UIT The Arctic University of Norway

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway är världens nordligaste universitet. Dess läge på kanten av Arktis innebär ett uppdrag. Arktis är av ökande global betydelse. Klimatförändringar, utnyttjande av arktiska resurser och miljöhot är ämnen av stor allmänhetens intresse, och som University of Tromsø har ett särskilt intresse för. På UIT The Arctic University of Norway du utforska globala problem ur ett närbildsperspektiv.

Knowlege överst i världen

Livet i norden formas av vild natur, kontrasterande ljus och väderförhållanden, geografiska avstånd och multikulturalism. Många av UiTs forskningscentrum och studieprogram återspeglar Arktis norska karaktär.

Jørn Berger-Nyvoll

UiTs nyckelforskning fokuserar på polar miljö, klimatforskning, ursprungsbefolkning, fred och konfliktomvandling, telemedicin, medicinsk biologi, rymdfysik, fiskevetenskap, marin bioprospektering, lingvistik och beräkningskemi.

Centers of Excellence

UiT: s centrum för avancerade studier inom teoretisk språkvetenskap, CASTL och CTCC, Centrum för Teoretisk och Kompetent Kemi, har båda utsetts till norska Utbildningscenter. År 2002 utsågs Tromsø-baserade NST, Norska Center for Telemedicin, till ett samarbete för världshälsoorganisationen.

ARCTOS-nätverket vid biovetenskaper, fiskeri och ekonomi, är ledande inom forskning om marina arktiska ekosystem och en viktig partner för det norska polarinstitutet i Tromsø. Institutionen för fysik fokuserar på norrsken och rymdforskning. Alla dessa institut har hög internationellt rykte.

Arktiska gränserna

Universitetet är en del av FRAM - Nordens forskningscenter för klimat och miljö (Fram Center) i Tromsø. Varje januari inbjuder den internationella konferensen Arktiska gränserna forskare, politiker och företagsrepresentanter att diskutera arktiska frågor över disciplinära gränser. Arktiska rådets sekretariat ligger vid Fram Center. Forskare från universitetet och Fram Center är inblandade i flera internationella program inom Arktiska rådet.

Ett internationellt nav

16000 studenter och 4000 anställda studerar och arbetar vid UiT Arktiska Universitetet i Norge. Undervisningen är forskningsbaserad. UiTs sju fakulteter erbjuder, trots ett engagemang för nordliga frågor, ett brett utbud av studieprogram.
Det akademiska samhället i Tromsø är mycket internationellt. Mer än 20% av den akademiska personalen och 10% av studentkåren är från utlandet. Universitetet erbjuder mer än 20 engelska undervisade masterexamina, och alla fakulteter erbjuder engelska undervisade kurser på både kandidatexamen och masternivå.

Jon Terje Hellgren Hansen

UIT The Arctic University of Norway är en grundare av Arktisuniversitetet, ett internationellt nätverk av 140 studie- och forskningsinstitut i den cirkumpolära regionen. Men universitetet samarbetar med alla delar av världen. 200 internationella avtal garanterar en aktiv akademisk utbyte av studenter och personal med partnerinstitutioner över hela världen.

Campus över hela norra Norge

Universitetet har åtta campus. De är belägna i Tromsø, Narvik, Harstad, Alta, Bodø, Mo i Rana, Hammerfest och Kirkenes. Universitetet har blivit en ännu viktigare drivkraft för norra norge och internationellt samarbete i norden.

Platser

Tromsø

University of Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
9019 Tromsø, Troms, Norge
Telefon
+47776440009

Alta

UIT - Norges Arktiske universitet - Campus Alta

Address
Follumsvei 31
9510 Alta, Finnmark, Norge
Telefon
+47 78 45 05 00

Narvik

UiT - Norges arktiske universitet, campus Narvik

Address
Narvik, Nordland, Norge
Telefon
+47 77 64 40 00

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium