Immanuel Kant Baltic Federal University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den mission av Immanuel Kant Baltic Federal University (IKBFU) är att bygga konkurrenskraftiga humankapital på grundval av moderna tekniska plattformar för att säkerställa den socioekonomiska utvecklingen i Kaliningradregionen.

Dess strategiska mål är att ge personal och tekniskt stöd för innovativ utveckling av den ryska enklaven regionen, som omfattar kluster som bildats inom ramen för de särskilda ekonomiska zoner i Kaliningradområdet.

"För att nå universitetets strategiska mål, är det nödvändigt att lösa ett antal kärnproblem. Först av allt, är det utbildning av mänskliga resurser för innovativa branscher i den regionala ekonomin, även med tanke på kraven på europeisk arbetsmarknad, och skapa gynnsamma förutsättningar för att locka kvalificerade specialister till Kaliningradområdet. För det andra finns det ett behov av akut modernisering av universitets infrastruktur för att engagera ungdomar i akademiska och forskningsaktiviteter. För det tredje måste vi utöva systematiskt inflytande på modernisering av yrkesutbildningen i regionen, även genom införandet av innovativa utbildningsprogram, som efterfrågas inom de prioriterade branscher i den regionala ekonomin. Och slutligen, är vårt mål att etablera en akademisk och forskningscentrum för att främja det ryska språket och den ryska språk utbildningsprogram professionella i länderna i Östersjöregionen ".

Rektor Andrei Klemeshev

Internationella program

Immanuel Kant Baltic Federal University bedriver aktivt internationell verksamhet inom ramen för ett stort antal akademiska program och projekt. IKBFU har mer än 100 partner högskolor i Europa och USA, och samarbetar med sådana internationella sammanslutningar som European University Association, Baltic Sea Region University Network, Magna Charta Universitatum och andra.

Dessutom tar IKBFU delta i sådana internationella program som:

Erasmus Mundus "Triple I" EU Centre Erasmus Mundus "Aurora" Främjande av hållbar Excellence i testning och bedömning i engelska Utökad utbildningsprogram i tre nivåer utifrån den behöriga strategi på området för tillämpad Marine Science Jean Monnet "Initiativ och Hinder i Reflektion av Forming europeiska gräns" Smart Educational Autonomi genom Guidad språkinlärning

Platser

Kaliningrad

Address
Immanuel Kant Baltic Federal University
Building of the Institute of Applied Mathematics and IT (Room 112)
14 A, Nevskogo STR.

236041 Kaliningrad, Kaliningrad Oblast, Ryssland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium