Universitatea De Vest Din Timisoara

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitatea de Vest din Timişoara ( UVT ) / West University of Timişoara (WUT) är den huvudsakliga högskolan och forskningscentret i västra Rumänien. Samhället består av cirka 16000 studenter och över 700 akademiska anställda. Det är ett omfattande universitet med 11 fakulteter med respektive avdelningar, samt en avdelning för lärarutbildning.

De fakulteter som arbetar inom ramen för UVT erbjuder nationellt ackrediterade studieprogram på kandidatexamen, master- och doktorandnivå inom följande ämnesområden: Konst och Design; Kemi, biologi, geografi; Ekonomi och företagsekonomi; Lag; Brev, Historia och Teologi; Matematik och datavetenskap; Musik och teater; Kroppsutbildning och sport; Fysik; Statsvetenskap, filosofi och kommunikationsvetenskap; Sociologi och psykologi.

Universitetets starka fokus på kvalitet i en alltmer internationell och globaliserad akademisk värld erkänns genom sin ställning i rankningar över hela världen (till exempel, högskolepoängen för högskoleutbildning, framväxande ekonomier, högst 201-250 år 2018, QS World University Rankings Top 701 2015-2016 , QS-rankningar efter ämne Topp 150-200 inom området för moderna språk 2017 eller Shanghai Ranking efter ämne Topp 301-400 år 2018 inom fysikområdet). West University of Timisoara erbjuder studenterna möjlighet att kombinera teoretisk och praktisk kunskap i en multi- och tvärvetenskaplig miljö för att förbereda dem för att komma in i en globaliserad arbetsmarknad. Med mer än 5% av studentkåren internationell är universitetet intensivt involverat i internationaliseringsprocesser med våra fakulteter som erbjuder mer än 20 studieprogram på främmande språk (engelska, tyska eller franska) på kandidatexamen, master- och doktorandnivå.

Universitetets starka fokus på akademisk kvalitet stöds också av UVT : s anslutning till European Association of Universities och Internationella Universitetsförbundet (IAU) samt många andra internationella organ och föreningar (Agence Universitaire de la Francophonie, Europeisk organisation för internationell utbildning, europeisk sammanslutning av Erasmus-samordnare, etc.). Vidare genomför Västuniversitetet i Timisoara årligen över 100 forskningsprojekt, varav cirka 30% har en stark internationell dimension. För att främja ett multi- och tvärvetenskapligt förhållningssätt till högre utbildning och forskning, med ett tydligt inriktning mot internationaliseringen, har WUT över 380 bilaterala avtal som främjar utbyten i Erasmus-programmet och över 180 andra bilaterala avtal med högskolor över hela världen. På årsbasis har Västuniversitetet i Timisoara över 300 utgående studenter (studier och placering) som bedriver en rörlighet utomlands, samt över 200 studenter med inkomna rörlighet, organiserade inom ramen för Erasmus-mobilitetsprojekt. Dessutom utövar cirka 600 internationella studenter årligen ett helt examensprogram på WUT. Med en uppskattad ökning med 15% i internationella studenterantal för nästa läsår, är vårt universitet engagerat i att stödja den personliga och professionella utvecklingen av studenter i en alltmer internationaliserad akademisk värld. Högt fokuserad på internationaliseringen av läroplaner är Västuniversitetet i Timisoara mer och mer inriktat på möjligheter till kandidater att absorbera på en globaliserad arbetsmarknad.

Så småningom är Westi University of Timişoara en del av en mycket mångkulturell och dynamisk stad som erbjuder många möjligheter att lära sig, även bortom det akademiska livet. Timişoara är inte bara en kosmopolitisk stad som är starkt kopplad till resten av Europa utan också staden med högsta internethastighet i världen och en framtida europeisk kulturhuvudstad år 2021. Att studera här kan därmed gynna studenterna på många olika sätt. Dessutom har universitetet ett modernt och fullt utrustat bibliotek, samt olika språk- och kulturcentrum (kinesiska, portugisiska, franska, tyska, österrikiska, italienska, spanska, serbiska osv.). Sist men inte minst är student campus beläget i hjärtat av staden och är i sig en attraktion, med många möjligheter till fritid och boende.

Platser

Timişoara

Address
Blvd. V. Parvan 4
300223 Timişoara, Timiș län, Rumänien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium