Muscat University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Muscat University : s uppdrag, vision och värderingar understöds av fyra väsentliga teman: etik, spetskompetens, entreprenörskap och innovation.

Uppdrag

Att förändra individer och samhällen genom branschengagerad, forskningsinformerad undervisning och lärande som är både rigoröst och relevant. Vi kommer att uppnå framgång genom att erbjuda en befrämjande inlärningsmiljö i en inkluderande kultur av globalt medborgarskap. Vi kommer att underlätta stipendier som omfattar samarbete, samhällsengagemang och främjar innovativa, entreprenöriella och etiska synsätt i alla våra aktiviteter.

Syn

Att vara en ledstjärna för spetskompetens inom innovation och entreprenörskap, leverera högkvalitativ undervisning, underlätta lärande och genomföra rigorös forskning som är relevant för Oman och i den breda regionens sociala och ekonomiska prioriteringar inom våra valda fokusområden.

värden

Muscat University studenter och personal är starkt engagerade i att:

  • Kompetens i en lärande miljö som möjliggör personlig och professionell tillväxt.
  • Etik där varje universitetsstudent och anställd håller sig själv till de högsta etiska standarderna.
  • Full efterlevnad av alla lagar och förordningar i Oman och alla andra länder där studenter och personal är verksamma.
  • Ansvariga affärsmetoder och sociala investeringar som skapar långsiktigt hållbart värde för att hjälpa till att förändra samhällen och samhällen.
  • Att vara lyhörd för globala, samhälleliga och miljömässiga frågor.

MU Varumärkeshistoria

Meddelande från rektor

Det ger mig ett stort nöje att välkomna dig till Muscat University .

Muscat University vision är att omvandla individer genom kvalitetsutbildning som är forskningsinriktad och branschinriktad. Denna vision stöds av ett åtagande om etiska tillvägagångssätt i allt vi gör, vilket innebär att varje student respekteras, vårdas och stöttas för att hjälpa dem att uppnå sitt bästa.

Universitetets program levereras via våra tre fakulteter för ekonomi och teknik, teknik och teknik samt transport och logistik, tillsammans med grundprogrammet som förbereder studenterna för deras valda kandidatexamen.

Våra magisterprogram erbjuds genom ett partnerskap med Cranfield University och våra kandidatprogram levereras i samarbete med Aston University. Både Cranfield och Aston är ledande universitet i Storbritannien och vi är stolta över att ha sådana starka partnerskap som kännetecknas av internationellt kända, professionellt ackrediterade program som huvudsakligen levereras av flygande fakulteter. Grundprogrammet är kvalitetssäkrat av Aston University och därför behöver studenter som klarar detta program inga ytterligare engelska språktest för att gå med i en kandidatexamen.

Efter att deras program har slutförts tilldelas studenter vid Muscat University en examen från både Muscat University och dess relevanta partnerinstitution, antingen Cranfield University eller Aston University.

Muscat University förbättrar ytterligare vår studentupplevelse genom att investera kraftigt i utvecklingen av våra studerandes entreprenörskunskaper genom aktiviteter som kompletterar deras klassrumsupplevelser som branschplatser och utbytesprogram för att uppfylla vår vision om att utveckla karriärklara akademiker och globala medborgare. Oavsett om du är en grund- eller forskarstudent, genom att gå med i Muscat University kommer vi att ge dig en utbildningserfarenhet och en studentresa som inte bara kommer att berika ditt liv för alltid utan också kommer att vara relevant för arbetsgivarens behov och förväntningar hos en 21-talskandidat.

Jag ser fram emot att personligen välkomna dig till Muscat University . Meddelande från rektor

Professor Yusra Mouzughi

Vice kansler

Platser

muscat

Address
Muscat University
Building 2089
AI Ghubra North

PO Box 550,PC 130 muscat, Muscat Governorate, Oman

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium