University of Bialystok

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

128670_student-3500990_1920.jpg

University of Bialystok grundades 1997 från gren av Warszawas universitet efter 29 år av dess existens.

Idag är UwB ett av de största och starkaste akademiska centra i nordöstra Polen på grund av dess vetenskapliga standarder och potential. Universitetet består av nio fakulteter, inklusive en lokal i utlandet i Vilnius. Klasser och föreläsningar levereras av cirka 900 akademiska lärare.

För närvarande utbildar universitetet cirka 17 000 studenter i nästan 30 studieområden. Det erbjuder cirka 100 olika forskarutbildningskurser. Studentrörelsen är blomstrande: det finns cirka 70 studentforskningsklubbar vid universitetet.

Ph.D. examensarbete utförs inom fem universitetsenheter: juridiska fakulteten, fakulteten för ekonomi och ledning, fakulteten för filologi, fakulteten för biologi och kemi och fakulteten för historia och sociologi.

UwB har rätt att bevilja 10 högskoleexamen doktor och 4 postdoktorsexamen. Regionens unika natur och kulturella mångfald, som lockar vetenskapliga studier, tillämpas på vetenskaplig forskning som utförs vid universitetet.

Universitetet samarbetar med institutioner för högre utbildning utomlands inom ramen för nästan 50 avtal om vetenskapligt samarbete i LLP Erasmus-programmet, Leonardo da Vinci-programmet och ramprogrammen. Tack vare interuniversitet och internationellt samarbete deltar UwB-studenterna i professionell praktikutbildning utomlands.

Platser

Bialystok

Address
ul. Świerkowa,20B
15-328 Bialystok, Podlaskie Voivodeship, Polen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium