The University of the Arctic (UArctic)

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Arktis (UArctic) är ett nätverk för samarbete mellan universitet, högskolor, forskningsinstitut och andra som sysslar med utbildning och forskning i och om Nord organisationer.

UArctic bygger och stärker samlade resurser och samverkande infrastruktur som gör det möjligt för medlemsinstitutioner att bättre tjäna sina väljare och deras regioner. Genom samarbete inom utbildning, forskning och uppsökande vi stärka människors kapacitet norr, främja livskraftiga samhällen och hållbara ekonomier och skapa globala partnerskap.

Den UArctic strategiska plan finns även som PDF nedladdningInklusive bakgrundsavsnittet.

Vår vision En Empowered North - Med delade Voices

Vår mission Ge folket i cirkumpolära norr genom att erbjuda unika utbildnings-och forskningsmöjligheter genom samarbete inom ett kraftfullt nätverk av medlemmar.

Våra värderingar Circumpolar UArctic främjar norra röster i den globaliserade världen, som återspeglar gemensamma värderingar och intressen i alla åtta arktiska staterna och bland alla nordliga folk och kulturer.

Inclusive UArctic främjar kulturell mångfald, språk mångfald och jämställdhet samtidigt belysa samarbetet mellan regionens ursprungsbefolkningar och andra nordbor.

Reciprocal UArctic främjar respektfulla relationer inom utbildning, vetenskap, forskning och politik som bygger på ömsesidighet, jämlikhet och förtroende mellan nordbor och andra partners. Detta tillvägagångssätt värderar införandet av traditionella och inhemska kunskapssystem, tillsammans med tvärvetenskapliga perspektiv från humaniora, samhällsvetenskap och naturvetenskap.

Teman för studien är:

Ursprungsfolk, deras kulturer, språk och politicial ambitioner Klimatförändringen och dess konsekvenser Naturresurser och utvinningsindustrin ekonomier Internationella relationer och geo-politik Ekologi, nordliga ecoystems och biologi

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Cirkumpolära Studier

Campusstudier August 2017 Norge Bergen Kanada Finland Rovaniemi + 1 fler

[+]

Det cirkumpolära Studies Programmet är ett spännande sätt för studenter vid Högskolan i de arktiska medlemsinstitutionerna att lära sig om i norr, med kurser som hålls i klassrummet, på nätet, på fältet, och runt om i världen. Det cirkumpolära Studies (tidigare känd som BCS) Programmet ger dig möjlighet att lära sig om de landar, folk och frågorna om cirkumpolära norr och förbereder dig för avancerade studier eller yrkesarbete inom så skilda områden som hållbar resursförvaltning, självstyre, Arctic teknik, och norra turism. Särskild vikt läggs vid frågor som rör ursprungsbefolkningen i cirkumpolära norr. Det cirkumpolära Studies grundplan har utvecklats som ett samarbete mellan UArctic medlemsinstitutioner som omfattar ledande experter på cirkumpolära frågor. Det cirkumpolära Studies Programmet består av två nödvändiga komponenter: Circumpolar Studies Core och en avancerad Betoning. Det cirkumpolära studier obligatoriska kurser består av en enda lägre nivå introduktionskurs och sex övre nivå avancerade kurser i tre tvärvetenskapliga ämnesområden. Tillsammans gör kärnan studenter att få en bred kunskap om och förståelse för mark, folk, och kritiska frågor i cirkumpolära norr. Avancerade Tyngdpunkter är utbildningar, ungefär motsvarande en termins skolgång, som fokuserar på avancerad forskning på ett område, fråga eller problem av särskild betydelse i norr och för dess folk. Cirkumpolära Studier Grundläggande kurser och avancerade Tyngdpunkter erbjuds på plats på deltagande UArctic medlemsinstitutioner. Kontakta circumpolarstudies@uarctic.org för allmän akademisk rådgivning för studenter intresserade av Circumpolar Studies, och till studenter som redan deltar i programmet. [-]

Magister I Arktisk Konst Och Design

Campusstudier Heltid August 2017 Finland Rovaniemi Norge Bergen Kanada + 2 fler

[+]

Lapplands universitet Oavsett om du är intresserad av tjänstedesign, norra välbefinnande eller juridiska ståndpunkter för en hållbar utveckling, kan du räkna med vårt kunnande. Vi kombinerar Arctic expertis med områden såsom konstruktion, juridik och samhällsvetenskap, och vår unika ettåriga Arctic Studies Programme erbjuder ett tvärvetenskapligt perspektiv på aktuella arktiska frågor. Vi utbildar även de bästa lärarna i världen. Lägg till detta våra utmärkta stödet till studenterna och den mysiga atmosfären i vår moderna campus, och du kommer att upptäcka varför Lapplands universitet är det perfekta valet för att studera i norr. Beläget i staden Rovaniemi vid polcirkeln, är Lapplands universitet även nordligaste universitet Finland och Europeiska unionen. Som en högre utbildningsanstalt forskningsbaserade, vår undervisning och forskning erbjuder studenter och forskare möjlighet att bedriva akademisk kvalitet på alla nivåer, ända till forskarutbildning. Vi har internationellt erkända fakulteter inom områdena juridik, utbildning, samhällsvetenskap och konst och design, alla erbjudande mäster och forskarnivå studier till internationella sökande samt utbytesstudier från grundutbildning till doktorandnivå upp till ett helt läsår. Det arktiska Konstindustriella masterprogrammet ligger i skärningspunkten mellan konst och design, att utnyttja dynamiken i båda fälten. Programmet kännetecknas av en människocentrerad strategi genom att undersöka och tillämpa metoder från användarcentrerat förhållningssätt och co-design till delaktighets i bildkonst. Studierna införa och projekt behandla frågor som rör Arktis och cirkumpolära norr, vilket skapar en utmanande miljö för studenten att främja förmåga till kreativa och innovativa lösningar. Som student i Arktis Konstindustriella masterprogrammet, kommer du att vara i skärningspunkten mellan konst och design, få kunskap och färdigheter... [-]

Magister På Teknikutnyttjande

Campusstudier Heltid September 2017 Kanada Norge Bergen Finland Rovaniemi + 2 fler

[+]

Memorial University of Newfoundland Det är en intressant plats, Newfoundland och Labrador ... och inte någonstans du brukar komma fram till av en slump. Och här i Kanada yngsta provins, hittar du en mycket distinkt universitet - Memorial University. Vi tenderar att tro att vi har mer än vår beskärda del av fritänkare, okonventionella l äventyrare och färgstarka personligheter. Så är Memorial rätt för dig? Läs vidare och ta reda på. Som enda universitet i Newfoundland och Labrador, är Memorial University hem till nästan 19.000 studenter i hela fyra campus. Det har över 100 grund-och forskarutbildning och är världsledande inom så skilda områden som arkeologi, marin arkitektoniska teknik, lingvistik, rekreation, lantlig sjukvård, havet och naturvetenskap. Memorial har mycket bra val i campus, extraordinära och unika. Vidga dina karriärmöjligheter. Förvärva de kunskaper och färdigheter som gör att du kan bli en effektiv chef. Master of Technology Management (MTM) är ett innovativt program, det första i sitt slag i Kanada, som ger utbildning och karriärmöjligheter möjligheter för upptagna, yrkesverksamma. Kurser i programmet syftar till att utrusta dig med den kompetens för att hantera de utmaningar och dynamik industrier drivs av tekniska innovationer och att tänka strategiskt om frågor som omfattar hanteringen av verkstadsindustri. MTM-programmet ger dig strategisk planering och beslutsfattande färdigheter i samband med teknikbaserade organisationer. Du kommer att ha en förståelse för naturen, struktur och drift av den tekniska verksamheten, och de faktorer som påverkar affärsbeslut och framgång ingenjörsteknikbaserade organisationer. [-]

Videoklipp

UArctic