University Of Agricultural Sciences And Veterinary Medicine, Cluj-Napoca

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca är efterträdaren till den prestigefyllda Higher School of Agriculture i Cluj, som grundades för 145 år sedan, i oktober 1869, under namnet Institute of Agronomic Studies, Cluj- Manastur . 1906 nådde institutet akademinivå och blev akademi för jordbruk i Cluj.

Uppdrag

Målet för universitetet är att främja spetskompetens inom utbildning, forskning och innovation genom grundläggande akademisk grund- och forskarutbildning, genom livslångt lärande och integration inom det universella värdesystemet enligt kraven i ett kunskapsbaserat samhälle.

Organisation

University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca består av fakulteter, avdelningar, ett bibliotek, forskningsenheter, museer, cafeterior, administrativa och tekniska tjänster, inrättningar för praktisk träning, rekreation, sociala tjänster etc.

Program och strategier

Utvecklingen av ett universitet kräver att vissa kvantitativa och kvalitativa parametrar uppnås för att säkerställa ökningen av universitetets prestanda och konkurrenskraft nationellt såväl som internationellt.

Faciliteter

Universitetet uppmuntrar och stöder kulturlivet och idrottsutövningen och tillhandahåller olika aktiviteter så att studenterna och lokalsamhället visar färdigheter och intressen på ett trevligt och organiserat sätt.

Botanisk trädgård och museer

Agrobotanic Garden ligger på terrängen på USAMV Cluj-campus och skyddar över 1800 vegetationsarter som kan beundras av besökarna. Med tanke på att trädgården skapades 1903, i närheten av ruinerna av ett kloster från XI-talet, är det troligt att en del av de arter som de hade odlat bevarades, eftersom munkarna hade en medicinsk örtträdgård och ett apotek . I början, med en yta på en halv hektar, förlängdes Agrobotanic Garden 2007 och nådde sin faktiska yta på nästan 7 hektar.

Ursprungligen utformad som samlingar med akademiska utbildnings- och forskningsändamål, är universitetets tre museer avsedda att idag besökas av allmänheten som har ett utbildnings-, informations- och dokumentärt syfte.

Förlag

De vetenskapliga resultaten som valideras av publikationssamlingen vid University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca återspeglar målen för pedagogisk och vetenskaplig excellens.

Bibliotek

Biblioteken representerar platsen där information lagras, systemiseras och förmedlas. Förutom dess funktionella roll har ett universitetsbibliotek sällan en social roll, det är den plats där studenter och professorer utbyter idéer och tänker nya projekt.

Offentliga filer

University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca är en statlig institution för högre utbildning. Universitetet fungerar i enlighet med gällande lagstiftning och med sin egen stadga.

Platser

Bună Ziua

Address
Calea Mănăștur,3-5
400372 Bună Ziua, Cluj County, Rumänien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

För tillfället finns inga program att visa

Vänligen förfina sökningen ovan, kolla in våra populära kategorier nedan eller gör en sökning på nyckelord.


... or simply by choosing your degree: