VID Specialized University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

VID Specialized University är Norges näst största privata högskola med 3300 studenter på fyra campus: Bergen, Oslo, Sandnes och Stavanger. Tillsammans har vi 480 års erfarenhet i hälsovetenskap, samhällsvetenskap och teologiska studier. Vi har 50 utbildningar i nätverket.

VID Specialized högskola vuxit fram på 1 januari 2016 efter en sammanslagning mellan fyra norska institutioner: Diakonhjemmet Högskolan i Oslo och Sandnes, Betanien Högskolan i Bergen, Haralds Deaconess Högskolan i Bergen och MHS - School of Mission och teologi i Stavanger.

Betanien Högskolan erbjuder kliniska studyes för internationella utbytesstudenter inom medicinsk och kirurgi praxis, mental hälsa och hemsjukvård omvårdnad.

Diakonhjemmet University College grundades 1890 som ett privat, ideell college. På denna grund, består ackrediterade högskolan nu cirka 2300 elever och 160 lärare och personal. Kärnvärdena i kollegiet summeras i sin slogan: "Dedicated till People." Dessa värden återspeglar också college akademiska fokus, som enbart är centrerad på Hälso- Social- och kyrkans relaterade program på alla nivåer (kandidat-, magister- och doktorsexamen ), och med stöd av pågående forskning inom alla områden.

Haralds Deaconess högskola (HDUC) är en privat, ideell, finansierat kristen, ackrediterad regeringen Högskolan i Norge. Det är känt för en hög professionell nivå och student tillfredsställelse. Högskolan fokuserar på internationalisering, och cirka 50% av kandidat studenter har en kortare eller längre vistelse utomlands under sina studier.

MHS - School of Mission och teologi är en privat, specialiserade universitet ägs av norska missionssällskapet (NMS), åtagit sig att högkvalitativ utbildning och forskning kring globala perspektiv på kyrkans uppdrag samt religiösa och kulturella möten.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magisterexamen I Diakoni Och Kristen Social Praktik

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Oslo

Studien ger teologiska och hermeneutiska kunskap, etisk kompetens, ledning och ledarskap, forskning kompetens, kulturer och religioner kompetens och tväryrkeskunskap. [+]

Studien ger teologiska och hermeneutiska kunskap, etisk kompetens, ledning och ledarskap, forskning kompetens, kulturer och religioner kompetens och tväryrkeskunskap.

Avsikten med programmet är att producera akademiker som kvalificerar för både praktiska och ledande positioner inom diakonala aktiviteter och institutioner samt värdebaserad socialtjänstbyråer, oavsett om de är kristna eller den offentliga välfärden baserad.

Efter avslutad programmet kommer du att ha:

Erhållit kunskap om teori och praktik diakoni, liksom den professionella kompetens som krävs för att fungera i församlingar, institutioner och organisationer. Denna kunskap har en grundläggande förståelse av den kristna teologin.... [-]


Master I Teologi

Campusstudier Heltid 2 år August 2018 Norge Oslo

Teologin Programmet erbjuder ett komplett utbud av kurser och examina i teologi, är några av vilka krävs för ordinerade tjänsten i kyrkan Norge. B.Th., M.Th., Cand.theol, och examen i praktisk teologi och Ph . d. [+]

Teologin Programmet erbjuder ett komplett utbud av kurser och examina i teologi, är några av vilka krävs för ordinerade tjänsten i kyrkan Norge. B.Th., M.Th., Cand.theol, och examen i praktisk teologi och Ph . D. Master utbildningsprogrammet i teologi ges på engelska. Det är en tvåårig intensiv akademiska studier, 120 hp. Master utbildningsprogrammet är utformad för att rymma elever från både Norge och utlandet, särskilt från att samarbeta institutioner och kyrkor i utvecklingsländerna för att kunna erbjuda en möjlighet för dem att specialisera sig akademiskt i någon teologisk disciplin.

En viktig del av masterprogrammet är att skriva ett examensarbete på terminer. I M.Th. programmera examensarbete representerar 30 hp. Varje elev arbetar under överinseende av en handledare. Masterprogrammet omfattar också en avsevärd läsning och undervisning program (90 hp).... [-]


Kontakt

Adress, rad 1 184 Vinderen, NO-0319 Oslo
NO-0319 Oslo, Norge
Hemsida http://vid.no/