Vrije Universiteit Amsterdam

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam (' VU Amsterdam ') är ett internationellt känt forskningsuniversitet som grundades 1880. Universitetet erbjuder över 175 engelskspråkiga program på Bachelor, Master and PhD-nivå till mer än 26 000 studenter från hela världen. Studenter och personal på 122 nationaliteter skapar ett dynamiskt internationellt akademiskt samhälle.

VU Amsterdam ligger i den livliga staden Amsterdam, en av de mest multikulturella städerna i världen, med den största koncentrationen av studenter i Nederländerna och där engelska är det andra språket. Campus är omgiven av ett av de mest dynamiska och snabbväxande affärsområdena i Nederländerna som är värd för över 700 företag.

Med mer än 26 000 studenter, varav 4 088 är internationella, bedriver VU Amsterdam banbrytande forskning om problem av samhällelig och vetenskaplig betydelse. Vi utmärker oss inom forskning och utbildning genom fyra tvärvetenskapliga teman: människors hälsa och livsvetenskaper, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Som student kommer detta att hjälpa dig att se utöver gränserna för vetenskapliga discipliner och att söka efter konkreta lösningar för en bättre värld. Dessutom anser VU Amsterdam mångfald, vare sig det gäller kultur, övertygelse, nationalitet eller förutbildning, som källa till innovation och framsteg, och därmed som speciell styrka.

Utbildningens kvalitet

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) har ett sterkt rykte för den fina kvaliteten på sin undervisning. Du arbetar i relativt små grupper, där stor vikt läggs på interaktion och ett personligt tillvägagångssätt. Undervisningen är välorganiserad. Detta återspeglas exempelvis i studieprogrammets tydliga struktur.

Öppna dagar

Vill du lära känna Vrijde Universiteit Amsterdam och alla deras program? "Gå sedan med på våra öppna dagar!

Bachelor öppna dagar 30 & 31 oktober

Klicka här för mer information och här för att förregistrera dig!

Mästarkväll 1 december

Klicka här för mer information och förregistrera dig!

Livlig Amsterdam

Universitetet ligger i den pulserande staden Amsterdam, en av de mest mångkulturella städerna i världen, med den största koncentrationen av elever i Nederländerna och där engelska är det andra språket talat. Som student på VU Amsterdam kan du dra nytta av alla fördelar som huvudstaden erbjuder. På drygt femton minuter är du i Amsterdams livliga centrum, där det finns många affärer, nöjesställen, parker och trottoarkaféer. Amsterdam är säkert och engelska talas allmänt.

Personlig tillsyn

VU Amsterdam ägnar stor uppmärksamhet åt råd om personlig studie. Redan i början av studiekursen kommer du att bli introducerad för studiets rådgivare. Den här personen kommer att ge dig råd om eventuella problem som du kan ha med din kurs och svara på frågor om arbetsmarknaden.

Unik identitet

VU Amsterdam var det första universitetet i Nederländerna som grundades av en privatperson, utan störningar från kyrkan eller staten. Detta arv är fortfarande mycket en del av vem vi är: VU står för Vrije Universiteit, som bokstavligen översätts som "Free University." Universitetet har redan från början inrättat egna forskningsområden, skapat egna studieprogram och praktiserat egna didaktiska metoder.

Lätt tillgänglig

Vrije Universiteit Amsterdam är lättillgänglig med kollektivtrafik. Schiphol flygplats ligger bara åtta minuter med tåg. Amsterdam Zuid Station ligger inom gångavstånd från universitetet i Amsterdam. Det finns också en snabb spårvagnsförbindelse till Amsterdam Central Station eller Amsterdam Sloterdijk Station, med en resetid på bara sexton minuter. VU Amsterdam är också lätt att nå med bil, ligger nära Amsterdams omlopps motorväg.

Universitets campus

Nästan alla våra studenter, personal och program ligger på campus: ett enda byggnadskomplex i Amsterdams affärsdistrikt. Under dina studier är det därför mycket lätt att bekanta dig med andra discipliner.

Ackreditering

Vrije Universiteit Amsterdam är fullt erkänd av det nederländska utbildningsministeriet som forskningsuniversitet. Alla utbildningar vid VU University Amsterdam är antingen ackrediterade av eller i färd med att ackrediteras av NVAO, Ackrediteringsorganisationen för Nederländerna och Flandern. Denna kropp grundades genom internationell överenskommelse och garanterar kvaliteten på högre utbildning i Nederländerna och flamländsktalande Belgien genom ackreditering av studieprogram.

Typer av program

VU Amsterdam erbjuder fyra typer av program:

  • Kandidatexamen (som leder till BA / LLB / BSc)
  • Magisterexamen (som leder till MA / LLM / MSc / MPhil)
  • Doktors- / doktorsprogram (ledande till doktorsexamen)
  • Icke-examen program (Study Abroad & Exchange / Summer / Winter School)

stipendier

Med vårt eget stipendium, VU Fellowship Program (VUFP), erbjuder vi mycket motiverade studenter med utmärkta studieresultat den unika möjligheten att bedriva en magisterexamen med ekonomiskt stöd från universitetet. VUFP-stipendiet är ett studieavgift. Holland Scholarship Program (HSP) är avsedd för studenter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA) som vill följa ett magisterprogram i Nederländerna. VU Amsterdam omfattar mångfald som en anrikning till vår undervisning, forskning och vårt bidrag till samhället. Detta stipendium är speciellt avsett för utmärkta studenter som bidrar till mångfalden på vår campus. Som en internationell student som planerar att studera på VU Amsterdam kan du ansöka om olika stipendier och stipendier. Detaljerad information om stipendier och tidsfrister finns på WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS eller WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship Program

VU Fellowship Programmet (VUFP) erbjuder talangfulla potentiella studenter den unika möjligheten att utöva examen i ett urval av masterprogram på VU University.

Organisation

VU Amsterdam är ett traditionellt holländsk universitet som förvaltas av en direktion (tre ledamöter) och har 10 fakulteter direkt under direktionen. Varje fakultet ger en eller flera kandidatexamen och magisterexamen och utför forskning. De är alla organiserade annorlunda, men de flesta har en styrelse, en central personal och flera avdelningar och forskarskolor. Universitetet har också ett antal serviceavdelningar, av vilka Internationella kontoret är ett, och där ett antal tvärvetenskapliga forskningsinstitut.

Privat eller offentlig?

VU Amsterdam är ett av 14 offentliga universitet som erkänns av det nederländska utbildningsdepartementet och är därför delfinansierat av staten. Under det nederländska systemet subventionerar regeringen erkända universitet på grundval av sina studentnummer och anger också gränser och riktlinjer för de avgifter som dessa universitet får ta ut. Detta garanterar tillgång till högkvalitativ högre utbildning för alla nederländska medborgare, rika eller fattiga. VU Amsterdam välkomnar sökande från alla bakgrunder.

VU International Office Services

  • Visa / uppehållstillstånd

Ta reda på om du behöver visum / uppehållstillstånd och hur det ska ordnas.

  • boende

Information om boende på VU Amsterdam .

  • Registrering i kommunen

När du har anlänt till Nederländerna måste du registrera dig hos kommunen. Ta reda på vad du behöver göra.

  • Introduktionsaktiviteter

Efter din ankomst kommer många introduktionsaktiviteter att äga rum på VU Amsterdam .

  • Unibuddy

Är du nyfiken på studentlivet på VU Amsterdam ? Klicka här för att fråga våra internationella studentambassadörer.

Platser

amsterdam

VU University Amsterdam

Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105

1081 HV amsterdam, Nord-Holland, Nederländerna
Telefon
+31 20 598 9898

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MA
MSc
Magisterexamen