Poznan University of Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Poznan University of Technology är det bästa tekniska universitetet i Wielkopolskie Voivodeship i västra Polen. I 2017/2018 har det varit det tredje mest valda universitetet i Polen, eftersom upp till sex kandidater tävlade om en plats där. Poznan University of Technology ( PUT ) är bland de bästa tekniska universiteten i Polen. PUT var det första polska universitetet som blev medlem i CESAER - Konferensen för europeiska skolor för avancerad teknisk utbildning och forskning - en europeisk organisation som samlar alla de bästa tekniska universiteten. Det är också medlem i SEFI - Societé Européenne pour la Formation des Ingenieurs, EUA - European University Association, ADUEM - Alliance of Universities for Democracy samt IAU - International Association of Universities.

Poznan University of Technology uppstod från High School of Machine Construction, som grundades 1919. PUT har nästan hundra års erfarenhet av att utbilda högkvalificerade ingenjörer och forskare inom många områden.

För närvarande har PUT nästan 20 000 studenter i 10 fakulteter:

  • Fakulteten för arkitektur
  • Fakulteten för kemiteknik
  • Fakulteten för civil- och miljöteknik
  • Fakulteten
  • Ingenjörsvetenskapliga fakulteten
  • Fakulteten för elektronik och telekommunikation
  • Ingenjörsvetenskapliga fakulteten
  • Fakulteten för maskiner och transporter
  • Fakulteten för maskinteknik och ledning
  • Fakulteten för teknisk fysik

Utbildningen ges i 26 studier, varav fyra i grundnivå och elva i avancerad nivå ges helt på engelska.

Vetenskap för folket

Wielkopolskie Voivodeship, och i synnerhet Poznan, erbjuder enorma utsikter. Poznan har den lägsta arbetslösheten i landet, eftersom dess omständigheter uppmuntrar industrin att inrätta sina företag här. För närvarande finns cirka 100 000 företag verksamma i denna stad.

Poznan University of Technology är en plats där eleverna kan få erfarenhet som är nära kopplad till arbetsmarknadens verklighet. De utbildas i enlighet med de förändrade kraven för näringslivet. Ett program med dubbla studier har utvecklats i samarbete med företag som Volkswagen Poznań, Solaris Bus

Förutom de företag som redan nämnts är listan över samarbetspartners: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Grupp Santander och många andra.

I mars 2017 har det första akademiska konsortiet bildat One Belt One Road mellan universitet i Polen och Kina, det första företaget av den här typen i världen. Konsortiet består av 15 universitet och organisationer i Kina och 11 tekniska universitet i Polen, inklusive PUT . Ett resultat av samarbetet är en skapande av Confucius Class, där PUT anställda och studenter kan studera kinesiska med modersmål kinesiska direkt från Kina. En annan effekt är skapandet av ett kinesisk-polskt forskningscenter på New Silk Road. Det syftar till att samla stora tekniska universitet från Polen och Kina. Centrets huvudmål är att överföra vetenskap, utbildning, kultur och därmed också ett företag.

I november 2016 öppnades en Huawei-akademi vid Poznan University of Technology , först i sitt slag i Polen. Ett modernt laboratorium byggdes, där eleverna kan studera moderna Huawei-teknologier. De kan utöka sin kunskap om modern teknik genom praktiska klasser som utförs av yrkesverksamma inom detta område.

Sedan 2014 har ett centrum för luftfart funnits med en modern flygsimulator; PUT har en flotta av två flygplan: Zlin 242L och Extra 330 LX samt MDM-1Fox luftglidflygplan. För närvarande kan studenter i PUT utbildas på två områden: luftfart och kosmonautik.

Internationellt samarbete

PUT har tecknat cirka 230 internationella avtal med universitet i Europa och utanför. Universitetet har deltagit i Erasmus-programmet och bilaterala utbytesavtal i många år. I vetenskaplig forskning samarbetar PUT med så många som 80 universitet från hela världen.

Dubbelgrad - dubbel fördel

Utländska universitet erkänner den höga utbildningen och professionalismen i undervisning och forskning som erbjuds vid PUT , och för att förbättra utbildningsstandarder har särskilda avtal tecknats med universitetet i Frankrike - Lille-I för följande studieområde: Företagsledning; Dessa avtal gör det möjligt för eleverna att erhålla två grader vid genomförandet av ett gemensamt studieprogram. Ett annat dubbelt diplomavtal tecknades 2017 med Kyiv Technical University inom områden som maskinteknik och biomedicinsk teknik. Det finns ytterligare liknande projekt under förberedelse.

Teknik i en positiv känsla

PUT studenter kan gå med i en av över 80 vetenskapsgrupper för att driva sina vetenskapliga intressen, för att få ytterligare bidrag från rektor för att genomföra forskning eller för vetenskaplig resa.

Förutom vetenskapsgrupper finns en studentradiostation Radio Afera, en student TV-station Spacja TV, universitetskor Volantes Soni och många andra organisationer. PUT har även 36 idrottsföreningar där nästan 1500 studenter tränar regelbundet. Vid Academic Sports Gala i 2016 var PUT fjärde i allmän klassificering och tredje i kategorin tekniska universitet. Sportscentret på PUT har faciliteter för tennis, bowling, spinning, inomhus roning, squash och gym.

Stipendier till de bästa studenterna!

PUT erbjuder stipendier till de bästa internationella studenterna som betalar kurser. Sådana bidrag kan betalas kontant, eller täcka kostnaden för boende vid PUT student sovsalar.

Ett nära förhållande till affärer. Kontakter med många affärspartners är en viktig del av universitetets liv. Våra partners uppmuntran och råd hjälper oss inte bara att justera våra utbildningsprogram för att möta marknadens krav, utan framför allt för att stärka vår ställning bland andra universitet

Platser

Poznań

Poznan University of Technology

Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Poznań, Stora Polen Voivodeship, Polen
Telefon
+48 61 665 35 37

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium