Read the Official Description

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway är världens nordligaste universitet. Dess läge på kanten av Arktis innebär ett uppdrag. Arktis är av ökande global betydelse. Klimatförändringar, utnyttjande av arktiska resurser och miljöhot är ämnen av stor allmänhetens intresse, och som University of Tromsø har ett särskilt intresse för. På UIT The Arctic University of Norway du utforska globala problem ur ett närbildsperspektiv.

Knowlege överst i världen

Livet i norden formas av vild natur, kontrasterande ljus och väderförhållanden, geografiska avstånd och multikulturalism. Många av UiTs forskningscentrum och studieprogram återspeglar Arktis norska karaktär.

Jørn Berger-Nyvoll

UiTs nyckelforskning fokuserar på polar miljö, klimatforskning, ursprungsbefolkning, fred och konfliktomvandling, telemedicin, medicinsk biologi, rymdfysik, fiskevetenskap, marin bioprospektering, lingvistik och beräkningskemi.

Centers of Excellence

UiT: s centrum för avancerade studier inom teoretisk språkvetenskap, CASTL och CTCC, Centrum för Teoretisk och Kompetent Kemi, har båda utsetts till norska Utbildningscenter. År 2002 utsågs Tromsø-baserade NST, Norska Center for Telemedicin, till ett samarbete för världshälsoorganisationen.

ARCTOS-nätverket vid biovetenskaper, fiskeri och ekonomi, är ledande inom forskning om marina arktiska ekosystem och en viktig partner för det norska polarinstitutet i Tromsø. Institutionen för fysik fokuserar på norrsken och rymdforskning. Alla dessa institut har hög internationellt rykte.

Arktiska gränserna

Universitetet är en del av FRAM - Nordens forskningscenter för klimat och miljö (Fram Center) i Tromsø. Varje januari inbjuder den internationella konferensen Arktiska gränserna forskare, politiker och företagsrepresentanter att diskutera arktiska frågor över disciplinära gränser. Arktiska rådets sekretariat ligger vid Fram Center. Forskare från universitetet och Fram Center är inblandade i flera internationella program inom Arktiska rådet.

Ett internationellt nav

16000 studenter och 4000 anställda studerar och arbetar vid UiT Arktiska Universitetet i Norge. Undervisningen är forskningsbaserad. UiTs sju fakulteter erbjuder, trots ett engagemang för nordliga frågor, ett brett utbud av studieprogram.
Det akademiska samhället i Tromsø är mycket internationellt. Mer än 20% av den akademiska personalen och 10% av studentkåren är från utlandet. Universitetet erbjuder mer än 20 engelska undervisade masterexamina, och alla fakulteter erbjuder engelska undervisade kurser på både kandidatexamen och masternivå.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway är en grundare av Arktisuniversitetet, ett internationellt nätverk av 140 studie- och forskningsinstitut i den cirkumpolära regionen. Men universitetet samarbetar med alla delar av världen. 200 internationella avtal garanterar en aktiv akademisk utbyte av studenter och personal med partnerinstitutioner över hela världen.

Campus över hela norra Norge

Universitetet har åtta campus. De är belägna i Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest och Kirkenes. Universitetet har blivit en ännu viktigare drivkraft för norra norge och internationellt samarbete i norden.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:


UIT The Arctic University of Norway

Befälhavaren på turiststudier programmet är utformat för att förbereda studenter för karriär inträde eller positioner i kommersiella, offentliga eller ideella organisatio ... [+]

Befälhavaren på turiststudier programmet är utformat för att förbereda studenter för karriär inträde eller positioner i kommersiella, offentliga eller ideella organisationer som tillhandahåller besökstjänster på lokal, nationell eller internationell nivå. Programmet ger också studenter med nödvändiga akademiska stiftelser att gå vidare till en doktorand.

Programbeskrivning

Turism är ett allt viktigare globalt fenomen som innebär sociala, kulturella, ekonomiska, politiska och miljömässiga möjligheter och utmaningar. Utvidande ekonomier gör det möjligt för fler människor att resa ofta och över längre avstånd för att uppleva landskap, stadsbilder, kulturer och folk. Globaliseringen och den tekniska utvecklingen möjliggör ökade mobiliteter och därmed turismaktiviteter. Turismens utveckling och tillväxt utmanar också hållbarheten hos ekologierna i klimatförändringens era.... [-]

Norge Alta Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Kandidatprogrammet i elteknik är lämpligt för studenter med intresse för elsystem och elenergi, kraftelektronik och elmotorer, och elteknik är ett snabbt växande område m ... [+]

Kandidatprogrammet i elteknik är lämpligt för studenter med intresse för elsystem och elenergi, kraftelektronik och elmotorer, och elteknik är ett snabbt växande område med många karriärmöjligheter.

Elektroteknik handlar om tillämpad elteknik. Det är en komplex och dynamisk disciplin som sträcker sig från mikroelektronik genom elektromagnetism till högteknologisk teknik, från utveckling av morgondagens informationsteknik till automatisering och instrumentering av komplexa industriella processer. Elektroniska ingenjörer har i decennier revolutionerat vår vanliga dag. Konceptet "high tech" bygger i stor utsträckning på innovationer inom elteknik. Inom ramen för denna disciplin har du möjlighet att lära dig att behärska ett brett spektrum av färdigheter.... [-]

Norge Narvik Tromsø
August 2019
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Mastergradsprogrammet för rymdteknik ger studenterna särskilda färdigheter som är nödvändiga för att modellera, utforma och styra det dynamiska beteendet hos rymdsystem, ... [+]

Mastergradsprogrammet för rymdteknik ger studenterna särskilda färdigheter som är nödvändiga för att modellera, utforma och styra det dynamiska beteendet hos rymdsystem, inklusive fastvingade UAV, rotorkraft och satelliter.

Masterprogrammet är lämpligt för studenter med intresse för att lära, utveckla och tillämpa state-of-the-art kontrollteknik för rymdrelaterade ändamål. Typ av teknik har också stora likheter med teknik för extrema miljöer, som i arktiska områden och subsea, och studenter med intresse för utveckling av teknik inom sådana områden kommer att hitta detta program som relevant.

Programbeskrivning

Masterprogrammet i rymdteknik vid IVT-fakulteten, UiT Narvik Campus ger en unik utbildning i Norge där du som student kommer att lära dig om den mest relevanta teknologin som behövs för konstruktion, konstruktion och användning av styrsystem inom flygindustrin. Genom det tvååriga programmet ingår viktiga teoretiska föreläsningar som tillämpad matematik, digitalt system och signalteori, inbyggda system, navigering och automatisk styrning samt mer specialiserade ämnen om systemidentifiering, artificiell intelligens och modellering, vägledning och kontroll .... [-]

Norge Tromsø Narvik
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

En civilingenjörsexamen i industriell teknik kommer att ge eleverna kunskap och förmåga att använda lämpliga tekniker, färdigheter och verktyg för att identifiera, formul ... [+]

Industriell teknik är på väg att se "den stora bilden" när man hanterar komplexa processer och system. Fältet fokuserar på att analysera de många ż wheelż som måste arbeta tillsammans så att en organisation kan fungera på det mest effektiva och lönsamma sättet. Som student får du insikt i olika metoder, tekniker och verktyg som du kan ansöka för att förbättra organisationens prestanda. Den förmåga du får genom denna studie gör dig särskilt väl lämpad för en ledningsposition.

En civilingenjörsexamen i industriell teknik kommer att ge eleverna kunskap och förmåga att använda lämpliga tekniker, färdigheter och verktyg för att identifiera, formulera, analysera och lösa industriproblem. Med normal framsteg kommer en student att kunna få en masterexamen efter två år, motsvarande 120 hp. Om studenten vill kombinera masterstudien med arbete i ett externt företag, är det möjligt att förlänga programmet till tre eller fyra år. En anpassad utbildningsplan kommer då att föreslås. Efter avslutad utbildning kommer studenterna att ha en solid grund för att gå in på en mängd olika positioner på den globala basen. De typiska positionerna är senioringenjör, projektledare, utvecklare, konsulter, chefer och forskare. Många av våra tidigare studenter har ledande eller ledande forskargrupper i offentliga organisationer eller privata företag.... [-]

Norge Narvik Tromsø
August 2019
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Det unika geografiska läget gör UIT The Arctic University of Norway som en idealisk plats att studera den arktiska miljön. Specialisera dig på ett biologiskt fält som int ... [+]

Det unika geografiska läget gör UIT The Arctic University of Norway som en idealisk plats att studera den arktiska miljön. Specialisera dig på ett biologiskt fält som intresserar dig och förvärva kunskaper som ger dig speciella färdigheter i ditt framtida arbete. Vårt allmänna fokus på forskning och undervisning är anpassning till livet vid höga breddgrader, där man hanterar mekanismer på alla nivåer i organisationen, från molekyler och celler via organismer till ekosystem, i såväl markbundna som marina miljöer.

Programbeskrivning

Flera mästersdiscipliner erbjuds som återspeglar UIT The Arctic University of Norway unika geografiska läge i hög nord. De ger möjlighet att utforska en rad fascinerande frågor inom modern biologi och betona några av samhällets utmaningar: när det gäller förvaltning av naturresurser och biologisk mångfald.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Datavetenskap omger oss överallt i vardagen, som internet och mobiltelefoner. Programmet är mycket praktiskt och experimentellt, där eleverna lär sig att designa, utveckl ... [+]

Programmet omfattar både den teoretiska grunden och experimentella metoder inom datavetenskap. Kurser på högre nivå är direkt kopplade till forskningen inom avdelningen. Detta innebär en möjlighet för väsentlig kunskap inom de områden som omfattas.

Programmet består av fyra obligatoriska kurser inom datavetenskap, totalt 40 högskolepoäng och 20 hp av valfria kurser. Valfria kurser kan vara inom ämnen som ekonomi, ledning, psykologi och entreprenörskap. Programmet avslutas med en examensarbete om 60 högskolepoäng. Examensarbetet kan också göras i samarbete med ett externt IT-företag.

Lärandemål

För varje program vid UiT finns det uppsatta mål för kunskap, analytisk förståelse, färdigheter och kompetenser som en student borde ha uppnått vid slutet av studierna.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Fysik formar framtiden. Vart du än ser, ser du fysik och sätt att tillämpa fysik. Mobiltelefoner, CD-spelare, radioapparater, TV-apparater och datorer är all avancerad te ... [+]

Civilingenjör i fysik

Fysik formar framtiden. Vart du än ser, ser du fysik och sätt att tillämpa fysik. Mobiltelefoner, CD-spelare, radioapparater, TV-apparater och datorer är all avancerad teknisk utrustning baserad på fysiska metoder och principer. Satelliter över oss övervakar vad som sker på jorden, inklusive miljöförorening. Dessa observationer laddas ned via satellitstationer och översätts till bilder som gör det lättare att förstå situationen på jorden. Även detta är fysik. Inom meteorologi används fysiken för att mäta luften ovanför oss, för att ge bättre väderprognoser. Studier av norrskenet är också viktiga för att förstå fenomen vid norra breddgrader.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Geologer kartlägger Jordens långa, fantastiska historia. Geologi är för alla som vill veta mer om planeten vi lever på och kombinera kreativitet med förståelse för spänna ... [+]

Geologer kartlägger Jordens långa, fantastiska historia. Geologi är för alla som vill veta mer om planeten vi lever på och kombinera kreativitet med förståelse för spännande fenomen i vår natur. Geologi ger en förståelse för jordbävningar, vulkaner, glidbanor och andra naturliga faror, klimat och växthuseffekt. Du kan studera tektonik och vulkaner, klimatförändringar eller specialisera dig i tolkningen av seismiska eller sediment som berättar om hur miljön var miljontals år sedan.

Programbeskrivning

Studien består av en masterprov (60 hp) och obligatoriska och valfria ämnen (60 hp). Antalet valfria ämnen varierar mellan studierna. Man har möjlighet att följa ämnen vid Universitetscenteret på Svalbard (UNIS) eller utomlands.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Syftet är att utbilda kandidater inom biotekniska färdigheter i allmänhet och därigenom kvalificera dem för karriär inom en rad organisationer, inklusive de som fokuserar ... [+]

Syftet är att utbilda kandidater inom biotekniska färdigheter i allmänhet och därigenom kvalificera dem för karriär inom en rad organisationer, inklusive de som fokuserar på innovation, kommersiell utveckling och värdeskapande av marina resurser i processer och industri.

Vi är upptagna med att utnyttja den fördel vi tycker om som en nation i form av tillgång till enorma marina resurser. De flesta av de organismer som utgör den marina biologiska mångfalden är fortfarande lite undersökta. Dessa biobränslen kan vara källan till unika biomolekyler (enzymer, sekundära metaboliter, proteiner / peptider, marina fetter och kolhydrater) och de associerade genetiska koderna.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Är du intresserad av mänsklig kultur och hur man använder videokameran i samhällsvetenskaplig forskning? I visuella kulturstudier ges du möjlighet att studera etnografisk ... [+]

Är du intresserad av mänsklig kultur och hur man använder videokameran i samhällsvetenskaplig forskning? Vid Visual Cultural Studies får du möjlighet att studera etnografiska forskningsmetoder, antropologisk teori och etnografisk filmskapning i en internationell miljö som kulminerar med produktionen av din egen film och en skriftlig avhandling.

Institutionen för arkeologi och socialantropologi erbjuder en tvåårig heltid masterprogram i Visual Cultural Studies (VCS). Syftet med detta program är att lära eleverna hur man producerar kunskap om människors liv och kulturer genom en utforskning av sin vardag baserat på användningen av kvalitativa samhällsvetenskapliga forskningsmetoder och etnografisk film. Programmet kombinerar föreläsningar inom akademisk teori och metod, filmframställning och praktisk instruktion i kamera, ljudinspelning och redigering.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Programmet passar väl för studenter som är intresserade av att studera hur engelska förvärvas i första och andra språkinställningar, samt hur det engelska språket påverka ... [+]

Programmet passar väl för studenter som är intresserade av att studera hur engelska förvärvas i första och andra språkinställningar, samt hur det engelska språket påverkas av flerspråkiga situationer. I enskilda talare kan flerspråkiga situationer leda till att ett språk påverkar en annan, särskilt i förvärvsprocessen, och kan i sista hand också resultera i språkkunskaper på grund av brist på exponering och användning av ett av språken. I samhällen kan flerspråkighet och språkkontakt resultera i utveckling av nya språkversioner. Studerande som antas till programmet kommer att vara nära integrerade i forskargruppen för språkförvärv, variation och avslag (LAVA: http://site.uit.no/lava/), som är en aktiv och produktiv forskningsgrupp som arbetar med olika aspekter av flerspråkighet och flerspråkigt språkförvärv. Eleverna får möjlighet att genomföra praktisk forskning med gruppens medlemmar. Programmet ger en bra grund för arbete relaterat till flerspråkighet i både den privata och den offentliga sektorn, och är väl lämpad för studenter som vill bedriva en karriär inom forskning.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Detta är en studie för dem som är intresserade av grafik, dataspel och simuleringar. Du inser att våra dagliga liv snart kommer att bli en del av den virtuella verklighet ... [+]

Detta är en studie för dem som är intresserade av grafik, dataspel och simuleringar. Du inser att våra dagliga liv snart kommer att bli en del av den virtuella verkligheten, och du vill delta i att utveckla denna framtid.

Programbeskrivning

Med denna studie har du hela förutsättningen för att kunna lära dig att utveckla avancerade dataspel, virtuell verklighet och skapa realistiska simuleringar. Du får en grundlig teoretisk och praktisk grund för avancerad mjukvaruutveckling, med ett särskilt fokus på spel- och simuleringsutvecklings- och inlärningssystem.

De nära förbindelserna Narvik måste till forskarcentra lokalt, nationellt och internationellt ge dig en fördel som student.... [-]

Norge Narvik
September 2019
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Hur används resurser i samhället, och hur ska de användas? Det här är de stora problemen i ekonomin. En magisterexamen i ekonomi ger dig en djupare förståelse för teoreti ... [+]

Hur används resurser i samhället, och hur ska de användas? Det här är de stora problemen i ekonomin. En magisterexamen i ekonomi ger dig en djupare förståelse för teoretisk och tillämpad ekonomisk analys, metodik och empirisk forskning. Eleverna får möjlighet att arbeta självständigt genom självstudie och uppdrag.

Programbeskrivning

Programmet består av avancerade kurser inom mikroekonomi, vilket också innefattar användningen av linjär algebra och statisk optimering. Makroekonomi inkluderar analys av öppna ekonomier och ekonomisk tillväxt. Under sin första term ska studenterna ha en kurs i ekonometri - avancerade kvantitativa metoder för ekonomi. Under andra terminen kan studenter välja mellan en kurs i avancerad finansiering och en kurs i tillämpad mikroekonomi. Under tredje terminen måste studenten också ta en kurs som ger en gemensam grund för arbetet med magisteruppsatsen och specialiserat sig inom ämnesområdet för uppsatsen. Examensarbetet utgör 30 högskolepoäng och skrivs under fjärde och sista terminen.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Magisterprogrammet i engelsk litteratur ger en omfattande studie av litteratur från hela Anglophone världen. Kurser belyser hur litteraturen formas och formas av historie ... [+]

Magisterprogrammet i engelsk litteratur ger en omfattande studie av litteratur från hela Anglophone världen. Kurser belyser hur litteraturen formas och formas av historien, dess relevans för samtida problem som klimatförändring och konfliktlösning och dess förmåga att utmana och förfina en läsarens sätt att tänka. Med hjälp av en mångfald av kritiska tillvägagångssätt hjälper programmet programmet till att förfina sina förmågor att tänka analytiskt och kreativt.

Programbeskrivning

Magisterprogrammet i engelsk litteratur ger eleverna möjlighet att studera ett brett spektrum av litterära och kulturella texter på engelska medan de specialiserat sig på ett valfritt område under ledning av en forskare inom detta område. Den engelska sektionen kan erbjuda tillsyn i engelska, irländska, amerikanska och postkoloniala litteratur och är särskilt stark inom områdena romantik, modernism och nutidslitteratur.... [-]

Norge Tromsø
September 2019
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Magisterprogrammet ger en djup förståelse av de centrala frågorna som informerar freds- och konfliktstudier. Det ger tvärvetenskaplig inblick i konfliktets natur och orsa ... [+]

Magisterprogrammet ger en djup förståelse av de centrala frågorna som informerar freds- och konfliktstudier. Det ger tvärvetenskaplig inblick i konfliktets natur och orsaker, liksom ansträngningar för att skapa fred och återställa förtroendet för institutioner i konfliktdrabbade samhällen. Det rekryterar aktivt studenter från nordiska och icke-nordiska länder för att skapa och främja tvärkulturella lärarupplevelser.

Programbeskrivning

Kandidatprogrammet i Peace and Conflict Transformation (MPCT) erbjuder tvärvetenskaplig inblick i konfliktets art och orsaker och analytiska färdigheter för att hantera konflikter med fredliga medel.

Programmet bygger på Tromsøs historia och geografi i den relativt fredliga norden för att få innovation till fred och konfliktstudier. Med en lång historia av att arbeta för fredlig samexistens bland lokala etniska och kulturella grupper, ger regionen en unik miljö för att studera sätt att omvandla relationer mellan individer, grupper och institutioner från destruktiva till konstruktiva obligationer.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Fakulteten för humaniora, samhällsvetenskap och utbildning, i samarbete med Centrum för Sami Studies, erbjuder ett tvåårigt heltids masterprogram i inhemska studier (MIS) ... [+]

Master i inhemska studier

Fakulteten för humaniora, samhällsvetenskap och utbildning, i samarbete med Centrum för Sami Studies, erbjuder ett tvåårigt heltids masterprogram i inhemska studier (MIS). Programmet är tvärvetenskapligt och utnyttjar den kompetens som ackumuleras i flera avdelningar vid fakulteten. Masterprogrammets tematiska inriktning är uppkomsten av den internationella invandrörelsen, de historiska erfarenheterna och det samtidiga sammanhanget som inhemska människor upplever över hela världen.

Under de två studieåren ska studenterna ta 120 hp (120 hp). En 10-kreditkurs kan väljas från andra kurser som erbjuds av universitetet. Denna valkurs måste godkännas av den akademiska koordinatorn och baseras på den enskilda studentens intressen som förberedelse för magisteruppsatsen. Återstående kurser är obligatoriska. De är utformade för att ge en bred bas, varifrån den enskilda studenten kan välja ett relevant ämne för masterprojektet. Avhandlingsarbetet övervakas av akademisk personal från de samarbetsvilliga enheterna vid UIT The Arctic University of Norway , och ämnen väljs i samarbete med de utnämnda rådgivarna. Det är vanligt att genomföra datainsamling för masterprojektet i slutet av andra terminen.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Programmet Master of Fine Art är en tvåårig kurs som syftar till att ge studenterna en unik utgångspunkt för deras framsteg inom forskning, teori och professionell konstn ... [+]

Programmet Master of Fine Art är en tvåårig kurs som syftar till att ge studenterna en unik utgångspunkt för deras framsteg inom forskning, teori och professionell konstnärlig praxis. Programmet riktar sig till nya konstnärer som försöker fördjupa sin övning i ett sammanhang som är studio och workshoporienterat och där de uppmanas att utveckla egna initiativ. Att bidra till programmet ger en balanserad inblick i lokala och internationella frågor av betydelse för det moderna samhället.

Programbeskrivning

Målet med magisterexamen i konsten är att utveckla studentens förmåga att arbeta som professionell konstnär. Programmet syftar till att återspegla de moderna uppfattningarna om vad det innebär att arbeta som professionell konstnär och därmed erbjuda studenterna möjlighet att utveckla sina individuella ambitioner att arbeta professionellt inom området för bildkonst. Eftersom huvudmålet är att utbilda konstnärer utgör skapandet av konstverk, utställningar och andra konstnärliga uttryck de viktigaste aspekterna av studieprogrammet. Programmet ger också en grund för andra yrkesroller i och relaterat till konstområdet.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Studenterna kan välja mellan tre specialiteter; algebra, analys / differential geometri eller tillämpad matematik. Några av de speciella fälten inkluderar kryptografi, ta ... [+]

Programbeskrivning

Studenterna kan välja mellan tre specialiteter; algebra, analys / differential geometri eller tillämpad matematik. Några av de speciella fälten inkluderar kryptografi, talteori, elliptiska kurvor, algebra, differentialgeometri, komplex analys, olinjära vågor och dynamiska system. I tillämpad matematik kan uppsatsämnen relateras till plasmafysik, optik, matematisk ekologi och bioinformatik. Magisterexamen består av en masterprov på 60 högskolepoäng utöver obligatoriska kurser och en särskild läroplan på 60 högskolepoäng. Dessa är beroende av den valda specialiteten.

Följande discipliner erbjuds:

AlgebraAnalys / Differentiell geometriTillämpad matematikLärandemål... [-]
Norge Tromsø
September 2019
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

De nordliga naturresurserna lockar industrin. Ny offshoreolja ... [+]

De nordliga naturresurserna lockar industrin. Ny offshoreolja

Programbeskrivning

Programmet fokuserar på de tekniska och säkerhetsrelaterade utmaningarna i samband med industriella aktiviteter i norden. Särskild uppmärksamhet ägnas åt havs- och offshorevirksomheten i den hårda och sårbara arktiska miljön. Eleverna presenteras för metoder och verktyg för hantering av avancerade, komplexa och integrerade tekniska system med avseende på drift och underhåll, tillförlitlighet och produktionssäkring, hälsa, säkerhet

Programmet är en 2-årig heltidsstudie med ett fast schema. Kurserna kommer i viss utsträckning att anpassas till deltidsstuderande. Det första året består av 50 hp obligatoriska kurser som är gemensamma för alla studenter och en 10 hp valfri kurs. Dessa är tekniska beskrivande kurser och metodorienterade kurser. Alla kurser är oberoende av varandra. Under det andra året kommer studenterna att genomföra en specialisering av sitt ämnesområde genom valbara kurser och genom valet av ett antal fördefinierade kursplaner. Studenterna ska även genomföra ett specialiseringsprojekt. Den sista terminen är avsedd för en 30 hp masterprojekt.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Programmet passar väl för studenter som vill studera språk från ett komparativt perspektiv. Programmet lägger särskild vikt vid de formella aspekterna av grammatik, särsk ... [+]

Programmet passar väl för studenter som vill studera språk från ett komparativt perspektiv. Programmet lägger särskild vikt vid de formella aspekterna av grammatik, särskilt syntax och fonologi. Tillvägagångssättet till dessa discipliner bygger på jämförande studier av många språk.

Filosofie kandidatexamen i teoretisk språkvetenskap omfattar doktorandnivåstudier i teoretisk lingvistik och ses som en förlängning av arbete på kandidatnivå. Programmet lägger särskild vikt vid de formella aspekterna av grammatik, särskilt syntax och fonologi. Tillvägagångssättet till dessa discipliner bygger på jämförande studier av många språk. Studenter ska utveckla inblick i språkstrukturen, jämförande aspekter av språklig forskning, social och geografisk variation, historisk utveckling av språk och språkförvärv. På masternivå kommer eleverna att utveckla specialintressen baserat på sina kurser och skriva antingen en magisteruppsats eller två artikellängdspapper.... [-]

Norge Tromsø
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
UIT The Arctic University of Norway

Engineering Design är design baserad på ingenjörsvetenskap och innehåller kunskap om produktdesign och beräkningsteknik. Huvudingredienserna i Teknisk Design Tekniska, ve ... [+]

Kandidatexamen med kunskaper om material, mekanik och modellering, men även andra kan vara anpassade till magisterprogrammet i teknisk design . Särskilt intresse för att förstå matematiska och fysiska teorier och beskrivningar av exempelvis olika konstruktionsbeteenden, designprocesser, materialbeteende kan vara en fördel för att maximera lärandesultatet i utbildningen.

Engineering Design är design baserad på ingenjörsvetenskap och innehåller kunskap om produktdesign och beräkningsteknik. Huvudingredienserna i Engineering Design Tekniska vetenskapliga beräkningar / beräkningar och tillämpad matematik som tillämpas på problem relaterade till design, geometri och materialvetenskap. Engineering Design kurs ger studenterna en förståelse för design och estetisk design utöver en djup förståelse av matematiska och fysiska principer och metoder i designprocessen. Vi lägger särskild vikt vid geometri och form, produkt- och designprocesser, styrkalkyler och analyser, material, datorbaserad modellering och simuleringar.... [-]

Norge Narvik Tromsø
August 2019
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska

Welcome to UiT The Arctic University of Norway!

University of Tromsø
Address
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Norge
Telefon
+47776440009
UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta
Address
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Norge
Telefon
+47 78 45 05 00
UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik
Address
Narvik, Nordland, Norge
Telefon
+47 77 64 40 00