International University Of The Health Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om

International University Of The Health Sciences

Mission

IUHS använder en innovativ, billig lösning för att omvandla lärandet och underliggande ekonomi medicinsk utbildning, med målet att ta itu med den globala bristen, orättvisa fördelningen, och demografisk representation av vårdpersonal, särskilt inom primärvården.

I uppdraget ingår att omdefiniera medicinsk utbildning så det är relevant för samhällets behov idag och i framtiden. I själva verket, vi ständigt frågar, "Hur kan vi bättre utbilda och vårda en ny generation av läkare och förbereda dem för att leverera 21 sjukvård i en snabbt föränderlig värld?" Universitetet är en drivkraft för social förändring genom att bredda pool av blivande läkare och sjuksköterskor bortom de smala demografi traditionella medicinska skolor.

Vårt motto - "i servitium Communitatis mundi" betyder "i tjänst till världssamfundet". Vi strävar efter att åstadkomma innovation och förändring inom medicinsk utbildning på global basis.

styrning

Styrelsen främjar en sund utveckling av den internationella University of the Health Sciences inom de funktioner som föreskrivs för det, hjälper det förändra den globala medicinsk utbildning industrin och medhjälp det att utföra på en hög nivå av kvalitet i varje strävan.

Styrelsen ger tillsyn och toppnivå vägledning till IUHS. Vid utövandet av sin auktoritet och ansvar, ger styrelsen strategisk tillsyn för att ge samordning, fokus, opinionsbildning, förvaltning och ledarskap för de olika IUHS lärande gemenskap.

Licensieringen

International University Of The Health Sciences

Founded in 1997, och med alumner öva i 22 stater, är International University of Health Sciences School of Medicine ackrediterade av regeringen i Federation of St. Christopher och Nevis (St Kitts) och är noterat i Världshälsoorganisationens World Directory of Medical skolor, 7: e upplagan. WHO listor nu upprätthålls på nätet genom Köpenhamns Universitet i Avicenna Directories. Följaktligen i USA, Educational kommissionen utländska läkare (ECFMG) tillåter IUHS akademiker att sitta för certifikatsprov (USMLE steg 1 och 2); och detsamma gäller med avseende på tillståndsprocessen för de flesta andra länder (dvs. LMCC prov för Kanada, PLAB examen för Storbritannien (med förbehåll för hemvist krav), AMC prov för Australien, etc.). Efter slutförandet av registreringsprocessen och nödvändiga prov, ECFMG och dess internationella division ECFMG / EIC kommer både referens IUHS akademiker. Alla relevanta dokument och länkar till fullo presenteras i den virtuella bibliotek IUHS webbplats.

Medicinska akademiker som söker licensieringen i USA, Storbritannien och Kanada eller annorstädes måste kontakta lämplig enskilda nationella / State Board of medicinsk utbildning och licensieringen för information om licensieringen krav inom denna behörighet. Studenter som licensieringen i ett annat land än USA måste kontakta det landets medicinska tillsynsorgan för information om sina regler för licensieringen. Varje enskild stat och land reglerar tillstånd att utöva läkaryrket i detta tillstånd eller land. Medan IUHS kommer att sträva efter med sitt bästa för att hjälpa våra studenter och akademiker, är det i slutändan eleverna och akademiker ansvar att fastställa och uppfylla licenskrav.

Den IUHS Skillnad

En ny modell för medicinsk utbildning för 21st Century

Att förstå att innovation skapar varaktig förändring, är IUHS inte en traditionell tegel och murbruk skolan. Universitetet satsar på sina elever inte stora kapitalintensiv infrastruktur. Tänk på det som läkarutbildningen 3,0.

Aktiv inlärning

IUHS använder teknisk innovation och är i framkant av den nya kunskapen om hur människor lär sig. Universitetet använder "Active Learning" och problembaserade fall att kontextualisera medicinsk vetenskap lärande i kliniska miljöer och öka förståelsen och retention.

Active Learning sätter eleverna och deras inlärningsbehov i centrum av upplevelsen; Det står i kontrast till "standard" former av undervisning där lärare gör det mesta av snacket och studenter är passiva.

En växande mängd forskning har gjort det klart att den övergripande kvaliteten på undervisningen och inlärningen förbättras när eleverna har stora möjligheter att klargöra, fråga, tillämpas, och konsolidera ny kunskap. Som ett resultat, har betydelsen av föreläsningen förändrats dramatiskt. På IUHS föreläsningen inte överges utan instruktörer skapa möjligheter för studenter att engagera nytt material, som fungerar som guider för att hjälpa dem att förstå och tillämpa information.

International University Of The Health Sciences

Fördelar för Active Learning:

  • Förbättrade kritiskt tänkande
  • Ökad lagring och överföring av ny information
  • ökad motivation
  • Förbättrade sociala färdigheter

Användning av teknik

IUHS tror att flera metoder behövs för Active Learning: samspelet mellan professor och studenter och bland studenter borde vara mycket mer flytande och effektivt än en traditionell fast sits amfiteater föreläsning.

På IUHS är pre-klinisk medicinsk vetenskap program levereras med hjälp av en unik integrerad strategi som kombinerar kärnorganbaserad, prekliniska grundläggande vetenskaper som levereras online interaktion med lokala associera klinisk lärare som ger viktiga händer på utbildning och en-till- en interaktion med den akademiska förbättring laget.

Som ett resultat, IUHS eleverna kan leva och lära i den miljö där de kommer att träna och få tillgång till den finaste fakulteten hela världen.

Dessutom använder universitetet ett antal tekniker under sina program för att aktivt engagera studenter på ett sätt som skiljer sig mycket från alla alltför typisk föreläsning klass där föreläsaren sveper allting och studenter rusa iväg till nästa klass. Universitetet distribuerar Blackboard Samarbeta som dess akademiska leveransplattform för att underlätta interaktiv undervisning och gruppstudie. Kärnan preklinisk föreläsningar har tvåvägsljud, multi-point användar video, interaktiv whiteboard, ansökan och skrivbordsdelning, multimedia, grupprum, och sessions inspelningar (nås även genom Virtual Library på IUHS studentportalen). Dessutom använder universitetet DXR Läkare, den ledande problemet baserade virtuella patientsimulator utbildningssystemet som en integrerad del av programmet. DXR är en webbaserad, helt interaktiv patienten simuleringsprogram som testar och integrerar alla delar av patienten möter. Detta verktyg gör det möjligt för IUHS att bedöma varje elevs prestationer med en standardiserad virtuell patient. Slutligen är det virtuella biblioteket en lösenordsskyddad central akademisk resurs för studenter samt en plattform för studier gruppaktivitet.

International University Of The Health Sciences

Låga Studieavgifter

IUHS studieavgifter är ungefär $ 80.000 totalt för 4 år av läkarutbildningen. Om du planerar att gå in i Family Medicine eller någon annan metod som inte är en sub-specialitet, universitetets låga terminsavgifter innebära att du inte kommer att belastas med stora lån efter examen.

Heterogen studentkår

Ett av kännetecknen för IUHS är dess studerande mångfald. USA är ett mångsidigt och mångkulturellt samhälle med olika tro och seder. IUHS studenter dra nytta av en akademisk miljö som är så olika som de samhällen där de kommer att öva. Även de flesta av oss medicinska skolor har inofficiella åldersgränser gör det svårt, om inte omöjligt, för en "mogen" student att få acceptans. IUHS tittar på den totala eleven att utvärdera hans eller hennes förmåga att vara framgångsrik i läkarutbildningen.

IUHS uppmuntrar eleverna att tillämpa från alla discipliner. Sökande som innehar grader såsom läkareassistent, Nurse Practitioner, doktor Podiatric medicin och doktor i kiropraktik utgör en betydande andel av vår nuvarande studentkåren och de utmärka sig i sina MD studier vid IUHS. Kvaliteten på Academic fakulteten Eftersom skolan inte begränsas av fysisk plats, har det de bästa amerikanska professorer och internationella associera lärare som trivs en del av en global innovativ gemenskap.

IUHS fakultet har en global publik på nästa generation av läkare, etablera kontakter och nätverk med framsynta vårdpersonal, njuta flexibilitet att föreläsa från praktiskt taget var som helst, och har möjlighet att bedriva forskning eller författare och redigera andra projekt.

INTRÄDESFORDRINGAR

International University Of The Health Sciences

IUHS är ett globalt medicin skola som uppskattar den mångfald som finns i bakgrunder i vår världsomspännande studentkåren. Sökande efter ett nordamerikanskt grundutbildning Banan skall ha minst 90 poäng mot en examen som omfattar de angivna förutsättningarna. Sökande från andra länder ska ha en utbildning profil i enlighet med deras lokala behörighet till läkarutbildningen. Färdigställda grund grader är att föredra. Den IUHS medicinsk examen som antingen en MD eller MBBS vid valet av kandidat.

Universitetet har funnit att tidigare medicinsk kurser och klinisk erfarenhet gör eleverna särskilt väl kvalificerade att fullfölja sina MD grader. Dessutom IUHS tror studenter som har icke-vetenskap grader inom områden som humaniora, teknik och juridik ge ett stort värde för den medicinska professionen och vi välkomnar dessa sökande. IUHS erbjuder premedical studier genom vilka eleverna kan slutföra sina inträdeskrav.

Platser

Basseterre

Address
P.O. Box 1267, Wigley Ave. & Wilkin St.
Basseterre, St. Kitts West Indies

Basseterre, Saint George Basseterre Parish, Saint Christopher och Nevis

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium