HSE Higher School of Economics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

HSE universitetet rankas konsekvent som ett av Rysslands tre bästa universitet och skiljer sig åt genom sin internationellt inriktade forskningsdrivna strategi för högre utbildning. Baserat i det pulserande centrumet i Moskva, med campus i St Petersburg, Nizhny Novgorod och Perm, erbjuder HSE enastående akademiker på alla nivåer och inkluderar 40+ engelsklärade magister- och 8 engelsktackade kandidatprogram.

Modern HSE grundades 1992 av ledande ryska ekonomer och regeringsreformerare för att främja ekonomisk och social förändring i Ryssland genom att utbilda en ny generation ekonomer och inspirera till nya idéer inom offentlig och privat sektor. Under de senaste decennierna har universitetet snabbt vuxit från en ekonomiskola till ett välkänt forskningsuniversitet som nu har mer än 35 000 studenter och 4 000 fakultetsmedlemmar på campus i fyra av Rysslands viktigaste städer. Universitetet har några av landets finaste akademiska avdelningar och forskningscentra inom ekonomi, ledning, sociologi, allmän politik och datavetenskap. HSE är hem för de mest banbrytande programmen och fakulteterna i Ryssland, som inkluderar landets första avdelning för stadsstudier. År 2014 öppnade universitetet i samarbete med Rysslands ledande internetföretag Yandex fakulteten för datavetenskap för att utbilda framtida generationer av datorprogrammerare och ingenjörer.

Internationellt HSE har sedan starten alltsedan varit ett internationellt driven universitet. Det har nu partnerskap med mer än 130 universitet och forskningsorganisationer, i form av utbyten, dubbelutbildningar och sommarskolor. Universitetets fakultet och forskningsverksamhet har blivit alltmer internationella och studenterna representerar nu mer än 60 olika länder.

Diverse HSE erbjuder det största antalet engelska-lärda masterprogram i Ryssland. Dessa program sträcker sig från allmängiltal till företag till områdestudier och alla förbereder eleverna att bli ledare inom sina valda områden. För att attrahera de bästa studenterna tilldelas kvalitativa stipendier och stipendier till kvalificerade kandidater.

Vår fakultet, forskare och studenter representerar över 50 länder och är dedikerade till att upprätthålla de högsta akademiska normerna. Våra nyligen antagna strukturreformer stödjer HSE : s strävan att internationalisera och vår banbrytande forskning från våra fakulteter, forskare och studenter.

Nu ett dynamiskt universitet med fyra campus, är HSE ledande för att kombinera ryska utbildningstraditioner med de bästa internationella undervisnings- och forskningsmetoderna. HSE erbjuder enastående utbildningsprogram från gymnasium till forskarutbildning, med toppavdelningar och forskningscentra inom ett antal internationella områden.

Platser

moskva

National Research University - Higher School of Economics

Address
HSE University
HSE Education & Training Advisory Centre

Email: inter@hse.ru
Phone: +7 495 531 0059
WhatsApp: +7 916 3118521

Room 623, 11 Pokrovsky blvd., building D, Moscow
Hours: 9:30-18:00, Monday-Friday

109028 moskva, Moskva, Ryssland
Telefon
+7 495 771-32-32

Sankt Petersburg

Address
Kantemirovskaya Ulitsa,3A building 1
194100 Sankt Petersburg, Sankt Petersburg, Ryssland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program