Gdańsk University of Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Gdańsk University of Technology (polskt namn: Politechnika Gdańska) är ett av de äldsta universiteten i Polen och det största tekniska universitetet i norra Polen.

Det grundades 1904 och har sedan dess utbildat ingenjörer i världsklass inom olika vetenskapliga och tekniska områden.

Beläget i Gdańsk - en stad med tusenårig tradition och porten till den polska kustlinjen - är det den perfekta platsen att studera och njuta av studentlivet.

girl, young, student

Bland de 1 000 bästa universiteten i världen

Gdańsk University of Technology är ett av de 8 polska universitet som klassificerats i den prestigefyllda Academic Ranking of World Universities (ARWU), även känd som Shanghai Ranking. Varje år rankar ARWU över 2 000 universitet och publicerar en lista över de 1 000 bästa. Gdańsk University of Technology klassificerades i intervallet 801-900 år 2020.

De högsta standarderna i Europa för forskning

År 2017 beviljade Europeiska kommissionen GUT rätten att använda den prestigefyllda HR Excellence in Research-logotypen. Gdańsk University of Technology erkändes således som en institution som skapar några av de bästa arbets- och utvecklingsförhållandena för forskare i Europa.

Ett av de bästa universiteten i Polen

Gdańsk University of Technology är det näst bästa forskningsuniversitetet i Polen i tävlingen "Initiative of Excellence - Research University" från ministeriet för vetenskap och högre utbildning. Det är här där uppfinningar som används i Polen och runt om i världen skapas - kommunikation med användning av ögon och ekologisk medicin för osteoporos, biologiskt nedbrytbara material och många fler.

Våra alumner

Så många som 95% av GUT-kandidaterna är nöjda med sina studier. Över 92% av våra alumner är professionellt aktiva och forskning visar att deras löner är bland de högsta i Polen.

Studier och utbildning på en vacker plats

Campus vid Gdańsk University of Technology är en unik plats som anses vara en av de vackraste i Europa. Platser att koppla av i gröna områden, en studentklubb med lång tradition och den bästa "Juwenalia" (studenthelgen) i Polen är bara några av de möjligheter som väntar framtida studenter. Allt detta mitt i Tri-City tätbebyggelse - en av de bästa platserna att bo i Polen.

gda?sk, poland, gdansk

Huvudsakliga styrkor Gdańsk University of Technology

  • Gdańsk University of Technology blev det bästa tekniska forskningsuniversitetet i Polen i tävlingen mellan ministeriet för vetenskap och högre utbildning.
  • Första platsen 2018 och andra plats 2019 i rankningen av ministeriet för vetenskap och högre utbildning som mäter populariteten hos studier bland kandidater.
  • GUT klassificerades som ett av de 10 vackraste universiteten i Europa enligt Times Higher Education University Rankings.
  • Universitetet består av 9 fakulteter med 37 studieretningar.
  • Det har 1200 akademiska lärare och utbildar 14 tusen studenter.
  • Utexaminerade hittar inte bara ett jobb enkelt efter examen utan skapar och driver även framgångsrikt sina egna företag. *
  • För potentiella kandidater är det viktigt att veta att Gdańsk University of Technology är ett av de mest populära universiteten bland ungdomar.
  • Internationella studenter vid GUT har unikt stöd, både under antagningsprocessen och under studietiden, från International Students and Visitors Office (ISVO) ** - en enhet dedikerad till att främja universitetet internationellt, rekrytera kandidater från utlandet och stödja nykomlingar .

* Enligt en rikstäckande undersökning ligger intäkterna från akademiker från Gdańsk University of Technology på fjärde plats bland akademiker i landet.

** ISVO är en del av International Relations Office vid Gdańsk University of Technology och skapades för att ge information och rådgivning till internationella kandidater och studenter. Stödjande, flerspråkig personal kan svara på frågor angående ansökningar, universitetet, legalisering av vistelse i Polen, boende och hjälp med att lösa eventuella problem.

148257_147795_05_FOT_0610.jpg

Platser

Gdańsk

Address
Gdańsk University of Technology
11/12 Gabriela Narutowicza Street
80-233 Gdańsk

80 Gdańsk, Pomeranian Voivodeship, Polen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium