Read the Official Description

VID Specialized University är Norges näst största privata högskola med 3300 studenter på fyra campus: Bergen, Oslo, Sandnes och Stavanger. Tillsammans har vi 480 års erfarenhet i hälsovetenskap, samhällsvetenskap och teologiska studier. Vi har 50 utbildningar i nätverket.

VID Specialized högskola vuxit fram på 1 januari 2016 efter en sammanslagning mellan fyra norska institutioner: Diakonhjemmet Högskolan i Oslo och Sandnes, Betanien Högskolan i Bergen, Haralds Deaconess Högskolan i Bergen och MHS - School of Mission och teologi i Stavanger.

Betanien Högskolan erbjuder kliniska studyes för internationella utbytesstudenter inom medicinsk och kirurgi praxis, mental hälsa och hemsjukvård omvårdnad.

Diakonhjemmet University College grundades 1890 som ett privat, ideell college. På denna grund, består ackrediterade högskolan nu cirka 2300 elever och 160 lärare och personal. Kärnvärdena i kollegiet summeras i sin slogan: "Dedicated till People." Dessa värden återspeglar också college akademiska fokus, som enbart är centrerad på Hälso- Social- och kyrkans relaterade program på alla nivåer (kandidat-, magister- och doktorsexamen ), och med stöd av pågående forskning inom alla områden.

Haralds Deaconess högskola (HDUC) är en privat, ideell, finansierat kristen, ackrediterad regeringen Högskolan i Norge. Det är känt för en hög professionell nivå och student tillfredsställelse. Högskolan fokuserar på internationalisering, och cirka 50% av kandidat studenter har en kortare eller längre vistelse utomlands under sina studier.

MHS - School of Mission och teologi är en privat, specialiserade universitet ägs av norska missionssällskapet (NMS), åtagit sig att högkvalitativ utbildning och forskning kring globala perspektiv på kyrkans uppdrag samt religiösa och kulturella möten.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

VID Specialized University

Vill du lära dig mer om gräsrots samhällsutveckling, det civila samhället, mångfalden och vara en agent och ledare för den sociala förändringen? Vår nya magisterexamen fö ... [+]

Vill du lära dig mer om gräsrots samhällsutveckling, det civila samhället, mångfalden och vara en agent och ledare för den sociala förändringen? Vår nya magisterexamen förbereder eleverna att lösa samhällsutmaningar i lokala och globala samhällen.

Vad lär du dig?

Globala trender påverkar allt mer lokala samhällen. Både enskilda medborgare och lokala aktörer i det civila samhället, religiösa organisationer, kyrkor, välfärd och hälsovård måste anpassa sig till nya ramar och situationer med konstant förändring. Letar du efter ett framtida jobb där du kan bidra till en hållbar samhällsutveckling? Vill du skaffa dig färdigheter som främjar samarbete och social innovation?... [-]

Norge Oslo Stavanger
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
VID Specialized University

Vill du ha en grundlig kunskap om teologiska problem och lär dig att arbeta självständigt med teologiska ämnen i ett akademiskt sammanhang? ... [+]

Studiet har två akademiska traditioner i centrum för sitt akademiska tillvägagångssätt. Först teologi, förstås som den historiska studien av Bibeln och den kristna traditionen, kombinerat med en kontextuell inställning till hur religiös tro och praxis lever ut lokalt och globalt idag. För det andra, religiösa studier, som breddar dess räckvidd även mot andra religiösa traditioner och andra religiösa texter. Gemensamt för tillvägagångssättet är ett gemensamt metodologiskt intresse för studier av texter och sammanhang, intresset för religiösa möten och ett fokus på kontextuell och levande religion.

Innehålls- och behörighetskravMagister i teologi och religionsstudier, specialisering i teologi... [-]
Norge Oslo Bergen Sandnes Stavanger  + 1 Mer
August 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Online och Campus-kombinerat
Läs mer på svenska
Address
184 Vinderen, NO-0319 Oslo
NO-0319 Oslo, Oslo, Norge
Webbplats
Address
Ulriksdal 10
5009 Bergen, Hordaland, Norge
Address
Vågsgaten 40
4306 Sandnes, Rogaland, Norge
Address
Misjonsmarka 12
4024 Stavanger, Rogaland, Norge