King Abdulaziz University, Faculty of Economics & Administration FEA

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Fakulteten för ekonomi och administration (FEA) är den första fakulteten fastställdes vid King Abdulaziz University (KAU). Inrättandet av KAU har sina rötter till ett möte under ledning av Hans Majestät Konung Faisal Bin Abdulaziz, och ägde rum på hans sommar champ i Tayif den 22 Jamad Alawal 1384H. Detta möte har resulterat i upprättandet av en av de största högskolor i landet (dvs. KAU). KAU har börjat acceptera eleverna i sin första fakulteten (dvs. FEA) på fyra Rajab 1387H; när 68 män, 30 kvinnliga studenter, 8 heltid fyra deltid lärare och 40 övrig personal började bli grunden för två akademiska avdelningar, som var affärs Admin och ekonomi avdelningar. Följaktligen hade fyra mer akademisk institution etablerats inom FEA att omfatta offentlig förvaltning, redovisning, statsvetenskap och juridik avdelningar. Fem mer akademisk institution etablerades 2009-2010, inklusive: Informationssystem, Sjukhus och hälsa Services Management, ekonomi, marknadsföring, human resource management avdelningar. Idag är FEA tar ledningen bland konkurrenter i Saudiarabien och Mellanöstern, vilket återspeglas av dess kapacitet (mer än 20000 studenter och över 400 lärare), sanningar av sina utbildningar och avdelning (11 BA program, 12 akademiska och verkställande Masters), dess forskningscentra (R & D center, och Hassan Abbas Sharbatly Digital Library), dess moderna pedagogiska metoder (FEA virtuella och simuleringar: Stock Market, Court, revisionsbyrå, och Media center), och viktigast av allt, koncentrationen på uppfyller ackrediteringsstandarder för olika väl kända och välrenommerade internationella ackrediteringsorgan.

Vision Fakulteten för ekonomi och administration (FEA) är fast besluten att nå ledande ställning i att forma utbildningen och praxis inom förvaltning, ekonomi, redovisning, juridik och statsvetenskap inte bara i Saudiarabien, men även i Mellanöstern.

Uppdragsbeskrivning Fakulteten för ekonomi och administration (FEA) är en nationell tvärvetenskaplig institution som tjänar heltid och deltid studerande och yrkesverksamma. FEA har åtagit sig att: · Ge sina studenter med kunskaper, färdigheter och värderingar som gör det möjligt för dem att aktivt integrera dessa attribut i sin yrkeskarriär. · Empowering fakultet för att producera en balanserad blandning av grundforskning och tillämpad forskning som skulle berika kunskapsutveckling och ge kreativa lösningar på problem som förekommer i nationell verksamhet och statliga sektorn. · Öka bidragen från lärare, personal och studenter till anrikning av den gemensamma goda civila samhället, företag företag och statliga myndigheter på lokal och nationell nivå. Detta åstadkoms genom att erbjuda olika anpassade forskning, samråd och lärare och elev ledde utbildningsprogram som tillgodoser varje grupp behov.

Platser

Jeddah

King Abdulaziz University

Address
Jeddah, Makkah-provinsen, Saudiarabien
Telefon
+966 2 640 0000

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar