Valahia University of Targoviste

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Början på högre utbildning i Târgovişte går tillbaka till den rumänska medeltiden, då staden mellan 1672 och 1678 var värd för den första lagskolan i Wallachia.

Högre utbildning återupptog sitt uppdrag i en officiell anläggning efter 1989 års revolution, då 1991, den tekniska och ekonomiska högskolan öppnade sina portar.

Högre utbildning fortsatte sitt uppdrag i en officiell anläggning efter Revolutionen 1989, då 1991, den tekniska och ekonomiska högskolan öppnade sina portar. Senare efter det rumänska regeringsbeslutet nr. 288 / 01.06.1992, Valahia University of Târgoviște skapades. Upprättandet av detta universitet tillhör naturligtvis begreppet utveckling av regionala universitet, en vanlig praxis i de viktigaste europeiska och nordamerikanska staterna.

Medan Valahia universitet i Târgoviște vid sin inrättande bestod av två fakulteter, en högskola, 14 högskolespecialiseringar och cirka 700 studenter, har dess struktur under det här akademiska året diversifierats harmoniskt i överensstämmelse med de socioekonomiska behoven, till kraven från arbetsmarknaden, så att Valahia University Târgoviște idag omfattar 8 fakulteter (kandidatexamen - 3 eller 4 år), 31 högskolespecialiseringar, magister- och doktorandstudier, en lärars förtjänst- och tjänstesektor och en distansutbildning . Just nu får 10 000 studenter undervisning vid Valahia universitet i Târgovişte, som har kompetent vägledning av över 400 akademiker i tillräckligt utrustade avdelningar.

Förutom sin vetenskapliga utbildning och forskning inkluderar Valahia University of Târgoviște vidareutbildningscentra i överensstämmelse med kraven i den nuvarande socioekonomiska miljön.

Vår institution tillhandahåller adekvata sociala förutsättningar (vandrarhem, kantine, klubb, idrottsanläggningar etc.) och för närvarande håller det nya universitetscampuset, som är en del av universitetets patrimonium, färdig. Valahia universitet i Târgoviște främsta problem är att uppnå sitt uppdrag: högkvalitativ vetenskaplig utbildning och forskning, utmärkta studier och levnadsvillkor för sina studenter, professionell integration på nationell nivå och europeiska och internationella akademiska relationer.

136791_UVT_Campus.jpg

Uppdrag

Valahia universitet i Târgovişte tar upp uppdraget att generera, hamstra och överföra kunskap till samhället genom:

  • Organisering av kandidat-, magister-, doktorand- och forskarutbildningar för utbildning av specialister med högre utbildning, högkvalificerade, för utbildning, vetenskap, teknik, ekonomi, offentlig förvaltning, teologi, sociokulturell och juridisk verksamhet och genom fortbildning av vuxna, för personlig utveckling, av den professionella införandet av individen och för att tillgodose kompetensbehovet i den socioekonomiska och kulturella miljön;
  • Vetenskaplig forskning, utveckling, innovation och teknisk överföring, genom individuell och kollektiv skapande inom områdena utbildning, lag, teologi, vetenskap, ekonomi och administrativa vetenskaper, ingenjörsvetenskap, konst, brev, genom att säkerställa prestanda och fysisk och idrottsutveckling, som samt genom att utnyttja och sprida sina resultat för att öka konkurrenskraften i den sydöstra delen av landet och förbättra levnadsvillkoren.
  • Aktivt engagemang i hållbar lokal, regional, nationell och europeisk utveckling ur social, ekonomisk och kulturell synvinkel genom att främja universella kulturella värden i enlighet med kraven i ett kunskapsbaserat samhälle.

136789_UVT_ICSTM.jpg

Platser

Târgoviște

Address
Aleea Sinaia,13
130004 Târgoviște, Dâmbovița County, Rumänien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium