Read the Official Description

VAD ÄR ACN?

Vår college erbjuder studenter 30 högskolepoäng (ett år - motsvarande 60 "studiepoeng" i det norska systemet) på den amerikanska universitetssystemet som en del av en amerikansk kandidatexamen. ACN: s samarbetspartners är:

University of North Dakota (UND) i Grand Forks, North Dakota West Chester University (WCU) i West Chester, Pennsylvania Adelphi University (AU) i Garden City, New York. Southern New Hampshire University (SNHU) i Manchester, New Hampshire.

ACN studenter som genomför ACN programmet platsgaranti. Dessutom, med de krediter som erhållits från ACN, kan eleverna välja att, på universitetet i sitt val i USA.

När eleverna framgångsrikt slutföra kurserna på ACN, kan de vara berättigade till överföring till UND, WCU, AU eller SNHU som Junior (tredje året) student. Även på ACN de får en god förståelse av det amerikanska universitetssystemet, bygga ett nätverk av studenter och lärare kontakter (både norska och amerikanska) och kan sedan göra en smidig övergång till universitetssystemet. ACN hjälper eleverna med praktiska och byråkratiska detaljer så att de kan koncentrera sig mer på sina studier och deras övergång kommer att vara smidig. Det nära samarbetet med dessa universitet gör ACN att vara värd amerikanska professorer varje termin.

De allra flesta av norska studenter återvänder till Norge för att göra karriär inom sitt område för studien. Tidigare elever uppger att de har varit starkare kandidater i anställningsintervjuer på grund av deras internationella studier.

Förr i tiden ACN studenter har fått grader i ett brett spektrum av områden, men särskilt populära är: Kommunikation - Media, Broadcasting, journalistik, PR, Peace Studies, Flyg alla affärsområde.. ACN studenter för närvarande arbetar i Norge inom områdena TV, radio, skolor och företag - både stora och små.

ACN är en viktig möjlighet för internationella studenter också. Amerikanska studenter kommer från alla delar av USA, men främst från mitten av väst. ACN har en särskild vädjan i den norsk-amerikanska samhället och studenter lockas ofta på grund av deras norska arv. Vi har också haft studenter från Iran, Irak, Bulgarien, Tyskland, Sverige, Kamerun, Ghana, Kina, Kanada, Vietnam, Filippinerna och Bosnien. De lämnar Norge med en förkärlek för landet, folket och kollegiet.

HISTORIA ACN

Den American College of Norway har firat mer än 25 läsår. Det grundades 1990 av Dr. Steinar Opstad, tidigare vice ordförande i NHO, den Næringslivets Hovedorganisasjon.

År 1992 började ACN med 12 norska och 12 amerikanska studenter går samman för att studera i en pittoresk gård herrgård på ön Jeløy i Moss, Østfold, Norge. Genom åren har programmet utökats till 70 elever från Norge, USA och länder från hela världen. ACN nu ligger i den vackra Convention Building (Konvensjonsgaarden), centrala Moss, nära biblioteket, caféer, shopping och nattliv.

Varför ACN?

Det finns en mängd orsaker till att eleverna börjar sin utbildning vid American College of Norge. Att studera vid ACN tillåta elever att få 30 poäng (ett år) mot din kandidatexamen, vilket gör att du kan starta som ett tredje år (junior) på vår samarbetspartner universitet i USA. För det andra, erbjuder ACN ett stegvist införande i det amerikanska universitetssystemet. Klasstrukturen och sociala nätverk av amerikanska universitet är helt annorlunda än de på norska universitet och högskolor. Eleverna lättade på nya sätt att göra saker, och är bättre förberedda för sina studier vid ett amerikanskt universitet.

ACN ger studenterna möjlighet att förbättra sin engelska läsning, skrivning, förståelse och förmåga att tala. Medan eleverna måste vara flytande att bli antagen till ACN, de flesta rapporterar att efter ett år här sina kunskaper i engelska avsevärt har förbättrats. Detta förbereder studenterna för större framgång under hela studietiden.

Personalen är utrustad för att hjälpa eleverna med olika icke-akademiska aspekterna av förbereder sig för att studera i USA, såsom gäller för skolor, hitta bostad, och ansöka om visum. Detta stöd är ovärderligt, och med vår hjälp, kan din resa till USA vara mycket mindre stressande.

Slutligen är ACN kul! Eleverna bildar ett sammansvetsat grupp av vänner som de annars inte skulle ha met.Throughout året finns det otaliga aktiviteter för studenter, både inom och utanför skolan. Eleverna får ett nätverk av vänner och klasskamrater, som kommer att bidra till senare i livet när jobbsökande. Många studenter väljer även att delta i samma amerikanska universiteten så när de kommer till Amerika de redan har ett socialt nätverk. Detta gör att livsförändrande flytta från Norge till Amerika mycket lättare.

Norska studenter

80-90% av våra studenter är norska och de flesta studenter ansöka direkt till ACN från high school. Vi accepterar 70 studenter varje år, och de flesta av dem anmäla dig till höstterminen. Det är också möjligt att ansöka om vårterminen som startar i januari.

Anmälan Behörighet:

En komplett ansökan (ACN Application) Alla sökande måste ha uppnått generell studiekompetanse i början av terminen som de tillämpar Alla sökande är skyldiga att lämna in en personlig essä besvara denna fråga: "Varför är jag intresserad av denna pedagogiska möjligheter" Den rekommenderade medeltalet är 4,0 (norska Scale) - Vänligen kontakta för tydlighet Kommer att prioriteras att falla sökande som lämnar in en ifylld ansökan senast den 1 maj. Sista ansökningsdag för vårterminen är 25 november.

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Dorm Video