Läs den officiella beskrivningen

Politehnica University Timisoara (UPT) Är ett av de största tekniska universiteten i Central- och Östeuropa. Den grundades 1920 som ett svar på behovet av ingenjörer i samband med den ekonomiska återhämtningen under andra världskriget. Under dess över 95 års existens, Politehnica University Timisoara Producerat över 123 000 ingenjörer, uppskattad på nationell och internationell nivå för deras kompetens.

Studieprogrammen är organiserade enligt Bolognasystemet. Över 12000 studenter är registrerade på olika nivåer (kandidatexamen, magister-, doktorand- och postdoktoral), medan ca. 700 lärare och ca. 500 administrativa och extraanställda arbetar inom sina ramar.

Politehnica University Timisoara har 10 fakulteter: Fakulteten för arkitektur och stadsplanering; Fakulteten för automation och datavetenskap; Civilingenjörsdepartementet; Fakulteten för kommunikationsvetenskap; Fakulteten för el- och elteknik; Fakulteten för elektronik, telekommunikation och informationsteknik; Fakulteten för industriell kemi och miljöteknik; Fakulteten för produktion och transport; Fakulteten för maskinteknik; Ingenjörsvetenskapliga fakulteten i Hunedoara.

Politehnica University Timisoara äger en utbildnings- och forskningsinfrastruktur - byggnader och utrustning - jämförbar med de mest prestigefyllda europeiska universitet. Viktiga investeringar har gjorts under de senaste åren. Studenterna vid Politehnica University Timisoara har till sitt förfogande en modern student campus, bestående av två cafeterior och 16 studentboenden med över 5 500 boenden. Alla 1800 studentrum är inredda, har internetuppkoppling och kabel-tv.

Universitetet har Över 250 bilaterala Erasmus + -avtal och mer än 100 ramavtal om samarbete med universiteten från hela Europa, men även från Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika. Varje år gör mer än 200 studenter en studie eller en industriell placering utomlands, medan över 100 studenter från partnerinstitutioner kommer att studera eller göra en industriell placering under överinseende av en UPT-samordnare.

Du har till ditt förfogande ett omfattande utbud av campusfaciliteter för att göra din vistelse på UPT så trevlig och produktiv som möjligt.

VISASTÖD. Avdelningen för internationella relationer ger information och stöder din ansökan för att erhålla visum och uppehållstillstånd. • LOGI. Vi garanterar värt universitet boende för alla internationella studenter. Rummen har Internet, kabel-TV, kylskåp, möbler och sängkläder, och delas av 2 eller fler studenter. Badrum, tvättstugor, läsesalar och kök delas också. Alla bostäder ligger inom gångavstånd från UPT byggnader och stadens centrum. Boende i bostäder kan lämnas tidigast 4 dagar före början av läsåret.

Dining service. Studenter kan köpa måltidskuponger för student kafeterior. Varje kupong säkerställer en måltid till ett pris av ca. 2 euro. I student campus hittar du också ett snabbköp, olika livsmedelsbutiker och ett brett utbud av restauranger. De flesta studentbostäder har varuautomater.

SJUKVÅRD. Studentpolykliniken är belägen på Student Campus och erbjuder gratis medicinska kontroller och behandlingar inom allmänmedicin, internmedicin och ekologi, dermatologi, familjeplanering, gynekologi, otorhinolaryngologi, oftalmologi. Eleverna kan också få avses specialister inom andra områden när det behövs.

SPORTSCENTER. Det finns två sporthallar som UPT studenter och personal. Du kommer att ha tillgång till fitnesshallen, utomhus fotbollsplaner, löparbana, omfattas mini-fotbollsplaner, inomhus- och utomhuspooler med bastu och träningsutrustning, basket och volleyboll, bitumen och tartan tennis fält.

BIBLIOTEK. Central Library of Politehnica University of Timişoara har en omfattande samling av böcker och publikationer, samt relevanta vetenskapliga databaser. Läsplatser, små grupparbetslokaler, dator arbetsområden och relaterade tjänster är tillgängliga för bibliotekskorthållare. En studie hall i biblioteket är öppet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

VÄLKOMMEN HÄNDELSER. Utbytesstudenter förväntas anlända en vecka före början av läsåret. De välkomna aktiviteter hjälpa eleverna att upptäcka staden och universitetet, tjänster och möjligheter de kan använda samtidigt som inskriven vid UPT. Internationella studenter bör närvara vid öppnandet av läsåret och Välkommen möte som anordnades i sin fakultet, liksom de evenemang som anordnas av avdelningen för internationella relationer.

ANDRA TJÄNSTER För UPT-studenter ingår: akademiska mentorer för hela studiens varaktighet, karriärrådgivning och karriärmöjligheter, en e-postadress som kan användas för att logga in på eduroam (tillåter gratis internetanslutning i 74 länder), gratis kollektivtrafik i Timisoara för studenter under 26 år och för doktorander under 30 år, gratis tågbiljetter inom rumänska, rabatter för kulturella evenemang.

TOP 10 skäl att välja UPT:

 1. Värde för pengar. Undervisningsavgifter för både rumänska och internationella studenter är rimliga och prisvärda. Stipendier baserade på akademisk prestation eller ekonomiskt behov finns också tillgängliga.
 2. Utmärkt infrastruktur för undervisning och forskning. Universitetet gör ständiga investeringar för att uppdatera sin infrastruktur.
 3. Stort utbud av studieprogram. UPT erbjuder studier som lärs på flera olika språk inom en mängd olika områden.
 4. Högkvalitativ EU-examen. Godkända, internationellt erkända studieprogram som lärs på engelska, tyska eller franska.
 5. Hög anställbarhet för kandidater. Vi har starka kopplingar till affärsmiljön och erbjuder professionellt relevanta studier med bra karriärmöjligheter efter examen.
 6. Fullt stöd under dina studier. Fri tillgång till alla universitetets faciliteter, akademisk mentorskap och karriärrådgivning.
 7. Kompakt, vänligt, centralt belägen campus. Studenthem, cafeterior, idrottsanläggningar, biblioteket, föreläsningssalar och laboratorier ligger alla i ett kompakt område i närheten av stadens centrum.
 8. Bra läge. Timişoara är en säker, rolig och kulturellt varierande stad med ett livfullt konstnärligt liv och en dynamisk näringsliv. Över 40000 rumänska och internationella studenter studerar här för att uppnå sina karriärmål.
 9. Internationell synvinkel. Vi välkomnar studenter och gästlärare från ett brett utbud av länder och erbjuder våra studenter möjlighet att få stipendium för att studera eller utföra praktik utomlands hos en av våra partnerinstitutioner.
 10. Starka studentföreningar. Studentföreningarna organiserar många sociala, akademiska och karriärevenemang. Studentrepresentanterna är inblandade i universitetets beslutsprocesser.
Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Tysk
 • Franska
 • Rumänska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Politehnica University Timisoara

Med en 6-årig studieperiod erbjuder den integrerade kandidatexamen och masterexamen i arkitekturen en helhetssyn av de komplexa parametrarna som definierar arkitekturprax ... [+]

Allmän information Krav: Baccalaureat (eller motsvarande) Varaktighet: 6 år (12 terminer) Undervisningsspråk: Rumänska Studieform: Heltid Professionell titel för kandidaten: Arkitekt arkitektur

Med en 6-årig studieperiod erbjuder den integrerade kandidatexamen och masterexamen i arkitekturen en helhetssyn av de komplexa parametrarna som definierar arkitekturpraxis. Under de 12 terminerna får studenterna teoretisk, estetisk och teknisk kunskap inom både arkitektur och stadsdesign samt från relaterade och kompletterande områden inom bildkonst, humaniora, teknik och teknik, som alla ger tillräcklig kunskap för att matcha kraven Av framtida kunder.

Den teoretiska informationen som erhålls under varje år är kopplad till verkliga praktiska aktiviteter under sommaren, då fakulteten erbjuder ett brett utbud av val: olika fältturer, arkitektur eller stadsplaneringsworkshops, korta praktikplatser i arkitektkontor eller på utvalda byggarbetsplatser. Alla dessa aktiviteter syftar till att ge eleverna en första, oförmedlad kontakt med verkligheten inom det arkitektoniska området. Studenter kan också ansöka om att studera på partneruniversitet eller att göra praktikplatser på kontor inom Europeiska unionen enligt Erasmus-programmet.... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Rumänska
Heltid
6 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Politehnica University Timisoara

Master of Advanced Design of Steel and Composite Structures (ADS) är ett tvåårigt engelskt lärandeprogram som fokuserar på att ge deltagare den tekniska förmågan och kuns ... [+]

Allmän information Krav: Bachelorgrad (eller motsvarande) Varaktighet: 2 år (4 terminer) Undervisningsspråk: engelska Studieform: Heltid Avancerad design av stål och kompositstrukturer

Master of Advanced Design of Steel and Composite Structures (ADS) är ett tvåårigt engelskt lärandeprogram som fokuserar på att ge deltagare den tekniska förmågan och kunskapen att utforma och konstruera säkert stål, kompositstål och betongkonstruktioner, inklusive miljö Aspekter, förbättra hållbarheten och konkurrenskraften i branschen.

ADS-masterkursen utbildar högkvalitativa specialister enligt behov och krav på den internationella arbetsmarknaden. Programmet bygger på och kompletterar de studerandes tidigare kandidatexamen med avancerad analys och designmetoder som tillämpas på stål, kompositstål och kompositstrukturer, som tar upp ämnen som robusthet i konstruktioner, brandsäkerhet eller användning av nya konstruktionsmaterial. Programmet förbereder också eleverna för forskningsverksamhet.... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Politehnica University Timisoara

Befälhavaren i Automotive Embedded Software är ett tvåårigt studieprogram som lärs på engelska som ger avancerad kunskap inom området för automatisk systemteknik tillämpa ... [+]

Allmän information

Krav: Bachelorgrad (eller motsvarande) Varaktighet: 2 år (4 terminer) Undervisningsspråk: engelska Studieform: Heltid Automotive Embedded Software

Befälhavaren i Automotive Embedded Software är ett tvåårigt studieprogram som lärs på engelska som ger avancerad kunskap inom området för automatisk systemteknik tillämpad på fordonsbaserad inbyggd programvara. Kandidater får både en teoretisk bakgrund inom området och metoderna för praktiska tillämpningar för att erbjuda kompletta lösningar på praktiska problem i inbyggda system.

De känner till och förstår ett brett utbud av tekniska applikationer, och de behärskar avancerade färdigheter och kompetenser inom design och implementering av inbyggda applikationer som är dedikerade till högkomplexa bilsystem. ... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Politehnica University Timisoara

Masterprogrammet Advanced Electronics in Intelligent Systems är ett tvåårigt engelsklärat studieprogram som fokuserar på att producera högkvalificerade ingenjörer för att ... [+]

Allmän information Krav: Bachelorgrad (eller motsvarande) Varaktighet: 2 år (4 terminer) Undervisningsspråk: engelska Studieform: Heltid Avancerad elektronik i intelligenta system

Masterprogrammet Advanced Electronics in Intelligent Systems är ett tvåårigt engelsklärat studieprogram som fokuserar på att producera högkvalificerade ingenjörer för att täcka industrins växande behov, både lokalt och globalt. Studenter kan förbättra sin träning men praktik, och genom att arbeta på sin examensarbete i de många företag med huvudkontor i Timisoara som är verksamma inom detta område. Samtidigt utvecklar programmet studenternas innovations- och forskningsförmåga.... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 hitta din juris doktor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Politehnica University Timisoara

Kandidatkursen i datateknik är ett tvåårigt engelskspråkigt undervisat studieprogram, som ger studenterna avancerad kunskap inom datateknik och praktik inom datateknik, b ... [+]

Allmän information Krav: Bachelorgrad (eller motsvarande); Grunden för dator- och programvaruteknik Varaktighet: 2 år (4 terminer) Undervisningsspråk: engelska Studieform: Heltid datateknik

Datateknik är en del av nästan allt som berör våra liv från bilarna vi kör och enheter vi använder för kommunikation, i de filmer vi tittar på och hur företag och regeringar hanterar oss. Studera datateknik ger studenterna värdefull kunskap om hur man hittar effektiva och innovativa lösningar på alltmer komplicerade och utmanande problem med datorsystem. Datorjobb är bland de högsta betalda och har högsta nöjda arbetstillfällen, en datarkarriär med utrymme för både samarbete och individuell ansträngning. ... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Politehnica University Timisoara

Masterkursen i Informationsteknologi är ett tvåårigt engelskt lärd utbildningsprogram, som fokuserar på att producera högkvalificerade ingenjörer som är bekanta med dagen ... [+]

Allmän information Krav: Bachelorgrad (eller motsvarande); Grunden för dator- och programvaruteknik Varaktighet: 2 år (4 terminer) Undervisningsspråk: engelska Studieform: Heltid informationsteknik

IT-jobb är bland de högsta betalda och har högsta arbetsnöjdhet. Datorn är mycket ofta förknippad med innovation, och utvecklingen i datorer tenderar att driva innovation, därför insisterar vi på att undervisa forsknings- och utvecklingsfärdigheter. Möjligheterna för den framtida utvecklingen förväntas bli ännu större än de har varit tidigare. Datorkarriären har utrymme för både samarbete och individuell ansträngning.

Masterkursen i Informationsteknologi är ett tvåårigt engelskt lärd utbildningsprogram, som fokuserar på att producera högkvalificerade ingenjörer som är bekanta med dagens teknik. Kandidater har avancerad kunskap om huvudämnena inom informationsteknik, kunskap om toppmoderna teknologier och möjligheten att välja och tillämpa dem på avancerad projektutveckling, innovation och forskningsförmåga, kommunikation, tvärvetenskapligt samarbete -operation och teamprojektledningskunskaper. ... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Politehnica University Timisoara

Master i kommunikationsnät är ett tvåårigt studieprogram som lärs på engelska, vilket ger de kunskaper och färdigheter som krävs för att förstå och hantera de utmaningar ... [+]

Allmän information Krav: Bachelorgrad (eller motsvarande) Varaktighet: 2 år (4 terminer) Undervisningsspråk: engelska Studieform: Heltid Kommunikationsnät

Master i kommunikationsnät är ett tvåårigt studieprogram som lärs på engelska, vilket ger de kunskaper och färdigheter som krävs för att förstå och hantera de utmaningar som designers av nästa generations kommunikationsnät står inför, samt att genomföra tillämpade projekt eller göra forskning i detta område.

Kurser, laboratorier och seminarier behandlar modern teknik och utmaningar inom kommunikationsnät. Studenter förvärvar kompetens för att analysera och integrera på ett innovativt sätt komplex information om kommunikationsnät och tillhörande fält, förmåga att dela idéer, problemlösning och projektutveckling samt i tvärvetenskaplig forskning.... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Politehnica University Timisoara

Masterkursen i programvaruteknik är ett tvåårigt engelsklärat studieprogram i heltid som fokuserar på att ge både kunskapen och de praktiska färdigheter som krävs för en ... [+]

Allmän information Krav: Bachelorgrad (eller motsvarande); Grunden för dator- och programvaruteknik Varaktighet: 2 år (4 terminer) Undervisningsspråk: engelska Studieform: Heltid Software engineering

Programvara har blivit en viktig del av infrastrukturen som stöder vårt vardag. Programvarusystem blir alltmer komplexa, och därmed svårare att bygga, men de är ämnen till allt striktare standarder för tillförlitlighet, säkerhet och säkerhet. Samtidigt ökar marknadstrycket, utvecklingen måste vara flexibel och mjukvaran måste byggas för att utvecklas. Allt detta kombinerat med behovet av avancerade applikationer gör dagens mjukvaruutveckling till en spännande teknisk utmaning. Solida principer är oumbärliga för att leverera kvalitetsprojekt i tid. ... [-]

Rumänien Timișoara
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
2 Piaţa Victoriei
Timișoara, Timiș County, RO-300006 RO