HSE Higher School of Economics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Högskolan för ekonomi ( HSE University), som konsekvent rankas som ett av Rysslands tre främsta universitet, skiljer sig ut genom sin internationellt inriktade, forskningsdrivna strategi för högre utbildning. Baserat i det livliga centrum av Moskva, med campus i S: t Petersburg, Nizjnij Novgorod och Perm, erbjuder HSE enastående akademiker på alla nivåer och inkluderar 20 engelskspråkiga masterprogram.

Modern HSE grundades 1992 av ledande ryska ekonomer och regeringsreformatorer för att främja ekonomisk och social förändring i Ryssland genom att utbilda en ny generation ekonomer och inspirera nya idéer inom den offentliga och privata sektorn. Under de senaste decennierna har universitetet snabbt vuxit från en ekonomiskola till ett välkänt forskningsuniversitet som nu har mer än 35.000 studenter och 4000 fakultetsmedlemmar på campus i fyra av Rysslands viktigaste städer. Universitetet har några av landets finaste akademiska avdelningar och forskningscentrum inom ekonomi, förvaltning, sociologi, offentlig politik och datavetenskap. HSE är hem till de mest banbrytande programmen och fakulteterna i Ryssland, som omfattar landets första Urban Studies-avdelning. I 2014 öppnade universitetet i samarbete med Rysslands ledande internetföretag Yandex datavetenskapsfakulteten för att utbilda kommande generationer av datorprogrammerare och ingenjörer.

Internationellt HSE har sedan starten alltsedan varit ett internationellt driven universitet. Det har nu partnerskap med mer än 130 universitet och forskningsorganisationer, i form av utbyten, dubbelutbildningar och sommarskolor. Universitetets fakultet och forskningsverksamhet har blivit alltmer internationella och studenterna representerar nu mer än 60 olika länder.

Diverse HSE erbjuder det största antalet engelska-lärda masterprogram i Ryssland. Dessa program sträcker sig från allmängiltal till företag till områdestudier och alla förbereder eleverna att bli ledare inom sina valda områden. För att attrahera de bästa studenterna tilldelas kvalitativa stipendier och stipendier till kvalificerade kandidater.

Vår fakultet, forskare och studenter representerar över 50 länder och är dedikerade till att upprätthålla de högsta akademiska normerna. Våra nyligen antagna strukturreformer stödjer HSE : s strävan att internationalisera och vår banbrytande forskning från våra fakulteter, forskare och studenter.

Nu är ett dynamiskt universitet med fyra campus, HSE en ledare för att kombinera ryska utbildningstraditioner med de bästa internationella utbildnings- och forskningsmetoderna. HSE erbjuder utmärkta utbildningar från gymnasiet till forskarutbildningen, med högsta avdelningar och forskningscentra inom ett antal internationella områden.

Platser

moskva

National Research University - Higher School of Economics

Address
Higher School of Economics
Myasnitskaya 20

101000 moskva, Moskva, Ryssland
Telefon
+7 495 771-32-32

Nizhny Novgorod

Address
Nizhny Novgorod, Nizhny Novgorod Oblast, Ryssland

Sankt Petersburg

Address
Kantemirovskaya Ulitsa,3A building 1
194100 Sankt Petersburg, Sankt Petersburg, Ryssland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program