The University of the Arctic (UArctic)

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Arktis (UArctic) är ett nätverk för samarbete mellan universitet, högskolor, forskningsinstitut och andra som sysslar med utbildning och forskning i och om Nord organisationer.

UArctic bygger och stärker samlade resurser och samverkande infrastruktur som gör det möjligt för medlemsinstitutioner att bättre tjäna sina väljare och deras regioner. Genom samarbete inom utbildning, forskning och uppsökande vi stärka människors kapacitet norr, främja livskraftiga samhällen och hållbara ekonomier och skapa globala partnerskap.

Den UArctic strategiska plan finns även som PDF nedladdningInklusive bakgrundsavsnittet.

Vår vision En Empowered North - Med delade Voices

Vår mission Ge folket i cirkumpolära norr genom att erbjuda unika utbildnings-och forskningsmöjligheter genom samarbete inom ett kraftfullt nätverk av medlemmar.

Våra värderingar Circumpolar UArctic främjar norra röster i den globaliserade världen, som återspeglar gemensamma värderingar och intressen i alla åtta arktiska staterna och bland alla nordliga folk och kulturer.

Inclusive UArctic främjar kulturell mångfald, språk mångfald och jämställdhet samtidigt belysa samarbetet mellan regionens ursprungsbefolkningar och andra nordbor.

Reciprocal UArctic främjar respektfulla relationer inom utbildning, vetenskap, forskning och politik som bygger på ömsesidighet, jämlikhet och förtroende mellan nordbor och andra partners. Detta tillvägagångssätt värderar införandet av traditionella och inhemska kunskapssystem, tillsammans med tvärvetenskapliga perspektiv från humaniora, samhällsvetenskap och naturvetenskap.

Teman för studien är:

Ursprungsfolk, deras kulturer, språk och politicial ambitioner Klimatförändringen och dess konsekvenser Naturresurser och utvinningsindustrin ekonomier Internationella relationer och geo-politik Ekologi, nordliga ecoystems och biologi

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Cirkumpolära Studier

Campusstudier January 2018 Norge Bergen Kanada Finland Rovaniemi + 1 fler

[+]

Det cirkumpolära Studies Programmet är ett spännande sätt för studenter vid Högskolan i de arktiska medlemsinstitutionerna att lära sig om i norr, med kurser som hålls i klassrummet, på nätet, på fältet, och runt om i världen.

Det cirkumpolära Studies (tidigare känd som BCS) Programmet ger dig möjlighet att lära sig om de landar, folk och frågorna om cirkumpolära norr och förbereder dig för avancerade studier eller yrkesarbete inom så skilda områden som hållbar resursförvaltning, självstyre, Arctic teknik, och norra turism. Särskild vikt läggs vid frågor som rör ursprungsbefolkningen i cirkumpolära norr. Det cirkumpolära Studies grundplan har utvecklats som ett samarbete mellan UArctic medlemsinstitutioner som omfattar ledande experter på cirkumpolära frågor.... [-]


Magister I Arktisk Konst Och Design

Campusstudier Heltid August 2018 Finland Rovaniemi Norge Bergen Kanada + 2 fler

[+]

Lapplands universitet

Oavsett om du är intresserad av tjänstedesign, norra välbefinnande eller juridiska ståndpunkter för en hållbar utveckling, kan du räkna med vårt kunnande. Vi kombinerar Arctic expertis med områden såsom konstruktion, juridik och samhällsvetenskap, och vår unika ettåriga Arctic Studies Programme erbjuder ett tvärvetenskapligt perspektiv på aktuella arktiska frågor. Vi utbildar även de bästa lärarna i världen. Lägg till detta våra utmärkta stödet till studenterna och den mysiga atmosfären i vår moderna campus, och du kommer att upptäcka varför Lapplands universitet är det perfekta valet för att studera i norr.

Beläget i staden Rovaniemi vid polcirkeln, är Lapplands universitet även nordligaste universitet Finland och Europeiska unionen. Som en högre utbildningsanstalt forskningsbaserade, vår undervisning och forskning erbjuder studenter och forskare möjlighet att bedriva akademisk kvalitet på alla nivåer, ända till forskarutbildning. Vi har internationellt erkända fakulteter inom områdena juridik, utbildning, samhällsvetenskap och konst och design, alla erbjudande mäster och forskarnivå studier till internationella sökande samt utbytesstudier från grundutbildning till doktorandnivå upp till ett helt läsår.... [-]


Magister På Teknikutnyttjande

Campusstudier Heltid September 2018 Kanada Norge Bergen Finland Rovaniemi + 2 fler

[+]

Memorial University of Newfoundland

Det är en intressant plats, Newfoundland och Labrador ... och inte någonstans du brukar komma fram till av en slump. Och här i Kanada yngsta provins, hittar du en mycket distinkt universitet - Memorial University. Vi tenderar att tro att vi har mer än vår beskärda del av fritänkare, okonventionella l äventyrare och färgstarka personligheter. Så är Memorial rätt för dig? Läs vidare och ta reda på.

Som enda universitet i Newfoundland och Labrador, är Memorial University hem till nästan 19.000 studenter i hela fyra campus. Det har över 100 grund-och forskarutbildning och är världsledande inom så skilda områden som arkeologi, marin arkitektoniska teknik, lingvistik, rekreation, lantlig sjukvård, havet och naturvetenskap. ... [-]


Videoklipp

UArctic