UiT The Arctic University of Norway

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway är ett medelstort forskningsuniversitet som bidrar till kunskapsbaserad utveckling på regional, nationell och internationell nivå.

UiT The Arctic University of Norway är det tredje största i Norge och det nordligaste universitetet i världen. Dess läge vid kanten av Arktis innebär ett uppdrag. Arktis är av ökad global betydelse. Klimatförändringar, utnyttjande av arktiska resurser och miljöhot är ämnen som är mycket angelägna för allmänheten och som universitetet i Tromsø är särskilt intresserat av. På UiT The Arctic University of Norway du utforska globala frågor ur ett närbildsperspektiv.

Knowlege överst i världen

Livet i hög nord formas av vild natur, kontrasterande ljus- och väderförhållanden, geografiska avstånd och mångkultur. Många av UiT: s forskningscentra och studieprogram återspeglar det arktiska Norges specifika karaktär.

UiTs studieportfölj täcker alla klassiska ämnesområden från hälsovetenskap, samhällsvetenskap, utbildning och humaniora, vetenskap och teknik till ekonomi, juridik, socialt arbete, turism, sport och konst.

UiT: s nyckelforskning fokuserar på den polära miljön, klimatforskning, ursprungsbefolkningen, freds- och konflikttransformation, telemedicin, medicinsk biologi, rymdfysik, fiskerivetenskap, marin bioprospektering, lingvistik och beräkningskemi.

UiT: s centrum för avancerade studier inom teoretisk språkvetenskap, CASTL och CTCC, Centrum för Teoretisk och Kompetent Kemi, har båda utsetts till norska Utbildningscenter. År 2002 utsågs Tromsø-baserade NST, Norska Center for Telemedicin, till ett samarbete för världshälsoorganisationen.

ARCTOS-nätverket vid fakulteten för biovetenskap, fiske och ekonomi är ledande inom forskning om marina arktiska ekosystem och en viktig partner för Norsk Polarinstitut i Tromsø. Institutionen för fysik fokuserar på norrsken och rymdforskning. Alla dessa institut har högt internationellt rykte.

Universitetet är en del av FRAM - High North Research Center for Climate and the Environment (Fram Center) i Tromsø. Den internationella konferensen Arctic Frontiers inbjuder varje januari forskare, politiker och företagsrepresentanter att diskutera arktiska frågor över disciplinära gränser. Arktiska rådets sekretariat finns i Fram Center. Forskare från universitetet och Fram Center är involverade i flera internationella program från Arktiska rådet.

142925_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Ett internationellt nav

15500 studenter och 3300 anställda studerar och arbetar vid UiT The Arctic University of Norway . Undervisningen är forskningsbaserad. UiTs åtta fakulteter erbjuder, trots engagemang för nordliga frågor, ett brett utbud av utbildningsprogram. Det akademiska samfundet i Tromsø är mycket internationellt. Mer än 20% av den akademiska personalen och 10% av studentgruppen kommer från utlandet. Universitetet erbjuder mer än 20 engelska lärda magisterprogram, och alla fakulteter erbjuder kurser i engelska på både kandidatexamen och masternivå.

UiT The Arctic University of Norway är en grundande medlem av Arktis universitet, ett internationellt nätverk av 160 studie- och forskningsinstitutioner i den cirkumpolära regionen. Men universitetet samarbetar med alla delar av världen. 200 internationella avtal säkerställer ett aktivt akademiskt utbyte av studenter och personal med partnerinstitutioner över hela världen.

Universitetet i Tromsø har genomgått tre sammanslagningar. Den 1 januari 2009 slogs UiT samman med University College i Tromsø och den 1 augusti 2013 med University College of Finnmark. Den senaste sammanslagningen skedde den 1 januari 2016 med både University College of Harstad och University College of Narvik.

Efter sammanslagningen har UiT blivit ett universitet med flera campus spridda över Nordnorge. Huvudcampuserna finns i Tromsø, Alta, Narvik och Harstad, med mindre avdelningar i städerna Mo i Rana, Hammerfest och Kirkenes. Antalet studenter och studieprogram ökar på grund av denna sammanslagning. Det nya universitetet har blivit en ännu viktigare drivkraft för Nordnorge och internationellt samarbete i nordområdena.

Varför UiT?

UiT är verkligen arktiskt

UIT är det nordligaste universitetet i världen. Vårt läge vid kanten av Arktis innebär ett uppdrag. Arktis är av ökad global betydelse - klimatförändringar, utnyttjande av arktiska resurser och miljöhot är ämnen som är mycket angelägna för allmänheten och som UiT är särskilt intresserade av.

Inga studieavgifter

UiT erbjuder alla studenter en tydlig fördel jämfört med många universitet runt om i världen: det finns inga studieavgifter för internationella studenter att studera vid UiT i Norge.

Studentlivet vid UiT

Genom att utnyttja UiTs bästa möjligheter kan du skapa den bästa studentupplevelsen för dig och nå din fulla potential genom akademiskt stöd, idrottsklubbar och våra olika studentorganisationer på våra campus.

Studera på engelska vid UiT

De senaste åren har det ökat antalet internationella studenter som vill studera vid UiT. En av anledningarna till detta solida rykte kommer från det faktum att UiT erbjuder en mängd olika kurser och program på engelska. Följaktligen kräver inträde inte bevis på norskkunnskaper.

Bygga broar

Bygga broar genom internationalisering hemma och utomlands. Internationellt samarbete är en förutsättning för att UiT ska erbjuda enastående utbildning och världsledande forskning för studenter, praktikanter, forskare, akademiska grupper och personal från våra partneruniversitet.

Forskningsintensiv och högkvalitativ inlärningsmiljö

Vårt centrala läge i nordområdena, vår breda och mångsidiga forsknings- och studieportfölj och våra tvärvetenskapliga kvaliteter gör oss unika för att möta framtidens utmaningar. Som student vid UiT lär du dig av lärare som är stolta över att sätta sitt prägel på ämnet de undervisar i ett fördelaktigt förhållande mellan lärare och studenter 1: 8.

Stadsliv - vild natur

The Arctic Adventurer - Har du det i dig?

Vi har olika fantastiska studieplatser i Alta, Harstad, Narvik, Tromsø och Svalbard. Utforska platserna för att upptäcka vad var och en har att erbjuda, från program, äventyr, musik och konst till nattliv och aktiviteter.

Studentboende

Arctic Student Welfare Organization har några av de bästa och prisvärda boendena och cateringfaciliteterna på UiT, vilket ger en perfekt bas för dina studier och en plats att koppla av med vänner.

Platser

Tromsø

Address
Hansine Hansens veg 18
Tromsø, Troms, Norge

Alta

Address
Follums vei 39
9510 Alta, Finnmark, Norge

Kirkenes

Address
Rådhusgata 8, 3.etg
Kirkenes, Troms og Finnmark fylke, Norge

Hammerfest

Address
Elsa Semmelmanns vei 1
Hammerfest, Finnmark, Norge

Harstad

Address
Havnegata 5
Harstad, Troms og Finnmark fylke, Norge

Narvik

Address
Lodve Langes gt. 2
Narvik, Nordland, Norge

Bardufoss

Address
Bardufoss lufthavn
Bardufoss, Troms og Finnmark fylke, Norge

Bodø

Address
Universitetsalléen 11
Bodø, Nordland, Norge

Mo i Rana

Address
Nytorget 5
Mo i Rana, Nordland, Norge

Longyearbyen

Address
Longyearbyen, Svalbard, Svalbard

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium