University of Algarve

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Varför välja University of Algarve ( UALG )?

University of Algarve (Portugal) är ett ungt offentligt universitet med en studentbefolkning på nära 9 000 anställda och sysselsätter över 700 akademiker. Under de senaste tre decennierna har University of Algarve konsoliderat länken med regionala verksamheter och med de offentliga och privata organisationerna, uppmuntrar kunskapsöverföring och bidrar till hållbar utveckling med positiv inverkan över hela samhället.

Undervisning

University of Algarve etablerat på tre campus, två i Faro och ett i Portimão, erbjuder kurser i sex tematiska områden: Konst, litteratur och historia; Ingenjörsvetenskap; Life, Earth, Marine and Environmental Sciences; Medicin och allierade vetenskaper; Social, utbildning och yrkesutbildningsvetenskap; och ekonomi, ledning och turism. Studierna inom dessa områden inkluderar grund- och forskarutbildning (magisterexamen och doktorsexamen).

Forskning

Forskning vid University of Algarve genomförs i dynamiska och framstående forskningscentra, som ger innovation och mervärde som ökar forskning och utveckling inom olika områden som marinvetenskap, biologi och biomedicin, elektronik och telekommunikation, litteratur, historia, kommunikation och konst . Dess laboratorier är öppna för världen och rekryterar de allra bästa unga forskarna över de olika forskningsområdena av excellens.

120320_VIK_7860.JPG

Internationalisering

Nyligen har det skett en betydande ökning av utländska studenter från mer än 80 länder på grund av University of Algarve . Av sina 8 000 studenter är 20% utländska studenter, varav nästan hälften vid universitetet enligt bilaterala avtal och samarbetsprogram, främst Erasmus och Erasmus Mundus. Kvaliteten och mångfalden på europeiska magister och doktorsexamen, i kombination med forskarutbildningar öppna för studenter från hela världen förklarar storleken på denna rörlighet.

Plats

Beläget i den sydligaste delen av Portugal, en av de mest turistiska regionerna i Portugal, har universitetet två universitetscampus belägna i Faro (huvudstad i regionen, med en internationell flygplats, idrottsarena, centralsjukhus) och ett i Portimão, Algarves andra huvudstad.

120319_04_Faro.jpg

Stödfaciliteter

Alla campus erbjuder specifika klassrum, dator- och multimediabibliotek, auditorier, bibliotek och studie- och mötesrum. Trådlöst internet är tillgängligt på alla campus. Med boende i bostad hallar för över 600 studenter, flera matsalar och kafeterior i de olika campus, sjukvård och kultur-och sportaktiviteter, i University of Algarve har bevittnat en betydande tillväxt i form av studenter, moderna faciliteter och kvalitet och mångfald program som erbjuds.

63130_cover.jpg

Platser

Faro

University of Algarve

Address
Universidade do Algarve UAlg
Rua da Universidade 81

8005-139 Faro, Faro District, Portugal
Telefon
+351 289 800 003