Centre for European Studies at Jagiellonian University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Centrum för Europaforskning vid Jagiellonska universitetet spårar dess historia till grundandet av Inter-fakultetens Unit "(Zakład) för Europaforskning vid Jagiellonska universitetet 1993. Under 1990-talet, erbjuds detta forskningsinstitut öppna föreläsningar och lektioner i både polska och engelska, men inga fristående utbildningsprogram.

År 1999 var enheten förvandlats till "Centre" (Katedra) för Europaforskning, en del av den filosofiska fakulteten i Jagellonska universitetet. Under 2000-2001 läsåret var Masters utbildningsprogram (i både polska och engelska) lanseras.

År 2001 var Centre for European Studies inbjuden till den nyskapade fakulteten för internationella och politiska studier i Jagellonska universitetet och var en del av Institutet för regionala studier; dock senast 2004, centrumet växte i storlek, omfattning och popularitet, i slutändan höja sig till det frodigt av "institutet" för Europastudier.

Den "Centre for European Studes" hänvisar nu till de engelskspråkiga program som bygger på ul. Garbarska 7a och är en del av institutet för Europastudier, nu i Przegorzały.

Grund studera utomlands program vid Centre for European Studies är en fortsättning vid Institutionen för central- och östeuropeiska studier (SCEES), som trots grundades 1994 som ett separat inter fakultet enhet, upphörde med sin verksamhet under 1999.

Faciliteter

Centrum för Europaforskning bygger på ul. Garbarska 7a och erbjuder utmärkta studiemöjligheter för studenter, bland annat en läsesalen, dator Lab och Student Lounge. Majoriteten av klasser ske vid ul. Garbarska och vid Audi Max.

Curriculum Projekt

Centrum för Europaforskning är stolta över att kunna presentera kursplaner utvecklingsprojekt för vilka det har fått stöd från ARENA Centre for European Studies vid universitetet i Oslo och Internationella Visgegrad fonden.

Forskningsnätverk

Centrum för Europaforskning / Institutet för Europastudier är en aktiv deltagare i hela Europa forskningsnätverk, och vi arbetar hårt för att överbrygga klyftan mellan undervisning och forskning genom att organisera gästföreläsningar med besökare från dessa nätverk.

RECON (Beredning demokrati i Europa), är ett femårigt forskningsprojekt med 21 partnerinstitutioner och mer än 100 deltagande forskare, ett projekt som CES fakultet mycket engagerad i. Projektet omfattar ett brett spektrum av vetenskapsområden, från statsvetenskap, sociologi, lingvistik och antropologi, information vetenskap, juridik och rättsteori, och ekonomi. Samordnaren för RECON är ARENA Centre for European Studies vid universitetet i Oslo, också vår partner på europeisering och styrelseformer i centrala och östra Europa-programmet.

Platser

Kraków

Jagiellonian University - Centre for European Studies

Address
Kraków, Lesser Poland Voivodeship, Polen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium