South Ural State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Södra Urals universitet är centrum för utbildning, vetenskap, kultur och idrottsaktiviteter i staden Tjeljabinsk och regionen.

Grundades 1943 som Chelyabinsk Maskinteknik Institute, var universitetet omorganiserades i Chelyabinsk Polytechnic Institute i 1951, och 1990 blev det Chelyabinsk State Technical University. Sedan 1997 är universitetet kallas Södra Urals universitet. Under 2010 var det tilldelats status som National Research University.

Universitetet är rankad som en av de topp 10 bland 96 ryska universitet enligt ratingsammanställts av ministeriet för utbildning och vetenskap i Ryssland. Det är också en medlem av ryska universitetens Alpha League, vilket är en övre delen av rating bland alla universitet i landet.

Idag är Södra Urals universitet består av 32 fakulteter och 142 institutioner ligger i Chelyabinsk, förutom 2 filialer i andra städer. Strukturen på universitetet ingår även fyra sekundära yrkesskolor, militära utbildning och college förberedande fakulteter, två speciella förmågor av professionell utveckling och skicklighet uppgradering för universitetsexamen specialister, en Institute of International Education, en vidareutbildning Institute och en öppen och distansundervisning Inleda. University tillsammans med sina grenar siffror cirka 50 000 studenter (heltidsdeltids och kvälls utbildning kombinerad).

Utbildningen på universitetet med dess grenar stöds av över 5000 lärare och tjänstemän, inklusive mer än 360 professorer, doktorer inom vetenskap, 1200 docenter, kandidater vetenskap, 5 fullvärdiga medlemmar i Russian Academy of Sciences, 9 motsvarande medlemmar av RAS , 2 akademiker och 4 motsvarande medlemmar av andra statliga akademier, och över 170 medlemmar av utländska och ryska akademier.

baner

Nuvarande universitets licens tillåter Södra Urals universitet för att ge:

  • 245 högre program professionell utbildning (specialist på, kandidat- och masterprogram);
  • 37 sekundära yrkesutbildningar;
  • 22 elementära yrkesutbildningar.

Universitetet erbjuder också påbyggnadsutbildningar i 86 akademiska majors, doktorsexamen program i 12 majors, och underlättar 18 avhandling utskott som undersöker doktorander och kandidatens avhandlingar.

College förberedande fakultet består av Institutionen för matematik och fysik och ett centrum för utbildning för begåvade barn. SUSU samarbetar med över 20 skolor och 10 tekniska skolor. Universitetet deltar aktivt i ett vetenskapligt och socialt program för ungdomar och elever, "Step in the Future". På initiativ av Södra Urals universitet, den ryska sammanslutning av det internationella programmet "Odyssey of the Mind" skapades, och Tjeljabinsk under många år har representerat vårt land i denna förening.

rt

Universitetet betalar mycket uppmärksamhet till alla typer av praktik och anställning av akademiker. Founded in 2005, Institutionen för praktik och sysselsättning av utexaminerade stöder samordning av alla universitetsinstitutioner och affärsinteraktioner och federala byrån för utbildnings- och arbetsförmedlingar erbjuder metodstöd för praktik, bedriver forskning arbetsmarknad, och organiserar verksamheten i fakultet utskott som underlättar anställning av graduates.The universitet har ingått över 400 samarbetsavtal med stora företag i Chelyabinsk och Chelyabinsk regionen.

Södra Urals universitet engagerar aktivt i projektaktiviteter vetenskaplig forskning och. Följande organisationer arbetar på grundval av universitet: Radioelectronic och digitala system forskningsinstitut, Institutet för kemiska problem för industriell ekologi vid Russian Academy of naturvetenskap, "FESTO" Urlas Automation Center, FoU tillverkning institutet "teknik och teknik för utbildning" , Chelyabinsk forskningscentret vid Ural grenen av ryska vetenskapsakademin, 10 institutionella Akademiska laboratorier. Över 50 skolor tanke har bildats och nu arbetar vid universitetet.

Under 2010 SUSU tilldelades med National Research University status. Utvecklings prioriteringar Södra Urals universitet (National Research University) inkluderar: energisparande inom socialtjänsten; effektiv energi- och resursanvändning inom metallurgin; energieffektiva och resurseffektiv teknik dieselmotor tillverkning för teknik och militära ingenjörs fordon; resurseffektiva utveckling och drift teknik för flottan ballistiska missiler; och superdator och grid computing teknik som syftar till att lösa energisparande och resurssparande problem.

Det

Internationella sökande

Vårt universitet är ledande inom området för högre utbildning och balans många aspekter såsom rika traditioner, bred popularitet och intellektuell kapacitet. Alla dessa saker slås samman för att ge SUSU med en dynamisk utveckling i den vetenskapliga, akademiska världen och innovativa områden och bidra till att vara ledande inom utbildnings högkvalificerade specialister och genomföra intensiv vetenskaplig forskning.

Vara stolt över våra alumner vi ägna stor uppmärksamhet åt arbetet med våra studenter, strävar efter högutbildade personer vi hjälper dem att frigöra sin fulla potential. Vi lär att ställa in och nå höga mål, att kombinera professionell kunskap, etik och ärlighet.

Vi är säker på att du kommer att vara en av våra bästa alumner och kommer att få alla nödvändiga förmågor för att bygga en framgångsrik karriär!

Platser

Chelyabinsk

Address
prospekt Lenina, 76
454080 Chelyabinsk, Chelyabinsk Oblast, Ryssland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium