NHH Norwegian School of Economics

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

NORGES ledande handelshögskola
Det gör en skillnad där du studerar. NHH är en av de bästa handelshögskolorna i Europa och är en medlem av den exklusiva CEMS nätverket (www.cems.org) - den strategiska alliansen av 30 ledande handelshögskolor, 65 multinationella företag och fem partners icke-statliga organisationer. NHH strävar efter att vara en internationellt ledande inom utvalda forskningsområden, och vår fakultet är i hög efterfrågan som experter i näringslivet, media och samhället som helhet.

Vi välkomnar begåvade studenter från hela världen för att vårt masterprogram och erbjuda dem en förstklassig utbildning - utan terminsavgift.


INGA AVGIFTER
NHH är en statligt finansierade universitet och laddar därför ingen ansökan eller studieavgifter. Som student på NHH, den enda avgift du måste betala är en liten termin registreringsavgift till Studenthälsan organisationen i Bergen (SiB), så att du kan dra nytta av deras tjänster. Beloppet är för närvarande cirka 800 NOK per termin. Vissa sökande är skyldiga att dokumentera ekonomiska förutsättningar för att kunna beviljas uppehållstillstånd för att studera i Norge (medborgare utanför EU / EES-området och Schweiz).


3 av 4 studenter har ett jobb innan examen
NHH studenter har relevant jobb som väntar. Enligt vår senaste anställning undersökning tre av fyra studenter har redan landat ett jobb innan de tar ut examen. Den genomsnittliga lönen för NHH studenter är cirka 520 000 norska kronor (ca. 63 000 USD) inklusive förmåner.

NHH utexaminerade få arbete i olika branscher:

Consulting, revision och redovisning - 49% Bank, försäkring och finans - 22,4% Offentlig förvaltning, forskning och undervisning - 8,2% IT / telekom och transport / leverans - 8,2% Industri, olja / gas och energi - 5,1% Handel, PR och marknadsföring / reklam - 5,1%


 • NORGE
  Norge har en stark tradition av jämlikhet och rättvisa, något som har främjat en hög grad av kön, ekonomisk och social utjämning. FN rankar Norge som en av de länder som har högst livskvalitet.

  Det norska systemet för högre utbildning omfattar alla de institutioner som är ackrediterade. Med undantag för vissa privata högskolor, alla lärosäten är statsägda.

  Norge har utan tvekan en av de bästa välfärdssystemen i världen, och som student här du garanteras professionell medicinsk behandling oavsett vilken del av landet du bor i.

  Den norska ekonomin domineras av utvecklingen av och handel med energi och naturresurser. Offshore olja och gas, fiske, vattenbruk, och kraftproduktion är viktiga affärsområden för landet.


  BERGEN
  Bergen är en kosmopolitisk stad med en småstadscharm och atmosfär. Staden erbjuder ett brett utbud av stads-, kultur och natur. Kombinationen av stadslivet och naturen är unik. Omgiven av berg, fjordar och öar, har Bergen en exceptionell närhet till naturen. Det är bara en kort promenad från det urbana stadslivet till en fjällvandring upp till Fløyen eller en båttur till en av öarna.

  Se NHH student blogg för tips om att komma till Norge och Bergen: http://bit.ly/2gddysk

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se skolans Masterprogram » Se PhD »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magisterexamen I Ekonomi

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: två år Programmet ger dig kompetens att analysera marknader och branscher och de ekonomiska utmaningarna privata företag, offentliga institutioner och utveckling i länder och regioner. Det kommer att ge dig med viktiga perspektiv för att förstå en alltmer globaliserad ekonomi.

Förstå ekonomiska mekanismer är avgörande för en framgångsrik verksamhet och utformningen av den allmänna ordningen och denna masterprogrammet erbjuder en grundlig och omfattande utbildning i ekonomisk teori och ekonometri. Du kommer att vara utrustade för att analysera centrala ekonomiska frågor såsom:

Vilka är effekterna av den finansiella krisen? Varför är vissa fusioner inte är lönsamma? Är beskatta rikedom en bra idé? Hur snabbt ska oljetillgångar exploateras? ... [-]

Magisterexamen I Energi, Naturresurser Och Miljö

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120

Strategiska svar på mer konkurrenskraftig energi och naturresursmarknader Miljöpåverkan av affärs- och regeringsbeslut

Dess flexibilitet gör att du kan välja specialiserade kurser som uppfyller dina individuella intressen och behov.

De avancerade kurserna kommer att kvalificera sig för en magisterexamen med "Forskning Godkänd". Studenter som planerar att bedriva en doktorsexamen uppmuntras att välja minst två avancerade kurser.

[-]

Magisterexamen I Finans

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: två år Programmet förbereder eleverna för ett brett spektrum av utestående karriärmöjligheter inom finansiella tjänster, konsulttjänster och revision. Portföljen är konstruerad och undervisas av NHH internationellt erkända finans fakultet, vars akademisk forskning och branschkunskap att kurserna är relevanta och av hög kvalitet.

Kurserna kombinerar en strikt teoretisk metod med relevanta program och studenter kommer att utveckla en djup förståelse för den teoretiska ramen och empiriska bevis i finans. Du lär dig att analysera verkliga problem relaterade till finansmarknaderna och ekonomiska beslutsfattandet i företagen, och att tillämpa principerna vid forskningsfronten.... [-]


Magisterexamen I Internationella Affärer

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: Två år Globaliseringens krafter och internationalisering har fört människor, företag och marknader över hela världen närmare varandra än någonsin tidigare. Moderna företag måste behärska både internationella och lokala dimensioner för att lyckas i en alltmer konkurrensutsatt miljö och dagens globala affärsmiljö erbjuder utmärkta möjligheter för kvalificerade yrkesmänniskor som söker internationella karriärer.

International Business vid NHH är ett specialiserat program som syftar till att ge de studerande med rätt blandning av analytiska och praktiska färdigheter för en karriär inom multinationella företag, internationella organisationer eller mindre företag vars verksamhet omfattar en betydande grad av internationell verksamhet. Programmet ger dig rätt balans mellan teoretisk utbildning och praktik orienterade fallstudier och samspel med näringslivet.... [-]


Magisterexamen I Marknadsföring Och Varumärkeshantering

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: två år att bygga och hantera starka varumärken är nyckeln till att få konkurrensfördelar och långsiktig lönsamhet för produkter, tjänster, företag och organisationer. Innehavaren och Brand Management-programmet ger studenterna djupgående och forskningsbaserad kunskap om marknadsföring, konsumentbeteende, innovation och varumärkeshantering.

Förstå konsumenternas och konkurrent beteende är viktigt att varje företag och organisation. Kund- och konkurrent insikter utgör grunden för att utveckla bra strategier samt optimal positionering på marknaden och effektiva marknadsföringstaktik. Programmet integrerar teori och praktiska tillämpningar från strategi och marknadsföring för att hjälpa eleverna att utveckla starka varumärken och göra framtida beslut på marknaden. ... [-]


Magisterexamen I Strategi Och Ledning

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Bergen

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi [+]

Examen: Civilingenjör i ekonomi och företagsekonomi Hp: 120 Varaktighet: Två år Strategi och Management fokuserar på hur chefer och medarbetare kan utveckla företag att bli effektiv och konkurrenskraftig samtidigt som företagens sociala ansvar. Hur kan företag skapa värde och utveckla en konkurrensfördel? Hur kan företagsledare genom sina medarbetare genomföra nödvändiga strategiska förändringar? Vad är god förvaltning och vad som främjar produktiva medarbetare?

Studien av strategi är i grunden om att förstå varför vissa företag lyckas medan andra inte gör det. Inom denna ram fokuserar strategin och Management-programmet på två uppsättningar grundläggande frågor som belyser detta övergripande tema på olika sätt: ... [-]


Videoklipp

NHH Norwegian School of Economics (time lapse video)

Mastertaste – MSc at NHH

Careers – Opportunities made real

Kontakt