Batterjee Medical College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Batterjee Medical College

Helt sedan starten 2005, har Batterjee Medical College varit hängiven till åtagandet att leverera ett rungande meddelande med slutet i åtanke av excellens.

För att uppnå detta syfte gör BMC alla ansträngningar för att uppfylla sitt uppdrag och uppnå sina mål samtidigt som man håller en hög kvalitetsnivå genom att strikt följa de ackrediteringsstandarder som fastställts av utbildningsministeriet.

BMC har alltid varit intresserad av att lära av andras framgångsrika erfarenheter och dra nytta av kunskapen från nationella och internationella ansedda universitet. Genom att göra avtal och samarbete med prestigefyllda universitet runt om i världen, till exempel avtalet mellan BMC och Maastricht University.

Trots sin relativt korta historia verkar BMC gå framåt med säkra steg eftersom det fick priset för bästa utbildningsprojekt i Mellanöstern och Nordafrika 2010, erkändes av Världshälsoorganisationen (WHO) och placerades i katalogen över IMED - FAIMER.122522_pexels-photo-356040.jpeg Pixabay / Pexels

Batterjee Medical College for Science and Technology grundades 2005.

Campus ligger i North Obhour, Jeddah, Saudiarabien och byggdes för att rymma upp till 5 000 studenter. BMC anses vara en av de första privata specialiserade medicinska högskolorna som erbjuder en mängd stora i Saudiarabien och en av de nyaste och största privata medicinska högskolorna i Mellanöstern.

BMC strävar efter att uppnå högsta kvalitet inom medicinsk utbildning genom välplanerade läroplaner som överensstämmer med internationella standarder. För att uppnå detta har det utvecklat ett högteknologisk campus som är fullt utrustad med den senaste tekniken för att förbättra lärande och undervisning.

Det inkluderar också ett virtuellt sjukhus för att ge studenterna kliniska färdigheter som är nödvändiga för att hantera patienter som använder de senaste screeningmetoderna och behandlingssimulering på sofistikerade mycket känsliga (människoliknande) dockor.

BMC inkluderar också tandkliniker utrustade med den senaste tandutrustningen och anläggningar som verklighetstäckande manikiner. Högskolan erbjuder välskött privat boende för kvinnliga studenter.

Uppdrag

Att bidra betydligt till samhället genom oöverträffad medicinsk utbildning, samhällstjänst och forskning samtidigt som islamiska värden upprätthålls.

Syn

Att bli ett känt riktmärke för innovativ och utmärkt medicinsk utbildning.

Platser

Jeddah

Address
Prince Abdullah Al-Faisal Street
21442 Jeddah, Makkah-provinsen, Saudiarabien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium