Romanian-American University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Varför studera hos oss?

Stora Accademics

Den Engelska program passar någon ung kandidat av ett europeiskt universitets och ge dem möjlighet att bedriva sin framtida yrkeskarriärdrömmar.

Läroplanen för de program på engelska är utformad för att uppfylla kraven i EU ackrediteringssystem och ger studenterna möjlighet att studera utomlands en termin eller ett år inom Erasmus-utbytet.

På grund av sin amerikanska soul, kommer ett stort antal dina kurser undervisas av amerikanska professorer som besöker campus eller professorer som fått sin lärarexamen i USA.

Stor, prisvärd Studentliv

Rumänien är en av de mest prisvärda EU: s medlemsländer att leva i - De genomsnittliga månatliga kostnaderna inklusive boende, måltider, transport är ungefär motsvarande 350 euro; och detta är en av de mest levande europeiska huvudstäder - Bukarest.

Inom campus, en lång lista med aktiviteter som anordnas av studenterna för studenterna sker varje vecka. Du är garanterad att inte bli uttråkad under dina studier vid Rumänska-American University.

Stor plats

Rumänien är placerad vid den östra gränsen av EU med bra förbindelser till Europa. Städer som Budapest, Wien, kan Aten lätt nås med tåg och det finns också hundratals billiga flyg till någon annanstans i Europa.

Rumänien själv erbjuder ett stort utbud av sevärdheter och landskap - berg, hav, natursköna landsbygden, pulserande stad-life, Donau Delta och mycket mer ... Upptäck Rumänien här.

Universitetet är placerad i den största staden, huvudstad, Bukarest, dock erbjuder sina lokaliserad campus stor säkerhet och fred inom ett av de mest trafikerade städerna i Östeuropa.

Stora Faciliteter

Universitetet erbjuder sina studenter ett brett sortiment av anläggningar så att livet på campus och under studietiden är så trevlig som möjligt. Hotellet erbjuder rena, moderna sovsalar att leva i, är fräsch och hälsosam mat serveras varje dag i cafeterian, och studenter har också tillgång till gym och lounge områden att slappna av.

Universitetet inrymmer en Microsoft Development Center och andra fullt utrustade datorsalar och laboratorier. Dessutom interaktiva klassrummen gör akademiker mycket roligare. Biblioteket är den tyst plats inom byggnaderna i campus där studenter kan få sinnesro medan de studerar för deras examen.

historia

I 1991, Professor Ion Smedescu, Ph.D., Hade initiativet att inrätta den rumänska-American University. Han var grundare och rektor för universitetet och även ordförande för den rumänska-amerikanska stiftelsen för främjande av utbildning och kultur, i vars verksamhet universitetet är integrerad.

Den Rumänska-American University grundades med syfte att främja de amerikanska progressiva pedagogiska värden i kombination med de rika internationellt erkända akademiska traditioner rumänska utbildningssystemet.

Grundaren lyckades föra till Rumänien de amerikanska principerna högskolor som har som stöder den allmänna modellen det amerikanska samhället:

en effektiv organisation av verksamheten den perseverant pliktkänsla odling av arbetsanda självrespekt och respekt för andra ärlig anda av konkurrens utmana de andra och dig själv

Tänkt som ett alternativ och kompletterande form till allmänheten högre utbildning, har universitetet 6 Skolor i sin struktur: 5 undervisnings Economics och ett lag.

Inom ramen för universitetsreformen och Rumäniens integrationsprocess i EU, införandet av den europeiska dimensionen, matchande kursplaner, efterlevnaden av europeiska standarder, främjande av den akademiska prestations internationellt erkända kriterier, den universitetssamarbete, akademisk rörlighet och erkännande av studier och examensbevis är bland de strategiska målen för den rumänska-American University.

På grund av reformen infördes genom Bolognaprocessen, eftersträvas universitetet den ökande kompatibilitet mellan sitt utbildningsutbud med den för den europeiska utbildningen och har också uppnått, genom sitt agerande, öppnandet av ett integrerat utbildningssystem (bachelor - Master - Ph.D .).

Genom sina prestationer, har den rumänska-American University stärkt sin position på den rumänska utbildningssystemet, och dess verksamhet har uppnått nya standarder, som krävs i samband med en hård konkurrens på högkvalificerade arbetsmarknaden i EU och i hela världen . Genom att fortsätta sitt uppdrag och mål, lyckades universitetet i att utveckla och befästa ett gott rykte bland rumänska och internationella företag.

Accreditation

Den Rumänska-American University fick "Hög förtroende Betyg"Certifiering (den bästa av alla tänkbara distinktioner) från den rumänska byrån för kvalitetssäkring i den högre utbildningen (ARACIS), som är en fullvärdig medlem av ENQA (ENQA) och är registrerat i European Quality Assurance Registrera högskole- - EQAR.

Universitetet och alla våra akademiska program är fullt ackrediterad av Rumänska byrån för kvalitetssäkring i den högre utbildningen (ARACIS), Och graden beviljade är internationellt erkänd.

Den rumänska-American University är "The Best Private University i Rumänien" enligt den oberoende "University Ranking" undersökning från Kienbaum Management Consultants i samarbete med "Kapitalet" affärstidningen.

Platser

bukarest

Romanian-American University

Address
1B Expozitiei Blv., Sector 1,
bukarest, bukarest, Rumänien
Telefon
+40 21 202 95 07

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium