Read the Official Description

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam är ett internationellt känt forskningsuniversitet grundat 1880. Universitetet erbjuder över 150 engelska undervisade program på kandidat-, magister- och doktorandnivå till 23 000 studenter från hela världen. Studenter och personal på 130 nationaliteter skapar ett dynamiskt internationellt akademiskt samhälle.

Universitetet ligger i den pulserande staden Amsterdam, en av de mest mångkulturella städerna i världen, med den största koncentrationen av elever i Nederländerna och där engelska är det andra språket talat. Campus är omgiven av en av de mest dynamiska och snabbväxande affärsdistrikten i Nederländerna, värd över 700 företag.

Med mer än 24 000 studenter, varav 3 300 är internationella, genomför universitetet banbrytande forskning kring problem av samhällelig och vetenskaplig betydelse. Universitetet särskiljer sig i forskning och utbildning genom fyra tvärvetenskapliga teman: Mänsklig hälsa och biovetenskap, vetenskap för hållbarhet, ansluten värld och samhällsstyrning. Som student hjälper det dig att se bortom gränserna för vetenskapliga discipliner och söka konkreta lösningar för en bättre värld. Dessutom anser Vrije Universiteit Amsterdam mångfald, oavsett kultur, övertygelse, nationalitet eller tidigare utbildning, som källa till innovation och framsteg, och därmed som särskild styrka.

Utbildningens kvalitet

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) har ett sterkt rykte för den fina kvaliteten på sin undervisning. Du arbetar i relativt små grupper, där stor vikt läggs på interaktion och ett personligt tillvägagångssätt. Undervisningen är välorganiserad. Detta återspeglas exempelvis i studieprogrammets tydliga struktur.

Livlig Amsterdam

Universitetet ligger i den pulserande staden Amsterdam, en av de mest mångkulturella städerna i världen, med den största koncentrationen av elever i Nederländerna och där engelska är det andra språket talat. Som student på VU Amsterdam kan du dra nytta av alla fördelar som huvudstaden erbjuder. På drygt femton minuter är du i Amsterdams livliga centrum, där det finns många affärer, nöjesställen, parker och trottoarkaféer. Amsterdam är säkert och engelska talas allmänt.

Personlig tillsyn

VU Amsterdam ägnar stor uppmärksamhet åt personliga studieråd. Strax i början av din kurs kommer du att introduceras till ditt program studie rådgivare. Den här personen kommer att ge dig råd om eventuella problem som du kan ha med din studie, och svara på frågor om arbetsmarknaden.

Unik identitet

VU Amsterdam var det första universitetet i Nederländerna som grundades av en privatperson, utan störningar från kyrkan eller staten. Detta arv är fortfarande mycket en del av vem vi är: VU står för Vrije Universiteit, som bokstavligen översätts som "Free University." Universitetet har redan från början inrättat egna forskningsområden, skapat egna studieprogram och praktiserat egna didaktiska metoder.

Lätt tillgänglig

Vrije Universiteit Amsterdam är lättillgänglig med kollektivtrafik. Schiphol flygplats ligger bara åtta minuter med tåg. Amsterdam Zuid Station ligger inom gångavstånd från universitetet i Amsterdam. Det finns också en snabb spårvagnsförbindelse till Amsterdam Central Station eller Amsterdam Sloterdijk Station, med en resetid på bara sexton minuter. VU Amsterdam är också lätt att nå med bil, ligger nära Amsterdams omlopps motorväg.

Universitets campus

Nästan alla våra studenter, personal och program ligger på campus: ett enda byggnadskomplex i Amsterdams affärsdistrikt. Under dina studier är det därför mycket lätt att bekanta dig med andra discipliner.

Ackreditering

Vrije Universiteit Amsterdam är fullt erkänd av det nederländska utbildningsministeriet som forskningsuniversitet. Alla utbildningar vid VU University Amsterdam är antingen ackrediterade av eller i färd med att ackrediteras av NVAO, Ackrediteringsorganisationen för Nederländerna och Flandern. Denna kropp grundades genom internationell överenskommelse och garanterar kvaliteten på högre utbildning i Nederländerna och flamländsktalande Belgien genom ackreditering av studieprogram.

Typer av program

VU Amsterdam erbjuder fyra typer av program:

  • Kandidatexamen (som leder till BA / LLB / BSc)
  • Magisterexamen (som leder till MA / LLM / MSc / MPhil)
  • Doktors- / doktorsprogram (ledande till doktorsexamen)
  • Icke-examensprogram (Studie utomlands

stipendier

Med vårt eget stipendium, VU Fellowship Program (VUFP), erbjuder vi mycket motiverade studenter med utmärkta studieresultat den unika möjligheten att bedriva en magisterexamen med ekonomiskt stöd från universitetet. VUFP-stipendiet är ett studieavgift. Holland Scholarship Program (HSP) är avsedd för studenter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA) som vill följa ett magisterprogram i Nederländerna. VU Amsterdam omfattar mångfald som en anrikning till vår undervisning, forskning och vårt bidrag till samhället. Detta stipendium är speciellt avsett för utmärkta studenter som bidrar till mångfalden på vår campus. Som en internationell student som planerar att studera på VU Amsterdam kan du ansöka om olika stipendier och stipendier. Detaljerad information om stipendier och tidsfrister finns på WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS eller WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship Program

VU Fellowship Programmet (VUFP) erbjuder talangfulla potentiella studenter den unika möjligheten att utöva examen i ett urval av masterprogram på VU University.

Organisation

VU Amsterdam är ett traditionellt holländsk universitet som förvaltas av en direktion (tre ledamöter) och har 10 fakulteter direkt under direktionen. Varje fakultet ger en eller flera kandidatexamen och magisterexamen och utför forskning. De är alla organiserade annorlunda, men de flesta har en styrelse, en central personal och flera avdelningar och forskarskolor. Universitetet har också ett antal serviceavdelningar, av vilka Internationella kontoret är ett, och där ett antal tvärvetenskapliga forskningsinstitut.

Privat eller offentlig?

VU Amsterdam är ett av 14 offentliga universitet som erkänns av det nederländska utbildningsdepartementet och är därför delfinansierat av staten. Under det nederländska systemet subventionerar regeringen erkända universitet på grundval av sina studentnummer och anger också gränser och riktlinjer för de avgifter som dessa universitet får ta ut. Detta garanterar tillgång till högkvalitativ högre utbildning för alla nederländska medborgare, rika eller fattiga. VU Amsterdam välkomnar sökande från alla bakgrunder.

VU International Office Services

  • Visa / uppehållstillstånd

Ta reda på om du behöver visum / uppehållstillstånd och hur det ska ordnas.

  • boende

Information om boende på VU Amsterdam .

  • Registrering i kommunen

När du har anlänt till Nederländerna måste du registrera dig hos kommunen. Ta reda på vad du behöver göra.

  • Introduktionsaktiviteter

Efter din ankomst kommer många introduktionsaktiviteter att äga rum på VU Amsterdam .

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MA

Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet Design kulturer handlar om studiet av produktdesign, grafisk design och mode i ett brett olika kulturella sammanhang. Fokus ligger på ... ... [+]

Master i Design kulturer

Masterprogrammet Design kulturer handlar om studiet av produktdesign, grafisk design och mode i ett brett olika kulturella sammanhang. Fokus ligger på både designer som "författare" och den komplexa kedjan av produktion, försäljning, konsumtion och kritik där design driver och hämtar sina många olika betydelser. Design kulturer åter designen som kärnan föremål för akademiskt intresse utan att förringa det kulturella och materiella sammanhang där det är verksamt. Programmet kombinerar en generalist, jämförande metod för att utforma med en tydlig inriktning på historia och teori.

Karriärmöjligheter

Designen kulturer Kursen ges på engelska. Det är en internationellt inriktad kurs som har nära band med verklig praxis. Förutom att studera teoretiska och historiska bakgrunden till design, studenter får en chans att göra sitt examensarbete i samarbete med nyckelaktörer i designvärlden. Studenter från Design kulturer kan se fram emot en karriär inom kulturinstitutioner (redaktör, projektledare), museer (forskare, curator), media, (författare, kritiker, producent), regeringen (administratör, rådgivare), designbyråer (forskare, konsult) och utbildnings- och forskningsinstitut (lärare, forskare).... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Samtida konsthistoria är en specialisering som fokuserar på visuell, processbaserad och digital konst sedan 1960-talet. Långt från att vara begränsad till de klassiska ko ... [+]

Handla om

Samtida konsthistoria är en specialisering som fokuserar på visuell, processbaserad och digital konst sedan 1960-talet. Långt från att vara begränsad till de klassiska konstformerna av målning, skulptur och grafik, innehåller dagens konst installationskonst och platsspecifika projekt, digital eller ny mediekonst (interaktiva installationer, lokalmediaverk, programvarukonst, nätverkskonst, elektronisk konst och videokonst), performance och aktivistiska projekt och konstnärlig forskning.

Det som förenar dessa konstformer är att de direkt tar itu med dagens samhälls komplexitet, inom vilken informationsteknologi och globalisering spelar en ständigt ökande roll, vilket leder till nätverksformer av konstnärlig praxis som överträder nationella och kulturella gränser. Samtidigt är artisterna mycket medvetna om det arv som de bygger på, dekonstruerar, kommenterar eller tillägnar sig konsthistoria, vilket leder till olika försök att beskriva samtida konst med termer som postmodern, postkonceptuell, postmedium, och mer nyligen även post-internet och post-digital - och post-contemporary ...... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

MA History-programmet Global History and International Studies fokuserar på hur cirkulationen av människor, varor och idéer över hela världen utvecklats över tiden och fo ... [+]

MA History-programmet Global History and International Studies fokuserar på hur cirkulationen av människor, varor och idéer över hela världen utvecklats över tiden och formade världen som vi känner till det idag. Kurser behandlar en rad ämnen, från den "stora skillnaden" mellan industriell utveckling i Kina och Europa till ofrivilligt arbete i ett globalt perspektiv, cirkulationen av rassteorier och globala migrationer. I specialiserade kurser lär du dig av våra experter om de senaste trenderna. Valet av ämne för din masters avhandling är gratis.

Mästare: HistoriaSpecialisering: Global historia och internationella studierSTUDIEPROGRAM

Mer än bara det förflutna

Programmet kombinerar tillvägagångssätt från historia och samhällsvetenskap, särskilt antropologi, ekonomi och internationella relationer. Kurser behandlar en rad ämnen, från den "stora skillnaden" mellan industriell utveckling i Kina och Europa till ofrivilligt arbete i ett globalt perspektiv, cirkulationen av rassteorier och globala migrationer. Förutom arkivkällor kommer studenterna att få en grundläggande uppfattning om fältforskning och användningen av onlinekällor som diasporiska sociala medier och lär sig att arbeta med digitala databaser inom ekonomisk och social historia. Studenter kan också förbättra sin kunskap, nätverk och kompetens genom att delta i forskningsinstitutens verksamhet, såsom centrum för miljöhumor och CLUE. Kopplingen mellan historia och samtida politiska debatter om migration, nationalism och etnicitet diskuteras genom hela programmet.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Det tvärvetenskapliga MA-programmet Historia: Medicin och hälsa Humaniora kombinerar historien om hälsa och medicin med ett brett utbud av konster och humaniora. ... [+]

Det tvärvetenskapliga MA-programmet Historia: Medicin och hälsa Humaniora kombinerar historien om hälsa och medicin med ett brett utbud av konster och humaniora. Klasser utforskar de olika sätt som kroppar och sinnen har undersökts och förstått, och hur dessa olika sätt att känna till form vardagsliv, medicinsk praxis och folkhälsopolitik. Deltagarna lär sig att kontextualisera medicinska idéer i tid och kultur och att analysera ett brett spektrum av källor, inklusive historiska artefakter, serier och filmer, medicinska texter och hälsajournalistik. Med hjälp av metoder från hela disciplinerna kommer studenterna att bredda sina utredningsverktyg utöver det skrivna ordet för att också överväga ljudet, luktarna och utseendet och det förflutna och dess lektioner och legat i dagens tid.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

MA Historia programmet Religion och samhälle fokuserar på att förstå religiösa rollers roll i samhället från antiken fram till idag. Kurser behandlar frågor som: Vad är f ... [+]

MA Historia programmet Religion och samhälle fokuserar på att förstå religiösa rollers roll i samhället från antiken fram till idag. Kurser behandlar frågor som: Vad är förhållandet mellan religion, politik och samhälle sedan antiken? Hur kan vi förstå den gradvisa avskiljningen av kyrkan och staten och nya former av dyrkan, olikhet och hängivenhet sedan västra medeltiden? Och vad har påverkat bredare processer som sekularisering, globalisering och kolonialism?

Mästare: HistoriaSpecialisering: Religion och samhälleSTUDIEPROGRAM

Lång erfarenhet av kompetens

Historiska avdelningen vid Vrije Universiteit Amsterdam har en stark tradition för att undervisa och analysera religionens roll genom historien. Religion studeras i samhällets och politiska sammanhang och i ett långsiktigt perspektiv vilket gör vårt program unikt. Eleverna utbildas i de senaste tvärvetenskapliga metoderna för att studera religion, inklusive historia, kulturantropologi, arkeologi, filologi och digitala humaniora. De kan förbättra sin kunskap, nätverk och kompetens genom att delta i aktiviteter som forskningsinstitut som Amsterdam Center for Religious History och CLUE. Programmet har stor samhällelig relevans som ämnen som konflikter mellan religion och sekularism, de fördrivna relationerna mellan politik och religion och framtiden för religiösa arv diskuteras.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

Vrije Universiteit Amsterdam

Den Duisenberg hedrar program i Financial Markets & förordningen ger studenterna ett brett perspektiv på hur de finansiella marknaderna fungerar. Detta program kombin ... [+]

Den Duisenberg hedrar program i Financial Markets & förordningen ger studenterna ett brett perspektiv på hur de finansiella marknaderna fungerar. Detta program kombinerar disciplinerna ekonomi, redovisning, juridik och reglering. Syftet med programmet är att ge dig en solid grund i dessa discipliner. Detta gör att du kan göra en snabb start som en allsidig ekonomisk expert. Multidisciplinära utbildade ekonomer har en bra position på arbetsmarknaden. Detta hedrar program är utmanande på grund av extra discipliner, extra kurser, extra utmanande uppdrag och en extra ledarskapsprogram.

SÄRSKILDA UPPLYSNINGSKRAV

Du måste ha åtminstone en ackrediterad kandidatexamen (motsvarande en holländsk universitet kandidatexamen), inklusive avancerade kurser i Corporate Finance, Financial Management, finansiella marknader och institutioner, företagsstatistik och redovisning. Eftersom detta program är selektiv över genomsnittet resultat i tidigare kandidatprogram krävs.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den unika Masterprogrammet i internationella brott och kriminologi lär en liten grupp av cirka 25 studenter de nödvändiga intellektuella färdigheter för att ... ... [+]

Master i internationella brott och kriminologi (MSc)

Den unika Masterprogrammet i internationella brott och kriminologi visar en liten grupp av cirka 25 studenter de nödvändiga intellektuella färdigheter att ta detta synsätt och utbildar dem hur man tillämpa den kunskap och expertis för att verkliga situationer.

Programmet i ett nötskal

Internationella brott och kriminologi är en ettårig, heltid program. Det lärs helt på engelska. Programmet handlar om internationella brott i en bred ram. Fokus ligger på den roll som individer, grupper, stater och det internationella samfundet. Du kommer att få inblick i psykologi förövarna, bekanta sig med kriminologiska teorier om organisatoriska processer och diskutera politiska frågor på den internationella arenan. Ämnen som tortyr, våldtäkt och folkmord diskuteras under lektionstid. Detta kan vara känslomässigt krävande, men vårt slutliga mål är att ta ett vetenskapligt förhållningssätt till dessa frågor i syfte att utarbeta åtgärder som kan bidra till att förebygga den här typen av brott i framtiden. Du lär dig att analysera vad som gör folk tortyr (etiologi), är utbildade hur man mäter och utreda dessa brott (prevalens) och utmanas att kritiskt reflektera över former av övergångs rättvisa (reaktion). Du gör det genom att diskutera viktiga begrepp för internationell straffrätt och tillämpa kriminologiska, sociologiska och psykologiska teorier till internationella brott. Programmet utbildar studenter att bli både akademiker och yrkesverksamma. Efter avslutad Programma, kommer du att kunna att objektivt bedöma empiri och kritiskt kommentera teoretiska begrepp å ena sidan, och förslag till politik, utveckla förebyggande strategier och göra fältarbete på den andra.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Magisterexamen

Vrije Universiteit Amsterdam

International Management specialiserar dig för global management karriär genom att utveckla din förståelse för hur det internationella sammanhanget påverkar företag och d ... [+]

Handla om

International Management specialiserar dig för global management karriär genom att utveckla din förståelse för hur det internationella sammanhanget påverkar företag och deras anställda. På grund av den ökande globaliseringen av de senaste årtiondena påverkar det internationella sammanhanget nu alla aspekter av verksamheten. International Management specialiserar den senaste teorin om internationell förvaltning med praktiska tillämpningar.

Under överinseende av forskare och lärare i världsklass kommer du att slutföra avancerade internationella förvaltningskurser som utformats för att ge en övergripande förståelse för hur man hanterar olika delar av ett företag och hur man kan konkurrera i olika sammanhang. Förutom kärnkurser kan du välja mellan flera tvärvetenskapliga valämnen som ger kunskapen inom områden av personligt intresse. Programmet har också en stark praktisk komponent. Du måste tillämpa de teoretiska verktygen i en praktisk situation genom att utveckla en internationell expansionsstrategi för ett riktigt företag eller rådgöra med ett företag om ett internationellt managementproblem. Dessutom arbetar du i olika gruppprojekt för att utveckla mjuka färdigheter för att arbeta i multinationella team.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Magister i språkvetenskap: Språkkonsultation och språklig dokumentation erbjuder ett program i allmän språkvetenskap som fokuserar på interaktionen mellan teori och data ... [+]

Handla om

Magister i språkvetenskap: Språkkonsultation och språklig dokumentation erbjuder ett program i allmän språkvetenskap som fokuserar på interaktionen mellan teori och data i antropologiska, typologiska och beskrivande språkvetenskapliga forskningstraditioner. Tonvikten på praktiskt fältarbete, kulturpragmatik och antropologiska perspektiv gör detta program unikt i Nederländerna. Efter examen har studenten kunskap, färdigheter och kompetens för att fungera som en språklig konsult eller språkforskare i många miljöer, särskilt i översättning, tvärkulturell kommunikation och språkdokumentation:

Kunskap om aktuell utveckling inom typologiska, beskrivande och antropologiska språkvetenskaper.förmågan att reflektera kritiskt på vetenskapliga publikationer inom dessa områden;Kompetensen att genomföra språklig forskning i fältarbete och språkkulturella språkinställningar på metodiskt och systematiskt sätt.förmågan att klart och systematiskt kommunicera resultaten av hans eller hennes forskning till både medarbetare och publik utanför akademin;förmågan att skriva en referensgrammatik av ett underdokumenterat språk i enlighet med de internationella standarderna för beskrivande och dokumentär lingvistik.Studieprogram... [-]
Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet i arkeologi i nordvästra Europa omfattar perioden från yngre järnålder i tidig modern tid. De två inriktningar ... ... [+]

Master i arkeologi i nordvästra Europa

Masterprogrammet i arkeologi i nordvästra Europa omfattar perioden från yngre järnålder i tidig modern tid. De två inriktningar i detta program är yngre järnålder och romersk arkeologi nordvästra Europa och medeltida och tidigmoderna arkeologi. Vrije Universieit Amsterdam har en ledande position inom forskning och undervisning inom området sent förhistoria och den romerska eran i Västeuropa, med särskild hänvisning till holländska arkeologi, medan arkeologi av medeltiden och tidig modern tid är en av de specialiteter på University of Amsterdam. De två universitet tillsammans därmed täcka 3000 års västeuropeiska arkeologi. Detta program ägnar stor uppmärksamhet åt avvecklings arkeologi, arkeologi helgedomar och begravningsplatser, integrationsprocesser i det romerska riket och studier av stadskärnor och materiell kultur. Det finns en nära koppling mellan undervisning i alla dessa områden och resultaten av de senaste fältarbete och annan pågående forskning, från romersk villa landskap i södra Nederländerna till varven i VOC (Holländska Ostindiska kompaniet) i hjärtat av Amsterdam.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet Arkeologi: Landskap och historia är inte fast geografiska eller kronologiska gränser, men erbjudanden tematiskt med arkeologiska ... ... [+]

Mästare i landskaps och arv

Masterprogrammet Arkeologi: Landskap och historia är inte fast geografiska eller kronologiska gränser, men erbjudanden tematiskt med arkeologiska landskap och arkeologiska arv i många olika samhällen. I inriktningen Landskap arkeologi, kommer kulturlandskapet tas upp ur många perspektiv. Inriktningen arkeologiska arvet fokuserar på de sorter av betydelser som arkeologiska lämningar kan få i det moderna samhället.

Inriktningar

Masterprogrammet Arkeologi: Landskap och historia skiljer två inriktningar:

landskap arkeologi Landskap arkeologi är en inriktning som är väl utvecklad vid VU Amsterdam och UVA. Nederländerna (storskaliga utgrävningar) och Medelhavet (ytan undersökningar) de bildar de historiska landskap som fältarbete bedrivs, och är också tyngdpunkterna för pågående forskningsprojekt om användning av GIS i arkeologi och villa landskap i norra delen av den romerska Imperium. Kärn teman i programmet är: ekologiska och ekonomiska dimensioner inbördes mellan människa och landskap; den historiska skiktningen av landskap; den "tidigare i det förflutna"; landskap och identitet.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Arkeologer med magisterexamen i Medelhavet Arkeologi är exceptionellt lämpade att följa en professionell karriär inom arkeologi. De kommer att ha ... ... [+]

Master i Medelhavet arkeologi

En gemensam styrka UVA och VU Amsterdam är deras långa tradition av att bedriva forskning i Medelhavsområdet. Detta kan ses från den stora mängden fältprojekt i Italien och Grekland, liksom museets samlingar i Allard Pierson Museum. De två inriktningar sammankoppla med de långa, men ändå mycket ström, disciplin traditioner UVA och VU Amsterdam, bland annat uppmärksamhet för att studera grunden för arkeologi, objekt och - för interaktion och anslutning - även skapare och användare.

Två inriktningar

Masterprogrammet Mediterranean Archaeology erbjuder två inriktningar: Frågor om objekt och folk

Denna specialisering handlar om materiell kultur, varvid den fördjupade analys av olika aspekter av keramik eller material från begravningar och helgedomar räknas som en introduktion för att lära sig mer om människor och det förflutna. De teman undervisningsmoduler nära sammankoppla med fältarbetet av UVA och VU Amsterdam. Resultaten från fältet, men även från eget laboratorium forskning behandlas i modulerna. I frågor av objekt och folk olika aspekter av materiell kultur kommer att diskuteras: från teknik och stil till den sociala roll föremål och byggnader. Denna specialisering innehåller aspekter från materialkulturstudier, materialvetenskap och museum arkeologi. Medelhavssammankopplingar... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Som en Master student får du lära dig att bedriva oberoende forskning inom artificiell intelligens (AI). Du kommer att undersöka kunskapsinhämtning och modellering ... ... [+]

Master i artificiell intelligens

Som en Master student får du lära dig att bedriva oberoende forskning inom artificiell intelligens (AI). Du kommer att undersöka kunskapsinhämtning och modellering, multi-agentsystem och metoder för att göra internet sökningar mer effektiva. Artificiell intelligens är alla om smarta miljöer som stöder människor i en mycket hängiven sätt. Eftersom intelligens handlar om mer än bara logiskt tänkande, kommer du drar nytta av kunskap från hela den akademiska spektrumet; från filosofi, logik och psykologi, för informationsvetenskap, språklig analys och matematik.

Programmet i ett nötskal

Masterprogrammet i Artificiell Intelligens varar två år och består av 120 högskolepoäng. Oavsett vilken inriktning du väljer, du fylla ditt program genom att skriva en avhandling. Du kan välja mellan två program:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam är en av de få universitet i Europa som erbjuder en full mästare i Heritage Studies, även med möjlighet att förlänga programmet till ett tvåå ... [+]

Vrije Universiteit Amsterdam är en av de få universitet i Europa som erbjuder en full mästare i Heritage Studies, även med möjlighet att förlänga programmet till ett tvåårigt forsknings mästare. Personalen på Heritage Studies programmet är väl inbäddade i den internationella arv nätverk. Amsterdam, med sin globala räckvidd och många kända kulturarvsinstitutioner, omfattande kreativa industrin och dess kanalområdet som siffrorna framträdande plats på UNESCO: s lista över världsarv, är den perfekta urbana sammanhang för att studera (omvandla) kulturarv.

STRUKTUR AV PROGRAMMET

Magisterprogrammet Heritage Studies vid VU Amsterdam är ett ettårigt program på 60 hp. Den innehåller en kombination av föreläsningar och workshops, med plats för rundabordssamtal och debatt. Dessutom är föreläsningar hålls på plats under gruppbesök projekt, institutioner, landskap och städer. De examinationsformer är verbal och muntlig, samt presentationer och essäer ingår ofta. Du kommer att slutföra dina studier med en avhandling.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Beräkningsvetenskap är en disciplin som har etablerat sig som den tredje pelaren av modern vetenskap (tillsammans med teoretisk och experimentell vetenskap), och innebär ... [+]

Master i beräkningsvetenskap

Vill du konfrontera en tornado i virtuell verklighet och förutsäga sina avsikter? Eller förstå beteendet hos de finansiella marknaderna? Tänk om du kunde simulera resultatet av ett kirurgiskt ingrepp innan den omsätts i praktiken? Eller förutsäga hur en folkmassa skulle flytta i händelse av en katastrof? Beräkningsvetenskap är en disciplin som har etablerat sig som den tredje pelaren av modern vetenskap (tillsammans med teoretisk och experimentell vetenskap), och innebär modellering, simulering och analys av världsfenomen genom beräkning. Detta har öppnat upp nya fönster mot de fysiska och samhällsvetenskap, geovetenskap och biovetenskap på många nivåer fördelar.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet Forn studier inte följer disciplingränserna. Det finns nästan inte en enda fråga som kan besvaras enbart ... ... [+]

Mästare i forntida studier

Masterprogrammet gamla studier inte följer disciplingränserna. Det finns nästan inte en enda fråga som kan besvaras enbart ur ett arkeologiskt eller litterär utsiktspunkt. På Ancient Studier du lära dig att använda det som är nödvändigt, vara det forntida historia, arkeologi, forntida språk eller filosofi. En idealisk situation om du anser dig själv både historiker och arkeolog, och vill visa litteraturen som en produkt av samhället. Frågor du stöter på är till exempel: Rom var en etnisk smältdegel under kejserliga gånger. Hur kom klassiska poeter reagerar på detta, och kan spår av denna etniska sammanblandningen återfinnas i studier av levnadsförhållanden och konstnärliga uttryck? Det finns en hel del texter om drömmar som härrör från den klassiska världen (från Mesopotamien till Rom och Bysans). Kan vi lära oss mer om folket i antiken genom att studera dessa drömmar? Och vad är påverkan av latinsk litteratur på nederländska litteraturen? Eller: För en gångs skull inte jämföra Homer med Vergilius, men med Gilgamesh epos. kärnmodul Kärnmodulen av denna examen är "stora debatter i gamla historiska studier". I denna modul, föreläsare från Vrije Universiteit Amsterdam och universitetet i Amsterdam itu med ett antal viktiga teman från området gamla studier som har varit föremål för livliga diskussioner. Du kommer att skriva en uppsats om ett av dessa debatter. Beroende på din bakgrund, kommer du specialisera sig ytterligare i antikens historia och arkeologi, latin språk och kultur, grekiska språket och kulturen eller mesopotamiska språk och kultur av det första årtusendet f.Kr.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

ekonometri ... [+]

Magisterprogrammet i ekonometri och verksamhetsforskning på VU Campus ger dig möjlighet att utveckla dina kvantitativa färdigheter för deras användning i ekonomi, marknadsföring, ekonomi och näringsliv.

Econometrics and Operations Research öppnar ett fönster för en komplicerad värld som ger insikter om vilka människor, företag och regeringar som baserar sina beslut. Econometrics är vetenskapen och konsten att använda statistiska metoder för att analysera finansiell, marknadsföring och ekonomisk data, nuförtiden ofta Big Data. Operations Research är vetenskapen och konsten att fatta bättre beslut inom ekonomi, förvaltning och ekonomi med hjälp av matematiska metoder.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den tvååriga Forskning magisterexamen i nationalekonomi är ett perfekt program för studenter som vill bedriva forskarutbildning. Programmet ger välja, hög ... ... [+]

Civilekonom (MPhil)

Den tvååriga Forskning master i nationalekonomi är ett perfekt program för studenter som vill bedriva forskarutbildning. Programmet ger välja, utbildning av hög kvalitet när det gäller ekonomi och ekonometri. Om dina ambitioner är fokuserade på en akademisk karriär i ekonomi, ekonometri eller finansiering, då denna forskning master är perfekt för dig. Inte bara lära dig att genomföra en oberoende vetenskaplig forskning, men det ger också en utmärkt språngbräda till goda doktorandtjänster.

Inriktningar

Denna forskning Master erbjuder dig tre inriktningar:

economics Econometrics finans

Att bygga en topp forskarskola i nationalekonomi... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Master specialisering inom filosofi, bioetik och hälsa kommer att ge dig de teoretiska och praktiska verktyg för att hantera etiska frågor inom hälso- och sjukvården ... ... [+]

Master i filosofi, bioetik och hälsa (specialisering av filosofi (2 år))

Master specialisering i filosofi, bioetik och hälsa kommer att ge dig de teoretiska och praktiska verktyg för att hantera etiska frågor inom hälso- och sjukvården och vård policy.You kommer att lära sig att reflektera över praktiska problem ur ett medicinskt, moraliskt, juridiska, politiska och ekonomiskt perspektiv. Behovet av tvärvetenskaplig reflektion växer som utvecklingen i samhället leda till nya utmaningar inom hälsovården. Ta förändringar i ansvar till exempel: patienter förväntas ta ett större ansvar för sin egen hälsa och "hantera själva" och försäkringsbolag blir ansvarig för både kostnaden och kvaliteten på tillhandahållande av hälso- och sjukvårdspersonal. Dessutom finns det många snabba vetenskapliga och tekniska utvecklingen för att ta hänsyn till: från kunskap om den genetiska grunden för sjukdomar, preimplantatorisk diagnostik och IVF, användning av plastikkirurgi för estetisk förbättring. Sedan finns det problem med rättvis fördelning på grund av det växande antalet behandlingsalternativ för alla typer av sjukdomar och det ökande antalet människor som lever högt upp i åldrarna. En sådan utveckling orsaka en förändring i det medicinska etiska agenda.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Neuroscience tillhör de vetenskaper som i framtiden kommer att ha en stor inverkan på praktiskt taget alla aspekter av vår funktion som människor .. ... [+]

Neuroscience tillhör de vetenskaper som i framtiden kommer att ha en stor inverkan på praktiskt taget alla aspekter av vår funktion som människor. Neuroscience har redan ändrat uppfattning vi har på oss själva. Detta program erbjuder ett svar på ett behov av ansvariga forskare, vetenskapsmän som är känsliga för de konceptuella frågor i sin egen specifika domän och som, å andra sidan, kunna reflektera och kommunicera om de bredare konsekvenserna av sitt område, kliniska och som samhälleliga. Vi siktar på att filosofin i neurovetenskap i stället för filosofi om neurovetenskap.

Programmets struktur

Läroplanen för PNS omfattar 30 EG i filosofi, 36 EG i neurovetenskap, 42 EG i filosofi för neurovetenskap och 12 EG för den enskilde Examensarbete, vid totalt 120 ec. För mer information om läroplanen, finns på webbplatsen vid www.vu.nl/philosophy... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den kvantitativa Finance programmet är en 84-kredit Honours Track som är en del av masterprogrammet i finans. Du kommer att ta tre grundläggande kurser i ... ... [+]

Master i Finans: Honours programmet Kvantitativ Finans

Den kvantitativa Finance programmet är en 84-poängs Honours Track som är en del av masterprogrammet i finans. Du kommer att ta tre grundläggande kurser i finans (Investments, derivat och kvantitativ riskhantering), och tre avancerade metod grundläggande kurser i ekonometri och finansiell matematik. Du kan välja tre valfria från masterprogram i finans, ekonometri, matematik, företagsekonomi, nationalekonomi och andra. Denna valfrihet kan du välja din egen specialisering och skapa din egen karriär profil. Du kommer att kunna lyfta fram de grundläggande, metodologiska ämnen eller fokusera på tillämpningen av avancerad metod. Under ett år kommer du att delta i föreläsningar, komplett fall studieuppgifter, presentationer och genomföra omfattande forskningsuppdrag. Programmet ges på engelska. Akademiker får titeln Master of Finance.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet i fysik och astronomi ger dig gott om möjligheter att studera och bedriva banbrytande grundforskning och dess ... ... [+]

Master i fysik

Fysik och astronomi är en oumbärlig del av det moderna samhället. Moderna livet skulle vara helt annorlunda utan datorchips, lasrar, MRI screening och alla andra fördelar med fysikforskning. Masterprogrammet i fysik ger dig gott om möjligheter att studera och bedriva banbrytande grundforskning och dess tillämpningar. Oavsett om du är intresserad av fysikaliska processer inom celler, skapa artificiell fotosyntes, astropartikelfysik eller testa grundläggande symmetrier på atomnivå, masterprogrammet i fysik ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper och engagera sig i banbrytande grundforskning.

Fysik och astronomi är en gemensam examen vid universitetet i Amsterdam och VU Amsterdam. Kurser ges vid de två fakulteter of Science. Akademiker får ett diplom godkänts av båda universiteten.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Historia frågor. Den magisterprogram i historia vid VU tränar dig att bli en professionell historiker. Kursen är bred och ger dig även möjlighet att specialisera sig inom ... [+]

Historia frågor. Den magisterprogram i historia vid VU tränar dig att bli en professionell historiker. Kursen är bred och ger dig även möjlighet att specialisera sig inom ett visst område av historien. Varje specialisering bygger på en av stolarna i Historiska institutionen. Utvecklingen av dina studier är personligen mentor av en professor. Enligt en student, "historia vid VU utmärker sig genom sin lilla samhället studenter och stöd för sin personal."

STRUKTUR AV PROGRAMMET

Alla studenter följer ett antal grundläggande kurser. Dessutom väljer du den breda huvud läroplan eller en av de fem inriktningar. Om du väljer att följa den breda huvud läroplan då du gör ditt eget val från de andra ämnena som erbjuds. Varje specialisering är ansluten till en eller flera av ordförandena i Historiska institutionen. Utvecklingen av dina studier är personligen mentor av en medlem av akademisk personal. Vissa inriktningar är på engelska; andra är på nederländska, men med vissa kurser på engelska.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Detta tvååriga program på Vrije Universiteit Amsterdam förbereder begåvade studenterna för en forskarkarriär i historien. Du kan specialisera sig på ... ... [+]

Mästare i historia (forskning)

Detta tvååriga program förbereder begåvade studenterna för en forskarkarriär i historien. Du kan specialisera sig på politisk, (post) koloniala historia, global social historia eller kulturhistoria. Historien gruppen hyllad för sin unika expertis inom områdena historia kunskap och religion, arv studier, känslor studier, materiell kultur och miljö humaniora. Du kommer att undersöka de komplexa konstellationer där människor, föremål, platser och idéer skär, med fokus på rollen av makt, sociala relationer, religion och känslor. Programmet ger också eleverna möjlighet att utforska och träna färdigheter i digital analys och reflektera över möjligheterna att de framväxande digital humaniora teknik.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Forsknings magisterexamen i Critical Studies in Art & Culture är ett tvåårigt program som ger dig möjlighet att utvecklas till en professionell forskare. Programmet b ... [+]

Master i Critical Studies in Art & Culture (forskning)

Det tvååriga programmet är unikt i Nederländerna. Med särskild tonvikt på metodologiska och teoretiska frågor skapar relationer mellan det perspektiv från konsthistorien, mediestudier, designstudier och arkitekturhistoria. Det främjar kunskapsinhämtning, analytisk förmåga och en förmåga att kritiskt reflektera över historiska och samtida utvecklingen inom kulturindustrin. Den kretsar kring en analys av "visuella objekt" (från landskap, städer och byggnader till konstverk i olika medier, film, tv, design och spel) i deras sociala, institutionella, ekonomiska och ideologiska sammanhang. Programmet ges på engelska.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Forsknings magisterexamen i lingvistik är ett tvåårigt program som ger dig möjlighet att utvecklas till en professionell forskare. Programmet behandlar lingvistik ... ... [+]

Master i lingvistik (forskning)

Forsknings magisterexamen i lingvistik är ett tvåårigt program som ger dig möjlighet att utvecklas till en professionell forskare. Programmet behandlar lingvistik i dess vidaste bemärkelse. Alla studenter tar en allmän kurs inom språkforskningen under det första året. Kursen, lämpligt kallas språkforskningen, undervisas av tre eller fyra lärare, som var och föreläser på historien om forskning inom lingvistik från perspektivet av sin egen specialisering och om de metoder och tekniker som används i sina enskilda fält. Dessutom kommer du att välja ett område som du vill specialisera sig. Under programmet kommer du att välja fyra kurser från en lista över tillgängliga masterutbildningar. Du kommer att basera ditt val på dina egna intressen och specialisering som du vill uppnå. Våra kompetensområden är inte bara fonologi och syntax, men även ämnen som text- och / eller genre analys, antropologiska lingvistik, tillämpad lingvistik, och sociolingvistik. Programmet ges på engelska.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Tyngdpunkten i detta program vid Vrije Universiteit Amsterdam är sambandet mellan litteratur och social förändring. Fiction betyder att det formar vårt sätt att se på vär ... [+]

Master i litteraturvetenskap (forskning)

Tyngdpunkten i detta program är sambandet mellan litteratur och social förändring. Fiction betyder att det formar vårt sätt att se på världen, andra människor och oss själva. Det är genom fantasi som vi kan börja att förändra verkligheten. I detta program lär du dig att analysera formen, språk och materiella aspekter av texter som bärare av kulturella, etiska, religiösa, vetenskapliga och politiska system mening. Du lär dig att utforma forskning som kombinerar perspektiv från litteraturstudier och litteraturhistoria med andra discipliner, såsom kulturella och (post) koloniala historia, miljö och digital humaniora, global historia och visuell kultur.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Detta program förbereder dig för en karriär som forskare i filosofin. Det fokuserar på centrala frågor om mänsklig kunskap och moral, och det gör att du kan specialisera ... [+]

Handla om

Detta program förbereder dig för en karriär som forskare i filosofin. Det fokuserar på centrala frågor om mänsklig kunskap och moral, och det gör att du kan specialisera dig i olika riktningar. Kombinationen av historiska och nutida perspektiv är ett centralt inslag i hela programmet. Syftet med vårt program är

För att hjälpa dig att få en fördjupad bekantskap med toppmoderna diskussioner och problem i epistemologi och moralisk och politisk filosofi samt deras historiska rötter.Att träna dina forskningsfärdigheter.Att förbereda dig för en doktorsavhandling bana.För att hjälpa dig att tillämpa den historiskt informerade analysen av kunskaps- och moralbasen till aktuella frågor som typ av falska nyheter och konspirationsteorier, klimatskepsis, förhållandet mellan frihet och jämlikhet, individuellt ansvar för kollektiva resultat eller marknadens moral .... [-]
Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Vår internationella hydrologi Masterprogram är på engelska och kräver två års studier för att erhålla 120 hp (European Credit Transfer System) som du ... ... [+]

Master i hydrologi

Att se till att det finns tillräckligt med vatten av god kvalitet för att tillgodose behoven hos världens växande befolkning är en skrämmande utmaning. Samhället behöver hydrologer för att hantera världens vattenresurser. I masterprogrammet i hydrologi, kommer du att studera de processer som reglerar mängden och kvaliteten på det vatten som passerar genom ekosystem, mark och vattendrag. Vi kommer att förse dig med en gedigen teoretisk grund i kombination med hydrologiska forskning inom områden som sträcker sig från tropiska Amazonas till permafrost regioner i Sibirien. En Master of Science i hydrologi kan du bedriva en professionell eller vetenskaplig karriär inom hydrologi.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Vår masterkurser kan ändras från år till år för att återspegla den pågående utvecklingen och internationella informationsvetenskap forskning. De kan innehålla ... ... [+]

Master i informationsvetenskap

Information Sciences är ett tvärvetenskapligt område som sträcker sig informations- och kommunikationsteknik (IKT) och dess praktiska tillämpning i samhället. Är du intresserad av hur information skapas och bearbetas i företag och organisationer? Är du mer intresserad av tillämpning av teknik än teknik för dess egen skull? Tror du att det är viktigt att beakta rollen som människor, organisationer och kulturer i design, modellering, kommunikation och informationsutbyte? Om så är fallet, då masterprogrammet i informationsvetenskap vid Vrije Universiteit Amsterdam är ett utmärkt val för dig. Informationsvetenskap kombinerar teknik och organisatoriska undersökningar å ena sidan, med teknik och kultur på den andra. Det finns kurser som håller dig inför den snabba utvecklingen inom denna sektor. Programmet fokuserar på webbapplikationer och internet forskning för e-samhället i framtiden, bland annat områden som e-handel och e-underhållning. Masterprogrammet syftar till att främja vetenskaplig insikt och en känsla av socialt ansvar. Du kommer att krävas för att välja kurser med ett sammanlagt värde av 15 poäng från en lista över godkända kurser som är rotade i vår internationella forskningen. Vår masterkurser kan ändras från år till år för att återspegla den pågående utvecklingen och internationell informationsvetenskap forskning. De kan innehålla gäst kurser, SIKS National Forskarskolan kurser och kurser på andra nya ämnen som undervisas av universitetsanställda. Våra nuvarande kurser inkluderar informationssökning, e-Business Innovation, Software Architecture, ontologi Engineering och Multimedia Design Case.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam nytta av sitt unika läge i hjärtat av Amsterdams affärsdistrikt, där många internationella advokatbyråer finns. Som student på master Interna ... [+]

Vrije Universiteit Amsterdam nytta av sitt unika läge i hjärtat av Amsterdams affärsdistrikt, där många internationella advokatbyråer finns. Som student på master International Business Law (IBL), kommer du att kunna nätverka i en verklig affärsmiljö. Vissa kurser ges av jurister, som kan ge dig en genuin förståelse för hur lagen fungerar i praktiken. Klasserna är små, internationella och interaktivt. Blandningen av nationaliteter inom koncernen ger IBL programmet en extra dimension.

STRUKTUR IBL PROGRAMMET

Masterprogrammet i International Business Law består av obligatoriska kurser, valfria kurser, ett forskningsseminarium och ett examensarbete. Eleverna måste välja en specialisering ("Profil Transaktioner" eller "profil Regulatory"). De obligatoriska kurserna ger dig en allmän rättslig grund, medan senare valbara kurser fokusera på mer specifika områden av internationell affärsjuridik. I slutskedet kommer du skriver din examensarbete. IBL Programmet fokuserar på regler och praxis för att främja internationella affärstransaktioner. Det syftar till att utveckla en förståelse för världens handelssystem och regler för internationella investeringar, och det undersöker de juridiska aspekterna av affärsmetoder. Du kommer att studera de viktigaste rättsområden och samspelet mellan de aktörer som deltar i transaktioner. Dessutom kommer du att utveckla färdigheter för att förutse, analysera och lösa problem som kan uppstå i din framtida karriär: den rättspraxis av internationella affärer.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den forskning Masterprogrammet syftar till att leverera väl utrustade forskare inom forntida studier. Den fokuserar på kulturer och samhällen i ... ... [+]

Master i klassiker och forntida civilisationer (Forskning)

Forskningen Masterprogrammet syftar till att leverera väl utrustade forskare inom forntida studier. Den fokuserar på kulturer och samhällen i Medelhavsområdet, Västeuropa och västra Asien under perioden c. 1000 f Kr till 500 e Kr. Programmet erbjuder en bra blandning av disciplinära och tvärvetenskaplig undervisning och forskning. Disciplin eftersom programmet bygger på specialiseringar som erbjuds i ditt kandidatprogrammet; tvärvetenskaplig eftersom du använder resultaten från närliggande discipliner under de så kallade kärnmoduler ". Dessa är två tvärvetenskapliga handledning, där medlemmar av lärarkåren från olika discipliner från avdelningen av forntida studier och arkeologi lära dig hur man närma sig en gemensam forskningstema från olika perspektiv och ge teoretisk underbyggnad för detta tema. Valet av den forskning masterprogrammet kommer att ge dig in i en inspirerande forskningsmiljö. Institutionen för gamla studier och arkeologi har varit mycket framgångsrik under de senaste åren för att skapa forskningsmöjligheter för doktorander och forskarstudenter, inklusive stora tematiska projekt som har plats för ett antal doktorander och forskarstudenter.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet antikens historia har två inriktningar. Varje specialisering omfattar två centrala moduler som introducerar dig till ett antal ... ... [+]

Master i antikens historia

Masterprogrammet antikens historia har två inriktningar. Varje specialisering består av två kärnmoduler som introducerar dig till ett antal viktiga debatter inom det aktuella området ("Stora Debatter i Gamla Historiska Studier"). Det finns också stor vikt vid tvärvetenskaplig forskning.

East-West Konfrontationer: Det har alltid funnits ett större eller mindre grad av ömsesidig kulturell växelverkan mellan Främre Orienten och den grekiska världen. Detta gäller religiösa och konstnärliga motiv, vetenskap, skriftsystem och den offentliga förvaltningen. Den expertis som lärare är i huvudsak koncentrerad på den hellenistiska eran (Alexander den store i Mesopotamien), men tidigare och senare perioder omfattas också. Religion och kultur: en av de centrala teman som omfattas i denna inriktning är kulturen i grekiska eliten i den östra delen av det romerska riket. ... [-]
Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Studiet av texter, litteratur, och materiella kultur i antikens Grekland och Rom erbjuder en guldgruva av information. Denna information är av högsta ... ... [+]

Master i Classics

Klassiker som en disciplin är alive and kicking. Studiet av texter, litteratur, och materiella kultur i antikens Grekland och Rom erbjuder en guldgruva av information. Denna information är av högsta intresse i sig utan är också stor betydelse för vår nutid kultur. Anser du att det är en utmaning att nyansera bilden av grekisk-romerska antiken, samt göra nya kopplingar mellan nuet och det förflutna? I så fall magisterexamen i Classics är programmet för dig. Detta masterprogram kombinerar språk-, litteratur- och kulturhistoria. Dess specialprofiler är narratologi och diskurslingvistik, intertextualitet och mottagning, och gamla tankar. En värld av grekisk-romerska antiken har många aspekter och därmed Classics omfattar många discipliner. Du kommer att analysera representativa primärkällor mycket mer djupgående än vad som var fallet under kandidatfasen. Välja dina egna intresseområden du kommer att införas i akademiska debatter och lära sig att hantera den akademiska instrument för att bidra själv till dessa diskussioner. Dessutom kommer du att få se hur man relatera din specialist, kritisk kunskap om antiken till texter och andra kulturella fenomen från senare perioder.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

I en liten skala undervisning inställning, kommer studenter på forskning magisterexamen i klinisk och utvecklingspsykopatologi lära om etiologi, den ... ... [+]

Master i klinisk och utvecklingspsykopatologi (Forskning)

I liten skala undervisning inställningen kommer studenter på forskning magisterexamen i klinisk och utvecklingspsykopatologi lära om etiologin, utveckling och förlopp psykopatologi och banbrytande psykologiskt informerade metoder för att förebygga och behandling. De mest framstående forskarna inom detta område kommer att presentera högklassig undervisning på de nyaste insikter om sambandet mellan psykisk hälsa, biologiska begåvningar och miljöresurser, neuropsykologiska underlaget och mänskliga relationer, och anpassningsbara och maladaptiva utvecklingsvägar.

Programmet i ett nötskal

Institutionerna för utvecklingspsykologi, klinisk psykologi och specialpedagogik i Vrije Universiteit Amsterdam erbjuder begåvade och motiverade studenter en utmanande Utbildningsprogram; en unik, tvåårig Forskning master i klinisk och utvecklingspsykopatologi. Funktioner i läroplanen inkluderar:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Programmet Jämförande Konst och medier fokuserar på intermedialities i förhållande till bio, tv, digitala medier, litteratur och bildkonst. Intermedialities ... ... [+]

Master i jämförande Arts och medier

Programmet Jämförande Konst och medier fokuserar på intermedialities i förhållande till bio, tv, digitala medier, litteratur och bildkonst. Intermedialities är korsningar och samspelet mellan konst och media, men även inom och mellan olika medier. Dessa har intensifierats med ankomsten av digitala medier och "hyper" som uppstår från samspelet på skärmen av ord, bilder och ljud samt genom konvergens av film, TV, radio, journalistik, e-böcker, och fotografi på webben.

Kärnkurser Programmet är uppbyggt kring fyra huvudkurser: Läsning av begrepp för intermedialitet, crossmedia berättande, tvärmedelsutställningar och konsten att jämföra: Cinematic City. Den första terminen består av två inledande kurser om grundläggande teoretiska ramar för mellanliggande studier:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Befälhavarna programmet för kultur, organisation och ledning sätter organisatoriska problem i ett bredare socialt och kulturellt perspektiv. Är du ... ... [+]

Master i kultur, organisation och ledning

Befälhavarna programmet för kultur, organisation och ledning sätter organisatoriska problem i ett bredare socialt och kulturellt perspektiv. Är du intresserad av organisationer och ämnen inom organisationskultur, förändringsledning och kulturella förändringar? Har du syftar till att uppgradera med en universitets mästare "examen? Därefter styr programmet för kultur, organisation och ledning kan vara precis vad du letar efter.

studieprogrammet

Programmet fokuserar på kvalitativa forskningsmetoder som präglar den etnografiska metoden. Eleverna kan också bedriva forskning för sin avhandling i Nederländerna eller utomlands, framför allt i Sydostasien, södra Afrika eller Karibien. Vad du kan förvänta dig från programmet:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Detta ettåriga Masterprogrammet syftar till att överföra till eleverna de kunskaper, färdigheter och insikter som krävs för att fungera som en professionell eller akademi ... [+]

Mästare i lag och politik för internationell säkerhet

Detta ettåriga Masterprogrammet syftar till att överföra till eleverna de kunskaper, färdigheter och insikter som krävs för att fungera som en professionell eller akademisk forskare inom området internationell fred säkerhet. Frågor om internationell fred och säkerhet blir allt viktigare i juridisk, politisk och administrativ praxis. Begreppet "internationell säkerhet" är inte längre begränsad till traditionella frågor om krig och fred, men nu även omfattar ämnen som terrorism, straffrätt, skydd av mänskliga rättigheter och människors säkerhet.

Program

Masterprogrammet i lag och politik i International Security erbjuder en läroplan som fokuserar på internationell säkerhet från perspektiv internationell rätt och internationella relationer. Dessutom ger det en inblick i den gemensamma grunden för de två discipliner, olika metoder och teorier samt samspelet mellan de två i området av den internationella säkerheten. Nedan hittar du ett par exempel på ämnen som tas upp i programmet.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet erbjuder en idealisk möjlighet att specialisera sig i denna fascinerande forskningsområde där ett brett spektrum av discipliner möts ... ... [+]

Master i Management, politisk analys och entreprenörskap inom hälso- och Life Sciences (MPA)

Nya biomedicinska innovationer i en värld som blir allt mer komplex ger upphov till ett brett spektrum av etiska, juridiska och sociala frågor och dilemman. Är den nya kikhosta vaccin bättre än den gamla? Hur kan vi styra Q-feber? Hur ska vi genomföra föreställningar om patientcentrerad vård? Vad blir konsekvenserna av utvecklingen i genomik på grundläggande sjukförsäkring? Ge bästa möjliga svar på dessa frågor kräver samarbete mellan flera discipliner och aktörer i samhället, från regeringen, näringslivet och samhällsinstitutioner för konsumenter och patienter. Masterprogrammet erbjuder en idealisk möjlighet att specialisera sig i denna fascinerande forskningsområde där ett brett spektrum av discipliner möts.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den magisterexamen i litteraturvetenskap, program litteraturer på engelska på Vrije Universiteit Amsterdam fokuserar på förhållandet mellan litteratur och visuell ... ... [+]

Master i litteratur på engelska

Den magisterexamen i litteraturvetenskap, program litteraturer på engelska på Vrije Universiteit Amsterdam fokuserar på förhållandet mellan litteratur och visuell kultur. Rotade i VU Amsterdam tradition av att studera förhållandet mellan ord och bild, kommer denna specialiserade tvärvetenskapliga program lär dig att analysera de olika sätt på vilka text och visuell kultur samverkar. Ämnena studeras ur detta perspektiv, från renässansen stadium manusskrivande, från relationen mellan poesi och fotografi för att filma anpassningar av gotiska romaner. Kurserna i programmet är nära kopplat till aktuell forskning av personal, så att eleverna deltar i banbrytande utveckling. Du uppmuntras att utforska dina egna intressen på djupet med hjälp av verktygen och teorier vi förse dig med, som kulminerade i ditt eget forskningsprojekt när du skriver din MA-uppsats under andra halvåret.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet omfattar två huvudspår: "Sport" och "hälsa". Spåren är inte strikt uppdelade, men har en viss överlappning. Detta gör det möjligt att ... ... [+]

Master i mänsklig rörelse Sciences: Sport, motion och hälsa

Från den senaste utvecklingen inom idrottsträning till nya metoder för rehabilitering, magisterexamen i mänsklig rörelse vetenskaper ger toppmoderna insikter i hur motorprestanda kan förbättras. Från biomekanik till psykologi. Från träningsfysiologi till Neurorehabilitation. Och från muskelfunktion till motorisk utveckling. Genom att välja en inriktning på antingen sport eller hälsa, kan du finjustera din egen profil. Med denna djupa bakgrund i mänsklig rörelse vetenskaper de kommer du vara väl rustad för att bidra till detta fascinerande ämnesområde. Är du intresserad av att optimera idrottsprestationer, att hjälpa människor med nedsatt motorisk funktion, eller få en grundläggande förståelse för hur vi flytta? Då magisterexamen i mänsklig rörelse vetenskaper är det perfekta programmet för dig!... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Detta masterprogram betonar praktiska experiment, som presenterar många Software Lab kurser som utbildar dig att lösa utmanande forskningsproblem med hjälp av programvara ... [+]

Master i parallella och distribuerade datorsystem

Denna master betonar praktiska experiment, med många Software Lab kurser som utbildar dig att lösa utmanande forskningsproblem med hjälp av programvara experiment. Du kommer att arbeta med design, implementation, testning och prestandaanalys av komplexa system programvara. Verksamma i små grupper, kommer du träna dina samarbetsforskningskompetens. Kurser inkluderar Parallell programmering och distribuerade system, Cluster och Grid Computing och datorgrafik.

Programmet i ett nötskal

Läroplanen kräver att du tar obligatoriska ämnen värda 32 hp och valfria ämnen värda 27 högskolepoäng. Tyngdpunkten förskjuts gradvis från lektioner till oberoende och forskningsinriktat studie med praktiskt arbete, seminarier och identifiering av öppna frågeställningar. Obligatoriska ämnen inkluderar:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den magisterexamen i redovisning och kontroll är ett ettårigt program som består av minst sju kurser och en avhandling. Programmet sätter en ... ... [+]

Master i redovisning och kontroll Den magisterexamen i redovisning och kontroll är ett ettårigt program som består av minst sju kurser och en avhandling. Programmet sätter en snabb takt, med korta, fokuserade undervisningsperioder om sex veckor, följt av tentor. Kärnan i programmet består av obligatoriska kurser i den finansiella rapporteringen, internredovisning, bolagsrätt, corporate governance och empirisk forskning inom redovisning. Dessutom kommer du att ha möjlighet att vidta en rad valbara på ämnen som revision, redovisning informationssystem, kontroll av förvaltningen, corporate finance och bokförings teori. Kurser består typiskt av en blandning av föreläsningar och aktiva undervisningsmetoder, som omfattar både individuella och grupparbeten. Slutligen kommer du skriva ett examensarbete värt 18 poäng. Din avhandling kommer att visa att du har både kunskapen om disciplin förväntas av en blivande professionell och forskning, analys och rapportering färdigheter som krävs av en kompetent forskare.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

En magisterexamen i Spatial, transport och miljöekonomi erbjuder goda karriärmöjligheter. Många akademiker få jobb som politiska ekonomer med ... ... [+]

Master i Spatial, transport och miljöekonomi (Streem)

Programmet ger dig möjlighet att specialisera sig på rumslig, transport eller miljöekonomi. Spatial Economics: analysera hur olika krafter bidrar till rumslig dynamik och utveckling av nätet från en huvudsakligen mikroperspektiv; undersöka användningen och vidareutveckling av olika tekniker, metoder och verktyg på detta område. Transportekonomi: fokus på orsakerna till och konsekvenserna av en växande efterfrågan på rörlighet från ett mikroperspektiv; adress problem såsom trafikstockningar, tillförlitlighet, säkerhet och miljö externa. Miljöekonomi: fokus på ekonomiska aspekter på problem och miljöpolitik; kombinera vetenskaplig och politisk expertis; Behovet av att integrera ekonomi med insikter från andra discipliner, särskilt de miljövetenskap. ... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Master SCA möjligt för studenter att utveckla och stärka deras forskningskapacitet, medan förankring i den teoretiska paradigm mänsklig säkerhet. Den ... ... [+]

Master i socialantropologi

Är du intresserad av antropologi och ämnen som utvecklingsbistånd, kultur, identitet, religion och hållbar utveckling? Har du syftar till att uppgradera med ett universitet mästare "examen? Därefter styr programmet Social- och kulturantropologi kan vara precis vad du letar efter. Miljontals människor lever i världen i fattigdom och krig. Hur de ger mening åt deras existens och vilka strategier använder de för att nå en bättre levnadsstandard och en känsla av frihet? Migrationen ser ut att vara en sista utväg för desperata människor. Vad flyktingar och personer som söker asyl Sök i sitt nya hemland och på vilket sätt de välkomnas av de lokala folken?... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Bli den bästa vetenskapsmannen och forskaren som du kan vara! Vår Masterprogrammet i socialpsykologi tar ett tvärvetenskapligt angreppssätt för att förstå de grundläggand ... [+]

Bli den bästa vetenskapsmannen och forskaren som du kan vara! Vår Masterprogrammet i socialpsykologi tar ett tvärvetenskapligt angreppssätt för att förstå de grundläggande socialpsykologiska processer. Den bakomliggande tanken är att nya insikter om mänskligt beteende kan förstås mer fullständigt genom att införliva evolutionära, kognitiva och sociala strukturella perspektiv i studiet av olika sociala och psykologiska fenomen. Inklusive egna processer, interpersonella relationer och intra- och intergruppfenomen. Socialpsykologi är därför en viktig faktor i otaliga situationer och inställningar.

Programmets struktur

Under det första året, kurser fokuserar på grundläggande principer och avancerade kunskaper, inklusive metoder, statistik och skrift; Du kommer också att slutföra en gruppbaserad forskningsprojekt. Det andra året integrerar dessa kunskaper och placerar det i ett bredare, tvärvetenskapligt sammanhang; du kommer att slutföra två forskningsprojekt och skriva en avhandling som kulmen på din magisterexamen. Undervisningen sker i liten skala i seminarier, workshops och enskilda mentorskap. Våra föreläsare är internationellt erkända inom olika områden. Programmet har speciella faciliteter, inklusive en särskild forskningslaboratorium och en workstudy rum, och har en verkligt internationell prägel: all undervisning sker på engelska, och mer än hälften av våra studenter kommer från länder utanför Nederländerna.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Är du intresserad av politik och vill du specialisera dig i europeisk politik och ett jämförande perspektiv? Det ettåriga heltids engelskspråkiga magisterprogrammet Stats ... [+]

Handla om

Är du intresserad av politik och vill du specialisera dig i europeisk politik och ett jämförande perspektiv? Det ettåriga heltids engelskspråkiga magisterprogrammet Statskunskap: Europas allmänna politik kan vara det rätta valet för dig. I detta masterprogram analyserar du hur social, ekonomisk och politisk förändring påverkar de europeiska politiska systemen och styrningsinstitutionerna på både internationell och nationell nivå ur ett jämförande perspektiv.

Du kommer att bli instruerad i aktuella forskningsinsatser och politiska debatter, utforska teoretiska perspektiv och utveckla sofistikerade forskningsfärdigheter, som du kommer att tillämpa på de två huvuddimensionerna i europeisk politik. En är hur nationella politiska och politiska strukturer klarar av globala sociala och ekonomiska förändringar och överstatliga beslut. Den andra är hur överstatliga institutioner, som EU, i sin tur påverkas av nationella intressen och politisk mobilisering. Genom att integrera dessa två vinklar, kommer studenter i specialiseringen Statsvetenskap: Den europeiska allmänna politiken att förvärva grundläggande kunskaper och en uppsättning färdigheter som är i hög efterfrågan på beslutsfattande positioner på nivåerna inom europeisk och nationell politik. Programmet erbjuder personlig assistans av en internationellt välrenommerad personal vars forskningsrekord har nyligen bedömts vara bland Europas bästa inom detta område.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet i stokastik och finansiell matematik vid Vrije Universiteit Amsterdam tränar dig i hela djup och bredd av fältet ... ... [+]

mästare i stokastik och finansiell matematik

Stochastics undersöker fenomen där slumpen spelar en central roll, till exempel som ett resultat av ett allmänt val, fluktuationer i aktiekurserna eller växelverkan mellan molekylerna i en levande cell. Om du väljer för masterprogrammet i stokastik och finansiell matematik, kommer du att utbildas för att bli en världsledande expert inom både teori och relevanta tillämpningsområden. Masterprogrammet i stokastik och finansiell matematik vid Vrije Universiteit Amsterdam tränar dig i hela djup och bredd i fältet, utöka dina förmågor och insikter och förbättra dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Programmet i ett nötskal... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den ettåriga Masterprogrammet Teologi och Religionsvetenskap fokuserar på specifika yrkesområden. I detta master du kommer att förberedas för en yrkeskarriär inom eller u ... [+]

Master i teologi och religionsvetenskap

Den ettåriga Masterprogrammet Teologi och Religionsvetenskap fokuserar på specifika yrkesområden. I detta master du kommer att förberedas för en yrkeskarriär inom eller utanför religiösa institutioner. Du kan välja mellan olika inriktningar som var inriktade på sitt eget område. Du kommer inte bara att följa kurser där du reflektera över ett specifikt område eller professionell sammanhang; en praktikplats är en obligatorisk del av denna master liksom. Naturligtvis kommer du att skriva en avhandling att avsluta din masterprogrammet. Under programmet kommer du att aktivt tränas i dina studier pågår och personlig utveckling. De fem inriktningar att välja mellan är:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Teologi och religionsvetenskap forskning masterprogrammet ger studenterna möjlighet att studera teologi, både kontextuella och klassisk, vid en ... ... [+]

Master i teologi och religionsvetenskap (forskning)

Teologi och religionsvetenskap forskning masterprogrammet ger studenterna möjlighet att studera teologi, både innehålls och klassisk, på avancerad nivå. Vår engagerade lärare består av ledande forskare inifrån VU University Amsterdam. De deltar i nationella och internationella nätverk inom sina områden och ger state of the art expertis för att se till att du är redo att möta de akademiska utmaningar framöver. Vid VU University Amsterdam kan du välja att göra teologisk forskning inom följande områden: exegetik, kyrkohistoria, dogmatik, Ecumenics, World Religions, religionsfilosofi, praktisk teologi, och Social- vetenskapliga studien av religionen. Inriktningen du väljer kommer att definiera innehållet i din personliga teologi & Religionsvetenskap (forskning) program.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den magisterexamen i Business Analytics (BA) är ett tvärvetenskapligt program som syftar till att förbättra affärsprocesser genom att använda en kombination av metoder ba ... [+]

Master i affärsanalys

Den magisterexamen i Business Analytics (BA) är ett tvärvetenskapligt program, som syftar till att förbättra affärsprocesser genom att använda en kombination av metoder baserade på matematik, datavetenskap och företagsledning. Du kommer att utbildas i att känna igen och lösa på företag problem. BA är en hands-on program: du kommer att använda din kompetens inom olika områden för att förbättra affärsmetoder genom att granska och analysera verkliga situationer som möter företag dagligen.

Konstruera, genomföra och utvärdera lösnings metoder

Teorier från Business Analytics typiskt tillämpas på områden som Supply Chain Planning, data mining, call center förvaltning, revenue management och riskhantering. Masterprogrammet kommer att fördjupa dina kunskaper inom dessa områden och ger dig möjlighet att specialisera sig på affärsprocessoptimering, beräknings intelligens och finansiell riskhantering. Kombinera den kunskap du förvärva och tillämpa det på praktiska situationer spelar en viktig roll i programmet. Magisterexamen avslutas med ett sex månaders individuell praktik på ett företag (master projektet).... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Detta program kombinerar molekylär och cellbiologi, datavetenskap och matematisk modellering för att integrera stora mängder biologiska data till grundläggande ... ... [+]

Master i bioinformatik och systembiologi

Stora mängder data har samlats in genom genomik initiativ. De ger ett gyllene tillfälle att forska livets hemligheter, för att förstå mer av dess komplexitet, att förbättra livskvaliteten och att erövra de stora sjukdomarna. Konvertera denna enorma mängd data i verklig förståelse är den grundläggande utmaningen bioinformatik forskning. Hög genomströmning metoder som massivt parallella sekvensering och masspektrometri generera mer rådata än konventionella datormodeller kan hantera på ett effektivt sätt. Bearbeta och analysera dessa data, beräkningsmodeller från bioinformatik - såsom sekvensinpassning, sekvensenhet, biostatistik och maskininlärning - krävs för att göra förutsägelser om hälsoutfall och besluta om en personlig behandling för patienten. Både bioinformatik och systembiologi är starkt tvärvetenskapliga områden. Detta program kombinerar molekylär och cellbiologi, datavetenskap och matematisk modellering för att integrera stora mängder biologiska data till grundläggande kunskaper. Du kommer att utveckla en stark känsla för vetenskaplig forskning och hög abstraktionsnivåer, och lära sig att kombinera den snabba utvecklingen inom dessa områden.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den tvååriga Forskning masterprogrammet Business in Society kommer att förse dig med de kunskaper och färdigheter för att forma nya sätt att göra affärer, med beaktande a ... [+]

Den tvååriga Forskning masterprogrammet Business in Society kommer att förse dig med de kunskaper och färdigheter för att forma nya sätt att göra affärer, med beaktande av hur organisationer och samhälle påverkar varandra. Med en maximal intag av 25 talangfulla och motiverade studenter från hela världen, det engelska undervisade elit Programmet erbjuder intensiva interaktioner. Du kommer att lära av, och ett nära samarbete med några av världens ledande företagsekonomiska forskare från både VU och UVA.

Programmets struktur

Vi är inte bara unik i vår fokus på affärsutveckling i samhället, men också i vår satsning på att utveckla teori skapande färdigheter. Vi tror starkt på att ytterligare testa befintliga teorier inte räcker för att framgångsrikt ta itu med de komplicerade frågor företagen möter att samverka med det omgivande samhället: Morgondagens affärs forskare behöver starka teori byggande kompetens förutom starka metodologiska färdigheter. Så, istället för att enbart fokusera på att utveckla dina kunskaper om forskningsmetoder, är det här programmet syftar till att främja en balanserad kombination av metodologisk kompetens och akademiska litterära färdigheter (teori skapande, kritisk, reflekterande attityd, utmärkt skrivande, och kommunikation). Programmet erbjuder specialiserade kurser, ett övergripande perspektiv ansluter inriktningar och goda möjligheter att skräddarsy kurser efter dina personliga intressen, antingen bredda eller fokusera din räckvidd. Efter avslutad, kommer du att få ett juridiskt ackrediterade magisterexamen från två universitet och titeln Master of Science (MSc) i Business in Society... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet syftar till att ge dig de kunskaper, erfarenheter och insikter som du behöver för att bli en självständig professionell inom c ... [+]

Masterprogram Datavetenskap

Masterprogrammet syftar till att ge dig den kunskap, erfarenhet och insikter du behöver för att bli en självständig professionell inom datavetenskap. Du kommer att lära dig en hel del om tekniken bakom datorsystem, programvara, nätverk och online-system. Programmet är utformat för att erbjuda en solid grund för en karriär i näringslivet och även för att förbereda dig för vidareutbildning som en vetenskaplig forskare. Det finns flera forskargrupper inom Vrije Universiteit Amsterdam där du kommer att ha möjlighet att fortsätta ditt arbete som en vetenskaplig forskare. Datavetenskap Avdelningen har många kontakter med nationella och internationella företag, som kan erbjuda dig en flygande start på din karriär när du har avslutat din magisterexamen. Datavetenskap akademiker är i hög efterfrågan och många av våra studenter att hitta arbete inom det valda specialområde.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Som masterstudent kommer du att studera hur naturen fungerar. Både ett mål i sig och att utveckla verktyg för att förutse och bekämpa problem som orsakas av föroreningar ... [+]

Master i ekologi

Ekologer undersöka förhållandena mellan organismer och deras miljö. Som masterstudent kommer du att studera hur naturen fungerar. Både ett mål i sig och att utveckla verktyg för att förutse och bekämpa problem som orsakas av föroreningar, förlust av biologisk mångfald och klimatförändringar. Du kommer att studera ekologi från en växt, djur och systemperspektiv. Ekologiska processer undersöks från molekylär nivå till regional och global skala, där fältobservationer och experiment används för att identifiera ekosystem "mönster och funktioner.

Inriktningar

Den ekologi och evolution specialisering är en kombination av de tidigare ekologi och evolution program båda universiteten. Banan erbjuder samma paket av kurser till MSc studenter av båda universiteten. Detta innebär att du kommer att dela klasser och lärare med elever från andra universitet. En unik möjlighet att dra nytta av mångfalden i vetenskaplig expertis, erfarenhet av undervisning, forskningsutrustning och alla andra anläggningar de två universiteten kan erbjuda dig. För att delta i detta program måste du vara registrerad som MSc ekologi student vid Vrije Universiteit Amsterdam. Den miljökemi och toxikologi är ett nytt program som utvecklats vid VU och UVA är verksamma i de tvärvetenskapliga områdena ekologi, analytisk kemi, biologi, biomedicin och Human Health Sciences. För att delta i detta program måste du vara registrerad som MSc ekologi student vid VU Amsterdam. Den Limnologi och oceanografi (UVA) spår är ett befintligt program på UVA studera Biologi, kemi och fysik av sötvattenekosystem (limnologi) och marina ekosystem (Oceanography). För att delta i detta program måste du vara registrerad som MSc Biological... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Magisterexamen i ekonomi har utvecklats för den framtida professionella ekonomen med intresse för sociala frågor. Det lär dig grundläggande förutsättningar för modern eko ... [+]

Master i ekonomi

Magisterexamen i ekonomi har utvecklats för den framtida professionella ekonomen med intresse för sociala frågor. Det lär dig grundläggande förutsättningar för modern ekonomisk teori och hur man applicerar dem på vardagliga problem inom ett antal kärnpolitiska områden. Med hjälp av beteendemässiga ekonomiska modeller och statistiska tekniker försöker ekonomer svara på makroekonomiska och mikroekonomiska frågor. Fokusområden är fattigdom och ojämlikhet, social trygghet, tillväxt och inflation och miljöpolitik. Du kommer att lära dig hur du tar ett strukturerat förhållningssätt till praktiska problem när du tillämpar de ekonomiska teknikerna som lärs på bachelornivå. Som kandidatstuderande blir du en mångsidig ekonomi med möjlighet att självständigt hantera viktiga ekonomiska frågor.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

specialisering entreprenörskap är en gemensam examen från University of Amsterdam och Vrije Universiteit Amsterdam. Programmet är ... ... [+]

företagande

Det finns en växande erkännande av det faktum att små och unga företag står för den ekonomiska tillväxten, och att entreprenörskap kan vara en viktig källa till innovation. I specialisering entreprenörskap, ser vi entreprenörskap som processerna för att skapa och utnyttja möjligheter med hjälp av nya kombinationer av resurser leder till nya (sociala, samhälleliga och ekonomiska) värde. Kreativitet spelar en nyckelroll i dessa processer. Vi studerar entreprenöriella processer i alla sammanhang där de förekommer: i nya företag samt befintliga (både små och stora), och institutionella sammanhang. Du lär dig att uppskatta komplexiteten och de utmaningar som är förknippade med de mycket givande entreprenöriella aktiviteter i alla typer av företag och institutioner och även utanför: entreprenörskap som livsstil.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Spårfilosofin om lag och styrelse för den tvååriga mästers filosofin tränar eleverna att reflektera filosofiskt på förutsättningarna och de grundläggande egenskaperna hos ... [+]

Handla om

Spårfilosofin om lag och styrelse för den tvååriga mästers filosofin tränar eleverna att reflektera filosofiskt på förutsättningarna och de grundläggande egenskaperna hos dagens västerländska rättssystem. Programmet är tvärvetenskapligt. Allmänna filosofiska kurser och specifika kurser i juridisk filosofi kombineras med en studerandes egna urval av juridiska kurser. Eleverna av det här spåret fyller vanligtvis samtidigt en enårig mastergrad i juridik.

Studieprogram

Vad är ett rättssystem? Under vilka förhållanden är lag bara? Är medborgare i moderna, liberala välfärdsstater fri och lika? Finns det några naturliga rättigheter? Är internationell rätt legitim? Går social rättvisa utöver staten? Vilken förståelse för en person ligger bakom bioetisk lagstiftning? Förhindrar nya former av teknik och styrning standarder för vad det är att vara ett självständigt juridiskt ämne? Dessa och många andra frågor tas upp och behandlas i tvåårig huvudspårfilosofi för lag och styrelse.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
Deltid
2 - 4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Detta masterprogram ger konceptuella ramar och praktisk insikt, som båda är avgörande för att greppa hur ledningen och marknader fungerar ... ... [+]

Masterprogram Bank och Finans

Om du är intresserad av att få en bättre förståelse för hur den ekonomiska förvaltningen och de finansiella marknaderna fungerar, är magisterexamen i finansiell ekonomi vid VU University Amsterdam ett utmärkt ställe att börja. Detta masterprogram ger konceptuella ramar och praktisk insikt, som båda är avgörande för att greppa hur ledningen och marknader fungerar inom den finansiella sektorn.

studieprogrammet

Syftet med programmet Masterprogrammet i finans ger dig en grundlig grund för en bra start som en ekonomisk expert. Det första slaget är halva slaget. Programmet höjer din kunskapsnivå i investeringar och Corporate Finance, utbildar dig om hur att tillämpa denna kunskap i praktiken (fall) och tränar dig i att skapa ny kunskap i framkant av nuvarande akademiska tänkandet. De två första målen lärande integreras i fyra obligatoriska kurser (Corporate Finance, Empirisk Finans, Asset Pricing & Investments och finansmarknads & Institutions) och två eller flera valbara kurser som ger dig möjlighet att specialisera sig ytterligare. Både individuellt och i lag, kommer du att arbeta på akademiska forskningsprojekt svarar verkliga frågorna i finansvärlden. Finans kan bara bli din andra natur om du har möjlighet att förvärva, tillämpa och skapa kunskap samtidigt.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Programmet för ledarskap och förändringshantering är en resenärsguide för frontrunnare (förändringsagenter och bytebesättningar) i organisationer. I denna specialisering ... [+]

Handla om

Programmet för ledarskap och förändringshantering är en resenärsguide för frontrunnare (förändringsagenter och bytebesättningar) i organisationer. I denna specialisering kommer du att förvärva bevisbaserad kunskap om komplexiteten i (planerade) strategiska insatser från flera perspektiv och i olika miljöer, inklusive privata företag, offentliga organisationer och storskaliga institutioner.

Alla kurser som erbjuds i ledarskap och förändringshantering specialiseras med både makro (t.ex. organisatorisk / institutionell) och mikro (t.ex. individuella, beteendemässiga) perspektiv på ämnet. Samtidigt kommer du att lära dig om komplexiteten att genomföra förändringar "på marken", där planer och standardoperationer ofta ger lite hjälp och där ledare stiger måste till anledningen. Genom att lära sig projektledning, retorik och politiska färdigheter, och - sist men inte minst - genom att bli bekant med din personliga historia, tillväxt och vision (som "reflekterande utövare") kan du lära dig att bli den främsta (och därmed " ledare ") av förändring.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Jordvetenskap är ett allmänt masterprogram som skiljer sig från de specialiserade mästarna vi erbjuder. Programmet ger dig möjlighet att välja en ... ... [+]

Master of Earth Sciences

Vrije Universiteit Amsterdam är känd för att kombinera alla jordvetenskapliga specialiseringar med andra ämnesområden. Jordvetenskap på vårt universitet är nära kopplat till biologi och miljövetenskaper. Varför begränsa dig till att vara bara en geolog eller en geograf? Bli en sann jordforskare, med omfattande bakgrundskunskap som gör att du verkligen kan få ut det mesta av din framtid. Hur interagerar istid, liv, platttektonik och CO2-cykler i jordens skorpa och oceaner? Vad är förhållandet mellan landskaps- och felrörelser i dejting av stenar eller i processer som upplyftning och erosion?

Programmet i ett nötskal

Jordvetenskap är ett allmänt masterprogram som skiljer sig från de specialiserade mästarna vi erbjuder. Programmet ger dig möjlighet att välja en specialisering, men att välja en betyder inte att du är begränsad till bara ett ämne. Du har möjlighet att utforska alla aspekter av ett specifikt område i detalj om du vill, men du kan också välja egna ämnen för upp till en fjärdedel av de obligatoriska poängen.Här är ett litet urval av ämnen vi erbjuder:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet i kemi är ett utmanande examen för studenter som redan har en gedigen bakgrund inom kemi och som är angelägna om att ... ... [+]

Master i kemi

Masterprogrammet i kemi är ett utmanande examen för studenter som redan har en gedigen bakgrund inom kemi och som är angelägna om att utöka sina kunskaper och erfarenheter. Kemi är inte en isolerad disciplin: det utgör bryggan mellan biologi i ena änden av spektrumet (biomolekylär kemi) och fysik vid den andra änden (fysikalisk-teoretisk kemi). En magisterexamen i kemi kan leda till en spännande, välbetalt karriär med omfattande möjligheter för att driva dina ambitioner.

Kemi är en gemensam examen vid universitetet i Amsterdam och Vrije Universiteit Amsterdam. Kurser ges vid de två fakulteter of Science. Akademiker får ett diplom ackrediterats av båda universiteten.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den magisterexamen i kognitiv neuropsykologi är en tvåårig Forskning masterprogrammet som fungerar på skäreggarna mellan kognitiv psykologi ... ... [+]

Master i kognitiv neuropsykologi (Forskning)

Master i kognitiv neuropsykologi är en tvåårig Forskning masterprogrammet som fungerar på skäreggarna mellan kognitiv psykologi och klinisk neuro. Även kognitiv psykologi inriktad på allmänna teorier om hjärnans funktion, fokuserar neuropsykologi på enskilda patienter med hjärnskador, vars tillstånd kan ofta ge oss nya insikter i hur den mänskliga hjärnan fungerar. Genom att kombinera dessa två metoder i en masterprogrammet är unikt i Nederländerna.

Programmet i ett nötskal

Master i kognitiv neuropsykologi är ett tvåårigt forskningsmasterprogrammet, som kombinerar fördjupningskurser om kognitiv funktion i de allmänna och kliniska populationer med breda allmänna och neurovetenskapliga färdigheter forskning. Funktioner i läroplanen inkluderar:... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den magisterexamen i Marketing program tar dig med på en resa där du utmana dig själv att titta närmare på inom marknadsföring teori, marknadsundersökningar ... ... [+]

Master i marknadsföring

Den magisterexamen i Marketing program tar dig med på en resa där du utmana dig själv att titta närmare på inom marknadsföring teori, marknadsundersökningar, och marknadsföringssed. Du kommer att lära sig att tänka trategically, vilket förstå hur överlägset värde kan skapas för kunder och andra intressenter och samtidigt uppnå organisatoriska mål.

Första halvåret

Resan börjar genom att förstå hur en hållbar konkurrensfördel erhålls genom att skapa värde för kunder och samhälle. Snarare än att fokusera på "recept för framgång", ligger tyngdpunkten på att titta vidare: att förstå varför något fungerar. Detta kräver också djup förståelse för forskningsmetodik. Resan tar dig också djupare i världens konsument- och affärs tobusiness marknadsföring, antingen produkt eller tjänst, vilket gör att du kan ta itu med marknadsförings utmaningar i en alltmer komplex internationell miljö. Andra halvåret... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet i matematik vid Vrije Universiteit Amsterdam ger dig en möjlighet att specialisera sig inom ett område medan ytterligare fördjupa din ... ... [+]

Master i matematik

Matematik är en levande, mångfacetterad och mångsidig område, där fokus ligger på studier och utveckling av teknik för att hantera ren och tillämpad matematiska frågor. Ofta är skiljelinjen mellan teori och praktik bara en illusion. Matematisk teori, som utvecklats för ett specifikt problem, finner ofta sin väg in oväntade tillämpningar. Detta är styrkan och skönheten i matematik, en disciplin som är per definition oändlig, och där nya vägar alltid väntar på att utforskas. Masterprogrammet i matematik vid Vrije Universiteit Amsterdam ger dig en möjlighet att specialisera sig inom ett område medan ytterligare fördjupa din matematiska kunskaper i allmänhet.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Masterprogrammet i miljö- och Resource Management arrangeras av institutet för miljöstudier (IVM), som är en av ... ... [+]

Master i miljö och resurshantering

Masterprogrammet i miljö- och Resource Management arrangeras av Institutet för miljöstudier (IVM), som är en av Europas äldsta och mest respekterade forskningsinstitut i miljövetenskap. Den IVM får höga utvärderingar för sin utmärkta forskningskvalitet genom externa kvalitetsgranskningar och också som mycket väl i en citeringsanalys av granskade tidskriftsartiklar. Våra forskningsprojekt sträcker sig från analysen av lokala utmaningar som finansieringen miljötjänster till jordbrukare, för att användningen av civila juryer underlätta allmänhetens deltagande i vattenförvaltningen, anpassning till klimatförändringarna i Nederländerna, nationella utmaningar såsom grönare bruttonationalprodukten, till globala utmaningar såsom att analysera internationella förhandlingar och nord-sydliga finansiella mekanismer. Det primära syftet med miljö och Resource Management-programmet är att bygga en kritisk massa i centrala ämnesområden och forskningsteman genom att utbilda tvärvetenskapliga, självständiga och entreprenörsforskare med en passion för att kombinera spetskompetens inom vetenskap med samhällsengagemang.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Mästarens specialisering "arbets- och organisationspsykologi" fokuserar på mänskligt beteende i organisationer och arbetssituationer. Några av de frågor som ställs är: Hu ... [+]

Mästarens specialisering "arbets- och organisationspsykologi" fokuserar på mänskligt beteende i organisationer och arbetssituationer. Några av de frågor som ställs är: Hur kan organisationer attrahera kompetent och pålitlig medarbetare? Vilken roll organisatoriska ledare spela? Hur gör man påverkar grupp- och organisationsprocesser? Programmet erbjuder kurser som är förankrad i både teori och praktik, ger en inblick i rollen av personlighet, sociala processer, ledarskap och beslutsfattande i organisationer, och undervisas av internationellt erkända experter.

STRUKTUR AV PROGRAMMET

Under första halvåret, kan eleverna välja fem av de följande sju kurser:

Consumer Behavior och ekonomiskt beslutsfattande (6 EG) Ledarskap och organisation (6 EG) Sociala processer och organisatorisk förändring (6 EG) Arbete och hälsa (6 EG) Avancerad Struktur Modeller (6 EG) Personlighet at Work (6 EG) Valfri (6 EG) ... [-]
Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Hur hanterar vi som samhälle komplexa kollektiva problem som klimatförändringar, terrorism och stigande vårdkostnader? Societal Resilience är förmågan att överleva, anpas ... [+]

VARFÖR STUDIE SAMMANSTÄLLNING?

Hur hanterar vi som samhälle komplexa kollektiva problem som klimatförändringar, terrorism och stigande vårdkostnader? Societal Resilience är förmågan att överleva, anpassa sig och växa inför dessa stress och chocker. I detta multidisciplinära forskarutbildningsprogram lär du dig att analysera komplexa samhällsproblem, men också hur man samlar in, analyserar och tolkar stora data, så att du kan samarbeta med samhällsintressenter för att uppnå hållbara lösningar för samhällsfrågor.

STRUKTUR AV PROGRAMMET

Under det första året kommer du att ta introduktionskurser om nuvarande och framtida sociala problem och fjädrande svar, och om stora och små data i samhällsvetenskap. Du kommer också att träna i forskningsmetodik och dataanalys. Andra året handlar om praktik på 24 högskolepoäng och en avslutande avhandling om 30 hp. Avhandlingen är din egen del av samhällsvetenskaplig forskning och kan också användas som första vetenskapliga publikation för en framtida doktorsavhandling. Parallellt med kurserna kommer du att delta i en grupp av elever : delta i arbetsgrupper på handledning, diskussioner och intervision, skapa skapande av kunskap med medstudenter och professorer.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Den magisterexamen i statsvetenskap ger dig en grundlig, bred utbildning i sociala och statsvetenskap metodik. Detta innebär tillämpning och ... ... [+]

Master i statsvetenskap: Global miljöstyrning

Nästan inga djurarter, länder eller delar av havet är opåverkade av den enorma utvecklingen av mänskliga varelser. Befälhavaren Statsvetenskap: Global Governance Environmental fokuserar på de politiska aspekterna och konsekvenserna av ämnen som klimatförändringar, hållbarhet och natur. Är du intresserad av dessa frågor och ni strävar efter att uppgradera med en universitets mästare "examen? Då Mästarnas Statsvetenskap: Global miljöstyrning vid Vrije Universiteit Amsterdam kan vara precis vad du letar efter.

studieprogrammet

Den magisterexamen i statsvetenskap ger dig en grundlig och bred utbildning i sociala och statsvetenskap metodik. Detta innebär tillämpning och praktisk användning av olika politiska forskningsmetoder inom traditioner positiv teoriutveckling och kritisk teori. Människan påverkar nu alla biologiska och fysikaliska system på planeten. Den ständigt återkommande fråga är hur man ska organisera samarbetet utvecklingen av samhällen och deras omgivning. Väsentligt för detta är de framväxande strukturerna för gränsöverskridande samarbete och styrning, som är kärnan i denna inriktning. Master i statsvetenskap är en ettårig heltid program, undervisas helt på engelska. Den har en arbetsbelastning på 60 högskolepoäng och har fyra specialisering strömmar.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Som en examen från masterprogrammet i statsvetenskap vid Vrije Universiteit Amsterdam, kommer du att kunna arbeta effektivt i en tvärvetenskaplig miljö: du kommer att kän ... [+]

Mästare i statsvetenskap: internationella relationer och Transnational Governance

Befälhavarna programmet Statsvetenskap är ett ettårigt heltid program (ca 40 timmars studier per vecka). Programmet startar i september. Efter ett framgångsrikt slutförande, är akademiker tilldelas den lagligt erkända titeln Master of Science (MSc) i statsvetenskap. Statsvetenskap är ett heltid med start i september.

Utbildningsplan

Global samt styrelseformerna i EU har intensifierat. Samtidigt har det nya millenniet också bevittnat nya former av konflikter samt den uppenbara återkomsten av interstate rivalitet och geopolitik, som kan bevittnas av ny kapprustning och i den ökande konkurrensen om naturresurser. I denna inriktning kommer du att bekanta sig med de olika teoretiska perspektiv som dessa internationella dynamik kan analyseras, och lära sig att tillämpa dem på de ämnen du intresse. Master i statsvetenskap är en ettårig heltid program, undervisas helt på engelska. Den har en arbetsbelastning på 60 högskolepoäng och har fyra specialisering strömmar.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Som en Vetenskaps-professionell kan du överbrygga klyftan mellan forskning i (universitet) laboratorier och övning i stora industrier samt (små) företagande företag. Du ä ... [+]

Som en Vetenskaps-professionell kan du överbrygga klyftan mellan forskning i (universitet) laboratorier och övning i stora industrier samt (små) företagande företag. Du är utbildad för att integrera vetenskapliga aspekter i ett affärs- och innovationssammanhang med hänsyn till organisatoriska, sociala och kulturella variabler. Övning och teori går hand i hand i din mästare SBI och SBI-kurser har verkliga affärs- och teknikfall som är direkt tillämpliga i din framtida karriär.

STRUKTUR AV PROGRAMMET I början av programmet väljer studenterna en specialisering: Energi och hållbarhet eller Liv och hälsa. Läroplanen består av följande: • Obligatorisk företags- och innovationsfag (18 EC) • Specialiseringsrelaterade vetenskapliga valkurser (12 EC) • En specialiseringsrelaterad obligatorisk integreringskurs (6 EC) • En av de två varianterna av vetenskapsprojektet 24 EC) • Forskningsprojekt (36 EC) • Obligatorisk forskningsmetodikkurs (6 EC) • Valfria ämnen (18 EC) ... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vrije Universiteit Amsterdam

Master specialisering inom Human Resource Management behandlar personalprocessen i organisationer, från rekrytering och urval till befordran ... ... [+]

Human Resource Management

Master specialisering inom Human Resource Management behandlar personalprocessen i organisationer, från rekrytering och urval till befordran, överföringar och avgångar. Programmets fokus ligger på utveckling och kontroll av den mänskliga faktorn i en arbetsgrupp sammanhang som blir allt mer skiftande. Om du tar Master specialisering inom HRM, kommer du att tilldelas en examen i företagsekonomi, men du kommer att specialisera sig på processer av personal prestanda och mänsklig utveckling. Detta kommer inte bara att förbereda dig för en karriär i mänskliga resurser, men också som ett management trainee eller affärskonsult. Den kunskap du förvärvar ger dig möjlighet att utveckla och tillämpa teoretiska idéer, medan dina problemlösningsförmåga kommer att göra dig effektivt i alla typer av nya eller okända tvärvetenskapliga sammanhang.... [-]

Nederländerna Amsterdam
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VU University Amsterdam
Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, North Holland, Nederländerna
Webbplats
Telefon
+31 20 598 9898