erbjuds i ett enda stort utbildningsprogram, som kan anpassas till dina individuella intressen. I början av det här programmet du gör ett val: vill du sträva efter en lärarexamen, om ni föredrar en karriär inom forskning och utveckling och om du vill utföra ditt forskningsprojekt inom vetenskap eller naturvetenskaplig utbildning. Redan en Master? Om du redan har en MSc examen i Science eller matematikÄr du berättigad till tillträde till den ettåriga Educational masterprogram Leraar voorbereidend Hoger onderwijs (på nederländska), vilket också leder till en lärarexamen. Internationell lärarkarriär? Ta en titt på vår engelsk talas spår U-Teach. program mål Efter slutförandet av undervisningen spåret, är du kvalificerad att starta som en början lärare. Du har utvecklat viktiga grundläggande färdigheter, i linje med kraven i yrkesutövningen. Detta masterprogram öppnar vägen till andra funktioner inom utbildningssektorn samt. De forsknings kunskaper som... [-]

Magister Inom Bank Och Finans

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Detta MSc i bank och finans ger dig kunskap, förståelse och färdigheter som krävs för en karriär i en rad olika finansinstitut och med fokus på banker, investeringsfonder och reglering. [+]

Finansmarknaderna har en nyckelroll i den aktuella och framtida stabilitet av företag, myndigheter, påstår - och naturligtvis för den enskilde och samhället som helhet. Om du vill göra en positiv inverkan på den framtida internationella finanskretsar, den magisterexamen i Bank och Finans vid Utrecht University School of Economics (USE) är programmet för dig. Baserat på Utrecht universitetets forskningskompetens, kommer detta tvärvetenskapliga finansmaster visa samspelet mellan tre fundamentala faktorer: finansiella marknaderna måste övervakas på ett effektivt sätt att fungera väl; finansinstitut - specifikt banker - spelar en viktig roll i fungera effektivt dessa marknader; och hållbarhet finansiella lösningar är en viktig aspekt och kravet på en ny generation av bankirer och regulatorer. The Sustainable Finance Lab i Utrecht är kärnan i en nationell och internationell debatt i finans och är väl integrerat i denna mästare specialisering. bank och finans i Master i Bank och finans Du kommer att fokusera på de internationella finansmarknaderna, funktion och beteende banker och bankirer, de regulatoriska institutioner som styr banker och andra finansiella institutioner världen över, effektivitet för reglering och bankernas strategiska tillgångsallokeringen, finansiering och investeringsbeslut, och hållbarheten i finansiella lösningar och koncept. karriärmöjligheter Utrecht University Civilingenjör i Bank och Finans är en utmärkt grund för många positioner inom internationella företag. Programmet utbildar dig att bli en effektiv ekonom med en god förståelse av samspelet mellan finansinstitut och internationella kapitalmarknaderna. Du kommer tydligt förstå de praktiska effekterna av den finansiella sektorn på folket i världen, med hjälp av ett ledningsperspektiv som tar ett bredare samhälleligt vy... [-]

Magister I Sociala, Hälsa Och Organisationspsykologi

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Projekt-X parter organiserade via Facebook. Ohälsosamma matvanor. Mobbning på arbetsplatsen. Även om ett stort antal frågor, samma regel gäller för alla dem: det handlar om det sätt på vilket människor påverkar varandras beteende. I det här masterprogrammet, studerar du mänskligt beteende och beteendeförändringar i en social, hälsa, eller organisatoriskt sammanhang. [+]

"Gör det bara!" Med hjälp av reklamkampanjer, företag försöker att sälja sina produkter. Vad som fungerar och vad som inte fungerar? Projekt-X parter organiserade via Facebook. Ohälsosamma matvanor. Mobbning på arbetsplatsen. Även om ett stort antal frågor, samma regel gäller för alla dem: det handlar om det sätt på vilket människor påverkar varandras beteende. I det här masterprogrammet, studerar du mänskligt beteende och beteendeförändringar i en social, hälsa, eller organisatoriskt sammanhang. SPÅR Under det här masterprogrammet, kommer du välja mellan följande tre spår: Social Influence: om den sociala påverkan av beteende och attityd förändring Friskvården: om att förbättra hälsorelaterat beteende Arbete och Organisation: om funktion och välbefinnande hos individer och grupper i organisationer Genom att välja ett spår och valbara kurser kan du utforska din personliga intresseområde. forskning driven Det här masterprogrammet ansluter nära till våra forskningsprogram social kognitiva och Inter bestämmelse av beteende, Health Psychology: Självreglering, och arbete och organisationspsykologi. Anslutning teori och praktik är avgörande för vår herre. Du kommer att utveckla teoridrivna ingripanden med hjälp av PATH-modellen (Problemanalys sprängningar Hjälp). Vill du veta mer om vår forskning? Titta på videor från professor Belle Derks om arbete och organisationspsykologi (på nederländska) eller om socialpsykologi av professor Kees van den Bos. En video av professor Denise de Ridder om Health Psychology: Självreglering kommer snart. "Varje organisation vill entusiastiska medarbetare. Men vad kan de göra för att få dem?" internationell inriktning Kurserna i denna masterprogrammet har sina rötter i den internationella vetenskapliga litteraturen. Ovanpå det, kan du göra din praktik... [-]

Magister I Social Och Hälsopsykologi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Den tvååriga läroplan involverar flera perspektiv som sträcker sig från betong (neurovetenskaplig och samhälls kognitiva perspektiv) till globala perspektiv (relationer, välfärd och hälsa). [+]

Undersök de sociala och hälsomässiga aspekterna av beteendereglering Hur kan vi stå emot impulser (t.ex. girighet och aptit) att främja människors samarbete och upprätthålla en hälsosam livsstil? Hur ska vi klara av social- och hälsovårds hot för att förebygga eller återhämta sig från stress och ångest? Hur pengar påverkar vårt sociala och arbetslivet? Den Masterprogram i socialt och hälsopsykologi kommer att förse dig med de verktyg och kunskaper för att analysera ämnen relaterade till kontroll av mänskligt beteende för fördelarna med social interaktion och hälsa. Under dina studier kommer du utforska ledande teorier och begrepp och deras sammankoppling med olika ämnesområden. Du kommer också lära dig att använda och utveckla banbrytande forskningsmetoder genom deltagande i pågående projekt, där du kommer att få erfarenhet av forskning i studiet av beteendereglering. Flera perspektiv Den tvååriga läroplan involverar flera perspektiv som sträcker sig från betong (neurovetenskaplig och samhälls kognitiva perspektiv) till globala perspektiv (relationer, välfärd och hälsa). Stor uppmärksamhet ägnas åt felaktig reglering och underregulation (dysreglering) av beteende i samband med social- och hälsofrågor. internationell inriktning Masterprogrammet har en internationell karaktär som erbjuder dig flera fördelar: Internationella nätverk och anslutningar: Vår personal finns lärare som är från utlandet eller fortfarande har internationella positioner. Vi samarbetar också med forskare utomlands, så att du kan ordna forsknings- eller undervisningsbesök utanför Nederländerna och förbättra din forskning och karriärmöjligheter. Globala perspektiv på kurs ämnen: Många internationella studenter ta regionala och globala perspektiv till diskussioner om kursinnehåll och relaterade ämnen. Från dessa interaktioner, kommer du att få en... [-]

Magister I Socialpolitik Och Sociala Insatser

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Genom denna magisterexamen program, kommer du att utvecklas till en akademisk professionell. Som en examen kommer du att kunna studera specifika sociala problem i samband. Du kommer också att ha förvärvat de nödvändiga yrkesmässiga och akademiska färdigheter för att förbereda, genomföra och utvärdera politiken och interventioner. [+]

Socialpolitik ur ett tvärvetenskapligt perspektiv Vad är förhållandet mellan decentralisering av omsorg och förändringar i familjerelationer? Varför har vissa interventioner gör och vissa inte bidrar till deltagande på arbetsmarknaden ungdomar från en etnisk minoritetsbakgrund och andra inte gör det? Skulle bättre lagar och lagstiftning bidrar till att minska sjukfrånvaron på arbetsplatsen? Om du vill studera sådana frågor, är denna ettåriga masterprogram för dig. Du kommer att bli sig à jour med tvärvetenskapliga teoretiska perspektiv, vilket också kommer att hjälpa dig att få fördjupad insikt i metodik och färdigheter som du kommer att behöva forska socialpolitiken och delaktighet. För att vara mer specifik, kommer du att titta på problem, såsom: ensamhet Fattigdom Diskriminering segregering uteslutning av utsatta grupper. Du kommer också att studera människors strategier för att hantera sociala risker: arbetskraftens rörlighet och migration vårdnätverk granninitiativ småskaliga och / eller mångkulturella samarbeten oberoende företagande, etc. Detta kommer att ske samtidigt kombinera dina kunskaper från beteendevetenskap och samhällsvetenskap. Forskning utfodring i utbildningen Fakulteten bedriver många studier av de problem som är centrala för denna magisterprogram, med forskningsteman som: arbetskraft, omsorg och medborgarskap utvärdering av socialpolitiken integrering och deltagande av nykomlingar utvärdering av interventioner. Forskarna som arbetar med dessa studier bidrar också till läroplanen för detta magisterprogram. Också visas på nederländska Detta masterprogram är också undervisat på nederländska; den holländska varianten kallas Arbeid, Zorg sv participatie. Föreläsningarna i både holländska och engelska varianterna levereras tillsammans, på engelska. Seminarierna i den holländska magisterprogram i Labour, vård, och deltagande (Arbeid, Zorg en Participatie) undervisas på... [-]

Magister I Sociologi: Samtida Sociala Problem

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Du designar din egen bana i det här masterprogrammet, där du snabbt och noggrant fördjupa dig i din specialisering. Du lär dig om state-of-the-art i nuvarande stipendium. [+]

Sociala problem: Hur de uppstår? Och hur löser man dem? Radikaliseringen av muslimska ungdomar är ständigt i nyheterna och högt upp på den politiska dagordningen. Vad har vetenskaplig forskning visat om orsaker och bakgrund av denna fråga? Hur ska regeringen och samhällsaktörer hantera denna trend och vilken politik som är effektiv? En åldrande befolkning leder till ökad sjukvårdskostnader. Hur ska äldreomsorg struktureras för att göra den personlig och prisvärd igen? Den virtuella och fysiska världen alltmer sammanslagning. Vilken roll spelar Internet spela för att forma politiska och sociala rörelser förmåga att själv organisera? Experterna i morgon Som samhället blir mer komplext, efterfrågan på experter fortsätter att expandera. I den ettåriga Masterprogrammet Samtida sociala problem, kommer du att utbildas för att bli en expert på en viktig social tema. Du väljer en aktuell fråga där du kommer att specialisera: Brott och säkerhet Internet, sociala medier och nätverk Vård, Policy och organisationer Du designar din egen bana i det här masterprogrammet, där du snabbt och noggrant fördjupa dig i din specialisering. Du lär dig om state-of-the-art i nuvarande stipendium. Som en expert, kommer du också lära sig att tänka i tvärvetenskapliga termer. Förutom sociologi din kärna ämne, kommer du också ta kurser i socialpsykologi och social geografi ditt valda tema, som låter dig ytterligare fördjupa dig i ditt område av specialisering. Lär dig att snabbt och grundligt gräva i en samtida social tema Teori och praktik Som en expert, kommer du också lära dig att omsätta teori till praktik. Du lär dig... [-]

Magister I Sociologi Och Social Forskning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I masterprogrammet i sociologi och social forskning, kommer du lära dig att utveckla testbara förklaringar av viktiga samhällsfenomen som använder state-of-the-art samhällsteori, empirisk forskning och analys av data. [+]

Utforska trycker på samhällsfrågor Hur gör sociala nätverk uppstår och utvecklas? Hur påverkar det sociala kapitalet, tillit och samarbete? Vad orsakar ojämlikhet mellan män och kvinnor på arbetsmarknaden? Varför invandrare har högre priser arbetslöshet och lägre betalda jobb? i Masterprogrammet i sociologi och social forskning, Får du lära dig att utveckla testbara förklaringar av viktiga samhällsfenomen som använder state-of-the-art samhällsteori, empirisk forskning och analys av data. Problem driven forskning om social sammanhållning och ojämlikhet Som student på denna Master, kommer du hantera stora sociologiska forskningsfrågor som rör social sammanhållning (solidaritet) och ojämlikhet. Ta itu med dessa frågor kräver att vi antar ett tvärvetenskapligt angreppssätt. Detta program är nära besläktad med forskningsprogrammet för Sociologiska institutionen, och är inbäddad i Interuniversitets Centrum för samhällsvetenskap teori och metodik (ICS). Internationell orientering och individuell utveckling Programmets internationella karaktär ger dig globala perspektiv på sociologi ämnen samt ett brett utbud av forskningsmöjligheter. Cirka 40% av våra elever kommer från utlandet, kända internationella experter lär masterclasses, och du kommer att få möjlighet att delta i kurser utomlands. Du kommer också att få möjlighet att göra val som passar dina mål, till exempel att välja att göra praktik och skriva ditt examensarbete vid andra institutioner eller forskargrupper i Nederländerna eller utomlands. Programmets mål I detta tvååriga masterprogrammet får du lära dig att verka som en mycket kvalificerad samhällsvetenskaplig forskare med ett tydligt fokus på social sammanhållning och ojämlikhet. Du får också lära dig att integrera sociologisk teori och empirisk forskning med hjälp av state-of-the-art statistiska analyser. Dina... [-]

Magister I Spel Och Medieteknik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Masterprogrammet i Game och medieteknik fokuserar på tekniska aspekter av spel och multimedia i samband med datavetenskap. [+]

Gör dig redo att delta i en blomstrande industri Spel och multimedia har antagit en viktig plats i vårt samhälle, vilket ger upphov till en blomstrande industri med omsättningar som överstiger de av filmindustrin och generera språng i mjukvara och hårdvara utveckling. Den Masterprogrammet i Game och medieteknik fokuserar på de tekniska aspekterna av spel och multimedia i samband med datavetenskap. I forskningsprogrammet spel och simulering, kommer du utforska: Modellering virtuella världar Skapa karaktär animation och beteende Generera effektiva scenarier Bygga multisensoriska gränssnitt Drama, stil och känslor Det omfattar också sådana aspekter som drama, stil, och känslor, med fokus på de tekniska aspekterna. Simulera fysik, biologi och psykologi den verkliga världen och föra den till liv i multisensoriska simuleringar är stora utmaningar som du kommer utforska i vår dynamiska program. Nya typer av spel och hårdvara når marknaden regelbundet. Dessutom är det allt större erkännande av värdet av spel som ett pedagogiskt verktyg och integrering av multimediaverktyg i vardagen fortsätter. Detta skapar bördiga skäl för dem med en avancerad examen inom området Spel och medieteknik. Programmets mål Detta Masterprogrammet i Game och medieteknik ger dig både grundläggande och tillämpad kunskap om de tekniker för hantering av geografiska data. Du kommer att få kompetens att utföra forskning, analysera och lösa vetenskapliga problem - och att hänga med forsknings framsteg inom områdena geometri, bildbehandling och virtuella miljöer. Spel och medieteknik akademiker värderas högt medarbetare i många företag och forskningsanläggningar. [-]

Magister I Studier Ungdoms

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Här masterprogrammet förbereder dig för en karriär inom ungdomsforskning, ungdomsvård och ungdomspolitik. Genom att förvärva fördjupad kunskap om ungdomsfrågor, akademiska färdigheter och kunskaper du kommer att utvecklas till en högkvalificerad vetenskap utövare. [+]

Undersök ungdomsfrågor från olika discipliner och perspektiv: Missbruks och missbruksproblem; Antisocial och kriminellt beteende; Marginalisering och uteslutning; Överdriven användning av sociala medier; Social ojämlikhet och mental och fysisk hälsa. Eller är du intresserad av frågor som: Varför är holländska ungdomar den lyckligaste i Europa? Vill du bidra till kunskap om ungdomsfrågor, förbättra kvaliteten på ungdomsvård och utveckla metoder för att förhindra eller lösa problem som är förknippade med tonåren och unga vuxna? Masterprogrammet ungdomsvetenskap ger dig möjlighet att se bortom gränserna för enskilda ämnesområden. Du lär dig att observera och undersöka specifika frågor genom att kombinera olika samhällsvetenskapliga discipliner (psykologi, pedagogik, sociologi, antropologi) i ett tvärvetenskapligt angreppssätt. Genom att integrera kunskap från olika discipliner du kommer att kunna avancera grundläggande förståelse för ungdomsfrågor och ungdomsproblem vars lösningar ligger utanför ramen för en enda disciplin eller forskningsområde. Dessutom kommer du att få kunskap om politik och insatser när det gäller ungdomsfrågor och utveckla akademiska färdigheter att bedriva forskning inom ungdomsområdet. Denna ettåriga Masterprogrammet avser ämnen och utmanar relevant och ofta, unik för ungdomar såsom: droganvändning, missbruk och riskbeteende psykosociala problem social ojämlikhet och välbefinnande radikalisering, diskriminering, intolerans tillgängligheten till hälso- och sjukvård sociala medier och digitala miljön ungdomar antisocialt och prosocialt beteende ungdomskultur, popmusik och kulturell livsstil vänskap, sociala nätverk och den sociala miljön ungdomar sexuell utveckling och beteende förändringar i ungdomsvård och ungdomspolitik Utbildning på grundval av ledande FORSKNING Vi har en stark (och växande) forskargrupp forskar på ett brett spektrum av ungdomsfrågor, ändringar i ungdomsvård och ungdomspolitik. Programmets instruktions... [-]

Magister I Städerna Och Ekonomisk Geografi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Inom stadsgeografi och ekonomisk geografi, kommer du att studera orsakerna bakom de olika utvecklingen i den globaliserade och urbaniserade värld, och du kommer att lära dig att översätta up-to-date teoretiska och metodologiska utvecklingen i empirisk forskning. [+]

Forska Mångfald i städer och regioner Städer och regioner i hela världen står inför utmaningar som kräver integrerade kunskap om stadsplanering geografi, ekonomisk geografi, internationella utvecklingsstudier och planering. I denna forskning Masterprogrammet i Urban och ekonomisk geografi (tidigare känd som kulturgeografi och planering), kommer du att få en bred teoretisk och metodisk bakgrund som gör att du kan bli en akademisk eller professionell forskare pågående sociala, rumsliga och ekonomiska utvecklingen i städer och regioner. Du kan specialisera sig på din favorit geografiska under disciplin samtidigt som en bredare perspektiv om hur städer och regioner, samt relevanta teorier och metoder. Olika utvecklingar Globaliseringen utsätter städer och regioner till kontinuerliga utmaningar såsom ökande urbanisering och växande ekonomiska och sociala beroenden. Komplexa och dynamiska relationer har utvecklats mellan invånare, invandrare, företag och institutioner, och dessa relationer kan främja innovation, kreativitet och ekonomisk tillväxt. Men ökad urbanisering kan också leda till sociala och ekonomiska orättvisor, spänningar mellan grupper med olika livsstilar, och hot mot hälsa och välbefinnande. Dessutom kan globaliseringen stärka de ekonomiska skillnaderna inom regioner och städer i både industri- och utvecklingsländer. Miljöförändringar kan också generera ohälsosamma levnadsförhållanden och leda till en förskjutning av människor och företag. Generellt, regionala och stadsområden världsomspännande erfarenhet disparata utveckling på grund av skillnader i deras ställning i globalise system; deras placering i en utvecklad eller utvecklingsland eller region; och specifika kulturella, sociala, politiska och ekonomiska egenskaper. Som student i denna tvååriga masterprogrammet kommer du att fokusera på frågeställningar såsom: Varför regioner och städer skiljer sig åt i... [-]

Magister I Teoretisk Fysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Forskningen magisterexamen i teoretisk fysik är din inkörsport till att förstå den fascinerande världen av fysik, allt från ofattbart små skalor av elementarpartiklar till stora dimensioner vårt universum. [+]

Forskningen Magisterexamen i teoretisk fysik är din inkörsport till förståelsen den fascinerande världen av fysik, allt från de ofattbart små skalor av elementarpartiklar till de enorma dimensionerna av vårt universum. Vår högt rankade forskningsprogrammet kommer att förse dig med de kunskaper och färdigheter för att beskriva rumtiden och elementarpartiklar samt makroskopiska och mikroskopiska fenomen i kvant och mjuk materia. Programmets mål Den MSc i teoretisk fysik ger studenterna en bred översikt över metoder och ämnen i teoretisk fysik och lär dem att arbeta självständigt i en särskild under disciplin av fältet. Eleverna lär sig också att presentera och diskutera sitt arbete både muntligt och skriftligt, samt att ta ett kritiskt förhållningssätt till den befintliga litteraturen. Vårt program erbjuder utmärkt förberedelse för fortsatta studier i fysik eller yrken inom den internationella arbetsmarknaden. Två tredjedelar av våra studenter fortsätter att bedriva doktorandnivå forskning antingen vid universitetet i Utrecht eller vid andra ansedda institutioner runt om i världen. [-]

Magister I Ungdom, Utbildning Och Samhälle

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Här master ger dig möjlighet att utveckla dig själv till en akademisk professionell. Du lär dig att analysera, utvärdera och lösa praktiska problem i en teoretisk och empirisk sätt. [+]

Analysera och bekämpa Sociala frågor gäller ungdomsfrågor, utbildning och samhälle I vårt overscheduled samhälle finns det fortfarande tillräckligt med tid för barnuppfostran? Hur uppfostringsansvar förändras genom användning av sociala medier? Hur är unga människor (de) radikaliseras? Vad leder till spelberoende och inaktivitet i vårt samhälle? Vad behöver barn att hitta sina egna lösningar till mobbning i skolan? Hur barnuppfostran stöd passar in i icke-västerländska samhällen? Hur ska lämplig utbildning organiseras? Hur ska de nya ramarna för ungdomsvård i Nederländerna struktureras? Vad kan vi lära av utländska metoder för utbildning och ungdomsverksamhet? Innovation I Pedagogisk Services Vill du bidra till samtida sociala utmaningar som rör relationen mellan barn och ungdomar och deras vårdnadshavare / lärare? Vill du hjälpa utarbeta en ny politik som kan förbättra läget, välfärd och utveckling av barn, ungdomar och deras föräldrar? Är du intresserad av att göra internationella jämförelser? Ungdomsfrågor, utbildning och samhälle (nederländska: Maatschappelijke opvoedingsvraagstukken) är den enda masterprogrammet i Nederländerna som specifikt fokuserar på innovativa pedagogiska policy och praxis, både nationellt och internationellt. Detta ettåriga, intensivt program kommer att lära dig om: kvaliteten på pedagogiska och utbildningstjänster, såsom barnomsorg, ungdomsvård, skolor och idrottsklubbar; hur man ser på pedagogik ur ett socialt perspektiv; rollen av den kulturella mångfalden i överföringen av pedagogisk kunskap; yrkespraktik i förhållande till initiativ som tas av det civila samhället och ungdomarna själva. Utvecklar ett internationellt Vision Vi kommer också att se bortom våra gränser. När allt kommer omkring, har den globala utvecklingen (som globalisering, fattigdom och migration) hade en stor inverkan... [-]

Magister I Utbildningsvetenskap: Lärande I Interaktion

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Vill du att reda och förstå det komplexa samspelet mellan utveckling, utbildning och lärande? Är du nyfiken på hur processer i utbildningssammanhang avser den kognitiva och sociala utvecklingen hos barn, ungdomar och vuxna? Masterprogrammet i utbildningsvetenskap: Lärande i Interaction inbjuder dig att ta itu med dessa frågor och mycket mer. [+]

Vi lär aldrig ensam. Vi lär alltid genom att interagera med någon eller något. Utforska komplexiteten i kognitiva och sociala lärprocesser Vill ni reda ut och förstå det komplexa samspelet mellan utveckling, utbildning och lärande? Är du nyfiken på hur processer i utbildningssammanhang avser den kognitiva och sociala utvecklingen hos barn, ungdomar och vuxna? Masterprogrammet i utbildningsvetenskap: Lärande i Interaction inbjuder dig att ta itu med dessa frågor och mycket mer. Utbildning kan ibland vara tråkig och ineffektiv. Vi kan ändra på det genom att erkänna och utveckla konceptet att vi aldrig lär ensamma. Vi lär alltid genom att interagera med någon eller något, till exempel: människor som är mer kunnig än oss (lärare eller mer avancerade kamrater); människor som är lika kunnig som oss (kamrater eller i lag); eller artefakter (miljön omkring oss, böcker eller datorer). Det finns fler och fler möjligheter att använda multimedia i klassrummet. Men är det alltid effektivt? Det är viktigt att källan till lärande ansluter med hur vårt minne fungerar. Först då barn kan finna sin väg genom materialet. Om du är intresserad av att lära sig om och genomföra högkvalitativ forskning om dessa interaktioner, kan du göra en verklig skillnad i inlärning, undervisning och instruktion. Forskning fokuserade Detta program erbjuds av Barn-, Familj och utbildningsområde är en del av Utrecht Universitys Fakulteten för samhälls- och beteendevetenskap. Den bygger på forsknings prioriterade området utbildning och lärande, som är inbäddad i lokala, nationella och internationella forskningsnätverk. International Närvaron av studenter från flera länder erbjuder dig... [-]

Magister I Utveckling Och Socialisation I Barndomen Och Tonåren

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Det tvååriga masterprogrammet i utveckling och socialisation i barndom och ungdom (DaSCA) ger dig teoretiska och metodologiska bakgrunden för att analysera denna utveckling. [+]

Hur gör socialisation sammanhang påverka utvecklingen av barns och ungdomars? Varför är det att unga män i synnerhet tenderar att engagera sig i brott? Är det för att de har "fel" vänner? Var de inte umgicks ordentligt? Är det på grund av disposition faktorer? Finns det ärftliga faktorer i arbetet? Från dag ett barn föds, hans familj och kultur där han tog upp har en enorm inverkan på hans socioemotionell utveckling och psykologiska anpassning. När han växer upp, hans skola och nätverk av vänner och kamrater blivit mer och mer inflytelserik på hans utveckling. Den tvååriga Masterprogrammet i utveckling och socialisation i barndom och ungdom (DaSCA) ger dig den teoretiska och metodologiska bakgrunden för att analysera denna utveckling. Normal och onormal socioemotionell utveckling Programmet fokuserar på både normala och onormala utvecklingsprocesser. Explicit uppmärksamhet ägnas åt studier av interventioner och riskfaktorer i barn- och ungdoms kognitiva och sociala-emotionella utveckling och anpassning. Genom kursavsnitt, kommer du ta itu med frågor som: Vilka är de tidiga markörer för utvecklingen går snett? Hur kan vi förbättra det sätt negativa utfall hos barn och ungdomar förhindras eller behandlas? Detta masterprogram kombinerar avancerade kurser med utvecklingen av praktiska färdigheter. Internationell Fokus Alla kurser och kommunikation är på engelska och programmet är utformat för att tillåta dig att öva avancerade engelska kommunikationsförmåga samtidigt som du får ett internationellt perspektiv på ämnen relaterade till utveckling och socialisation. Några av föreläsarna är från utlandet (USA, Belgien, Kroatien, och Finland) eller inneha positioner i utlandet (UK), och programmet lockar ett... [-]

Master I Internationella Utvecklingsstudier

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Den tvärvetenskapliga Masterprogrammet i International Development Studies tar upp de aktuella utvecklingsutmaningar och ingriper med dessa aktuella, brådskande och mycket viktiga frågor. [+]

Utveckling i en komplex och starkt differentierad World Världen förändras snabbt, och så är utvecklingsstudier. Medan det internationella givarsamfundet är engagerad i diskussioner om en post-MDG (Millennium Development Goals) agenda att styra långsiktiga utvecklingspolitik och avsluta den globala fattigdomen, det finns nya bekymmer om den globala livsmedelsförsörjningen, klimatförändringar, energikriser och finansiella kriser . Samtidigt, Afrika, Asien och Latinamerika upplever snabba transformationer, svarvning traditionella relationerna mellan nord och syd uppochner. Jättar som Indien och Kina stärker sin roll i det internationella utvecklingssamarbetet. Dessa "nya" donatorer betonar att "syd-syd-samarbete" skiljer sig från den västerländska begreppet givare hjälpa klienter. Medan utvecklingen har traditionellt definierats av givarsamfundet i norr, regeringarna i Afrika, Asien och Latinamerika komma med sina egna versioner av "utveckling". Under det senaste årtiondet har antalet aktörer som är verksamma inom utveckling domänen multipliceras. Förutom de traditionella givare, har nya "spelare" in på scenen, inklusive stiftelser och diasporaorganisationer. Vidare enskilda invandrare och socialt engagerade företagare erkänner sitt ansvar för att agera för att gynna samhället i stort, att ta ansvar för de sociala och miljömässiga konsekvenserna av produktion och / eller konsumtion. Den tvärvetenskapligt magisterprogram i International Development Studies tar upp de aktuella utvecklingsutmaningar och griper dessa aktuella, brådskande och mycket viktiga frågor. Särskilt fokuserar programmet på ämnen kring klimatförändringar, mark styrning, urbanisering, företagens sociala ansvar, och migration / rörlig. Du kommer att studera i en internationell miljö, med kamrater och personal från olika disciplinära och kulturella bakgrunder. En forskningsinriktad praktik utomlands är en central komponent i programmet. International Development Studies tar... [-]

Master I Nanomaterial Vetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Nanomaterial Vetenskap är en tvåårig (120 hp) tvärvetenskapligt program där du kommer att undersöka ämnesområdena katalys, kolloid vetenskap och nanofotonik. Programmet ger dig en gedigen teoretisk bakgrund och hjälper dig att utveckla de experimentella färdigheter som krävs för att utföra forskning på hög nivå. [+]

Nanomaterial i Utrecht bedöms bäst i fältet Den holländska Mastermanual (Keuzegids Masters 2017) åter utsedd Utrecht University Nanovetenskapligt program som den bästa inom kemi i Nederländerna. Eleverna valde masterprogrammet Nanomaterial vetenskap vid universitetet i Utrecht som det bästa programmet i fältet i den årliga översynen "Beste studier" av Elsevier Utforska tillämpningar av nanomaterial Nanomaterial är viktiga byggstenar som kan producera kemikalier på ett miljövänligt sätt, skörd ljus för att leverera energi och bidra till att utveckla snabbare datorer och bättre läkemedel. I detta tvååriga masterprogrammet, kommer du att få en fördjupad kunskap om, och experimentell erfarenhet, nya nanomaterial och deras syntes, struktur och applikationer - till exempel, som katalysatorer eller nanofotonik. Kemi av framtiden Måtten på system på mikroskopisk nivå fastställa deras fysikaliska och kemiska egenskaper och användningsområden. Dina studier kommer att ge dig verktyg för att analysera och experimentera med dessa egenskaper och möjligheter. Dessutom kommer kursinnehållet introducera dig till nanomaterial morgondagens, inklusive kolloidala kristaller - ett nytt verktyg för manipulering av ljus i miniatyr lasrar och optiska enheter - och nya katalysatorer för mer effektiv och miljövänlig kemi. Bidra till ett hållbart samhälle De kombinerade talanger och expertis kemister och fysiker är avgörande för framgång i ett antal delområden inom naturvetenskap och teknik. Vårt masterprogram ger dig kunskap och utbildning för att arbeta som en vetenskapsman som bidrar till ett mer hållbart samhälle. Genom dina kurser och forskning, kommer du att delta i det spännande området nanomaterial utveckling och utveckla grundläggande kunskap om olika applikationer och industriella intressen.... [-]

Master in Human Geography

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

[+]

Ackrediterade av NVAO Engelska Geosciences Geosciences [-]

Master In International Management

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Detta masterprogram är utformat för att ge dig den kunskap, förståelse och färdigheter som krävs för en professionell karriär inom internationell förvaltning. Du kommer att delta aktivt i stora forskningsprojekt, bedriva egen forskning, presentera dina resultat, och skriva korta essäer och ett examensarbete. [+]

Idag, de flesta företag opererar internationellt. Vissa företag bara göra vissa regionala exporterande, andra har omfattande försäljningsverksamhet på utländska marknader och köpa sina insatsvaror från hela världen. Hantera komplexa internationella verksamhet väl är en central konkurrensfördel för organisationer idag. Inte bara när det gäller omsättning och resultat, men också att göra det hållbart och etiskt med lyhördhet och respekt för kulturella skillnader. International Management Intresserad av att driva framgångsrika verksamheter i ett internationellt sammanhang? Masterprogrammet i International Management vid universitetet i Utrecht School of Economics (USE) är en mycket internationell, tvärvetenskaplig management program som uppmärksammar inte bara affärsfrågor, men för företagens sociala ansvar, etik och mänskligt beteende också. Grundades fast i ekonomi och internationell ekonomisk förvaltning, är detta specialiserade MSc konstruerad för en ny generation chefer som förstår att den verkliga "historien bakom siffrorna" innefattar välbefinnande för alla berörda parter. Civilingenjör i International Management sätter hanteringen av internationella organisationer i rampljuset, som omfattar olika viktiga delar av det globala beslutsfattandet. Kärna till detta Master är hanteringen av internationell verksamhet inklusive inträdesstrategier på utländska marknader, gränsöverskridande fusioner och förvärv, samt tvärkulturell ledarskap. Vidare, är ledande befattningshavare främsta uppgift att skapa nya möjligheter och maximera effekten av företagen i samhället, så det finns en stark betoning på det här masterprogrammet på globala innovationsstrategier, entreprenörskap och företagens sociala ansvar. karriärmöjligheter Civilingenjör i International Management utbildar dig att arbeta i en global företagsmiljö som behandlar frågor som global marknadsföring och ekonomi, supply chain management, cross cultural management, och utländska marknadsinträdesstrategier. Masterprogrammet erbjuder tillfällig kontakt... [-]

Master I Styrelseformerna I EU

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Master i EU: s styrelseformer är en unik dubbel-utbildningsprogrammet erbjuds i samarbete med Masaryk University (Brno, Tjeckien) och University of Konstanz (Tyskland). Som student i detta program, kommer du att studera och bo i två olika europeiska orter. Detta gör att du kan uppleva europeisk styrning från två olika perspektiv inom ramen för en unik personlig upplevelse. [+]

Den Masterprogrammet i styrelseformerna i EU utforskar angelägna uppgifter som Europa står inför i dag: Hur kan vi reglera finansmarknaderna i kris? Hur kan vi göra övergången till en grön ekonomi och hållbara energiformer? Kommer reformer välfärdsstater främja ekonomisk tillväxt, och i så fall hur vi närmar dessa reformer? Vilka är de nya mönstren för underrättelseutbyte och brottsbekämpning inom ramen för gränsöverskridande polis? Är europeiska länder blir mer likartade och homogen grund av EU? Har EU förena oss som är lika med eller undergräver demokratin? Dessa är bland de viktigaste frågorna som Europa står inför idag. Varje fråga involverar aktiviteter på lokal, nationell och europeisk nivå, och var och en kräver insikt i områdena ekonomi, juridik och offentlig förvaltning. Den tvärvetenskapliga Masterprogrammet i styrelseformerna i EU kommer att förse dig med de kunskaper och färdigheter för att besvara dessa frågor och att formulera lämpliga svar på de utmaningar de medför. Vårt program förbereder dig att hantera och arbeta inom ramen för EU: s styrelseformer - både i Bryssel och hemma. Studera och bo i två olika europeiska orter Mästaren i EU: s styrelseformer är en unik dubbel examen program som erbjuds i samarbete med Masaryk University (Brno, Tjeckien) och University of Konstanz (Tyskland). Som student i detta program, kommer du att studera och bo i två olika europeiska orter. Detta gör att du kan uppleva europeisk styrning från två olika perspektiv inom ramen för en unik personlig upplevelse. dubbel examen Framgångsrika utexaminerade kommer att få två master diplom, en från... [-]

Msc Affärsinformatik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Mästaren i Business Informa kombinerar teori, metoder och tekniker från affärs- och organisationsutveckling vetenskap med verktyg och metoder för informations-och datavetenskap. Vår tvärvetenskapligt synsätt behandlar nyckelfrågor av organisationer och företagsledare över hela världen står inför. [+]

Att bygga broar mellan IKT OCH BUSINESS Den Master i Business informatik kombinerar teori, metoder och tekniker från affärs- och organisationsutveckling vetenskap med de verktyg och metoder för informations och datavetenskap. Vår tvärvetenskapligt synsätt behandlar nyckelfrågor av organisationer och företagsledare över hela världen står inför. Framgångsrikt anpassa IKT med en organisations affärsprocesser kräver både tekniska och administrativa insikt. I det här programmet kan du specialisera sig på ett av följande fyra karriärområden: IKT forskare (PhD) affärskonsult ICT konsult Produkt programvara entreprenör Den integrerande och sektorsövergripande strategi för masterprogrammet i Business Informa är inriktad mot behoven för framtida eller nuvarande forskare, konsulter, chefer och företagare inom IKT. Jag valde Business Informa grund av den informella men affärsorienterad kultur. Vi levererar kunskap som kan användas i en mängd olika situationer. Kevin Vlaanderen doktorand Programmets mål Mästaren i Business Informa förbereder dig att analysera Informationmanagement frågor i företagsmiljöer och att utveckla innovativa IKT-lösningar inom organisationer och samhälle. SPÅR företagsrådgivning Teknisk rådgivning Entrepreneurial spår forskningsspår [-]

Msc Bio Inspirerade Innovationer

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Programmet riktar sig till Life Sciences studenter som vill förnya tjänster, produkter och produktionssystem och är intresserade av bio inspirerad design och science.Bio inspirerad design och vetenskap används för innovationer som stödjer en övergång till en hållbar cirkulär ekonomi. Masterprogrammet Bio Inspirerad Innovation (BII) erbjuder en unik blandning av kunskap och utbildning som kommer att stödja sökandet efter och utveckling av cirkulära affärsmodeller och bio inspirerade forskning och innovationer. [+]

Lär av naturen: VAR vetenskap möter HÅLLBARHET Bio inspirerad design och vetenskap används för innovationer som stödjer en övergång till en hållbar cirkulär ekonomi. De Masterprogrammet Bio Inspirerad Innovation (BII) erbjuder en unik blandning av kunskap och utbildning som kommer att stödja sökandet efter och utveckling av cirkulära affärsmodeller och bio inspirerade forskning och innovationer. Naturen har utvecklats lösningar för samhällsutmaningar vi står inför. BII vänder sig till studenter med en kandidatexamen i (Life) Sciences som vill förnya tjänster, produkter och produktionssystem och är intresserade av att använda bio inspirerad design och vetenskap. Du kan bli biolog vid designtabellen och underlätta innovationer som tar sina lektioner från naturen. Du kommer att bli en professionell som bidrar till övergången till en kretsloppsekonomi med Bio inspirerade Innovations. Innovation, forskning och DESIGN Detta masterprogram bygger på excellent forskning vid naturvetenskapliga fakulteten och länkar forskningsresultat för att lösa samhälleliga och affärsmässiga utmaningar. Det första året är forskningsbaserad, medan det andra året fokuserar på användningen av forsknings kunskap inom innovation. Under det första året kommer du att vara en del av en avancerad forskningsmiljö länka till ditt område av expertis (större forskningsprojekt). Du lär dig att ställa in och utföra forskning och diskutera och redogöra för sina resultat. Dessutom kommer du att börja utforska och lära sig om tvärvetenskaplig innovation, Collaborative Business modellering och design. Du kommer att delta i seminarier och workshops, av vilka du kommer att organisera dig själv, så att du kan förbereda dig för andra året. Under det andra året får... [-]

Msc Energi Vetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Vårt energisystem utvecklas snabbt. Det finns stora utmaningar framför oss, bland annat begränsa klimatförändringen, säkra vår långsiktiga energiförsörjning, och ger tillgång till hållbar energi för alla. Det tvååriga masterprogrammet i Energivetenskap vid universitetet i Utrecht erbjuder ett tvärvetenskapligt synsätt för alla som är beredda att ta itu med dessa utmaningar. [+]

En tvärvetenskaplig strategi för energi UTMANINGAR Vårt energisystem utvecklas snabbt. Det finns stora utmaningar framför oss, bland annat begränsa klimatförändringen, säkra vår långsiktiga energiförsörjning, och ger tillgång till hållbar energi för alla. Denna tvååriga Masterprogrammet i Energivetenskap vid Utrecht University erbjuder ett tvärvetenskapligt angreppssätt för någon beredd att ta itu med dessa utmaningar. Systemtänkande Energisamling, omvandling, transport, lagring, distribution och slutanvändning är alla steg i att tillhandahålla energitjänster till samhället. Alla dessa element utgör ett energisystem, som är komplext och samverkar med andra system i en mängd olika sätt. Övergångar i energisystem och fördelarna med innovation för de enskilda komponenterna i varje kan endast analyseras inom ramen för hela systemet. Det är därför vi lägger energisystemanalys i centrum för vårt Energivetenskap programmet. Tvärvetenskaplig Analysera energisystem kräver en grundlig kunskap om de grundläggande vetenskapliga och tekniska principer i disciplinen. Denna kunskap kan du förstå hur egenskaperna hos olika teknik kan påverka deras prestanda, samt effekterna av marknadsmässiga och politiska sammanhang på energisystem. Det är därför både ekonomi och politiska studier omfattas också av programmet. Forskning inom energivetenskap Programmet har utvecklats av Copernicus Institutet för hållbar utveckling. Detta institut undersöker och utvecklar processer och möjligheter till innovativ förändring för hållbarhet. Energi- och resurssystem är bara ett av de områden som forskat vid institutet, och detta spjutspetsforskning informerar undervisningen på programmet. Dessutom kommer du att hitta dig själv en del av en internationell inlärningsmiljö där för att förbereda dig för din framtida karriär. Du kan välja ett av två spår: systemanalys Naturvetenskap Programmets... [-]

Msc Historia Och Vetenskapsfilosofi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Det övergripande målet för masterprogrammet HPS är att erbjuda dig en grundlig utbildning i historia och / eller filosofi eller grunderna för naturvetenskap och humaniora. Du får lära dig att utveckla och forska historiska eller filosofiska frågeställningar. [+]

En LÅNGSIKTIGHET om vetenskap och samhälle Den Masterprogrammet i historia och vetenskapsfilosofi erbjuder en unik möjlighet att studera stiftelser, praxis och kultur och humaniora ur ett historiskt och filosofiskt perspektiv. Vår tvååriga forskningsprogram behandlar den historiska utvecklingen av vetenskapligt tänkande och praktik med ett brett angreppssätt som undersöker samspelet mellan vetenskap eller humanistiskt med kulturella, sociala och institutionella faktorer. Studenterna kommer också att begreppsanalys av teorier såsom relativitet, kvantmekanik, evolution, och modern genetik. HPS har två gånger dömts'best i category' av den nationella Mästare guiden (Keuzegids Masters): i kategorin "Vetenskap och politik" (beta en Beleid, 2012) och i kategorin "Filosofi" (Wijsbegeerte, 2013). Läroplanen omfattar kurser på utvalda ämnen i: Vetenskapshistoria eller humaniora Vetenskapsteori eller humaniora Foundations of Physics Foundations of matematik och logik Programmets mål Det övergripande målet för masterprogrammet HPS är att erbjuda dig en grundlig utbildning i historia och / eller filosofi eller grunderna för naturvetenskap och humaniora. Du får lära dig att utveckla och forska historiska eller filosofiska frågeställningar. Du kommer att utbildas i att utveckla ett professionellt förhållningssätt som gör att du kan anmäla dig till en forskarutbildning i HPS fältet, eller starta (utbildning på arbetsplatsen) för en karriär inom naturvetenskaplig utbildning och kommunikation, i museer, i forskningspolitiken eller vetenskap hantering. [-]

Msc Hållbart Företagande Och Innovation

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Som en del av detta tvååriga masterprogrammet i Sustainable Business och innovation, kommer du lära dig om hållbarhetsutmaningar och de tekniska och andra alternativ som företag kan använda för att arbeta på ett mer miljömässigt och socialt vänligt sätt. [+]

BLI HÅLLBARHET förändringsagent Som en del av detta tvååriga masterprogrammet i Sustainable Business och innovation, Kommer du att lära dig om hållbarhetsutmaningar och de teknologiska och andra alternativ som företag kan använda för att arbeta på ett mer miljömässigt och socialt vänligt sätt. Genom att granska den akademiska litteraturen och teori, exempel från verkligheten, och affärs fallstudier, kommer du skaffa insikt i beteendet hos organisationer, inklusive processer för organisatoriska förändringar och innovation. Växande samhällelig efterfrågan Företag alltmer inför betydande utmaningar och möjligheter från miljöfrågor som klimatförändringar, energi och vatten och sociala frågor som arbetsrätt och mänskliga rättigheter, korruption, och öppenhet. Intressenter i dessa företag - däribland regeringar, aktieägare, affärskunder, lokalsamhällen, konsumenter, anställda och icke-statliga organisationer - kräver att företagen blir mer fokuserade på hållbarhet för sig själva och de samhällen som de konsekvens. Som en examen med de kunskaper och färdigheter för att utveckla hållbara affärsmetoder, kommer du att ha goda karriärmöjligheter över flera sektorer och branscher. Utveckla hållbara samhällen Under dina studier kommer du att lära dig om ämnen som hållbar utveckling, hållbarhetsinnovationer, livscykelanalys, ekoeffektivitet och renare produktion, miljöledningssystem, hållbarhetsredovisning, organisatoriska förändringar, och ledning för hållbarhet. Som en examen från detta program, kommer du att förstå hur man kan hjälpa företag och organisationer i deras resa mot att göra samhällen mer hållbar. Kursinnehållet ramas in av livscykeltänkande, systemtänkande och långsiktighet. Om du vill bli en hållbarhetsförändringsagent i positioner som hållbarhet officer eller hållbarhetsdirektör i ett företag, myndighet eller annan organisation, erbjuder detta program du den perfekta förberedelser. Forskningsinstitut Den... [-]

Msc Hållbar Utveckling

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Det tvååriga masterprogrammet riktar sig till studenter som vill bidra till utformningen av de lösningar som krävs för att uppnå en miljömässigt och socialt ansvarstagande samhälle. I detta program kommer du lära dig att analysera de processer som är förknippade med förändring och kommer att överväga på kort och lång sikt av dessa processer på lokal och global nivå. [+]

BIDRA TILL hållbara lösningar Det tvååriga masterprogrammet riktar sig till studenter som vill bidra till utformningen av de lösningar som krävs för att uppnå en miljömässigt och socialt ansvarstagande samhälle. I detta program kommer du lära dig att analysera de processer som är förknippade med förändring och kommer att överväga på kort och lång sikt av dessa processer på lokal och global nivå. Tvärvetenskapligt perspektiv Detta program är lämpligt för kandidater som vill studera och lösa samhällsfrågor hållbarhets ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Programmet är av särskilt intresse för studenter som är villiga att vidga sina perspektiv genom samarbete och samverkan med studenter som tillför programmet kunskap om andra naturliga och samhällsvetenskapliga discipliner. Specialisera i en av fyra spår Efter tillträde till masterprogrammet kan du välja en av fyra specialisering spår baserat på dina intressen inom området. Samt att arbeta i ditt valda spår kommer du att arbeta i forskargrupper med andra studenter från de andra spåren. Spår: Energi och Material Miljöförändringar och ekosystem Earth System Governance INTERNATIONELLT UTVECKLINGS forskning för hållbar utveckling Vårt program är nära knuten till Copernicus Institutet för hållbar utveckling, som är en del av universitetet i Utrecht. Institutet bedriver forskning om en rad olika frågor som rör hållbar utveckling. Orsak och verkan kedjor som förbinder de ekonomiska aktiviteter, ekologiska värden och innovation fungerar som utgångspunkt för en stor del av forskningen. Vår forskning och lärarna är aktiva medlemmar i internationella nätverk och är i framkant inom sitt område. [-]

Msc Innovations Vetenskaper

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I det här masterprogrammet i innovationsvetenskap får du lära dig att omvandla nya idéer, kunskap och uppfinningar till säljbara innovationer. Du kommer att analysera innovation i företagen, liksom läget för dessa företag inom den bredare innovationssystemet. [+]

ANALYSERA RESAN FRÅN KUNSKAP TILL INNOVATION Att skapa en kultur av innovation är en av samhällets största utmaningar. Innovation skapar nya möjligheter som leder till hållbar ekonomisk tillväxt och kan hjälpa tackla allvarliga samhällsproblem som klimatförändringar eller pandemier. I detta Masterprogrammet i innovationsvetenskap får du lära dig att omvandla nya idéer, kunskap och uppfinningar till sälj innovationer. Du kommer att analysera innovation i företagen, liksom läget för dessa företag inom den bredare innovationssystemet. Studieområden Denna tvååriga masterprogrammet fokuserar på dynamiken i ny teknik och innovation. Efter avslutad detta program kommer du att kunna knyta nya teknologier för mänskliga och ekonomiska önskemål och behov, samt de stora samhällsutmaningar. Speciellt runt energi, hållbara transporter och biovetenskap. Vad betyder innovation för ekonomisk tillväxt, välfärd, sjukvård, klimatförändring, energisäkerhet, rörlighet och hållbarhet? Vem söker vi? Universitetet i Utrecht erbjuder dig en utmanande miljö där du ge ett betydande bidrag till morgondagens samhälle. Detta program kommer att vara av särskilt intresse för studenter med en bakgrund inom teknik, hälsa, biovetenskap, naturvetenskap eller industriteknik som vill utvidga sin tekniska bakgrund med kunskap om innovationsledning och sociala processer. Dessutom är även av intresse för begåvade studenter med en bakgrund inom samhällsvetenskap (till exempel: ekonomi, nationalekonomi geografi, entreprenörskap eller företag) programmet som har visat ett samarbete med vetenskap och teknik. Som ett Innovation Sciences elev du kanske vill göra karriär inom konsultföretag på hög nivå, strategisk forskning och utveckling (FoU) ledning, beslutsfattande, entreprenörskap, eller akademisk forskning. Programmets mål Som en innovationsvetenskap student kommer att analysera de olika stegen i... [-]

Msc Jord, Liv Och Klimat

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

På vår masterprogrammet i jorden, liv och klimat, kommer du att utforska de grundläggande processer som reglerar det förflutna, nutid och framtida dynamik sedimentära system, biologisk mångfald och klimat, liksom deras utveckling. [+]

UTFORSKA processer som påverkar jordens LIV OCH DESS MILJÖ På vår Masterprogrammet i jorden, livet och Klimat, Du kommer att utforska de grundläggande processer som reglerar det förflutna, nutid och framtida dynamik sedimentära system, biologisk mångfald och klimat, samt deras evolution. Denna tvååriga programmet ger dig de kunskaper du behöver för att förstå klimatförändringarna och dess effekter på naturliga miljöer såsom mark, sediment, sjöar, grundvatten, våtmarker, flodmynningar och hav. De huvudsakliga ämnen som du kommer studien omfattar livets utveckling, utveckling av sedimentära bassänger, kolkällor och sänkor, biogeokemiska och geokemiska fingeravtryck av sedimentära processer / miljöer och klimatrekonstruktion. Du kan välja en av fyra spår baserat på dina specifika intressen: Integrerad Stratigrafi och sedimentära system Klimat Rekonstruktion Biogeosciences och Evolution Miljögeokemi Samhälleliga och vetenskapliga utmaningar På det här programmet får du lära state-of-the-art rekonstruktionsmetoder, modelleringsteknik och laboratorieexperiment som används i ett brett spektrum av jord och beta discipliner. Dessa discipliner inkluderar biogeology, paleontologi, sedimentologi, stratigrafi, miljögeokemi, organisk geokemi, hydrologi, naturgeografi, geologi, biologi, klimatdynamik och palaeoceanography. Du kommer att använda dessa kunskaper i din egen forskningsprojekt eller på de praktikplatser som du kan ta i förberedelse för en internationell karriär inom tillämpad eller grundforskning. Programmet fokuserar på följande samhälleliga och vetenskapliga frågor: Hur jordens klimatsystem svarar på högre nivåer av atmosfärisk CO2? Hur snabbt tror istäcken svara på den globala uppvärmningen? Hur regionala nederbördsmönster styrs av förändringar i monsun styrka eller El Niño? Hur fjädrande är havet mot kemiska störningar? Hur känslig är ekosystem och biologisk mångfald till miljöförändringar? Hur och när... [-]

Msc Jord Struktur Och Dynamik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I Master i jorden struktur och dynamik program, kommer du utforska sammansättning, struktur och utvecklingen av jordskorpan, manteln och kärnan. Under denna tvååriga program, kommer du lära dig att länka geologiska, geofysiska, geokemiska och geodetiska observationer gjorda vid jordens yta till fysikaliska processer som verkar inom planeten. [+]

STUDIE PROCESSER vid eller nära jordytan I Master i jorden struktur och dynamik program, kommer du utforska sammansättning, struktur och utvecklingen av jordskorpan, manteln och kärnan. Under denna tvååriga program, kommer du lära dig att länka geologiska, geofysiska, geokemiska och geodetiska observationer gjorda vid jordens yta till fysikaliska processer som verkar inom planeten. Specialisera i någon del av Solid geovetenskap Programmet kombinerar fysik, kemi, matematik, geologi, och fältstudier för att hantera hur den fasta jorden fungerar. Det gör att du kan specialisera sig på praktiskt taget alla aspekter av fast geovetenskap, allt från teoretiska geofysik till ren geologi eller geokemi. Många studenter väljer en kombinerad geologi-geofysik fokus. Kärnområden undervisning och forskning De huvudsakliga ämnesområden du studera består av seismologi, tectonophysics, manteldynamik, strukturgeologi, metamorfos, magmatiska processer, handfat evolution, kolväten och mineralfyndigheter, och egenskaperna hos jorden material. Du kommer att undersöka processer, från långsamma geodynamiska processer - såsom mantel konvektion, plattektonik, och bergsbyggnad - till dem som kan ha en inverkan under en människas livstid. Dessa inkluderar aktiva jordskorpans deformation, seismicitet och vulkanism samt sättningar, höjningen, och seismicitet induceras av produktionen och geologisk lagring av CO2 kolväte. I programmet kommer du behandla frågor som: Hur gör bergs bälten och sedimentära bassänger bildas? Hur kan vi bild den inre strukturen av jordskorpan och manteln? Hur fungerar plattektonik fungerar riktigt och hur kan vi modellera det? Vad styr vulkanutbrott och jordbävningar? Kan CO2 lagras säkert i reservoarbergarter i jordskorpan? Du kan välja en av tre specialisering spår baserat på dina intressen inom området: Jordmaterial... [-]

Msc Jordytan Och Vatten

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Jordytan och vatten programmet utbildar studenter att kvantitativt studera de naturliga och mänskliga-inducerad fysikaliska och kemiska processer, mönster och dynamik jordens kontinentala och kustsystem samt deras svar på globala förändringar. [+]

UTFORSKA PROCESSER på eller nära jordens yta Den Masterprogrammet i Earth Surface och Vatten innebär studier av naturliga och mänskliga-inducerad fysiska och geokemiska processer, mönster och dynamiken i jordens kontinentala och kustsystem. Denna tvååriga programmet ger dig kunskap som är nödvändig för att hantera planeten hållbart, garantera tillgången på resurser för framtida generationer, och förstå och avvärja naturkatastrofer. De huvudsakliga ämnesområden du studera bestå av dynamiken i kust- och flodsystem, (geo-) hydrologiska processer, efterbehandling av grundvatten, markförstöring i torra marker och bergsområden, naturkatastrofer och delta evolution på hundraårsjubileum och längre tidsskalor. Du kan välja en av fyra spår baserat på dina intressen inom området: Geologiska risker och jordobservation Kust Dynamics och flodsystem Hydrologi Miljögeokemi Kärn forskningsområden Den Jord Surface och vattenprogram utbildar studenter att kvantitativt studera de naturliga och mänskliga-inducerad fysikaliska och kemiska processer, mönster och dynamik jordens inlandsområden och kustsystem samt deras svar på globala förändringar. Eleverna utforska och förstå modelleringsfunktioner i det förflutna, nutid och framtid samt utvecklingen av jordens miljö, inklusive människans påverkan på denna utveckling. I programmet kommer du behandla frågor som: Hur gör floder som svämmar påverkar deltasystem och deras invånare? Hur kan vi använda naturliga processer i klimatförändringen att upprätthålla en säker - men attraktiva och dynamiska - kuster? Hur kan satellitbilder användas för att uppskatta erosionsförluster? Kommer vi att ha tillräckligt med vatten för att upprätthålla världens snabbt ökande befolkning år 2050? Vad är det mest effektiva sättet att rengöra ett oljeutsläpp som kommer in i mark och grundvatten? Programmet utbildar studenter att... [-]

Msc Klimat Fysik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

MSc i Climate Physics är ett tvåårigt forskningsmasterprogrammet som ger studenterna de kunskaper och färdigheter för att utvärdera de grundläggande fysikaliska processer som reglerar jordens klimatsystem, inklusive dynamiken i planetens atmosfär, hav och klimat. [+]

Lösa klimat SYSTEMET SOM HELHET Vår Masterprogrammet i Climate Physics erbjuder dig en unik kombination av teoretiska kurser och praktisk träning i alla aspekter av jordens klimat. Du kommer studera fysik, dynamik, och kemi i atmosfären, haven och kryosfären - samt bedriva prospektering deras interaktioner. Den tvååriga Klimat fysik program tränar dig att vara en mycket skicklig forskare genom att fokusera på de grundläggande fysikaliska processer som utgör jordens klimatsystem. Den komplexa natur arbetet kräver avancerade matematiska färdigheter redan från början. Du kommer att bygga vidare på denna grund genom att lägga till specialiserad teoretisk, observational, och beräknings kunskaper och färdigheter i samband med atmosfären, meteorologi, hav, kryosfären (is), och biosfären. Dessutom kommer dina instruktörer uppmuntra dig att utveckla ett kritiskt förhållningssätt till dina forskningsresultat och dina underliggande antaganden. Undervisande personal Våra lärare finns ledande experter från de fem forskningsområden som omfattas av Institutet för havs- och Atmospheric Research Utrecht (IMAU): Ocean Circulation och Klimat Fysisk oceanografi av kustområden Atmosfär Dynamics och den hydrologiska cykeln Atmosfär fysik och kemi Is och Klimat Programmets mål Den MSc i Climate Physics är ett tvåårigt forskningsmasterprogrammet som ger studenterna de kunskaper och färdigheter för att utvärdera de grundläggande fysikaliska processer som reglerar jordens klimatsystem, inklusive dynamiken i planetens atmosfär, hav och klimat. [-]

Msc Tvärvetenskapliga Ekonomi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Våra två år Research magisterexamen i Multidisciplinary ekonomi var noggrant utformade för att ge dig de specialkunskaper och expertis du behöver för en karriär inom nationalekonomi. [+]

Från omvälvningar på bostadsmarknaden och toppnivå bank bonusar till stigande skatter och den internationella kreditkrisen, är ekonomi inte längre en enkel fråga om pengar och ekonomi. Ekonomi idag är en mångfacetterad disciplin som påverkar den globala politiken, lagar och samhället - och Utrecht University School of Economics (USE) anser att dagens studenter måste vara utrustade med mer än ämneskunskaper. Vår tvåårig Forskning masterexamen i Multidisciplinary Economics var noggrant utformade för att ge dig de specialkunskaper och expertis du behöver för en karriär inom nationalekonomi. Dessutom kommer tvärvetenskaplig kontext uppmuntra dig att titta på komplexa ekonomi frågor från olika perspektiv och hjälpa dig att tillämpa denna kunskap i den akademiska världen, industrin eller regeringen. ANVÄNDNING ger dig en flexibel och heltäckande masterprogrammet. Läroplanen kombinerar obligatoriska kurser, som avser att ge dig en solid grund i ekonomi, med dina sekundära disciplin och valbara kurser, under vilken du kan fokusera på dina personliga intresseområden. Du kommer att arbeta nära med dina kurskamrater på projekt, utbildningar, evenemang och forskning. Disposition av programmet I ditt första år kommer du att få den fasta teoretiska grund som krävs för att bedriva ekonomisk forskning och analys. Under det andra året, kommer du slutföra en rad specialiserade kurser för att ytterligare finslipa dina färdigheter forskning vid användning och universitetet i Groningen. Du kommer att delta forskningsseminarier från nationella och internationella forskare, ta valbara kurser, skriva ett förslag till NWO (Nederländernas organisation för vetenskaplig forskning) forskning, och avsluta programmet genom att skriva ditt eget examensarbete. Den MSc i Multidisciplinary... [-]

Msc Vatten Vetenskap Och Förvaltning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Det tvååriga masterprogrammet i vatten Science and Management ger dig en fördjupad förståelse av modern vatten tekniker och vattenpolitik från en hållbar utveckling. [+]

BIDRA TILL HÅLLBAR VATTENFÖRVALTNING Den tvååriga masterprogrammet i Water Science and Management kommer att ge dig en fördjupad förståelse av modern vatten tekniker och vattenpolitik från en hållbar utveckling. Du kommer att få en förståelse för vattnets roll för mänskligheten och naturen samt de samhälleliga effekterna av interventioner i vattnets kretslopp. Vattenförvaltning i ett större sammanhang Programmet integrerar kunskaper från naturvetenskap och samhällsvetenskap som ett svar på nya behov inom området. Trender som hållbar utveckling, delaktighet intressent och ekonomiskt ansvars komplicerar alltmer uppgifter vattenchefer. Detta har gett upphov till ett behov av vattenförvaltare med ett brett samhälls fokus på vattenförvaltningsfrågor, arbetar bredvid och i samarbete med mer traditionella och tekniska vattenchefer. En naturlig vetenskaper bakgrund, förmåga att arbeta såväl som en del av ett team, och en passion för vattenförvaltning hjälper dig att lyckas i det här programmet. Vatten Vetenskap och Management-programmet är ett utmärkt val för dig om du är intresserad av både den vetenskapliga analysen av vattensystemet, och tillämpning av vattenvetenskap i integrerade och komplexa samhällsproblem som uppstår i den samtida vattenförvaltning. Vad kommer du att lära dig? Genom vetenskaplig kunskap och verkliga fall, kommer du lära dig om ämnen som hydrologiska processer, klimatförändringar, vattenavtryck, kostnadsminskningar, hälsoaspekter och vattensäkerhet. Du kommer också att undersöka den tekniska utvecklingen såsom membranteknik, vatten / energi kombinationer, och vattnets kretslopp hantering. Programmet kombinerar akademisk kunskap om naturvetenskap och tekniska alternativ vattenförvaltning med process- och projektkunskaper, som kulminerar i en forsknings praktik på en vattenledningsorganisation. Välj din vinkel Beroende på din grundutbildning och... [-]

Msc Vetenskap Och Företagsledning

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Vår Master of Science and Business Management (SBM) erbjuder dig en unik utbildning som ger dig möjlighet att översätta intressanta idéer till innovativa produkter. [+]

ANSLUTNING VÄRLD vetenskap och näringsliv Företag och akademiska institutioner behöver personal med kompetens att hantera och marknadskunskapsintensiva produkter, samt en gedigen förståelse för de vetenskapliga principerna bakom produkter och processer. Vår Civilingenjör och Business Management (SBM) erbjuder dig en unik utbildning som ger dig möjlighet att översätta intressanta idéer till innovativa produkter. Samarbeten mellan universitet och företag kommer bara att öka under de kommande åren, och ger dig spännande karriärmöjligheter i samband med kunskapsöverföring och produktutveckling. Vårt utbildningsprogram gör akademiker i kandidatprogrammen i liv, naturliga eller teknikvetenskap att kombinera sina passioner för vetenskap och näringsliv. Programmet kommer att förse dig med de kunskaper och verktyg för att identifiera, hantera och lösa problem som uppstår i varje fas av innovationsprocessen. Programmets mål Programmet främjar färdigheter relaterade till ekonomisk förvaltning, affärsplan utveckling, IKT, hållbarhet och effektiv kommunikation i en företagsmiljö. Tillsammans med att få fördjupad kunskap om dessa ämnen och deras tillämpningar under dina studier kommer du också utveckla ledarskapsförmågan genom grupparbeten och nära samspel med dina professorer. En solid förståelse för vetenskap är viktigt att ta med vetenskapligt baserade produkter på marknaden. I SBM programmet, kommer du att bygga på din akademiska bakgrund inom vetenskapen samtidigt lägga kunskap om affärsprocesser och praktiska färdigheter för kommersiella inställningar. I slutfasen av programmet, kommer du fylla i ett företag praktik på en av våra många nationella och internationella partnerföretag. VETENSKAP och affärsledning i Utrecht bedöms som bäst INOM Eleverna valde masterprogrammet Science and Business Management vid universitetet i Utrecht som det bästa programmet i... [-]

MA

Ma Filosofi

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Den forskning Master i filosofi ger en utmanande forskningsinriktad program som förbereder dig för att delta i aktuella debatter i det internationella filosofiska samfundet och att utveckla dina egna forsknings bidrag till området. [+]

UTFORSKA GRUNDLÄGGANDE filosofiska frågor och deras historia Har du en stark vilja att skärpa och förtydliga de lösa argument och vaga begrepp vi alla möter i tidningsartiklar, lärobok avläsningar och vardagliga samtal? Är du minst lika intresserade av att ifrågasätta svaren som att svara på frågor? Den Forskning Master i filosofi ger en utmanande forskningsinriktad program som förbereder dig för att delta i aktuella debatter i det internationella filosofiska samfundet och att utveckla dina egna forsknings bidrag till området. Filosofi är en selektiv, tvåårig, engelskspråkig program som betonar aktivt deltagande i forskningen. Under dina studier kommer du att utveckla den kompetens, kunskap och erfarenhet som krävs för att bli en framgångsrik forskare - oavsett om du åker på att föra en doktorsexamen i filosofi (våra studenter har varit mycket framgångsrika i att säkra doktorandbidrag) eller för att göra karriär i en av de många områden som kräver viktiga forskningskompetens. Som en examen från detta program kommer du att kunna närma ditt pågående arbete med analytisk stringens, begrepps klarhet, uttrycksfull precision, övertygande argumentation och en lyhördhet för historiska perspektiv. En solid grund plus specialiserad kunskap Programmet kombinerar en avancerad plattform på kärnteman och texter filosofins med stora möjligheter och flexibilitet för specialisering. Genom valbara seminarier, specialiserade självstudier och seminarier på andra universitet i Nederländerna eller utomlands, kommer du att ha möjlighet att dyka in frågor, metoder och filosofer som är centrala för din egen forskningsprojekt. Eftersom du kommer att bedriva din forskning i en aktiv forskning gemenskap av postdocs, doktorander forskare... [-]

MA Genusvetenskap

Campusstudier Heltid Deltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Vår masterprogrammet i genusvetenskap ger dig en tvärvetenskaplig förståelse av dessa verktyg, samt avancerade analytiska färdigheter. Du kommer att utbildas inom en internationellt diversifierad kohort av studenter och akademiska personal att bli en professionellt framgångsrik "agent för förändring". [+]

BLIR en analytiskt SKILLED "förändringsagent" Hur gör kön, ras, klass, sexualitet och ålder bidrar till bildandet av sociala identiteter? Vilken roll efterföljande effektskillnader mellan dessa faktorer spelar i vår globalise och mediatised värld? Vilka åtgärder har vidtagits, i det förflutna och nuet, för att förebygga diskriminering och utestängning? Och hur akademiska, kulturella, konstnärliga, journalistiska och politiska institutioner reagera på dessa samhällsutmaningar? Emancipation, erkännande av olikheter, och medvetenhet om korsningar av kön med andra faktorer i identitetstillverkning (klass, ras, ålder, sexualitet, etc.) är avgörande verktyg i att analysera sociala och kulturella relationer i dagens postkoloniala och post sekulära samhällen. Vår Masterprogrammet i genusvetenskap ger dig en tvärvetenskaplig förståelse av dessa verktyg, samt avancerade analytiska färdigheter. Du kommer att utbildas inom en internationellt diversifierad kohort av studenter och akademiska personal att bli en professionellt framgångsrik "agent för förändring". Teori och praktik Din utbildning i genusstudier kommer att kombinera teoretiska kunskaper med praktisk tillämpning i alla delar av programmet. Du kommer att utveckla forskning färdigheter genom intensiv kurser och delta i en praktikplats som kombinerar ditt ämne intressen med yrkeserfarenhet. Teori och praktik möts i din slutliga examensarbete, som tjänar till att syntetisera din ettåriga erfarenhet i genusvetenskap vid Utrecht Universitet. Efter avslutad ettåriga programmet, kommer du att kunna utveckla hållbara perspektiv för framtida forskning och handling, och har motivation och kunskap för att genomföra dessa perspektiv i emancipation politik, mångfaldshantering, sociala och kulturella initiativ, och politisk aktivism. Programmets mål Efter examen kommer du att ha fördjupade kunskaper om och insikt i området... [-]

Magister I Gamla, Medeltida Och Renässansstudier

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Vår forskning masterprogrammet i forntida, medeltida och renässansen studier fokuserar på tvärvetenskaplig studie av materialet, sociala och intellektuella utvecklingen i Europa (inklusive Medelhavsregionen) från antiken genom medeltiden till renässansen. [+]

UPPTÄCK historia och kultur av de stora förmoderna CIVILISATIONER Vår Forskning masterprogrammet i Ancient, Medieval och renässansen Studier fokuserar på tvärvetenskaplig studie av materialet, sociala och intellektuella utvecklingen i Europa (inklusive Medelhavsområdet) från antiken genom medeltiden till renässansen. Inom denna långa period kan du fokusera på dina akademiska intressen genom att välja ett av följande låtar: Forn Studier Medieval Studies Medeltida keltiska studier Renaissance Studier Inom varje låt som du kommer att arbeta med källmaterial på originalspråk, inklusive manuskript. Den gamla Studies spår har ett stort intresse för arkeologi. De medeltida Studier och renässansen Studier spår går utöver ett enbart historiskt synsätt genom att inkludera kurser i litteratur, lingvistik, konsthistoria, musikvetenskap och historia. I Medieval Studies spåret, kan du specialisera sig på antingen Medeltida Historia, Medeltida konsthistoria, medeltida litteratur, eller medeltida Musikvetenskap. Medeltida keltiska studier kombinerar litteraturstudier med historisk lingvistik. Läs mer om spåren. Programmet förstärks av forskning som utförs av lärare som är internationellt kända inom sina expertområden. Du uppmuntras att arbeta vid sidan av dessa föreläsare på forskningsprojekt, och du kan tillbringa en termin utomlands vid ett av de många universitet som vi har forskningsanknytning. Efter examen, cirka 50 procent av akademiker går på att göra en doktorsexamen, antingen i Nederländerna eller i utlandet. Programmets mål Vårt masterprogram ger dig de kunskaper och färdigheter som behövs för att få tillträde till forskarutbildning i din valda specialisering; Du kan också bedriva oberoende forskning och slutföra din doktorsavhandling. Programmet kommer att ge dig de kunskaper som behövs för din framtida... [-]

Magister I Genusvetenskap (forskning)

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I detta tvååriga Research Master i genusvetenskap (före "Genus och etnicitet"), kommer du att analysera och problematisera olika strukturellt inbäddade föreställningar om kön och etnicitet och samtidigt överväga andra axlar skillnad, såsom religion, ålder och sexualitet. [+]

Vad gör denna forskning master innebär? Konfigurera identitetskonstruktioner och effektskillnader i vår globaliserade värld Hur kön, etnicitet, klass, sexualitet och ålder bidrar till bildandet av sociala identiteter? Vilken roll efterföljande effektskillnader mellan dessa spel i vår globaliserade och mediatised värld? Vilka åtgärder har vidtagits i det förflutna och nuet för att förebygga diskriminering och utestängning? I detta tvååriga Research Master i genusvetenskap (före "Genus och etnicitet"), kommer du att analysera och problematisera olika strukturellt inbäddade föreställningar om kön och etnicitet och samtidigt överväga andra axlar skillnad, såsom religion, ålder och sexualitet. Tillsammans med lärare och studiekamrater som representerar olika akademiska områden-allt från antropologi till litterära studier, du kommer att undersöka köns och rasifierad fenomen i en mycket tvärvetenskaplig miljö. Kunskapsteori, politik och etik Under kurser och seminarier, kommer du närmar teorier om subjektivitet och representation från kunskapsteoretiska, politiska och etiska perspektiv. Hur har feministiska teoretiker omprövas Freuds och Lacans idéer om (hona) subjektivitet, till exempel? Vilka skillnader ser du konstruerat mellan öst och väst i filmer, litteratur och konstverk? Du kommer också att undersöka utvecklingen av feministiska teorier och historia och nuvarande status för kolonial, postkoloniala och mångkulturella samhällen. Dessutom kommer du utforska representationen av kön och etnicitet i litteraturen, nya medier och ny teknik. Internationellt rykte Utrecht Universitet forsknings Mästare i genusvetenskap är en av Europas mest avancerade tvärvetenskaplig undervisning och forskning i genusvetenskap. Vår forskning-fokuserad Programmet förbereder för forskarutbildning eller doktorandarbete i genusvetenskap och närliggande områden. Du kommer att dra från att delta i ett utmanande och internationell... [-]

Magister I Historien

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Forsknings Master i historia är utformad för att utbilda dig att bli en självständig forskare i en specialitet som du väljer. Vi hjälper dig att utveckla din kreativa och självständiga-tänkande, men vi kommer också att lära dig knepen av handeln: hur man ställer rätt frågor, utveckla en teoretisk ram, design empiriska strategier, och rapportera dina resultat. [+]

Dömde bäst i fältet Keuzegids Masterurvalsguide 2015 ansedda Keuzegids Masterurvalsguide 2015 rank Utrecht universitets historia program som bäst i området i Nederländerna. Språngbräda till en karriär inom forskning Historien Masterprogrammet ger dig forskningsbaserad utbildning i historien som en akademisk disciplin. Vi lär dig hur du utför forskningen, och vi utmanar dig att utveckla dina egna idéer på ämnen du har valt. Vår historia Institutionen erbjuder ett brett sortiment av historisk kompetens inom fyra vetenskapliga områden: politisk historia kulturhistoria historia av internationella relationer och konfliktstudier Ekonomisk och social historia Programmets kurser ges i små grupper av förstklassiga instruktörer. Du kommer att lära dig avancerad forskning färdigheter och samtidigt utveckla historisk kompetens inom dina specifika intresseområden. Vi kommer också att utmana dig att ansluta ditt arbete till pågående akademiska debatter och att reflektera över aktuella frågor. Att utveckla dina färdigheter som en självständig forskare, kommer du att ha möjlighet att föra en forsknings praktik med olika professionella organisationer. Du kan också välja att tillbringa en termin utomlands vid ett större forskningsuniversitet. Efter ett framgångsrikt slutförande av programmet, kommer du att vara fullt kvalificerad att arbeta som forskare för offentliga och privata organisationer eller att ansöka om doktorandtjänster inom ditt intresseområde. Efter Graduation Den Forskning Master i historia är utformad för att träna dig att bli en självständig forskare i en specialitet som du väljer. Vi hjälper dig att utveckla din kreativa och självständiga-tänkande, men vi kommer också att lära dig knepen av handeln: hur man ställer rätt frågor, utveckla en teoretisk ram,... [-]

Magister I Historien Av Politik Och Samhälle

Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Under masterprogrammet historia Politik och samhälle, kommer du att förvärva de kunskaper och verktyg för att eftertänksamt tolka det förflutna för att gynna den nuvarande. [+]

Använda historiska insikter för att lösa dagens problem Har du undrat hur vissa samhällen lyckas uppnå rikedom, säkerhet, rättvisa och frihet - och slutligen lycka - medan andra inte gör det? Vilken roll medborgarskap, demokrati, och organisationen av marknaden för spel i denna process? Varför tror du att det är så svårt att undvika negativa effekter såsom social polarisering och miljöskador? Historia och ursprung institutioner Dessa är de centrala frågorna som behandlas i vår masterprogrammet i History of Politics and Society. Det centrala temat är begreppet "institutioner", i ordets vidaste bemärkelse: de formella och informella regler, seder och organisationsstrukturer som utgör ett samhälle, men är själva resultatet av en historisk utvecklingsprocess. Som sådan, är det här programmet nära besläktad med institutioner, en av Utrecht universitetets strategiska internationella forskningsteman. I detta program, kommer du att studera historia och ursprung institutioner under de senaste 1000 åren. Tyngdpunkten ligger främst på Europa i modern tid, men med eftertryck placeras i ett bredare perspektiv, eftersom programmet uppmärksammar också andra epoker och andra delar av världen. Du kommer att kombinera dina historiska kunskaper och akademiska färdigheter med begrepp från samhällsvetenskaperna. Du kommer att lära dig att använda komparativa forskningsmetoder och metoder för långsiktig analys. Du kommer att utveckla verktyg för att bidra som en historiker, till lösningen av samtida problem. Undervisningsspråk De grundläggande kurser i programmet erbjuds endast på engelska. För övriga kurser kan du välja mellan nederländsk och engelska undervisade kurser. Deltids Alternativet deltid kan du fylla i heltid program under två år i... [-]

Magister I Interkulturell Kommunikation

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

I Interkulturell kommunikation Masterprogrammet lär dig hur man skall närma språklig och kulturell mångfald i olika internationella, sammanhang. Det är genomförandet orienterad, tvärvetenskaplig, internationellt och flerspråkigt. [+]

Framgångsrik strategi för språklig och kulturell mångfald i internationella miljöer Världen blir allt "mindre". På grund av den tekniska och ekonomiska utvecklingen som vi i allt större utsträckning kommer i kontakt med olika språk och kulturer. Vare sig i mångkulturella samhällen, internationella organisationer eller online: kommunikation har blivit en internationell, och därför en interkulturell, materia. I näringslivet, även vikten av kulturella parametrar och ömsesidiga uppfattningar ökar snabbt. Praktiskt inriktad forskning Den Interkulturell kommunikation masterprogrammet lär dig hur man skall närma språklig och kulturell mångfald i olika internationella, sammanhang. Det är genomförandet orienterad, tvärvetenskaplig, internationellt och flerspråkigt. Efter examen dina färdigheter som en flerspråkig och interkulturell expert menar du kommer att vara redo att bidra till ömsesidig förståelse inom Europa och till de goda globala relationer som är så viktiga i detta globaliseringens tidevarv. Tvärvetenskaplig Under loppet av ett år Mästarens förbereder dig för en internationell yrke. Du får lära dig att analysera kommunikationsprodukter och processer som finns i flerspråkiga sammanhang av internationella organisationer. Genom att använda en tvärvetenskaplig metod du kommer att bli erfaren i kommunikation ur språklig, kommunikativ, kulturella, antropologiska och ledningens perspektiv. Flerspråkig Interkulturell kommunikation är ett gemensamt program inklusive sakkunskap från tyska, engelska, franska, italienska, holländska och spanska forskare och lärare. Därför du är fri att välja din egen studieväg: en språkspecifik program som innefattar en hög grad av andra / främmande språk utbildning i en av språket nämnts tidigare. (För ytterligare information: Spår). Eller så kan du välja en icke-språkspecifik, flerspråkig program där du får lära... [-]

Magister I Konsthistoria Av De Låga Länderna

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Våra två år Research masterprogrammet fokuserar på konst och arkitektur av de låga länderna (dagens Nederländerna och Belgien), och omfattar perioden från slutet av medeltiden till nutid. [+]

Fördjupa dig i konst och arkitektur av de låga länderna Vår tvåårig Forskning masterprogrammet fokuserar på konst och arkitektur Låga länder (Dagens Nederländerna och Belgien), och spänner över tiden från slutet av medeltiden till nutid. Du kommer att studera Nederländsk konst och arkitektur, med beaktande av deras internationella sammanhang. Vi inbjuder dig att kritiskt reflektera över produktionen av konst och arkitektur, och den roll som beskydd; undersöka orsakerna till varför så många konstnären gick utomlands, och hur de blev agenter i den internationella spridningen av konstteori, stil och repertoar. Du kommer också att få möjlighet att studera andra specifika ämnen som anpassas med dina egna personliga intressen. Våra nära band med stora konstmuseer och andra kulturella organisationer både i Nederländerna och utomlands menar att den akademiska och praktiska arbetet är nära sammankopplade. Internationella erfarenheter Nederländska studenter kommer att spendera en termin i en större konstmuseum utomlands medan studenter från andra länder praktikant på en stor holländsk eller flamländska konstmuseum. Du kanske också vill studera vid ett annat universitet för en termin. Hittills har våra studenter genomfört placeringar vid ett tjugotal institutioner i åtta olika länder. Vad du än väljer, kommer din praktik eller studier utomlands termin skräddarsys efter dina egna individuella intressen. Programmets mål Detta Forskning masterprogrammet förbereder dig för vidare forskning genom specialisering inom konsten och arkitekturen i de låga länderna. Många studenter har gått vidare att genomföra forskarutbildning i Nederländerna eller i utlandet. För att nämna några exempel, alumner är närvarande doktorander vid KU Leuven, universitetet i Gent,... [-]

Magister I Konst Och Samhälle

Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Vårt masterprogram har utformats för att tillgodose det brådskande behovet av konst proffs som besitter rigorösa teoretiska och forskningskompetens i kombination med praktiska färdigheter och en akut medvetenhet om det aktuella läget i sektorn på lokal och global nivå. [+]

Vad innebär detta MASTER politik? Förbereda konst proffs för kultursektorn i framtiden Den kulturvärlden befinner sig i ett tillstånd av snabb omvandling till följd av teknisk innovation, urbanisering, ekonomisk globalisering och en allt mer oförutsägbar socialpolitisk landskapet. Alla aspekter av konst - praxis, organisation, ledarskap, samhällsrelevans, och internationalisering (i och utanför Europa) - påverkas av denna omvandling. Utrecht Master of Arts och samhälle kommer att förbereda dig att fungera som en ledande figur i den globala konst, media och kultursektorn i framtiden. Vårt masterprogram har utformats för att tillgodose det brådskande behovet av konst proffs som besitter rigorösa teoretiska och forskningskompetens i kombination med praktiska färdigheter och en akut medvetenhet om det aktuella läget i sektorn på lokal och global nivå. Som student i detta program kommer du att utforska, till exempel, dynamik och dilemman inom befintliga mainstreamkulturen och dess förhållande med ett växande antal "alternativa" kulturella sedvänjor, nya modeller för kreativ produktion och industri, samt den ständigt ökande roll konsten i social rättvisa. VARFÖR VÄLJA DETTA PROGRAM vid universitetet i Utrecht? Vår masterutbildning är unik på många sätt: Du kommer att dra nytta av tvärvetenskapligt program innehåll som lägger särskild tonvikt på konst deltagande i sociala sammanhang. Du kommer att lära av personal med internationell expertis och dra nytta av en läroplan med en global inriktning. Du kommer att ha omedelbar tillgång till din valda yrkesområde genom våra nära samarbeten med kreativa producenter, kulturinstitutioner och företag i Nederländerna liksom i Europa, Afrika, Asien-Stillahavsområdet, Nordamerika och Latinamerika. Du kommer att... [-]

Magister I Kulturhistoria Moderna Europa

Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

I masterprogrammet i kulturhistoria of Modern Europe, kommer du att studera EU: s ställning i världen ur ett kulturhistoriskt perspektiv, med en betoning på modern historia. Vårt program ger dig djup insikt i historien om idéer och metoder som utgör identiteter individer, grupper och samhällen, inklusive arv och offentlig historia i internationella ramverk. [+]

Upptäck Europas historia och kultur i ett globalt perspektiv i Masterprogrammet i kulturhistoria of Modern Europe, Kommer du att studera EU: s ställning i världen ur ett kulturhistoriskt perspektiv, med en betoning på modern historia. Vårt program ger dig djup insikt i historien om idéer och metoder som utgör identiteter individer, grupper och samhällen, inklusive arv och offentlig historia i internationella ramverk. Innehåll Programmet fokuserar på teorier om modern kulturhistoria, globalt perspektiv på den europeiska civilisationen, politiken av arv och kulturellt minne, aspekter av transnationell historia och postkolonial kultur, global praxis medborgarskap, och utveckling av karriärinriktade akademiska kompetens. Vi börjar med att titta på dagens problem och diskussioner. Detta program erbjuder en engelsk spår och en holländsk spår. De moduler som erbjuds i dessa spår är desamma - endast undervisningsspråket skiljer sig. Varför studera i Utrecht? Du kommer att dra nytta av en unik kulturhistorisk syn på globaliseringen som kommer att förse dig med tvärvetenskaplig kunskap och verktyg för analys. Programmet erbjuder dig ett urval av (internationella) praktikplatser och möjlighet att studera utomlands, hjälper dig att utöka ditt nätverk och få värdefull arbetserfarenhet. Du kommer att lära av lärare som är motiverade, erfarna och internationellt erkända som experter inom sina områden. Du kommer att få personlig hjälp och handledning under din studietid. Deltids Alternativet deltid kan du fylla i heltid program under två år i stället för ett. Efter Graduation Efter examen från masterprogrammet i kulturhistoria of Modern Europe, kommer du att: Har de kunskaper och färdigheter för att analysera... [-]

Magister I Media, Konst Och Teatervetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Denna forskning masterprogrammet i Media, Konst & teatervetenskap är ett tvärvetenskapligt och internationellt orienterade forskningsbaserat program som erbjuder en avancerad utbildning i akademisk forskning kompetens som lämpar sig för dagens mycket dynamisk och tvärvetenskapligt media, bildkonst och prestanda. [+]

Emerging Technologies och praxis Övergång Detta Forskning masterprogrammet i Media, Konst & teatervetenskap är ett tvärvetenskapligt och internationellt orienterade forskningsbaserat program som erbjuder en avancerad utbildning i akademisk forskning kompetens som lämpar sig för dagens mycket dynamisk och tvärvetenskapligt media, bildkonst och prestanda. kulturella Transformationer Samtida media, konst och prestanda alltmer spela med och överskrida ämnesgränserna. Intermediala och performativa metoder både producera och kritiskt undersöka kulturella övergångar i dagens mediatized och performativa kultur. Sådana synergier inbjuder att undersöka hur nya former av media, konst och prestanda - medan historiskt och kulturellt inbäddade - samverka med och relatera till sociala och kulturella förändringar. Nya medier, konst och prestanda Som student av detta program, kommer du att introduceras till och är specialiserade på nya forskningsområden och metoder, som behövs för att utreda nya media, prestanda och samtida konstformer inom dagens snabbt föränderliga kultur. I samband med detta kommer du också fundera på vilken roll humaniora i både akademiska och offentliga debatter. En Mediatised kultur och samhälle Centrala frågor i det här programmet är, bland andra: roll och betydelsen av (visuella) medier i en Mediatised samhälle, inter- och transmedial praxis inom teater, dans, film, tv, digitala medier och bildkonst; spectator- och usership, den performativa sväng i samtida konst och media; teknik, väsentlig och kroppsliga literacies; lek och aktivism; föränderliga institutioner, mobila och / eller platsbaserade media, urbana gränssnitt, navigationsskärmbaserade metoder; konst och media ecologies. jämförande Approaches Vi närmar oss detta breda fält från en rad jämförande och intermediala perspektiv, med fokus på dynamiken... [-]

Magister I Religionsvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Forskningsmasterprogrammet i religionsvetenskap är en utmanande, forskningsinriktad program som förbereder dig för att delta i aktuella debatter i det internationella samfundet av forskare av religionen och att göra dina egna bidrag till området. [+]

Utforska religionen och dess sammankopplingar med samhälle och kultur Är du intresserad av den pulserande värld religioner? Vill du studera hur heliga texter som Bibeln eller Koranen har bildats och tolkas genom tiderna? Vill du förstå varför religiösa bilder, byggnader, kläder, och vardagliga metoder provocera ofta häftiga debatter eller till och med våldsamma konflikter? Den Forskning masterprogrammet i religionsvetenskap är en utmanande, forskningsinriktad program som förbereder dig för att delta i aktuella debatter i det internationella samfundet av forskare av religionen och att göra dina egna bidrag till området. SPECIALISERING Programmet kombinerar en avancerad grundkunskaper i de centrala teman och teorier om studiet av religion, med goda möjligheter för specialisering. Du kan välja och utveckla din specifika kompetens i förhållande till en av de viktigaste forskningsområdena i vårt institut. Religiösa texter och tolkningspraxis: Detta forskningsområde fokuserar på studier av religiösa traditioner från perspektivet av heliga texter: tolkningen och de religiösa ritualer och praxis i samband med dem, och diskussioner om auktoritet religiösa texter. Väsentlighet och fysikalitet levde religion: Detta område fokuserar på studier av användningen av kroppen och sinnena i religiösa sedvänjor, såsom be, dans, slåss, och fasta; funktionen av föremål withing ramen för religiösa sedvänjor, såsom bilder, byggnader, mat, kläder och pengar, och offentliga kontroverser. Som student av detta program kommer du att bli en del av en internationell gemenskap av studenter, doktorander forskare, postdocs och seniora forskare som arbetar tillsammans på ett ledande forskningsinstitut. Du kommer att delta i småskaliga seminarier och lära av kända forskare, som kommer... [-]

Magister I Tillämpad Etik

Campusstudier Heltid Deltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Den tillämpad etik Masterprogrammet ger dig en fördjupad fokus på samspelet mellan moralisk praktik och etisk teori, så att du kan utforska etiska teorier i förhållande till verkliga praktiska dilemman. [+]

UTFORSKA interaktionen mellan ideell METODER OCH etisk reflektion Moraliska problem uppstår inom alla områden av livet: professionell, personlig, politiskt. Bör bankerna införa stränga kriterier för kunder att främja företagens sociala ansvar? Hur att fördela rättvist fördelar och bördor av klimatförändringarna politiska alternativ? För vilka ändamål är användningen av stora uppgifter moraliskt tillåtet? Tror du att det är etiskt att vi använder biologiska förbättringstekniker för att göra oss bättre, snarare än att bara bra? Kan det vara motiverat att använda bioteknik för att byta djur för att undvika problem välfärds boskap? Sådana problem kräver noggrann eftertanke om de faktiska omständigheterna - utan också på våra grundläggande moraliska värderingar. Interaktion mellan praktik och teori Den Applied Ethics magisterprogram erbjuder dig en fördjupad fokus på samspelet mellan moraliska praktik och etisk teori, så att du kan utforska etiska teorier i förhållande till faktiska praktiska dilemman. I slutet av dina studier kommer du ha en grundlig teoretisk bakgrund i etik, inklusive viktiga metoder och debatter i tillämpad etik. Du kommer också att förstå innebörden av rättsliga och politiska ramar för etisk argumentation. tvärvetenskapliga studier Vår tvärvetenskapligt synsätt ger dig flera vägar för utredning tillämpade etiken. Förutom att studera filosofi, lär du dig de sammanhang som uppstår moraliska problem och de olika typer av analyser som kan behövas i olika sammanhang. Du kommer också att undersöka hur synpunkter från olika discipliner kan stärka etisk reflektion och argumentation. Internationellt inriktad programmet och forskning Denna engelskvisade, ettåriga Masterprogrammet lockar internationella och holländska studenter med olika ämnesbakgrund. Den... [-]

Ma Globala Kriminologi

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

MA i Global kriminologi är ett ettårigt masterprogram som utrustar eleverna med de kunskaper, färdigheter och förståelse som krävs för att arbeta med lokala och globala brottsfrågor, brottslighet politik och brottslighet kontrollstrategier. [+]

Vill du förstå betydelsen av Mexiko i kokainhandel, varför en holländsk multinationella dumpar avfall på ett afrikanskt land, eller hur unga nederländska muslimer rekryteras för att bekämpa i Syrien? Är du nyfiken på fenomen som internet bedrägeri, mat kriminalitet eller mobil banditism? Gamla och nya former av globala brottslighet snabbt växande, liksom möjlighet att kontrollera den. Nederländerna fungerar både som en stor korsning i den olagliga flödet av varor, människor och tjänster och som en viktig värd för internationella organisationer som Europol, Greenpeace och Internationella brottmålsdomstolen. Narkotikahandel, människohandel, internationell terrorism, korruption, miljöförstöring, ekonomisk och företags brott och konflikter över naturresurser har alla globala dimensioner. Att ta itu med dessa frågor krävs moderna instrument som överskrider nationsgränserna. Det finns en växande efterfrågan på kvalificerade forskare, jurister och politiker som kan ta itu med dessa och jämförbara frågor. Är du en tvärvetenskaplig expert eller kriminolog som vill ge ett betydande bidrag till fältet? Är du någon som vill arbeta inom lagen och sociala reformer - eller någon sektor handlar med växande former av lokal och global brottslighet kontroll? Vill du vara en del av en masterutbildning med studenter från olika kontinenter? Då MA i Global kriminologi vid universitetet i Utrecht är det rätta valet för dig! Den MA i Global Kriminologi är ett ettårigt masterprogram som utrustar eleverna med de kunskaper, färdigheter och förståelse som krävs för att arbeta med lokala och globala brottsfrågor, brottslighet politik och brottslighet kontrollstrategier. Programmet erbjuder en tvärvetenskaplig, kritiskt och jämförande perspektiv i kriminologi, öppet för studenter... [-]

Ma Jämförande Litteraturvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Denna forskning masterprogrammet ger dig en utmärkt balans mellan språklig mångfald och allmänna teoretiska perspektiv på vilken typ av litteratur, sitt förflutna och dess framtid. [+]

LITTERATUR I EN GLOBALISERAD VÄRLD Jämförande Litteraturvetenskap involverar transnationella studier av litteratur från ett teoretiskt informerade perspektiv. Den Utrecht Programmet utmärker sig genom sin komparativa synsätt och sin oro med relationerna mellan litteratur och andra kulturformer. Huvudfokus ligger på litteratur skriven i västeuropeiska språken i den moderna perioden, men uppmärksamhet också ägnas åt världslitteraturen i översättning. Detta Forskning masterprogrammet erbjuder dig en utmärkt balans mellan språklig variation och allmänna teoretiska perspektiv på naturen av litteraturen, dess förflutna och dess framtid. Som student i detta program, kommer du lära dig att analysera hur litteraturen interagerar med (och reflekterar på) dess kulturella och sociala miljö mot bakgrund av globaliseringen och ny medieteknik. En komparativ metod Den "komparativa" tillvägagångssätt karakteristisk för Utrecht förstås innebära en jämförelse mellan litterära fenomen längs tre huvudaxlar: transculturality (hur fungerar litteratur reflektera och förhandla kulturella skillnader och verka över nationsgränserna?) mediality (hur litteraturarbete som ett medium och relatera till andra former av kulturell och kunskapsproduktion? Hur är litterära fenomen anpassade till andra medier?) minne (hur gör berättelser och kulturella former överleva över generationer och hur används de förvandlas hela tiden?) Programmets mål Som en examen från detta program, kommer du att ha: Fördjupade kunskaper om litteraturstudier, i synnerhet i de litterära kulturerna i modern tid. Grundlig kunskap i en specialisering inom området eller i gränssnittet med ett annat fält. De akademiska färdigheter att självständigt identifiera, formulera, analysera och föreslå möjliga lösningar på teoretiska och konceptuella problem inom litteraturvetenskap. De akademiska kunskaper för att bedriva egen forskning inom området... [-]

Ma Litteratur Idag

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Undrar du hur ett litterärt verk blir en klassiker eller bestseller i den digitala tidsåldern? Vill du veta mer om vilka åtgärder som vidtagits mellan att publicera ett manuskript och media recensioner, pratshower, eller bloggar där arbetet diskuteras? Då är detta masterprogrammet kan vara för dig. [+]

Ett laboratorium för idéer, reflektion och berättelser i den digitala tidsåldern Undrar du hur ett litterärt verk blir en klassiker eller bestseller i den digitala tidsåldern? Vill du veta mer om vilka åtgärder som vidtagits mellan att publicera ett manuskript och media recensioner, pratshower, eller bloggar där arbetet diskuteras? Då är detta masterprogrammet kan vara för dig. Litteratur idag fortsätter att inspirera som ett laboratorium för idéer, drömmar och berättelser, även när vi möter nya utmaningar. Romaner, dikter och noveller når nu sin publik genom tryckta böcker, e-böcker och ljudböcker, och via Internet. Litterära texter, bland annat klassikerna, håller på att anpassas till spel och tv-dramer, men ändå ett växande antal besökare till bokmässor visar att litteraturen i sig fortfarande ett kraftfullt medium. i Masterprogrammet Litteratur dag, Lär du dig att identifiera och kritiskt värdera de senaste nationella och internationella utvecklingen inom litteratur, och att placera dessa i ett historiskt perspektiv. Du kommer att utrustas med verktyg för att identifiera och förklara kvaliteten på litterära verk i tider av ökande kommersialiseringen. Du kommer att lära dig hur litteratur cirkulerar på marknaden som en del av en kreativ industri lidit av månghundraåriga tradition, och du kommer att undersöka från teoretiska och praktiska vinklar hur man bidrar till att sprida litteratur, förklara det för en bredare publik, och översätta akademiska insikter för den läsande allmänheten. Kritisk reflektion, att bygga upp en repertoar, konsolidering av skrivförmåga, och en förståelse för hur litterära institutionerna fungerar i globaliseringens tidevarv är centrala för dina studier under... [-]

Ma Musicology

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Vår forskning magisterexamen i musikvetenskap kommer att träna dig i avancerad forskning samtidigt som du akademisk insikt i teoretiska och konstnärliga principerna musik i historia och kultur. [+]

STUDERA MUSIK I DJUPET Vår Forskning magisterexamen i musikvetenskap kommer att träna dig i avancerad forskning samtidigt som du akademisk insikt i teoretiska och konstnärliga principerna musik över historia och kulturer. Du kommer också att undersöka kontextuella omständigheter som påverkar produktion, distribution och mottagning av musik. VÄSTRA MUSIK från medeltiden till idag Den musikvetenskap programmet vid universitetet i Utrecht fokuserar på västerländsk musik från medeltiden till idag. Även om tyngdpunkten i vår undervisning och forskning är på historisk musikvetenskap, det finns också kurser som sammanför både historiska och systematiska metoder. Tvärvetenskapligt arbete är centralt för programmet, och det finns särskilt starka band med medeltida och renässans Studies, New Media & Digital kultur, genusvetenskap, postkoloniala studier, och Computational humaniora. Programmet syftar till att förnya sig, medan samtidigt behålla sina kopplingar till den traditionella musikvetenskaplig forskning främjas vid universitetet under de senaste 85 åren. Kännetecken för FORSKNING Vår nuvarande forskning fokuserar på ämnen som senmedeltida musik från 13 till tidigt 15-talen, holländsk sång kultur från medeltid till nutid, renässansen fransk-flamländska polyfoni, holländsk musik sedan 17-talet, musik och dess epistemologier från sent 18th talet till idag, 20: e-och 21-talets konst och populärmusik, utvecklingen av musik inom koloniala och postkoloniala inställningar, och samspelet mellan musik och media. Denna forskning är fast inbäddad inom visade komponenterna i detta program, vilket ytterligare förstärks av gästföreläsningar och mästarkurser ledda av internationella experter. Programmets mål Detta program kommer att ge dig den specialistkunskap, insikter och färdigheter som behövs för att bedriva vidare studier på doktorandnivå eller en karriär... [-]

Ma Nya Medier Och Digital Kultur

Campusstudier Heltid Deltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Under den ettåriga Masterprogrammet i New Media och digital kultur, kommer du att gräva i många aspekter av vad det innebär att leva i en tid av nya medier. Guidad av ett internationellt team av erfarna forskare, kommer du hjälpa till med aktuella forskningsprojekt och lära sig att kritiskt reflektera över hur dagens kulturer formas av spel, sociala medier, internet aktivism, appar, data visualiseringar, mobila enheter, algoritmer och deltagande plattformar. [+]

BEDÖMA betydelser och EFFEKTER AV NYA MEDIER Nya medier som produceras av stora och snabbt växande kreativa och kommersiella industrier har blivit en viktig del av många vardagliga aktiviteter. Vill du utforska hur de förändras våra dagliga rutiner och kulturer? Under ettåriga Masterprogrammet i New Media och digital kultur, Du kommer att gräva i de många aspekter av vad det innebär att leva i en tid av nya medier. Guidad av ett internationellt team av erfarna forskare, kommer du hjälpa till med aktuella forskningsprojekt och lära sig att kritiskt reflektera över hur dagens kulturer formas av spel, sociala medier, internet aktivism, appar, data visualiseringar, mobila enheter, algoritmer och deltagande plattformar. Du kommer också att slutföra ett forskningsprojekt praktikplats för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk övning. Genom att aktivt delta i pågående forskning, kommer du att bygga ett omfattande nätverk av internationella kontakter som hjälper dig att starta en lovande karriär. Måttligt stora grupper av studenter, individuell handledning, och chansen att delta i internationella forskningsprojekt ger dig flera sätt att utveckla dina färdigheter, utforska dina intressen, och uppnå värdefulla akademiska och personliga resultat. Vår dynamiska och aktiva gemenskap av studenter, alumner, och forskare ger ett brett utbud av fritidsaktiviteter och tillgång till ett stort nätverk av praktiker, mediekonstnärer, beslutsfattare, entreprenörer och aktivister från de mest skilda delar av digital kultur. Programmets mål Vi erbjuder en stimulerande inlärningsmiljö där du kommer att utveckla ordförrådet för att analysera och reflektera över de betydelser, funktioner och effekter av nya medietekniker. Du kommer... [-]

Ma Samtida Teater, Dans Och Dramaturgi

Campusstudier Heltid Deltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Samtida uppförandepraxis blir allt hybrid projekt som närmar sig och överskrider gränserna för teater, dans, bildkonst, musik, media och det dagliga livet. Teater och dans är oupplösligt förbunden med andra medier som formar vår verklighet; de sträcker sig bortom teaterns väggar och injicera sig i vårt dagliga liv. [+]

Dyk in expanderande teater och dans och tvärvetenskaplig dramaturgi Samtida uppförandepraxis blir allt hybrid projekt som närmar sig och överskrider gränserna för teater, dans, bildkonst, musik, media och det dagliga livet. Teater och dans är oupplösligt förbunden med andra medier som formar vår verklighet; de sträcker sig bortom teaterns väggar och injicera sig i vårt dagliga liv. Teorier och begrepp som härrör från scenkonst successivt placeras ut i kulturteori och (social) vetenskap. Ett sådant fält i förändring kräver en strategi som studerar teater och dans som intermediala och tvärvetenskapliga fenomen, och tar upp sambanden mellan dessa företeelser, publiken och socio-kulturella kontexten. Denna dynamik är i fokus för vår Samtida Teater, dans och dramaturgi program. Vad kan teatern berätta om vardagen i en digital kultur? Hur dans informera och forma samhället? Hur kan vi analysera, tolka och svara på detta - som kritisk tänkare? I det här programmet får du lära dig att undersöka och reflektera över de dynamiska sätt som teater- och koreografiska metoder svarar på ett samhälle i förändring. Programmet välkomnar både holländska och internationella studenter, liksom konst yrkesverksamma som vill berika sin praktik genom akademisk forskning. En belägen perspektiv, med en praktisk inriktning Fullt undervisas på engelska, tar det här masterprogrammet en akademiskt förhållningssätt till samtida prestanda. Vi har ett nära samarbete med området teater och dans i Nederländerna och Flandern, internationellt betraktas som föregångare till de spännande nya trender som framträder på den europeiska scenen. Du kommer att få bekanta sig med state-of-the-art teori men vi är... [-]

Master I Internationella Relationer I Historiskt Perspektiv

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Den internationella politiska scenen är mycket som ett parti schack mellan flera spelare. Under loppet av denna masterprogrammet kommer du att få en större förståelse för de berörda parterna, och förbered dig på en framtid som en deltagare i spelet globala politiken. [+]

Bedömas Best In The Field Keuzegids Masterurvalsguide 2015 Den ansedda Keuzegids Masterurvalsguide 2015 rank Utrecht University s internationella relationer i historiskt perspektiv program som bäst i området i Nederländerna. Elsevier Bästa Studier Topprankade Programme I årets Elsevier bästa Studier Survey, har eleverna också fått betyget internationella relationer som det bästa programmet. Utforska komplexa frågor i moderna internationella relationer Kommer EU att bli en union enligt tysk ledning? Är vi på väg mot ett nytt kallt krig med Ryssland? Har de asiatiska stormakterna överträffade sina tidigare koloniala härskarna? Har det nuvarande klimatet av ökad internationell konkurrens och växande nationalism fortfarande tillräckligt med utrymme för etiska normer och värderingar som de mänskliga rättigheterna? Hur kan terroristvåld motverkas? Är det möjligt att styra sådant våld med krigföring och optimal användning av "intelligens"? Den internationella politiska scenen är mycket som ett parti schack mellan flera spelare. Under loppet av denna masterprogrammet kommer du att få en större förståelse för de berörda parterna, och förbered dig på en framtid som en deltagare i spelet globala politiken. Bridging historia och statsvetenskap Politisk teori är ett viktigt verktyg i analysen av den internationella utvecklingen. För att till fullo förstå denna utveckling, men du behöver en bredare historiskt perspektiv. Ingenting är utan sin historia - och medan historien upprepar sig aldrig exakt, kan du lära dig en hel del av det. Genom att överbrygga historia och statsvetenskap, Master of International Relations i historiskt perspektiv (IR / HP) erbjuder en fördjupad insikt i båda världar. Bygga en stark grund... [-]

Master I Lingvistik

Campusstudier Heltid 2 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Detta tvååriga Forskning masterprogrammet i lingvistik samlar studenter från hela världen som kombinerar sina unika talanger och bakgrunder med ett gemensamt intresse för språk och hur språket är inbäddad i människans kognition. [+]

Bedömas Best In The Field Den ansedda Keuzegids Masterurvalsguide 2015 rank Utrecht universitets lingvistik program som bäst i området i Nederländerna. Vad gör denna forskning master innebär? Kognitiva förmågor underliggande mänskligt språk Själva det faktum att vi har och använder språk är en del av det som gör oss till människor. Många olika språk talas i världen. I detta program får du reflektera över sina strukturer och vad som driver språklig variation och förändring. Hur ska vi skaffa språk? Hur är det bearbetas i hjärnan? Hur använder vi den? Kommunicera med hjälp av språket är en viktig ingrediens för framgång i det moderna samhället. Du kommer att lära dig principerna för första inlärning, och vad som är speciellt med att lära sig fler språk. Programmet uppfyller också din nyfikenhet att veta mer om hur språket bearbetas i hjärnan och hur vi använder den. Den viktigaste fokus för forskning masterprogrammet i lingvistik är på kognitiva förmågor som ligger bakom det mänskliga språket, och deras interaktion. Det internationella samfundet Detta tvååriga Forskning masterprogrammet i lingvistik samlar studenter från hela världen som kombinerar sina unika talanger och bakgrunder med ett gemensamt intresse för språk och hur språket är inbäddad i människans kognition. Teori driven empirisk forskning Programmet erbjuder ett brett fokus på: teoretiska lingvistik (fonologi, syntax, semantik) psykolingvistik (språkinlärning, språkbehandling) språkbruk (diskursstudier, tvåspråkighet, fonetik, historisk lingvistik) Du kommer att få en gedigen bakgrund inom alla tre områden, och välj sedan en rad valbara kurser för att specialisera sig på ett område. Du kommer... [-]

Master In Applied Musikvetenskap

Campusstudier Heltid Deltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht + 1 fler

Programmet Tillämpad Musikvetenskap fokuserar på den musikaliska infrastruktur och erbjuder specifika kunskaper och färdigheter som krävs för en musikforskare att arbeta framgångsrikt inom internationell musikalisk praxis. [+]

programmet Tillämpad musik- fokuserar på den musikaliska infrastruktur och erbjuder specifika kunskaper och färdigheter som krävs för en musikforskare att arbeta framgångsrikt inom internationell musikalisk praxis. Programmet är en reflekterande utbildning i både nuvarande och innovativa metoder i musikvetenskap, medan samtidigt akademiska musikvetenskapliga kompetens "översätts" i dag till dag utmaningar på ett musikliv. Programmet är utformat i en direkt dialog med början i räkningen institut inom den musikaliska infrastruktur i Nederländerna och därefter; det inte diskriminerar klassisk och populärmusik. Läroplanen förstärker de kunskaper och färdigheter som erhållits genom Utrecht Kandidatprogram i musikvetenskap, med sina brytningar på både historiska musikvetenskap och förhållandet mellan musik med andra medier. Studenter åtföljs intensivt samtidigt utveckla forskning och reflekterande färdigheter som är relevanta frågor i modern musikproduktion, programmering, finansiering och delaktighet. Kunskaper som krävs (till exempel journalistisk skrivkunskaper) tränas flitigt i klassrummet labb, coachade av professorer och yrkesverksamma. Karriär Outlook: Programmerare / Forskare vid musikorganisationer Editorial Board Member på sändningsinstitutioner Redaktör i skriftlig media Chef för kultur- eller utbildningsinstitutioner Programmerare för festivaler Musik Handledare för inspelning av ljud eller filmbolag [-]

Studier Ma Konflikt Och Mänskliga Rättigheter

Campusstudier Heltid 1 år September 2017 Nederländerna Utrecht

Masterprogrammet i konfliktvetenskap och mänskliga rättigheter kommer att förse dig med de nödvändiga analytiska och teoretiska färdigheter att samarbeta med globala och lokala utmaningar i insiktsfulla och innovativa sätt. [+]

Konfliktkunskap och mänskliga rättigheter: teoretisk analys och jordad FORSKNING Varför har "nationalistiska" våld utbröt i Ukraina? Kommer städerna blivit krigszoner i framtiden? Vilken roll spelade sociala medier spelar i uppgång och efterföljande kollaps av den arabiska våren? Vilka är de etiska och politiska frågor i samband med användning av drönare i konfliktområden - och vilken effekt har detta på ämnena övervakning? Vem definierar "onda" och vad betyder "göra gott" betyder? Hur gör "humanitära krig" påverkar vardagen för de "offer" de skyddar? Dessa är bara några av de angelägna frågor som uppstår till följd av den komplexa sammankopplingen av dagens värld. En lösning på dessa frågor kan bara hittas genom systematisk analys av de processer av inkludering och exkludering, mobilisering och kollektiva våldet. Ta itu med dessa frågor på rätt sätt kräver kritisk reflektion över de nationella och internationella politik som utarbetas för att innehålla, hantera, lösa, eller omvandla våldsamma konflikter. Vår Masterprogrammet i konfliktvetenskap och mänskliga rättigheter är en selektiv, internationell forskarutbildningen som kombinerar studier av teori med djupgående fallstudie analys. Programmet fokuserar på både dynamik våldsamma konflikter och problem i samband med nationella och internationella militära eller humanitär intervention av organ som FN, Nato, eller icke-statliga organisationer. Den ansedda Keuzegids Master Selection Guide 2016 rankas Utrecht University konfliktforskning och mänskliga rättigheter program som bäst i området i Nederländerna. Elsevier Bästa Studier Topprankade Programme I årets Elsevier bästa studierna Survey, har eleverna också fått betyget konfliktforskning som det bästa programmet. Programmets mål Den Masterprogrammet i konfliktvetenskap och mänskliga rättigheter kommer... [-]

Kontakt

Utrecht University

Adress, rad 1 Domplein 29
Utrecht 3512 JE, Netherlands
Hemsida http://www.uu.nl/masters/en
Telefonnummer +31 30 253 3550