University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

WroclawUni02

Om du vill ha mer information om detta attraktiva studieprogram, besök den välkända universitetet i Wrocław, den livliga staden Wrocław och det spännande studentlivet, besök vår hemsida här .

Universitetet i Wrocław har en rik historia på mer än tre århundraden. Grundat av Leopold I Habsburg utvecklades universitetet från en blygsam skola som drivs av jesuiter till en av de största akademiska institutionerna i Polen. I början av 1800-talet hade universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, lag och medicin. Senare utökades den av många sektioner, laboratorier och ett naturmuseum som finns fram till idag. Idag är det första och främsta fokuset på universitetet i Wrocław vetenskaplig forskning. Våra forskare har många kontakter med sina forskare från andra högskolor i Polen och hela världen. Framgången för våra forskare har nyligen erkänts av polska myndigheter, som väsentligt ökade finansieringen för både utrustning och forskning vid vårt universitet med 80% jämfört med tidigare år. Den akademiska inkubatorn för entreprenörskap är en ny enhet vid universitetet i Wrocław som syftar till att hjälpa studenter att starta egna företag genom att tillhandahålla gratis entreprenörsrådgivning, organisera konferenser, seminarier, subventionera utvalda investeringar och erbjuda kontorsutrymme. Academic Incubator of Entrepreneurship samarbetar med Wrocław Technology Park, ett tekniskt centrum med laboratorier, kontorslokaler, konferenscenter och modern multimediautrustning. Målet med Teknologiparken är att skapa förutsättningar för användningen av Wrocławs och regionens vetenskapliga och industriella potential och att stimulera den avancerade teknologinäringen. Universitetet i Wrocław är stolt över att vara en av dess aktieägare. Idag är universitetet i Wrocław det största universitetet i regionen och undervisar över 40 000 studenter och cirka 1300 doktorander vid 10 fakulteter. 9000 studenter utexaminerar universitetet varje år. WroclawUni01

Juridiska fakulteten, Administration och Ekonomien

Juridiska fakulteten, administration och ekonomi är en av de största i Polen. Dess tradition går tillbaka till den preussiska lagerskolan som grundades 1811. Över 12 000 studenter undervisas vid denna fakultet av 200 forskare och 170 studenter är inskrivna i Ph.D. program. Fakulteten erbjuder internationella utbytesprogram och är stolt över att vara värd för internationella studenter från Europa, Ryssland, Kazakstan och afrikanska länder. Studenter kan bli medlemmar i klubbar och samhällen och delta i nationella och internationella konferenser och symposier. Studier:

 • Lag
 • Administrering
 • Ekonomi

Forskning: Expertområdena omfattar:

 • Polens historia och polsk lag
 • Administrativ, civil, straff-, finansiell och privaträtt
 • Internationell och europeisk rätt
 • Teori av ekonomi

Internationella länkar: Fakulteten har akademiska partnerskap med cirka 40 institutioner i mer än 18 länder över hela världen, inklusive:

 • Hidalgos Center för högre utbildning i Mexiko,
 • Centrum för Latinamerikas konstitutionella lag i Buenos Aires,
 • Tysklands lag,
 • Postgraduate Center, Strasbourg
 • CEDIMES Institute, France
 • Cambridge University English och European Law Course.

Faciliteter: En av de största lagbiblioteken i Polen med toppmodern utrustning, föreläsningssalar, klassrum, datalaboratorier och ett studierum med tillgång till Internet och databaser

Platser

Wrocław

Address
Pl. Uniwersytecki 1
50-137 Wrocław, Nedre Schlesien Voivodeship, Polen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium