International American University - College of Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om

International American University grundades 2003 och ligger i hjärtat av de karibiska öarna, i södra distriktet, Vieux Fort, St Lucia, Västindien. Universitetet är befraktat och auktoriserat av regeringen i St Lucia för att ge olika grundutbildning och doktorsexamen inklusive doktorsexamen. Vi erbjuder en toppmodern läroplan inom medicinsk utbildning, med hjälp av senaste tekniken och undervisningsmetoder, baserad på den amerikanska modellen och levereras av ett team av expertfakulteter. Varje läkarskola har sina egna unika egenskaper, en tydlig personlighet och mål för framtiden. Vårt uppdrag är att tillhandahålla kvalitativ medicinsk utbildning till kompetenta och motiverade individer som vill bedriva en karriär inom medicin. Genom många samarbeten med vårdorganisationer, akademiska medicinska institutioner och andra viktiga aktörer har vi spelat en viktig roll i utvecklingen av hälso- och utbildningsinfrastrukturen i St Lucia och har tillhandahållit utbildning och utbildning för hundratals vårdpersonal och studenter runt världen.

Vårt team samlar en mångfald kunskap och erfarenhet från alla hörn av vården. Den ledande ledningsgruppen omfattar medlemmar från amerikansk och canadisk medicinsk utbildning och hälsovårdssystemen. Vår heltidspersonal består av erfarna yrkesverksamma inom olika områden inom medicin, utbildning, forskning, medicinsk planering, hälsoinformationsteknik, utveckling av affärsstrategi, ledarskap och ledning. Våra tjänster och program fortsätter att bygga på vår fakultets och personalens kompetens över hela läkarskolan och alla våra anslutna lärosäten och institutioner.

historia

International American University grundades i oktober 2003 i Vieux Fort, Saint Lucia genom en handling av parlamentet i Saint Lucias regering. Den 1 februari 2004 började lektioner med endast nio studenter och fem avdelningar. IAU-studenter kommer från hela USA och runt om i världen, inklusive Kanada, Indien, Nigeria, USA, Storbritannien, Västindien och Zambia, för att uppleva en verkligt personlig medicinsk utbildning.

På inbjudan av St Lucia-regeringen inrättade de grundande medlemmarna av IAU kollegiet som ett direkt svar på de amerikanska förmedicinska studenternas behov och önskemål, som vill tjäna US Health Care-systemet. Under det senaste årtiondet har universitetsledning och medlemmar i IAU College of Medicine-samhället varit engagerade i att utveckla vårdande läkare som är intresserade av att förbättra tillståndet för global hälso- och sjukvård, däribland Americas. Universitetets innovativa fallbaserade läroplan, med klinisk integration, leds av en internationell fakultet som är inriktad på studentens framgång och fortsätter att locka studenter från hela världen.

Paul Cherian, grundare av grundskolan, utvecklade en innovativ läroplan som syftade till att utveckla elevernas kunskaper om grundvetenskap och förbättra problemlösningsförmågan genom ett problembaserat inlärningsplan. Han ledde grundande fakulteten för att leverera en studentcentrerad studieplan som fortsätter att vara hörnstenen för universitetets framgång. John Minarcik, MD, var en av de första fakultetsmedlemmarna som rekryterades för att undervisa vid IAU, och fortsätter att tjäna på fakulteten till denna dag. Olusina Adesanya, MD, grundades också i fakulteten för IAU till den här dagen. Alla de grundande fakultetsmedlemmarna hade utbildats antingen i USA, Kanada, Europa och Commonwealth-länderna och deras brett utbud av erfarenhet ledde till leverans av en studentcentrerad pedagogik som syftade till att studera ödmjuka och skickliga läkare. Under åren har fakulteten från Filippinerna, Kanada, Nigeria och USA anslutit sig till det växande IAU-samhället.

Vår mission

Att träna framtida läkare för att tjäna osjälviskt och ödmjukt, samtidigt som man betonar stark medicinsk etik och uppskattning av mänskligt värde och värdighet.

Vår vision

Att främja och stödja en livfull samhällsvetenskaplig lärande för studenter, fakulteter, personal och samhällspartners.

Att bygga ett enastående akademiskt program, erfarenheter, omfattande forskarstöd, en vänlig campuskultur och miljö som främjar studentens välbefinnande, fakultet och personalengagemang och samhällsengagemang.

Att leda ett innovativt läkarutbildningsprogram för medicinska elever, fakulteter och samhällsläkare.

Att utveckla forskning och vetenskapliga program med tonvikt i tillämpad forskning för att förebygga sjukdomar, personifiera medicin och förbättra folkhälsan.

ACCREDITATION & CREDENTIALS

Som en IAU-student garanterar vi tillfredsställelsen för var och en av de olika "nivåerna" av behörighetsuppgifter som krävs för amerikanska, kanadensiska och internationella licenser.

IAU är befraktad och ackrediterad av St Lucia regering som ett omfattande universitet med behörighet att ge doktorsexamen doktorsexamen. Utbildnings- och hälsovårdsavdelningarna i St Lucia godkände behörigheten för IAU College of Medicine kandidater att utöva medicin i St. Lucia.

ECFMG: IAU är erkänd av Utbildningskommittén för utländska medarbetare (ECFMG). Detta ger dig rätt att ta alla tre stegen i USA: s Medical Licensing Exam (USMLE), som måste godkännas för att bli en praktiserande läkare i USA

International Medical Education Directory (IMED): IAU är listad i International Medical Education Directory (IMED). Detta är en exakt och aktuell sammanställning av internationella medicinska skolor som erkänns av den behöriga myndigheten i det medicinska skolans respektive land. Erkännande av ECFMG är direkt beroende av huruvida skolan finns med i den här katalogen.

Världshälsoorganisationen (WHO): IAU är också listad i Avicenna Directories som är efterföljare till WHO: s World Directory of Medical Schools.

World Directory of Medical School (WDMS): IAU är för närvarande listad i WDMS som har utvecklats genom ett partnerskap mellan Världsfederationen för medicinsk utbildning (WFME) och Stiftelsen för främjande av internationell medicinsk utbildning och forskning (FAIMER) i samarbete med Världshälsoorganisationen och Köpenhamns universitet.

Europa värld av lärande: IAU är också listad i Europa World Directory som är en databas över ackrediterade högskolor runt om i världen.

Sammanslutning av Commonwealth Universities (ACU): IAU är medlem i föreningen för Commonwealth Universities och listad i deras universitets databas. IAU är den enda skolan i St Lucia som finns i denna katalog och en av de få karibiska skolorna som listas.

Medicinska rådet i Indien: IAU är erkänd av Indiens medicinska råd (MCI) och akademiker är berättigade att sitta för MCIs Screening Test.

Genom att skicka in denna blankett ger jag uttryckligt skriftligt samtycke till International American University och dess representanter att kontakta mig om utbildningsprogram och tjänster via e-post, telefonsamtal eller textmeddelanden - inklusive genom att använda automatisk uppringningsteknik för samtal eller texter till alla trådlösa Eller fast telefonnummer som jag tillhandahåller. Jag förstår att detta samtycke inte är nödvändigt att köpa varor eller tjänster och att jag kan ringa IAU direkt.

Platser

Rodney Bay

Address
Rodney Bay, Gros Islet, Saint Lucia

Baltimore

Address
Maryland
Baltimore, Maryland, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium