Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro , baserat i Vila Real , mer känt som UTAD , är en institution inriktad på skapande, överföring och spridning av kultur, kunskap och vetenskap. Ligger i en utvecklingsregion främjar det entreprenörskap i nära samarbete med samhället, dess organismer, institutioner och företagstygn, fördjupar vetenskaplig kunskap, utvecklar teknik och främjar innovation, som försöker reagera på globala, nationella och regionala problem och utmaningar .

Den ligger på en miljö som är en av Europas största botaniska trädgårdar och har moderna faciliteter, bibliotek, laboratorier, onlinetjänster, sportanläggningar och erbjuder flera möjligheter inom sport och kulturfält, tillgängliga för sina studenter, lärare och forskare och andra arbetstagare, såväl som samhället i stort.

Den har sociala åtgärder som utmärker sig för excellens, vilket ger tillgång till stipendier, moderna universitetshus, kantiner, restauranger, datorer och stöd inom områdena medicin, psykologi och näring. UTAD studenter är viktiga tillgångar i det akademiska livet.

Historien om Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro ( UTAD ) börjar dras 6 juni 1973 när ett förslag nämndes som redan nämnde skapandet av det dåvarande Polytechnic Institute of Vila Real (IPVR) . Mindre än ett år senare, den 2 mars 1974, invigdes den första installationskommissionen för detta institut och den 2 december 1975, det första året av kandidatexamen i växtproduktion, djurproduktion och skogsproduktion .

Den 14 september 1979 höjdes IPVR till universitetets institut och antog beteckningen University Institute of Trás-os-Montes och Alto Douro (I UTAD ). Mindre än tio år senare, som erkännande av sin intensiva verksamhet inom undervisning och vetenskaplig och teknisk forskning, främjades den till universitetets kategori den 22 mars 1986. UTAD , Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro .

Trots att det är ett av de yngsta universiteten i landet, har det i nationell och internationell universitets panorama fått ett område som erkänns som ett akademiskt centrum för innovation och kvalitet, med en strategisk vision för framtiden som också överväger utvecklingen av den region där den integreras.

Bekymret för regional utveckling har främst varit inriktad på kunskapsöverföring, i själva verket inom områdets konkurrenskraft och attraktivitet, till exempel Science and Technology Park "Regia Douro Park" och Centre for Excellence in Vin och vin, men också i skapandet av utrymmen för förinkubation av företag, uppmuntrande av entreprenörskap och främjande av länkar till näringslivet som en potentiell källa för införande av studenter på arbetsmarknaden.

Den strategiska planen för fyraårsperioden 2017-2021 har antagit en ambition att förnya sig, utnyttja alla sina resurser och att bekräfta sin roll som referensinstitution och agent för territoriell sammanhållning. Men bekräftar sig själv som Eco-University, som fungerar i en miljö med exemplarisk miljöledning, där man kan observera arter som kommer från världens fyra hörn.

Studenter från mer än 40 länder har ett brett utbud av kurser på fyra högskolor baserade skolor - jordbruks- och veterinärvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap, vetenskap och teknik samt livs- och miljövetenskaper - och en skola av polyteknisk natur - Skolan för hälsa - liksom ett brett utbud av kvalitetsinfrastrukturer.

Utbildningsbjudandet omfattar de akademiska examensformer som främjas och samordnas av skolorna, nämligen 32 grundnivå, 3 integrerade masterexamen, 41: a 2: a cykeln (magisterexamen) och 19: e 3-graden (doktorand). Doktorandhögskolan, en transversal enhet för utbildning och forskning, tar samordning av undervisnings- och forskningsaktiviteter på doktorandnivå och avancerad utbildning i nära samordning med skolorna och forskningscentra

UTAD också värd för sex forskningscentra och åtta forskningscentra för universitet i Aveiro, Beira Interior, Coimbra, Lissabon, Minho och Porto, som erkänns av Stiftelsen för vetenskap och teknik (FCT).

VAD FRÅN USA

  1. Den första högskolan i norra Portugal
  2. Han föddes som en lantbrukshögskolan 1973 och växte upp som ett universitet och erbjuder idag cirka 100 grundutbildningar, magisterexamen och doktorsexamen.
  3. Det utvecklar forskning och främjar valorisering av kunskap och innovation genom forskningscentra som införs i det nationella nätverket och med omfattande internationella förbindelser.
  4. Det cementerade förhållandet med staden Vila Real och hela regionen och blev intensivt involverad i utvecklingen.
  5. Det har förvandlat en gammal bondgård på en campus som är en av Europas största botaniska trädgårdar, där vi kan observera arter från världens fyra hörn.
  6. Det har moderna faciliteter, bibliotek, laboratorier, onlinetjänster, sportutrustning och erbjuder flera möjligheter inom sport och kultur.
  7. Det är ett lärandeekosystem som består av tvärvetenskaplig kunskap och en skola som värderar relationerna mellan närmare 500 lärare och 7000 studenter från Portugal och cirka 40 länder.
  8. Du befinner dig i en säker stad med enkla förbindelser till landet och utomlands och med en hög livskvalitet;
  9. Det erbjuder sociala åtgärder som utmärker sig för excellens, med moderna universitetshus, kantiner, restauranger, datorrum, tillgång till stipendier och stöd inom områdena medicin, psykologi och näring.
  10. Det arbetar i nätverk med universiteten i Portugal, Europa och Världen, som integrerar flera konsortier och aktivt främjar projekt i partnerskap.

Platser

Vila Real

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Address
Quinta de Prados
Vila Real

5000-801 Vila Real, Vila Real District, Portugal

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium