M. K. Ammosov North-Eastern Federal University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Ammosov nordöstra federala universitetet är en av tio federala universitet som är orienterade på lösa geopolitiska uppgifter, konferens personal behöver för stora interregionala investera projekt.
NEFU officiellt inrättades i april 2010 på grundval av Ammosov Yakut State University, som har en 75-år gammal historia.
Universitetet är uppkallad efter MK Ammosov, en välkänd politisk ledare, som var en av grundarna av det statliga systemet i Jakutien och Kirgizistan.
Idag NEFU är ett diversifierat universitet som har stor kapacitet för utbildning och forskning med filialer i Mirny, Neryungri och Anadyr (Chukotka).
Varje månad 100 studenter har en möjlighet att få medicinsk vård på "Smena" student vila och rekreationscenter.
NEFU vetenskapligt bibliotek har en status av republikansk och mellan universitetsbiblioteket, är det ett forsknings- och metodisk centrum för andra bibliotek och akademiska institutioner. Dess bibliotek lager har över 1300000 böcker.

f0a1aa2db72c507d1821789340430a4e

Nordöstra federala universitetet i korthet

NEFU totala doktorand befolkningsmängden är cirka 17.358.

1,601 akademiska personal är för närvarande anställda vid universitetet. Av dessa 209 håll doktorsexamen, 845 kandidat examen.

Mer än 500 elever är engagerade i forskar arbete.

13 institut, 5 fakulteter, 3 universitet filialer i Mirny, Nerungry och Chukotka, 6 stora forskningsinstitut.

119 utbildningar är tillgängliga för våra studenter.

Universitetet ligger 40 byggnader och 12 uppehållkorridorer ligger främst i universitetsområdet. Åtkomliga och gemytlig dimension av campus gör eleverna känner sig hemma; internationella studenter är väl integrerade eftersom det är lätt att kontakta fakultet, administration och andra studenter. Det finns elev matsalar nästan överallt i hela campus som föreslår olika måltider till ett överkomligt pris.

Det finns 1 500 tusen böcker, tidskrifter och andra objekt i universitetsbiblioteket. Dator stationer utgör universitetets biblioteksresurser tillgängliga för användare i hela campus. Dessutom har tillgång till en räckvidd databas med elektroniska resurser inklusive både ryska och utländska tidskrifter (EBSCO, Science, JSTOR, Oxford University Press etc.) Universitetet har geologi Field Station, Arkeologiska museet och Etnografiska, Botaniska trädgården och Orangeriet är öppna för personal och studenter "forskning och studier.

Universitetet har en stadion, swimmingpool, ett socialt centrum.

Våra studenter och personal har fri tillgång till Ethernet och Wi-Fi i alla universitetsbyggnaderna och Residence Hall

NEFU inrättades officiellt i april 2010. På grundval av MK Ammosov Yakutsk State University, universitetet med 75 års historia.

Universitetet är uppkallad efter Maksim Kirovich Ammosov, en enastående statsman, son till Yakut nationen och en av grundarna av Jakutien och Kyrgizstan självständig stat.

Det finns 6 vetenskapliga forskningsinstitutioner såsom Matematiska institutionen, Institutet för hälsa, Institutet för tillämpad ekologi i norr, Institutet för regionalekonomi i norr, Institutet för AE Kulakovsky, förvisso, Institutet för Olonkho.

University prioriteringar:

  • Ny kvalitet för universitetet
  • Skydd för ekologisk säkerhet och effektiv reproduktion av mineral och rå bas; rationell naturvården
  • Teknik användning och produktion i norr
  • Höjning av levnadsstandarden i norr
  • Bevarande och utveckling av den arktiska nation kultur

Platser

Yakutsk

Address
58 Belinsky str,
Republic of Sakha (Yakutia), Russia,

677027 Yakutsk, Sakha Republic, Ryssland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium