Benson Idahosa University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Historia och filosofi

BIU

1960

Efter etableringen av Church of God Mission på 1960-talet, ärkebiskop Benson Idahosa fått särskilda anvisningar från Gud att ge sig in på utbildningsområdet, från Nursery utbildning till universitetsnivå.

1981

Genom 1981, visionen av kristna tron ​​University (CFU), som senare döptes om Benson Idahosa University hade mognat i huvudet på ärkebiskopen. Men förverkligandet av visionen måste avbrytas för att ge utrymme för fastställandet av den mycket ansedda Word of Faith grupp skolor (Nursery, primär och sekundär) på 1980-talet

1992

År 1992 ansökte ärkebiskop Benson Idahosa till den ärade utbildningsministern om tillstånd att inrätta och driva ett privat universitet. Efter denna utveckling, en expertgrupp av akademiker och yrkesverksamma inrättades för att förbereda en genomförbarhetsstudie, en akademisk Brief och utveckla en översiktsplan för det föreslagna University. Fungerar som Institutet för kontinuerligt lärande (ICL) anordnade föreslagna University akademiska och yrkesmässiga program för unga studenter.

1998

Christian Faith University blev Benson Idahosa University och februari Idahosa blev universitetets andra president

2002

I februari 2002, tio år efter ansökan starta ett privat universitet, den federala regeringen, genom den nationella Universities Commission (NUC) nådigt beviljat Benson Idahosa University licens att driva. Universitetet började fungera som en fullt licensierad institution mars 2002 med en initial elev inskrivning av 400, registrerat i två fakulteter (Humanistiska fakulteten, samhällsvetenskap, utbildning och fakulteten grundforskning och tillämpad Sciences).

2004

Benson Idahosa universitets första inlägg ackreditering årliga sammankomst

Vår vision

Benson Idahosa University strävar efter att vara modell för akademiker, yrkesverksamma och företagare, som kommer att vara effektiva lärjungar för Kristus genom briljera i sina yrkesområden. Det kommer att kännetecknas av hög prestanda i tvärvetenskaplig forskning, ta itu med nationella och internationella problem, vilket eliminerar fel beteendemönster bland studenter och bli ett magasin av kunskap som ska användas för gagn för mänskligheten på kristna etiska principer som syftar till att ändra nationen och kontinenten genom att ändra en students liv åt gången.

Vår mission

Benson Idahosa University är ett privat Christian University ger state-of-the-art grundutbildning, forskarutbildning och yrkesutbildning. Vi är fast beslutna att uppdraget att höja ledare för nationen, som är komplett i anden, själ och kropp och därmed bidra till produktion av hög nivå ledarskap och kvalitet arbetskraft för nationen och världen. Vi utför dessa funktioner genom omdömesgillt utnyttja aktuell information och kommunikationsteknik, nätverk med liknande institutioner över hela världen, att sätta människor först i verksamheten och betona kristna etiska värderingar. Mottagarna av universitetets service är studenter, arbetsgivare för arbete, nuvarande och kommande generationer, Nigeria och det globala samhället.

Vår grundläggande syfte

Ändra Nigeria

Våra kärnvärden (TOP-TIAA)

  • Work
  • ägande Mentalitet
  • människor Matter
  • Öppenhet och integritet
  • Innovation
  • Ansvarighet
  • Akademisk excellens med godliness

Varför studera på BIU

BIU studenter

Studenter njuta av en kris gratis campus miljö, där de fred kan uppnå sina akademiska sysselsättningar. Det finns inga sekter eller strejker på campus.

Vår studentens ledarskapsprogram dvs bosatta rådgivare, Studentprästerna och fler erbjuda studenterna ledarroller som hjälper dem att utveckla sina ledaregenskaper och kommunikationsförmåga för att lyckas långt efter examen.

Vi har mycket gynnsamt boende vandrarhem, sportanläggningar och betydande föreläsningssalar som bekvämt rymma alla elever.

Varje elev är utsatt för träning från några av de mest kända ledarskapsinstituten och kunniga män och kvinnor med stora prestationer. Genom detta de är inspirerade och deras perspektiv breddas på andlig tillväxt i Kristus, ledarskap, rikedom, skapande, politik, underhållning och mycket mer.

Varje student ges lika möjlighet att få ovärderlig praktisk erfarenhet genom särskilda program, uppgifter, bilagor och praktik entreprenörskap med top-notch företag inom sina intresseområden för att få dem utrustade för livet efter skolan.

Eleverna har möjlighet att tjäna stipendier genom flitig användning i sina akademiker, ledaransvar och fritidsaktiviteter.

Alla studenter, oavsett studiekurs, få utbildning i företagande, administration, ledning, personal branding, förslag utveckling, återuppta skrivande och kommunikation, förhandling och projektledning.

Platser

Benin City

Address
Private Mail Bag 1100,
University Way.
Off Upper Adesuwa Road
Government Reservation Area (GRA).

Benin City, Edo, Nigeria