NHH Norwegian School of Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

NORGES ledande handelshögskola
Det gör en skillnad där du studerar. NHH är en av de bästa handelshögskolorna i Europa och är en medlem av den exklusiva CEMS nätverket (www.cems.org) - den strategiska alliansen av 30 ledande handelshögskolor, 65 multinationella företag och fem partners icke-statliga organisationer. NHH strävar efter att vara en internationellt ledande inom utvalda forskningsområden, och vår fakultet är i hög efterfrågan som experter i näringslivet, media och samhället som helhet.

Vi välkomnar begåvade studenter från hela världen för att vårt masterprogram och erbjuda dem en förstklassig utbildning - utan terminsavgift.


INGA AVGIFTER
NHH är en statligt finansierade universitet och laddar därför ingen ansökan eller studieavgifter. Som student på NHH, den enda avgift du måste betala är en liten termin registreringsavgift till Studenthälsan organisationen i Bergen (SiB), så att du kan dra nytta av deras tjänster. Beloppet är för närvarande cirka 800 NOK per termin. Vissa sökande är skyldiga att dokumentera ekonomiska förutsättningar för att kunna beviljas uppehållstillstånd för att studera i Norge (medborgare utanför EU / EES-området och Schweiz).


3 av 4 studenter har ett jobb innan examen
NHH studenter har relevant jobb som väntar. Enligt vår senaste anställning undersökning tre av fyra studenter har redan landat ett jobb innan de tar ut examen. Den genomsnittliga lönen för NHH studenter är cirka 520 000 norska kronor (ca. 63 000 USD) inklusive förmåner.

NHH utexaminerade få arbete i olika branscher:

 • Consulting, revision och redovisning - 49%
 • Bank, försäkring och finans - 22,4%
 • Offentlig förvaltning, forskning och undervisning - 8,2%
 • IT / telekom och transport / leverans - 8,2%
 • Industri, olja / gas och energi - 5,1%
 • Handel, PR och marknadsföring / reklam - 5,1%
 • - 2%


  Många av våra internationella studenter väljer att bo i Norge efter att de har tagit examen. Vår senaste undersökning visar att 58 procent av de utexaminerade arbetar i Norge, medan resterande 42 procent resa utomlands för att arbeta.

  VIDEO: "Karriär - Möjligheter gjort verkliga"


  Näringslivet är det från dag ett
  På NHH har vi en nära koppling till näringslivet. Skolans omfattande samarbete med norska och internationella företag kommer att se till att du får en lärorik erfarenhet som är relevant, aktuell och fokuserade på att hjälpa dig att bli en företagsledare i morgon. Våra studenter får inspiration från möten med representanter från näringslivet under hela året genom gästföreläsningar, fallpresentationer, seminarier och konferenser, arbetsmarknadsdagar och företagspresentationer.


  Internationella möjligheter
  Som student på NHH du kommer att ha goda möjligheter att få värdefull internationell erfarenhet under studietiden genom utbytesprogram, CEMS magisterexamen i International Management (MIM), dubbla examina och sommarkurser.

 • Utbytestermin med ett av våra partnerskolor
 • CEMS magisterexamen i International Management
 • Dubbla Utbildningsprogram
 • Innovation School vid Berkeley
 • Sommarkurs vid Fudan University

  Kolla in några NHH elevernas internationella erfarenheter och läsa deras berättelser: http://bit.ly/2fXZjEN

  För mer inspiration, söka #nhhworldwide på Instagram och se vad eleverna upplever utomlands.


  Student vid NHH - praktisk erfarenhet och roligt
  NHH studenter i allmänhet väl nöjda med sina studier och studentliv vid NHH, och nyligen genomförda undersökningar visar att 95 procent skulle rekommendera NHH till en vän.

  För att hjälpa till att du får ut det bästa möjliga start, studentföreningen (NHHS) och NHH organisera en välkommen vecka i början av din första termin.

  Som NHH student blir du automatiskt medlem i NHHS, en av de mest aktiva studentföreningar i Norge. Att delta i ett eller flera av föreningens verksamhet ger dig en chans att få nya vänner, driva dina intressen och få nya erfarenheter. Att delta i aktiviteter ger dig också praktiska erfarenheter och ett sätt att utveckla din lagarbete och ledarskap och testa akademiska teorier i verkliga livet. Relevanta erfarenheter under studietiden värderas högt av potentiella arbetsgivare.

  NHHS verksamhet sträcker sig från idrottsklubbar för fotboll, basket och utomhusaktiviteter, finansiella och företagande grupper, skoltidningar, en TV-kanal, en fotografering grupp, en dansgrupp och flera körer.

  Stora studentevenemang:

 • Den kulturfestival Uken är den största studentevenemang i den västra delen av Norge. För tre veckor, studenter organiserar scenshower, konserter och andra evenemang som lockar tusentals besökare till skolan.
 • Den NHH Symposium är norra Europas största studentdrivna konferens för näringslivet. Företagsledare och toppolitiker närvara vid evenemanget, diskutera aktuella globala frågor.
 • TEDxBergen är en årlig konferens som arrangeras av studenter från NHH.


  NORGE
  Norge har en stark tradition av jämlikhet och rättvisa, något som har främjat en hög grad av kön, ekonomisk och social utjämning. FN rankar Norge som en av de länder som har högst livskvalitet.

  Det norska systemet för högre utbildning omfattar alla de institutioner som är ackrediterade. Med undantag för vissa privata högskolor, alla lärosäten är statsägda.

  Norge har utan tvekan en av de bästa välfärdssystemen i världen, och som student här du garanteras professionell medicinsk behandling oavsett vilken del av landet du bor i.

  Den norska ekonomin domineras av utvecklingen av och handel med energi och naturresurser. Offshore olja och gas, fiske, vattenbruk, och kraftproduktion är viktiga affärsområden för landet.


  BERGEN
  Bergen är en kosmopolitisk stad med en småstadscharm och atmosfär. Staden erbjuder ett brett utbud av stads-, kultur och natur. Kombinationen av stadslivet och naturen är unik. Omgiven av berg, fjordar och öar, har Bergen en exceptionell närhet till naturen. Det är bara en kort promenad från det urbana stadslivet till en fjällvandring upp till Fløyen eller en båttur till en av öarna.

  Se NHH student blogg för tips om att komma till Norge och Bergen: http://bit.ly/2gddysk

 • Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

  Se skolans Masterprogram »

  Program

  Skolan erbjuder också:

  Magisterexamen

  Magisterexamen I Ekonomi

  Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: två år Programmet ger dig kompetens att analysera marknader och branscher och de ekonomiska utmaningarna privata företag, offentliga institutioner och utveckling i länder och regioner. Det kommer att ge dig med viktiga perspektiv för att förstå en alltmer globaliserad ekonomi. Förstå ekonomiska mekanismer är avgörande för en framgångsrik verksamhet och utformningen av den allmänna ordningen och denna masterprogrammet erbjuder en grundlig och omfattande utbildning i ekonomisk teori och ekonometri. Du kommer att vara utrustade för att analysera centrala ekonomiska frågor såsom:

  Vilka är effekterna av den finansiella krisen? Varför är vissa fusioner inte är lönsamma? Är beskatta rikedom en bra idé? Hur snabbt ska oljetillgångar exploateras? ... [-]


  Magisterexamen I Energi, Naturresurser Och Miljö

  Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120

  Strategiska svar på mer konkurrenskraftig energi och naturresursmarknader Miljöpåverkan av affärs- och regeringsbeslut

  Dess flexibilitet gör att du kan välja specialiserade kurser som uppfyller dina individuella intressen och behov.

  De avancerade kurserna kommer att kvalificera sig för en magisterexamen med "Forskning Godkänd". Studenter som planerar att bedriva en doktorsexamen uppmuntras att välja minst två avancerade kurser.

  [-]


  Magisterexamen I Finans

  Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: två år Programmet förbereder eleverna för ett brett spektrum av utestående karriärmöjligheter inom finansiella tjänster, konsulttjänster och revision. Portföljen är konstruerad och undervisas av NHH internationellt erkända finans fakultet, vars akademisk forskning och branschkunskap att kurserna är relevanta och av hög kvalitet. Kurserna kombinerar en strikt teoretisk metod med relevanta program och studenter kommer att utveckla en djup förståelse för den teoretiska ramen och empiriska bevis i finans. Du lär dig att analysera verkliga problem relaterade till finansmarknaderna och ekonomiska beslutsfattandet i företagen, och att tillämpa principerna vid forskningsfronten. Efter genomgången av programmet, kommer du att ha kompetens för att utföra investeringsanalys och värdering, utvärdera portföljförvaltnings strategier och tekniker, och göra corporate finance beslut och överväganden riskhantering. ... [-]

  Magisterexamen I Internationella Affärer

  Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: Två år Globaliseringens krafter och internationalisering har fört människor, företag och marknader över hela världen närmare varandra än någonsin tidigare. Moderna företag måste behärska både internationella och lokala dimensioner för att lyckas i en alltmer konkurrensutsatt miljö och dagens globala affärsmiljö erbjuder utmärkta möjligheter för kvalificerade yrkesmänniskor som söker internationella karriärer. International Business vid NHH är ett specialiserat program som syftar till att ge de studerande med rätt blandning av analytiska och praktiska färdigheter för en karriär inom multinationella företag, internationella organisationer eller mindre företag vars verksamhet omfattar en betydande grad av internationell verksamhet. Programmet ger dig rätt balans mellan teoretisk utbildning och praktik orienterade fallstudier och samspel med näringslivet. ... [-]

  Magisterexamen I Marknadsföring Och Varumärkeshantering

  Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: två år att bygga och hantera starka varumärken är nyckeln till att få konkurrensfördelar och långsiktig lönsamhet för produkter, tjänster, företag och organisationer. Innehavaren och Brand Management-programmet ger studenterna djupgående och forskningsbaserad kunskap om marknadsföring, konsumentbeteende, innovation och varumärkeshantering. Förstå konsumenternas och konkurrent beteende är viktigt att varje företag och organisation. Kund- och konkurrent insikter utgör grunden för att utveckla bra strategier samt optimal positionering på marknaden och effektiva marknadsföringstaktik. Programmet integrerar teori och praktiska tillämpningar från strategi och marknadsföring för att hjälpa eleverna att utveckla starka varumärken och göra framtida beslut på marknaden. Centrala frågor som tas upp är: Hur man anpassar produkter, kommunikation och distributionssystem till kundernas behov - och beteende? Hur man positionerar ett varumärke effektivt på en konkurrensutsatt marknad? ... [-]

  Magisterexamen I Strategi Och Ledning

  Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

  Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: Två år Strategi och Management fokuserar på hur chefer och medarbetare kan utveckla företag att bli effektiv och konkurrenskraftig samtidigt som företagens sociala ansvar. Hur kan företag skapa värde och utveckla en konkurrensfördel? Hur kan företagsledare genom sina medarbetare genomföra nödvändiga strategiska förändringar? Vad är god förvaltning och vad som främjar produktiva medarbetare? Studien av strategi är i grunden om att förstå varför vissa företag lyckas medan andra inte gör det. Inom denna ram fokuserar strategin och Management-programmet på två uppsättningar grundläggande frågor som belyser detta övergripande tema på olika sätt: ... [-]

  Videoklipp

  NHH Norwegian School of Economics (time lapse video)

  Mastertaste – MSc at NHH

  Careers – Opportunities made real

  Kontakt