Igbinedion University, Okada

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den UNIVERSITET startade sin akademiska program i 1999/2000 session i fem Högskolor nämligen humaniora och samhällsvetenskap, Business and Management Studies, hälsovetenskap, lag och natur och Applied Sciences. Stiftelsen studenter anlände Okada på fredag ​​15 oktober, 1999. Sedan dess har den UNIVERSITET har utan avbrott bekräftade sin vilja att återvända högre utbildning till internationellt accepterade kalender september till juni. De College of Engineering påbörjade sitt program i 2002/2003 session. De College of Health Sciences fortsatte att vara ett område av populära efterfrågan. De College of Pharmacy och B.Sc omvårdnad inleddes 2004/2005 session. De Igbinedion University Teaching Hospital förvaltas av en styrelse invigdes först den 12 januari 2003 övervakar angelägenheter sjukhuset. Som en del av sina mål att utbilda och producera jobb leverantörer, Igbinedion University har Förpackad företagande och färdigheter förvärv moduler för att utsätta studenter tillräckligt nog för att vara "lämpliga för arbetslivet". Dessutom har en samhällstjänst program infördes i 2009/2010 session. Under den programmerade, alla andra årets studerande över Högskolor som krävs för att genomföra en praktisk Programutveckling i ett valt område och gemenskap i och runt universitetet / stad.

Studenten befolkningen har ökat stadigt från 111 i 1999/2000 session 5036 2012/2013, medan personalen styrka har ökat från 55 år 1999/2000 till 565 tillverkad av 290 Undervisande personal (50 av som är professorer) 153 Senior Non Lära personal och 213 Junior och Mellan personal under samma period.

Akademiska program i Läkarvetenskap, lag, Humaniora och samhällsvetenskap, Business and Management Studies, Naturliga och Applied Sciences och teknik som är mogna, åter ackrediterade, från tid till annan av nigerianska universitet kommissionen och de berörda yrkesorganisationer. De Oba Erediauwa College of Law visade sig sin första skörd av akademiker under 2004. Den elfte partiet examen idag är redan på Law School.

Vid denna sammankomst är universitetet examen sin åttonde uppsättning av läkare, och har fortsatt att upprätthålla skillnaden av att vara den allra första privata universitet i Afrika, söder om Sahara att producera Medicin Läkare. Den UNIVERSITET är också examen hennes åttonde skörd av begåvade och väl preparerade Ingenjörer från generator Abdul Abubakar College of Engineering.

Vision

För att vara ett ledande centrum för akademisk kvalitet genom pro-aktiva och lyhörda företagande, forskning i linje med dynamiken i nationell och global utveckling och kunskapsproduktion som svar på kontextualiserad nationella och globala behov.

2

Mål

Målen för universitetet är:

 • Att träna kvalificerad personal genomsyrade med andan i service och utveckling.
 • Att erbjuda breda möjligheter till högre utbildning för alla personer som kan dra nytta av det, utan hänsyn till ras, religion, kön eller politisk övertygelse / övertalning.
 • Att utbilda forskare, ingenjörer, läkare, lärare, ekonomer, jurister, bland annat specialist inom humaniora och bedriva forskning inom vetenskap och teknik.
 • Att bedriva forskning om problem i samband med utvecklingen av den nationella ekonomin systemet och teknik och kultur samt att främja kunskap.
 • Att utbilda lärare och akademisk forskning personal för universitetet och andra högre utbildningsinstitutioner.
 • Att främja vetenskaplig kunskap och sprida sina resultat för socioekonomiska fördelar.
 • Att genomföra alla andra aktiviteter som är lämpliga för en universitet av högsta standard.

Mission

 • Att vara bland de bästa och mest framgångsrika universitet i landet.
 • Att skapa allmän service och bra valuta för pengarna i Högskoleutbildning sektorn.
 • Att utmärka sig i att förutse, svarar snabbt och konkurrenskraftigt till elevens behov och personalutveckling.
 • För att upprätthålla en tillväxt som svarar mot den totala globala expansion och utmaningar inom undervisning och forskning.
 • För att producera genom våra kvalitetsprogram, akademiker universitet vars certifikat öppna alla dörrar till uppåt ekonomisk och social rörlighet.
 • Att expandera vår forskning globalt genom att skapa kopplingar och samarbetsnätverk bland ledande universitet och forskningsinstitutioner över hela världen.
 • Att regelbundet försöka bibehålla kunskapsinhämtning och kompetens.
 • För att driva kompetens drivna system, som gör det möjligt för personalen att förvärva nya färdigheter, kunskapsbas och förbli konkurrenskraftiga inom sina specialområden.
 • Att regelbundet kartlägga miljön i syfte att identifiera områden med behov i syfte att bidra till samhället och registrera betydande närvaro nationellt och över hela världen.

Platser

Benin City

Igbinedion University

Address
Mission Road, Okada
Benin City, Edo, Nigeria
Telefon
+234 803 395 8334