Joseph Ayo Babalola University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Jabu, Det första entreprenörs universitetet i nigeria Grundades i lydnad mot gudomliga instruktioner av Kristus Apostolic Church Worldwide 2004, under det visionära ledarskapet av dess dåvarande president, pastor (Dr.) EH L Olusheye.

Den nuvarande presidenten för Kristus Apostolic Church Worldwide, pastor AO Akinosun som styrelsens ordförande, ger oss övergripande riktning, med förhöjda och förnyade andliga och ekonomiska åtaganden till UNIVERSITET.

Vår första kansler i hans kungliga majestätts personlighet, Oba (Dr) Oladele Olashore (CON), fram till sin undergång i juni 2012, arbetade sedulöst på olika sätt för att positivt fördjupa universitetets gång. Den nuvarande kansleraren är den dynamiska pastoren (Dr.) Wemimo Odunaiya, en präst och industriist med en oupphörlig passion för excellens. Huvudansvariga är Prof AMA Imevbore (förbundskansler) och pastor CS Fasuyi (vice ordförande, styrelse) samt advokat Wale Aderibigbe, justitiesekreterare och andra ledamöter. De har noggrant behållit tron ​​med de grundande fädernas vision.

Affärsidé

Joseph Ayo Babalola University är ett privat universitet i Nigeria för att ge undervisning, forskning och service som skulle uppmuntra lärande och stimulera akademisk utbyte både i nationella och internationella fora.

Joseph Ayo Babalola University, Ikeji Arakeji, Osun State är en trosbaserad tertiär institution som ägs av Kristus Apostolic Church (Worldwide). Det godkändes den 8 februari 2006 av Federal Executive Council; Mottog sin licens den 6 mars 2006 och öppnade för studenter för 2006/2007 sessionen den 25 oktober 2006.

Platser

Ilesa

Address
Joseph Ayo Babalola University
Ikeji-Arakeji
P.M.B. 5006

Ilesa, Osun, Nigeria