Pomeranian Medical University in Szczecin

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Pomeranian Medical University i SzczecinPomeranian Medical University i Szczecin är ett offentligt (statligt) universitet med heltid, intramurala studieprogram. Den kvalifikationsnivå som innehas: magisterprogram; diplom av högre utbildning; lång cykelprogrammet.

Det finns två fakulteter vid universitetet som erbjuder studier i engelska:
1. Medicinska fakulteten
2. Medicinska fakulteten & Dentistry

Pomeranian Medical University i Szczecin erbjuder studier i engelska språket sedan 1996 på medicinska fakulteten och fakulteten för odontologi sedan 2006. För närvarande har Pomeranian Medical University i Szczecin över 600 elever i engelska Program i både medicin och Dentistry fakulteterna. Över 250 studenter har redan framgångsrikt examen från Medicinska fakulteten. Varje år vid universitetet erbjuder 100 platser vid Medicinska fakulteten och 30 platser vid Medicinska fakulteten & Dentistry.


Information som identifierar UTBILDNING NIVÅ

Polen som en medlem i Europeiska unionen ska förbli i full kraft och verkan av Europaparlamentets direktiv 2005/36 / EG av den 7 september 2005 om erkännande av yrkeskvalifikationer. Pomeranian Medical University i Szczecin erbjuder läroplan kompatibel med EU: s direktiv inklusive ECTS-systemet.

Examen från Pomeranian Medical University i Szczecin både från Medicinska fakulteten och medicinska fakulteten & Dentistry ger till:
1. tillgång till vidare studier: möjlighet att ansöka om forskarutbildning och doktorandstudier;
2. inleda förfarandet för medicinsk Tentamen [Lekarski Egzamin Końcowy];
3. ansöka om tillstånd att utöva yrket.

Huvudbiblioteket vid universitetet har permanent (gratis för studenter) tillgång till Internet-databaser såsom: Medline, SCOPUS, Science Direct, Wiley on-line bibliotek, nedtyngda; ERIC, Science Direct; Cochrane Collection; ProQuest vetenskap och teknik; ProQuest Medicinska biblioteket; EndNote Web; EBSCO; McGraw-Hill, MedTube; etc.

Universitetet samarbetar med många andra medicinska skolor, sjukhus och kliniker i Europa. Student som har höga halter kan komma in i Erasmusprogrammet. PMU har undertecknat avtalet med universiteten i Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. Detta resulterar i möjligheter till praktik och vetenskapligt utbyte för lärare samt för studenterna.

Eleverna tycker att Szczecin är en livlig stad med stort utbud av sociala, kulturella och fritidsanläggningar som finns i regionen. Genom att studera i Szczecin man får den extra fördelen att lära sig om en ny kultur. Naturligtvis medicinska studier tar upp en stor del av elevernas vardag, men Szczecin kan ge ett brett spektrum av aktiviteter att göra på fritiden. Aktiviteterna sträcker sig från golf, fotboll och idrott gym till bowling, pool och pub krypande. Staden har ett brett kulturliv med egen filharmoniska orkester, opera, konstgallerier, klubbar etc. Från tid till annan vädret kan vara bistert och man kan få nostalgisk eller lite ledsen och det är bara naturligt att vilja gömma sig under täcket med en god bok eller film studenter i PUM komma in i vanan att söka efter en överlägsen plats att träffa vänner, koppla av eller bara smutta på kopp hett kaffe. Szczecin har gott om sådana platser. Med tanke på att engelska Programstudenter kommer från olika hörn av världen, studier vid PMU erbjuder inte bara en utmärkt utbildning för blivande läkare eller tandläkare, men också en fantastisk möjlighet att bo och arbeta i ett mångsidigt miljö där man kan lära sig ett nytt språk, förstå en annan kultur eller ens observera olika vetenskapliga metoder och tekniker.

Fyra skäl att studera medicin i Polen

1. Det ståtar med toppmoderna faciliteter.

I maj 2013 blev ett polskt kirurgiskt team den första som uppnådde det tidigare otänkbara: en banbrytande livräddande full-face transplantation. Inte bara var operationen, under vilken den 33-årige patienten fick en hud-och-bentransplantation efter att ha förlorat näsan, överkäken och kinderna i en olycka, men det var också världens snabbaste tidsram för en så komplicerad operation . "Ansiktstransplantationer är extra komplicerade, relativt sällsynta procedurer som vanligtvis kräver omfattande förberedelser, vanligtvis månader eller år", säger The Daily Mail.

På framsidan av detta och många andra medicinska områden tack vare sina avancerade anläggningar och expertpersonal? Polen.

2. Om du talar engelska, är du helt klar.

Orolig för att du inte talar polska? Var inte. Alla polens medicinska skolor erbjuder studier på engelska över specialområden inklusive apotek, omvårdnad och fysioterapi.

3. Du kommer att vara i utmärkt företag.

Internationella studenter utgör 8,58 procent av den totala studentkåren i Polens medicinska universitet med studenter från Norge, Sverige, USA, Saudiarabien och Kanada som fyller listan över sändande länder. Som en del av Bolognaprocessen beviljar polska universiteter examen i hela Europa och ackrediteras av många av världens mest välrenommerade institutioner. Polen samarbetar också med universitet över hela världen. Takeaway? Inte bara får du möjlighet att studera bredvid en mångsidig studentkår, men du får också möjlighet att bredda ditt nätverk och skapa kontakter - inte bara i Polen utan över hela världen.

4. Du spenderar mindre för högsta kvalitet.

Enligt American Association of Medical Colleges (AAMC) var den genomsnittliga kostnaden för ett år av den offentliga läkarskolan, inklusive undervisning, avgifter och sjukförsäkring, i USA 34.592 dollar i staten och 586868 out of state i 2016- 2017 läsåret. Privata skolavgifter och avgifter ökade under tiden över 50 000 dollar. Och dessa siffror inkluderar inte avgifter som uppkommer utanför universitetet, såsom bostäder, böcker och mat.

Kostnaden för en medicinsk examen är betydligt lägre i Polen, enligt siffror från Vetenskapsdepartementet och högskoleutbildning: Heltidsstudier på offentliga skolor är gratis för polska studenter samt internationella studenter som uppfyller vissa krav, inklusive medborgare i EU / EES-området. Andra internationella studenter kommer fortfarande att göra ett fynd - betala bara 3 000 euro (cirka 3 200 USD) årligen för studier. Inte bara det, men de har också en betydligt lägre levnadskostnad jämfört med i USA och hela Europa.

Platser

Szczecin

Address
Pomeranian Medical University in Szczecin
Rybacka 1

Szczecin, Västpommerska voivodskapet, Polen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: