UTP University of Science and Technology in Bydgoszcz

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

UTP University of Science and Technology (Uniwersytet Technologiczno - Przyrodniczy - UTP) i Bydgoszcz har en 60 år lång tradition som går tillbaka till 1951, då den första skolan för högre utbildning i Bydgoszcz skapades - Afton Institutionen Ingenjörshögskolan. Tidigt i sin historia, det utbildade kemiska och mekaniska ingenjörer. Att ha omvandlats till teknik Institutionen för högre utbildning, 1964, på heltid, har kvälls- och Utåtriktad program som erbjuds av fyra tekniska fakulteterna.

Utvecklingen av jordbruks studier lanserades 1969 av etableringen i Bydgoszcz i den gren av Agricultural School of Higher Education från Poznań. Denna gren blev självständigt 1972 av att förvandlas till fakulteten för jordbruk med Animal Production avsnitt. Enligt dekretet av premiärminister den 20 augusti, 1974, var dessa två skolor anslöt till Jan och Jędrzej Śniadecki s tekniska högskola och jordbruks i Bydgoszcz, omdöpt till UTP University of Science and Technology 2006.

UTP universitet för vetenskap och teknik är en multi-profil skola för högre utbildning som erbjuder teknisk, jordbruk, konst och i området för förvaltning av studieprogram.

Certifikatet slutprov (studentexamen) krävs för tillträde till UTP. Antagning baseras på resultaten från slutexamen. Vi erbjuder full eller deltid av I (BSc, Bachelor i teknisk), II (MSc) och III (doktorsexamen studie) grader.

UTP universitet för vetenskap och teknik erbjuder följande fält (program) av studien:

I examen - Bachelor i teknisk

Tekniska vetenskaper Areella näringar

Jord- och skogsbruksteknik Jordbruksvetenskap

Arkitektur och stadsplanering Djurhållning

biomedicinsk teknik bioteknik

Kemiteknik Naturvårds

anläggningsarbeten Livsmedelsteknik och Human Nutrition

Designstudier

elektroteknik Management Sciences

Elektronik och telekommunikation ledning

Miljöteknik Förvaltning och produktionsteknik

Informations- och kommunikationsteknik (IKT)

Inredningsarkitektur

Material Engineering

Mekanik

Teknisk fysik

Transport

II examen - Mästare studie

Tekniska vetenskaper Areella näringar

Kemiteknik Jordbruksvetenskap

anläggningsarbeten Djurhållning

elektroteknik bioteknik

Elektronik och telekommunikation Naturvårds

Miljöteknik

Mekanik Management Sciences

Teknisk fysik ledning

Transport

III examen (doktorsexamen studie)

Agronomi Djurhållning Miljö Utveckling Maskiner Bygg och drift

Undervisningen stöds av följande fakulteter:

Fakulteten för jordbruk och bioteknik Fakulteten för husdjurs biologi Fakulteten för kemiteknik och teknik inklusive Institutet för matematik och fysik Fakulteten för bygg- och miljöteknik Fakulteten för Management Fakulteten för maskinteknik Fakulteten för telekommunikation och elektroteknik

Under hela 60 år historia studierna vid universitetet har genomförts av över 43 tusen studenter, mestadels huvudämne i väg- och vattenbyggnad, maskinteknik och jordbruksvetenskap. Våra studenter inkluderar, t.ex. den världsberömda Sydney Olympic stadion formgivare, Edmund Obiała, MSc och en cryptologist, professor Józef Pieprzyk.

Sju fakulteter, fakultetsövergripande enheter och administration sysselsätter cirka 1300 personer, varav 680 är akademiker, bland nästan 140 professorer. Sex fakulteter vid universitetet har rätt att utfärda doktorsexamen, varav tre (fakulteten för jordbruk och bioteknik, fakulteten för husdjursgenetik och biologi och fakulteten för maskinteknik) också för att ge en viss doktor habilitowany ekvivalent med doktor Grad. Den vetenskapliga och pedagogiska verksamhet bygger på samarbete med nästan alla inhemska tekniska högskolor och jordbruk och med många utländska universitet och vetenskapliga centra.

Fem akademiker vid universitetet har beviljats ​​titeln hedersdoktor. Erkännandet av universitetets akademiker polska vetenskapen är mycket framgår av deras flitiga deltagande i kommittéer och sektioner av den polska vetenskapsakademin och ministeriet för vetenskap och högre utbildning, samt verk av Polska Ackreditering kommittén.

Platser

Bydgoszcz

UTP University of Science and Technology in Bydgoszcz

Address
ul. Ks. Kordeckiego 20
85-225 Bydgoszcz, Kuyavian-Pomeranian Voivodeship, Polen
Telefon
+48 52 373 02 80

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium