Southern Federal University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Med ursprung från 1915 är Southern Federal University (SFedU) det största vetenskapliga och utbildningscentrum i södra Ryssland.

SFedU spårar sina rötter till det kungliga universitetet i Warszawa, som har flyttat till södra Ryssland under det stora kriget.

Vi är allmänt erkända som ett av de bästa universiteten i Ryssland för akademisk expertis, tvärvetenskaplig forskning och socialt engagemang.

Idag är nästan 24 000 studenter, inklusive 2500 internationella studenter, inskrivna på två universitetscampus i Rostov vid Don och i Taganrog.

Ingenjörskurser ges på Taganrog campus, medan Rostov campus erbjuder ett brett utbud av kurser inom vetenskap och humaniora. SFedU erbjuder 86 kandidatexamen, 126 masterprogram och 26 doktorander. Kvaliteten på akademiska program bekräftas av tyska ackrediteringsorgan: ACQUIN och AQAS.

Universitetets starka internationella synpunkter demonstreras av andelen internationella studenter, 20 Erasmus-destinationer, 50 utbytesavtal och 10 dubbelgrads partnerskap. SFedU är aktivt involverad i Bologna-processen och kandidaterna får europeiskt diplomtillägg. SFedU bedriver en världsforskning inom informationsteknologi, smarta material, nanoteknologi, framtidens medicin och robotik. Studenter kan bedriva forskning och göra prototyper på SFedU internationella laboratorier, utrustningar för gemensam användning, ingenjörscentra. Studenterna har fri tillgång till de vetenskapliga tidskrifterna om e-referens.

SFedU har en mängd anläggningar på campus för att tillgodose studenternas behov inom forskning, innovation och utveckling från modern utrustning, affärsinkubatorer till vårt idrottscenter.

Besök vår hemsida

Platser

Rostov-on-Don

Address
105/42 Bolshaya Sadovaya Str
344006 Rostov-on-Don, Rostov Oblast, Ryssland

Taganrog

Address
Ulitsa Chekhova, 22
347922 Taganrog, Rostov Oblast, Ryssland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium