Volgograd State Technical University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

VSTU är det ledande regionala universitetet, som är en av de bästa institutionerna i antalet kvalificerade specialister i regionen Volgograd, Rysslands syd och några främmande länder. Universitetet uppnår en välutvecklad infrastruktur, säkerställer hög professionell nivå och påverkan som utgör studenternas sociala kvaliteter för deras framgångsrika integrering i den internationella ekonomin. Enligt universitetets strategi inrättades ett industriellt komplex för forskning och utbildning (cluster) med inriktning på utbildning av välkvalificerade specialister för högteknologiska sektorer i ekonomin.107253_pexels-photo-1432942.jpeg

Vi ägnar stor uppmärksamhet åt grundläggande och tillämpad forskning och till utveckling av prioriterade områden inom vetenskap, teknik och tekniska framsteg, samt till produktionen av vetenskapdrivna produkter. VSTU har en dynamiskt utvecklande skola av metallurger, kemister, maskiningenjörer, materialingenjörer, svetsare, instrumenteringsingenjörer samt högkvalitativ utvecklingsvetenskap, högkvalificerad specialutbildning. Fokus på forskning bestämmer ytterligare innovativ utveckling av VSTU .

Transformationer inom Ryska federationens högre utbildning påverkades och realiserades i VSTU som ett flernivåsystem av utbildningsprogram, moderna former av akademisk aktivitet, kvalitetskontroll, adekvat material och tekniskt stöd.

Gynnsamma sociala miljöer har skapats i ett stort team av anställda och studenter. De flesta delar kulturella och etiska värderingar, behåll och utveckla traditionen för en polytechnisk skola.

Utveckling av internationellt samarbete och internationalisering av universitetet är ett av de viktigaste instrumenten för strategiimplementering av VSTU . Universitetet har utbildat specialister för utlandet i 50 år. Sedan 1962 har det hållits utbildning av högkvalificerade specialister för länder i Europa, Asien, Afrika, Nära Östern och Latinamerika. Under denna tid har över 5000 utländska studenter från 72 länder runt om i världen fått lära sig ryska språket för vidare studier vid andra ryska universitet. 1650 studenter av dem har ett examensbevis från vårt universitet och 64 har doktorsexamen. Mängden utländska studenter har ökat under de senaste 5 åren och idag finns det 500 utländska studenter som studerar vid universitetet varje år. VSTU erbjuder också ett brett utbud av masterprogram och doktorandprogram för internationella studenter, som försvarade sina doktorsavhandlingar.107254_pexels-photo-1305360.jpeg

Utbildning i det ryska språket av internationella studenter kräver av dem en särskild förskoleutbildning. För detta ändamål grundades fakulteten för utländska studenterutbildning på universitetet 1973. Det ger internationella studenter för vidare studier vid Rysslands universitet om följande specialiteter: ekonomi, teknik och humaniora. Eleverna i denna fakultet erhåller följande discipliner beroende på deras specialiseringar:

  • Engineering - Ryska språket, fysik, matematik, kemi, informationsvetenskap, regional geografi, teknisk ritning;
  • Ekonomiskt - ryska språket, matematik, informationsvetenskap, landstudier, ekonomi, geografi;
  • Humaniora - Ryska språket, litteratur, kulturstudier, landstudier, geografi.

Studietid - 1 år.

Under studien vid fakulteten för utländska studenter utbildar studenterna rysk kultur, deltar i universitetets och stadens liv, besöker museer och har möjlighet att visa sin kreativitet.

Internationella studenter som har åtagit sig språkutbildningen kan fortsätta sina studier på kandidatexamen som realiseras vid vårt universitet. Utbildningen hålls av högkvalificerade lärare, specialister och forskare under 8 terminer. Utbildningen är indelad i cykler:

  • Matematik och naturvetenskap
  • Yrke (inom den ordinarie utbildningen i enlighet med framtida aktiviteter organiseras)
  • Humaniora, sociologi och ekonomi

Studenter som erhåller en kandidatexamen och har åtagit sig språketräning kan gå in för masterns program som de senaste 4 terminerna.

Vi uppmanar alla intresserade sökande och deras föräldrar att lära sig mer om universitetets mest lovande studieprogram.

Platser

Volgograd

Volgogradskiy gosudarstvennyy tekhnicheskiy universitet (VolgGTU)

Address
Volgograd State Technical University
Lenin avenue, 28

400005 Volgograd, Volgograd Oblast, Ryssland
Telefon
+7 844 223-00-76

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium